ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
APR-2018
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13, 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Recomand fructe de mare sau pizza la “La Scoica”!

TIPĂREȘTE URM de aici

Amplasare

“La Scoica” este un restaurant (ristorante pe firmamentul de la strada) pizzeria reprezentativ al Constantei. Intrarea se afla pe Bulevardul Mamaia, chiar daca adresa oficiala este str. Aprodul Purice nr. 5. De fapt este la intersectia strazii amintite cu marele bulevard.

Locatia o veti gasi usor si cu waze sau google maps.

Daca vreti sa veniti cu mijloacele de transport in comun cum am facut noi, coboriti la statia Turda de pe Bd. Mamaia din autobuzul 5-40 sau din autobuzul estival cu etaj. A propos la linia urbana se poate plati calatoria prin sms, iar la “estival” am calatorit cu 1,5 ron biletul (cred ca era pret de extrasezon).

Din trecut pana astazi

Cateva din informatiile de mai jos sunt extarse de pe saitul locatiei.

Eu imi amintesc foarte bine de “La Scoica” de la inceputuri. Pizzeria - restaurant s-a deschis in anul 1997 si avea o capacitate de 50 locuri. Pe atunci se intra prin strada Aprodul Purice. A fost primul restaurant din oras cu program non-stop.

Si-a facut repede un renume astfel ca seara trebuia sa rezervi o masa daca vroiai o pizza “La Scoica”.

Restaurantul a trecut in alta dimensiune doi ani mai raziu cand a ajuns la o capacitate de 200 locuri prin construirea unei aripi noi, mari.

Va povestesc aceste informatii pentru ca ele sunt dovada unui management foarte bun. Acesta s-a gandit apoi la urmatorul pas: livrari la domiciliu. Ba si mai departe: au extins serviciul si in afara orasului Constanta! Si non stop! Nu numai livrarile ci si restauranmtul e deschis non stop!

Astfel “La Scoica” a fost mereu cu un pas sau multi pasi inaintea concurentei lor.

Alt progres este consemnat o data cu deschiderea terasei in 2012, care mai adauga 250 locuri pentru numarul de clienti in crestere.

Peste alti cativa ani s-a inaugurat si “salonul Cozze” unde este potrivit sa organizati evenimente, acesta poate gazdui pana la 80 de persoane.

Terasa

Stiind ca este un loc solicitat, iar in minivacanta de 1 Mai era viermuiala de turisti in Constanta am decis sa mergem “La Scoica” la o ora intre pranz si cina ca sa gasim loc.

La intrare ne-a intampinat un angajat cu tinuta impecabila, amabil, care ne-a intrebat de motivul vizitei. Ne-a spus ca daca nu ne lungim dupa orele 7 pm ne da o masa de 4 pe terasa (acoperita). Aveam timp berechet, asa ca nu puteam refuza oferta. Am fost condusi catre masa printr-un spatiu circular exterior. Mai exista un spatiu de acces interior situat la un nivel ceva mai coborit decat exteriorul. Deasupra spatiului circular inerior este scoica, un acoperis ingenios si de mare efect cu forma amintita, care da numele restaurantului. In mijlocul scoicii este o fantana.

Cum am spus, noi am fost pe inelul exterior la o masa de patru. Pe multe mese erau cartonase cu “rezervat”. Intre cele doua inele este un spatiu verde cu copacei, arbusti, tufe. Inelele sunt luminate seara. Mesele de pe inelul exterior erau incadrate intr-un fel de separeuri de natura verde, foarte foarte fain. De la masa noastra am vazut 3 televizoare plate suspendate pornite pe diferite canale de sport.

Daca mergeti “La Scoica” sa rezervati din timp in scoica sau pe inelul exterior, este privelistea cea mai cea.

Wi-fi gratuit, foarte bun.

Vi s-a facut foame? De ce sa veniti “La Scoica”?

Am povestit atatea fara sa amintesc de ce vine lumea “La Scoica”? Si vi s-a facut foame, nu-i asa?

O mai lungesc putin ca sa vi se faca atat de foame incat sa nu lasati nimic in farfurie… Meniul este prezentat profi, in carti de meniu invelite in piele. Meniul este prezentat pe caprarii (nu, nu stiu daca servesc ceva de capra!) si ai de citit nu gluma daca vrei sa parcurgi toata oferta.

