ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
SEP-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Kumluk Restaurant & Cafe Lounge, Datca

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru utilitate vă voi povesti despre unul dintre restaurantele alese de noi într-o seară, în orașul Datca. Puteți alege oricare dintre restaurantele cu terase de la malul mării, de pe faleza orașului sau din oraș, în Datca se mănâncă bine, se găsesc tot felul de preparate, nelipsitele meze (aperitive), carne rotisată, fripturi, pizza, salate, dar și pește și fructe de mare, gătite în toate felurile posibile. În Datca se consumă alcool și la restaurante dar și la plajă. Prețurile diferă în luncție de locul în care alegeți să mâncați, cele mai mari sunt la malul mării și pe faleză, ca peste tot în lume se plătește și vederea la mare.

Cu toate că aveam cazare cu demipensiune și mâncarea era delicioasă la Mare Datca hotel - vezi impresii, omul meu a dorit ca într-o seară să poposească la una dintre numeroasele terase de pe plaja Kumluk, o plajă nisipoasă, lungă și nu foarte lată. Ziua era plină de șezlonguri, noaptea se transforma într-un loc foarte colorat, toți pomii și stâlpii erau plini de felinare multicolore, atmosfera era una de poveste.

Toate, dar absolut toate terasele restaurantelor erau aglomerate, ne-am proțăpit acolo unde am găsit o masă liberă în acea seară, la Kumluk Restaurant.

Mobilierul era lemnos, așezat pe nisip. Bătea vântul în seara aceea, pe fiecare scaun era o pătură pentru oaspeți. Nu era deloc frig dar vântul părea că vrea să ne răcească oasele, senzația nu era deloc plăcută.

Știam că tot ce înseamnă faleză/plajă e foarte scump, ne-am asumat de dragul luminițelor, parcă eram în mijlocul unui pom de Crăciun dar cu marea la picioare.

Habar nu aveam ce note sau recenzii erau pe TA, nici nu m-a interesat. Pe AFA nu scria nimic despre restaurante și-am zis că trebuie să scriu două vorbe, să știe omul că are ce mânca și bea în Datca, după cazare, restaurantele ocupă un loc extrem de important în alegerea unei vacanțe, în opinia mea. Am pățit-o în Cunda vezi impresii, n-aș fi crezut așa ceva.

Kumluk restaurant are și o porțiune de plajă în administrare, ziua sunt șezlonguri așezate pe nisip, ospătarii servesc și turiștii care stau la plajă.

De-a lungul falezei stau înșirate câteva mese, în interior sunt mai multe, restaurantul funcționează pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp.

Vitrinele frigorifice arătau exact ca și în Cunda, însă restaurantele au meniul la vedere, pe un stativ așezat pe faleză, am observat că au de toate pentru toți, nu m-am obosit să văd prețurile.

În vitrine erau tot felul de răcituri colorate, deloc atrăgătoare pentru mine. Cum eram deja sătui de la hotel, am ales din răcitorul cu pești decedați o doradă și calamari.

Pentru atmosferă am savurat câte un pahar cu vin rose, bunicel, nimic special, n-am simțit aroma soarelui din struguri dar ne-a făcut să uităm de vânt. De wi-fi am uitat să întreb.

Dorada a fost rumenită la grătar, era bine gătită, a sosit direct dezosată, pe un platou, împreună cu câteva legume la grătar. Cartofii prăjiți erau din aceea congelați, au fost însoțiți de două sosuri, unul de roșii, altul de usturoi cu maioneză.

Calamarii erau pane, gustoși, sățioși, se lăfăiau în farfuria mea alături de un sos cu mirodenii, mi-au gâdilat cerul gurii de parcă gustam din mare.

Ospătarul era foarte amabil, nu vorbea decât limba turcă, dar ne-am înțeles bine. Adevărul e că la intrarea în restaurant, pe faleză, era o tânără care făcea serviciile de gazdă și translator, cu ea am ales preparatele, ei i-am explicat ce doresc.

Pentru întreaga consumație de la acest restaurant am achitat 900 lire, o sumă frumușică pentru o cină modestă la turcaleți.

