GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Tara's GastroPub - excelent!
Nu prea obișnuiesc să scriu recenzii după vizitele mele în restaurante, dar acesta mi-a plăcut în mod deosebit și aș vrea să-l recomand tuturor care caută mâncare bună, după rețete originale, la prețuri acceptabile.
Am fost de două ori la Tara's GastroPub, un restaurant deschis de curând, la sfârșitul anului trecut, în zona peninsulară, în plin centru istoric al Constanței. Adresa: Bd. Tomis, nr. 6, iar coordonatele gps: 44.175091 / 28.656968. Aflându-se în old town, accesul auto pe Bd. Tomis de la Lupoaică în Piața Ovidiu este interzis, fiind zonă pietonală. Se poate parca însă, la Tribunalul Constanța sau pe strada Traian, aproape de Piața Ovidiu. Însă sfatul meu este să parcați undeva către Lupoaică și să vă plimbați pe jos către Piața Ovidiu (nu sunt mai mult de 300 m). Pe lângă pofta de mâncare pe care va apare, veți putea admira și vechile clădiri din peninsulă, multe dintre ele renovate sau în curs de renovare. Istoria respectivelor clădiri o găsiți în articolele mele referitoare la OldTown Constanța.
Deși deschis recent, restaurantul beneficiază de o clientelă fidelă care se mărește de la săptămână la săptămână, astfel încât dacă doriți să petreceți momente frumoase acolo. în special în weekend sau seara, este bine să faceți rezervare. N-am găsit o pagină oficială web a restaurantului, dar există una pe facebook unde veți descoperi numărul de telefon pentru rezervări.
Tara's GastroPub nu este un restaurant mare, il consider mai degrabă unul intim, un loc special unde nu ești afectat de gălăgia de la mesele din jur, un loc unde poți asculta o muzică bună în surdină și unde te poți relaxa pe deplin. Sunt în jur de 12 mese, cred că am numărat bine, adică nu cred că pot încape mai mult de 40-50 de persoane, pe partea stângă există o banchetă capitonată pe toată lungimea restaurantului, în fața ei șase mese așezate de-a lungul ei și scaune din lemn, confortabile, vis-a-vis. Pe partea dreaptă, alte șase mese, așezate paralel două câte două, între ele fiind scaunele. Mobilierul este din lemn masiv, de cea mai bună calitate. Între cele două părți de mese, există un culoar spațios pentru acces la barul din dreapta sau grupul sanitar din stânga. Grupul sanitar foarte curat, mobilier și decorațiuni de excepție, miroase a esențe florale, totul impecabil. Pe partea dreaptă întâlnim reprezentat schematic un arbore al vieții, îmbrăcat cu multe luminițe și un mesaj desenat pe perete “After all – Tomorow is another day”, simbolic pentru starea de spirit dobândită aici.
Așa cum vă povesteam, am fost de două ori cu grupuri de 24 persoane (în ianuarie) și a doua oară (în urmă cu trei zile) 8 persoane, având mesele rezervate. De altfel, pe parcursul șederii noastre acolo au venit numeroase perechi/grupuri care doreau o masă, din păcate totul era plin. În ianuarie, tot restaurantul a fost la voia noastră, grupul nostru plin de viață a monopolizat totul în jur, am dansat grecește, machidonește, am dansat la sentiment sau pur și simplu am cântat, fiind aplaudați la scenă deschisă de către personal. De altfel, acesta a interacționat perfect cu noi, acceptând invitația noastră de a dansa alături de noi. Cred că pe pagina lor sunt câteva imagini cu acea seară memorabilă.
Meniu
Ei, aici este punctul forte al restaurantului, preparatele culinare, unice în Constanța, după rețete franțuzești, americane sau englezești, presărate cu mult suflet și dăruire. Trebuie să recunosc din capul locului că ne-am dus acolo în special pentru coastele de porc (ribs) , o mare specialitate de la care nu mă pot abține și care în Constanța au o căutare foarte mare, dar nu prea sunt de găsit.
Ar trebui amintit din capul locului faptul că ne-a fost adusă la masă apă filtrată și pahare, este primul restaurant din Constanța unde am fost eu, care pune pe masă din partea casei apă plată. Nu doar la masa noastră, ci la toate mesele, am înțeles că această regulă se păstrează pentru fiecare client care intră în restaurant. Bun obicei!