Am sa punctez numai cateva din capitolele de nesarit din lectura meniului: ciorbe, pizza, paste, fructe de mare, peste, pui, porc, vita, desert, bauturi.

Restaurantul are o bucatarie italiana completata cu produse romanesti, acoperind astfel cred eu toate gusturile.

Am comandat un platou de fructe de mare (eu cu Emi), file de salau (Denisa) si saramura de pui (Ema) si de baut freshuri, cocktailuri si un ceai cu multe fructe cu nume unele necunoscute si cu o aroma care se imprastia in jur mutand nasurile in directia izului aromat, cam asemanator cum intorc barbatii capul dupa o femeie bine (sau sumar) imbracata si parfumata.

E drept ca aveam cu ce ne clati privirea si timpul trecea repede. Am remarcat atmosfera tinereasca, prieteneasca, pe care o respirai. Si detaliile aranjamentului ambiental chiar daca ma repet.

La cati oaspeti erau in local, ma asteptam sa cam dureze onorarea comenzii noastre, dar aveam sa fiu uimit. Servirea a fost rapida si ireprosabila.

Sa insir cateva preturi. Plajele de preturi (nu alea de nisip) sunt mari pentru ca depind de marimea portiilor.

Penne, spaghetti, farfale – 8 – 30 lei

Pizza – 12 – 53 lei (pizzele sunt foarte laudate aici)

Platou mare de fructe de mare pane cu de detoate – 55 sau 60 lei (de senzatie)

Midii, caracatita, broasca, rapane, creveti, surimi, muslitos etc – de la 3 la 55 lei

Peste: biban, salau, crap, dorada, pastrav – 30 – 47 lei

Saramura de pui cu mamaliga – 23 lei – dementiala

Trebuie sa va spun ca ne-am luptat cu marimea portiilor si am luat la pachet ce n-am terminat la masa. Absolut totul a fost deosebit de gustos.

Mai exista si o afirmatie aici: “Daca nu vi se inmaneaza bonul fiscal, comanda este din partea noastra”. Pe noi ne-a costat 240 ron toata consumatia. Am uitat: sa cereti si lipie cu toate condimentele!

Nota maxima de la mine pentru management, bucatarie, curatenie, promptitudine, amabilitate, ambient.

Nu ratati o masa la “La Scoica”!


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 04.05.18 08:31:39
Validat / Publicat: 04.05.18 13:55:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.

VIZUALIZĂRI: 3065 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 scoica care acopera inelul interior al terasei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46100 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

iulian68
[04.05.18 14:00:23]
»

Să vă fie de bine! ????Noroc ca eu nu sunt pofticios, dar ce ma făceam daca citea 'a mea ' sau daca vedea pozele? Plecam la Constanta? ????????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[04.05.18 16:01:38]
»

@iulian68:

Aici nu stiu, nu ma bag, nu cunosc reactiile doamnei tale in a le culinarelor sau mai specific in ale fructelor de mare.

Dar amandoi ati fi foarte multumiti de oferta culinara, servcii si ambient.

Vezi daca totuis pleci spre Constanta sa palteste taxa de pod daca mergi pe A. Nu stiu de ce trebuie platita. Adica stiu de ce: ca sa nu te amendeze si s aplatesti de 5x sau 10x cum am patit eu ca mi-a scris gresit numarul de inmatriculare a masinii pe bonul de achitare a taxei intr-o benzinarie. Dar ce se face cu banii aia multi?

Ma rog, ca sa revin excelent platoiul ala cu pui de balta, caracatita, hai ca nu mai repet, bine, bine... !

Numai de bine!

Zoazore
[05.05.18 11:20:27]
»

@Dan&Ema: Ha, te-am păcăliiit! Am citit articolul mâncând cartofi noi, cu mărar! Știam că urmează un articol WOW, marca Dan!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.05.18 12:08:18]
»

@Zoazore:

Supa cu taitei si leustean. Fierbinte. Sare si piper. Buna! ????

nicole33
[05.05.18 15:04:14]
»

@Dan&Ema:

O recomandare excelentă!

Felicitări pentru alegerea inspirată!