Localnicii sau turiștii turci merg la restaurantele astea scumpe și comandă tot felul de combinații de aperitive reci și consumă rachiu, din câte am observat/studiat eu în fiecare seară când ne plimbam pe faleză. Ei merg la cină doar de dragul de a ieși „în oraș” , nu musai să cheltuiască bani mulți. Ideea de a petrece seara cu prietenii sau cu familia e mai importantă pentru ei decât oricare friptură sau pahar cu vin scump.

În centrul orașului, pe ulițele lui, sunt restaurante modeste dar foarte drăguțe, seară de seară am văzut mesele pline, prețurile-s mult mai mici decât pe faleză, se poate mânca kebap, ciorbe, pide.

Prânzul îl savuram pe unde apucam, pe-acolo pe unde ne prididea foamea, pe toată peninsula Datca găsiți restaurante, terase, gelaterii, plăcintării, cafenele, prețurile sunt diferite dar nu exagerat de mari, ca în UE.

Voi aminti din nou de Tekin Usta, o gelaterie pe care o găsiți numai în Datca, nu cred să mai am șansa să mănânc vreodată cea mai bună înghețată pe care cumpărat-o și mâncat-o în viața mea, n-am termen de comparație, nu există ceva mai bun pe lumea asta, din punctul meu de vedere.

Alegeri inspirate și savuroase vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 18.12.22 08:20:24
Validat / Publicat: 18.12.22 08:55:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 533 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Prin Datca
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.12.22 08:40:04]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Datca, DATCA" (nou-creată pe sait)

webmaster
[18.12.22 11:41:44]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[18.12.22 15:35:05]
»

@krisstinna: Cu mare drag îmi aminteşti prin acest articol de plaja Kumluk şi de pleiada de terase ale restaurantelor de pe faleză, ce apăreau seara cu mese dichisite, direct pe nisip, luminate aproape feeric. Şi acum patru ani, atmosfera stilată de acolo ne impresionase şi pe noi tare mult, mai cu seamă că se auzea chiar şi muzică grecească, lucru care ne uimise. Greu de crezut, având în vedere relaţia nu tocmai roz dintre turci şi greci, însă acolo se simţea că influenţa grecească era altfel.

Eu am fost surprinsă foarte plăcut şi de căpitanul iahtului cu care am fost în croazieră din Datça în insula în Symi, cât era de prieten şi ce relaţie bună avea cu toţi symioţii pe care ni-i recomandase şi ne îndemnase să interacţionăm cu ei dându-ne un fel de carte de vizită pentru ca grecii să ne asigure reducere la nota de plată la masă.

În altă ordine de idei, mâncarea voastră arată apetisant, şi te cred când spui că era delicioasă, şi după cum ai spus şi tu, se consuma chiar şi alcool în zona aceea. Am mâncat o singură dată în zona Kumluk, pentru noi a fost foarte comod să mâncăm în zona portului cu care eram vecini, de aceea Tekin Usta îmi era şi mie foarte cunoscut, apreciindu-i tare mult îngheţata excelentă. Cred că ţi-am mai zis, dar îngheţata mea preferată era cea cu migdale.

Felicitări pentru articol şi abordare, mulţumesc frumos pentru aducerile aminte şi mă bucur din tot sufletul că v-a plăcut în Datça! Sărbători fericite!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[18.12.22 18:09:32]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

krisstinnaPHONEAUTOR REVIEW
[18.12.22 18:23:52]
»

@irinad: Eu am fost cuminte, nu m-am interesat de excursii, i-am promis soțului că nu îl duc pe mare. In fiecare seară treceam pe lângă iahturile frumos colorate.

Stiam că ați fost in excursie, in Grecia, tare mi-ar fi plăcut și mie, dar...

Nici nu pot spune care înghețata era mai bună, și cea de dude negre era de senzație. In fiecare seară cumpăram alt fel de înghețata, cu regret spun că nu am apucat să mănânc din toate. Da, cea de migdale este grozavă

Imi plac migdalele, zilnic mănânc zece migdale și zece nuci, reprezintă o masă pentru mine, sunt indicate in bolile cardiace.

Si acum mai am un kg de migdale din Datca, din acelea superioare, știi ce zic. Se păstrează bine in coajă

Iar mierea din Datca, din pini, mi-a vindecat gâtul după o laringită urâtă.

Toate cele bune vă doresc, mulțumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
irinad

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056941986083984 sec
    ecranul dvs: 1 x 1