Ce mai putem descoperi în afară de coastele de porc sau ribs, așa cum mai sunt cunoscute? Păi în primul rând să-mi aduc aminte ceea ce am comandat noi: La aperitivul Sharing in Caring, am servit humus, remoulade din țelină, meetcheese bites, parmigiana și diferite brânzeturi, așezate pe diferite platoruri pentru mai multe persoane. Apoi, cea mai mare parte dintre noi, inclusiv subsemnatul, am ales ribs-urile (coastele de porc) , coapte, caramelizate în bere neagră, cu salată din țelină, sos barbeque și cartofi prăjiți (dar ce catofi), la un preț de 26 de lei, platou de măduvă marinată format din măduvă marinată, felii de pâine prăjită și sosul casei (hrean, dijon și chili), la un preț de 15 lei, salată de ton, cu mult ton de bună calitate, țelină, ou, lămâie, la un preț de 17 lei. S-a mai comandat un hamburger Sea Style format din chiflă cu somon, alge marinate, castraveți murați, ceapă, sos, iaurt, la un preț de 29 de lei.
Dintre alte preparate amintesc hamburgherii American Style, Italian Style și Romanian Style, cu prețuri de 25 de lei, jambon de porc în bere neagră cu țelină, sos barbeque și cartofi prăjiți, la un preț de 26 de lei, tocană de vițel cu bere neagră formată din carne de vițel, legume, bere neagră puse la foc timp îndelungat, 29 de lei, cârnați de pleșcoi cu cartofi prăjiți și sosul casei, la un preț de 21 de lei sau plăcinta irlandeză formată din carne de vită, măsline verzi, iaurt și diferite condimente. Totul la 25 de lei.
Deloc de neglijat desertul, care la Tara's GastroPub, devine răsfăț. Amintesc doar clătitele cu mere la cuptor (11 lei), clătite de ciocolată cu banane (12 lei) sau canolli (11 lei). Mai există un desert numit Desertul casei, dar este o surpriză pentru cei care îl comandă. La masa noastră a avut un succes teribil. Nu vă spun ce conține, vă las să-l descoperiți. Prețul acestuia este de 17 lei.
Pe latura de băututi descoperim o mulțime de coktailuri alcoolice și non-alcoolice pe cât de aspectoase pe atât de gustoase, băuturi spirtoase dintre cele mai alese, dar și vin sau bere în diverse sortimente. Fetele s-au delectat cu coktailuri, iar noi băieții în principal cu berea, preferata mea fiind berea neagră (Silva) și berea nefiltrată.
Ar mai fi de adăugat servirea, care la Tara's GastroPub, este impecabilă, chiar patronul (care este artizanul acestor preparate) iese din bucătărie foarte des interacționând cu clienții și nevoile acestora. Domnișoarele care servesc oferă informații clare despre ingredientele care alcătuiesc preparatele, iar barmanul vine deseori la mese să explice ce conține un coktail sau altul și ce recomandă în funcție de preferințele fiecăruia. Mai rar la restaurantele din Constanța.
Pentru că nu vă pot recomanda o plimbare prin Old Town Constanța, fără a vă recomanda și un loc de odihnă și răsfăț culinar, iată, Tara's GastroPub, vă poate oferi satisfacția de acasă într-o atmosferă caldă și primitoare.
Vacanțe faine să aveți!
Trimis de pepsi70ro in 07.02.17 17:28:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
În seara aceasta am intrat pe AFA să văd ce mai este nou și am întâlnit acest review, marca @ Pepsi 70 ro.
Cine nu-l citește, pierde.
Apreciez pe Ovidiul nostru care promovează orașul său natal și totodată orașul drag mie și nu numai.
Încă nu am uitat recentul incident de pe AFA, generat de voturile la foc continuu, dar nici nu este în spiritul AFA să intru nejustificat în silențio stampa. Ar fi nedrept ca un review bun, citit și care mi-a plăcut, să trec mai departe la următorul, fără să-mi las amprenta.
Deci, după lecturarea reviewului și vizionarea fotografiilor, cu convingere el îl notez cu FB.
Acum vorbesc cu Ovidiu. Mi-au plăcut fotografiile. În P-8 am recunoscut pe cine trebuie. P-9, o fotografie reușită care exprimă buna dispoziție și atmosfera plăcută de acolo iar P-10 nici nu mai avea nevoie de explicații, deoarece doamna din prim-plan ne este bine cunoscută de la Întâlnirile AFA anterioare.
Cu prima vizită ce o voi face la primăvară în Constanța, voi merge pe str. Titulescu să văd clădirile frumos descrise de dv. în reviewurile anterioare.
Cu bine.