Cunosc locaţia de mulţi ani. Cred că sunt mai bine de zece ani de când nu i-am mai călcat pragul, dar nu am uitat ce pizza excelentă am mâncat de fiecare dată la Scoica, pentru că altceva decât pizza nu am încercat . Mă bucur că nu doar şi-au menţinut standardele de-a lungul anilor, ci chiar au evoluat. Restaurantul îmi pare de nerecunoscut. Din pozele tale arată mult mai bine decât îmi aminteam eu sau poate o fi vârsta de vină

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.05.18 15:12:16]
»

@nicole33:

S-a schimbat din bine in mai bine. De aceea am punctat in articol despre evolutia lor ca poate unii il stiu din “alte timpuri”.

Cand am ajuns am luat-o pe strada laterala (Aprodul Purice) ca pe acolo stiam ca se intra si am vazut numai... lacate!

Ma intrebam daca poate fi adevarat? Sa se fi inchis Scoica? Orice e posibil in zilele noastre. Dezamagiti (dupa ce le spusesem tuturor ca ii duc intr-un loc fain) traversam spre statie si cand colo in fata noastra... Pizzeria Restaurant Scoica. Intrarea de pe bulevard!

Iar cand am intrat, chiar am fost fascinat despre decorul si ambientul creat.

Si restul de care am scris.

Bravo lor!

Multumesc de lectura si ecou!

Concluzie: nu e de la varsta! ????

nicole33
[05.05.18 16:17:56]
»

@Dan&Ema:

Concluzie: nu e de la varsta!

Mulţumesc. M-am mai liniştit

mishu
[05.05.18 21:00:35]
»

@Dan&Ema: Nu ma pot abtine! Nu fac livrari si in Bucuresti?

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.05.18 21:13:41]
»

@mishu: f

Fac livrari pe vreo raza de vreo 30 km in afara Constantei! Acum in ritmul in care cresc ca suprafata Constanta dar mai ales Bucurestiul am putea coace de-o problema de matematica: cand va livra Scoica pizza in Bucuresti?

Mai am inca un subpunct la aceeasi problema care pare usor dar poate intinde o capcana: Aber in Kufstein?

Gute Nacht, danke fuer Deine Kommentare, Alles Gute! ????????

mishu
[05.05.18 21:20:26]
»

@Dan&Ema: Sa stii ca dupa ce am scris asta m-am gandit exact la ceea ce ai spus tu spre final, dar prea arata bine si pot spune ca am inghitit in sec si la niste broscute

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.05.18 22:55:05]
»

@mishu: ????????????

Mitica49
[06.05.18 13:58:17]
»

@Dan&Ema: Arată tare bine localul, astfel se explică de ce este așa de căutat. Se vede că foamea a fost mare dacă v-ați amintit, după ce ați golit juma' de platou de fructe de mare, că ar trebui să-i faceți o poză pentru AFA. Ce ne-ați prezentat din acest platou, din ce a mai rămas, arată apetisant și, cu toate că nu sunt chiar atât de pofticios după acest fel de preparate, aș îndrăzni să mănânc câteva. Însă în mod cert lipia cu de toate mă tentează tare. Dacă ajung prin zonă sper să țin minte cum îi zicea și să iau și eu (probabil și cu alte bunătățuri).

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[06.05.18 14:03:12]
»

@Mitica49:

Multumesc de lectura si ecou!

Nu intentionam sa postez acest subiect pe AFA dar prea a fost totul ok si din mers m-am hotarit sa fac cateva poze totusi.

Decizia a venit cand eram la jumatatea ingurgitarii bunatatilor asa ca imi pare rau pentru pozele mai putin prezentabile si civilizate ale farfuriei. Din portia aceea am mancat si la mic dejunul din ziua urmatoare.

Simplu, La Scoica, bd. Mamaia, Constanta, veti gasi usor!

Pofta buna! Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
HYUNDA-I
[07.05.18 12:30:49]
»

Ma determinati sa ajung pana la Constanta. Aveti putere de persuasiune, fara sa am niscai retineri. Si mai e si ora pranzului...

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.05.18 15:31:32]
»

@HYUNDA-I:

Dar organizati cazare in Bulgaria! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, HYUNDA-I, iulian68, mishu, Mitica49, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Constanța și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088666915893555 sec
    ecranul dvs: 1 x 1