@pepsi70ro: Uuufff! nici macar nu mai am cuvinte sa spun ce simt eu acum ca am citit si am vazut pozele. Pe masura ce le vedeam o multime de miresme imi invadau narile si daca as fi avut si un dumicat de paine alaturi sigur m-as fi saturat la cat am inghitit in sec.
Asadar ti-este foarte clar ca l-am marcat la favorite si in mod sigur ii voi face o vizita, asa ca sa verific veridicitatea celor prezentate .
Asta inseamna ca m-am linistit, dupa ce voi vedea Constanta asa cum me-ai aratat-o tu, voi incununa ziua cu o masa in acest restaurant si atunci inseamna ca totul este mai mult decat ok.
Felicitari, votat cu mare placere.
Din pacate, eu am ajuns prea tarziu la Tara's Gastropub. Zic prea tarziu pentru ca ce e prea frumos dureaza putin, iar ce este in favoarea clientului se retuseaza pentru a fi in favoarea patronului.
Am fost aseara in acest loc si am observat cateva schimbari fata de inceputurile acestui GastroPub. Si anume platoul cu maduva continea 5 bucati, dar doar 4 aveau maduva in interior, sosul casei nu avea aceeasi culoare ca cel din poza de la acest articol pentru ca era 95% hrean si doar 5% mustar, iar sarea de Himalaya a fost inlocuita cu sare normala. Pretul a fost ridicat de la 15 lei la 18 lei.
Am comandat si platou porc belly care inainte era 26 lei si avea 3 bucati de carne, noi am primit doua bucati de carne la pretul de 33 de lei.
Totul a fost foarte gustos, dar mi s-a parut cam scump pentru cantitatea de mancare primita comparand cu preturile de la inceput.
Voi reveni in acest local pentru ca vreau sa incerc si coastele de porc care acum depasesc si ele 30 de lei si coastele de vita la aproximativ 45 de lei si poate voi scrie o recenzie actualizata.
Nu am mai reusit sa scriu o recenzie dedicata Tara's GastroPub, insa la un an de la recenzia lui pepsi70ro, am revenit cu o actualizare de preturi. Doar asa, in caz ca pentru cineva ar conta si acest aspect.
Coastele s-au scumpit de la 26 lei la 33 lei.
Platoul cu maduva s-a scumpit de la 15 lei la 25 de lei.
Salata cu ton de la 17 a ajuns sa coste 30 lei.
Tocanita de vitel s-a scumpit de la 29 lei la 37 lei.
Placinta irlandeza de la 25 la 30.
Daca nu ma insel, toate preturile s-au marit destul de considerabil. Nu zic ca in situatia economica actuala este ceva ce ma mira, din contra, este ceva de asteptat.
Doar ca eu am fost atrasa de acest loc datorita preturilor bune si a faptului ca apa plata era din partea casei, iar aceste lucruri nu mai sunt valabile.
@alina3: Buna ziua! Ma folosesc de faptul ca suntem blocati in case (din pricina vremii) si incerc sa va aduc cateva precizari la cele scrise de dvs.
Premisa de la care pornesc este aceea ca pot folosi critica constructiva pt a evolua si va multumesc din capul locului pt aceste lucruri.
Ma numesc Octavian B. si sunt bucatar si proprietar la Tara’s gastropub. Preturile indicate de dvs sunt corecte ele suferind gradat o majorare de a lungul primului AN de existenta. Motivele nu le mai dezvolt.
Obiceiurile insa sunt aceleasi din prima zi de la deschidere si vor continua la fel cat timp imi voi conduce propria afacere.
Ma refer aici la apa din partea casei, portiile generoase si vizita mea la masa dvs pt a ma asigura ca totul a fost in regula!
Va multumesc si va astept cu drag de fiecare data!
@Octaviantavi: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Constanța — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Sali's Taco & Turkish Food] Experienta culinara dezastruoasa!!! — scris în 05.06.22 de ux125182 din CONSTANţA - nu recomandă
- Aug.2021 [Restaurant Reyna / Portul Tomis] Prima experiență proastă din viața mea — scris în 30.08.21 de ux122289 din CONSTANțA - nu recomandă
- Aug.2021 [Restaurant Konak] Nota 10 — scris în 22.08.21 de S Karina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [The Burger Factory] Gustul de peste Oceanul Atlantic — scris în 02.08.21 de Mihnea-Alexandru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Sali's Taco & Turkish Food] Super multumita — scris în 25.07.21 de S Karina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Cherhanaua Pontica] Belone Belone... — scris în 21.06.21 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