GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Octav
Doi ardeleni stăteau de vorbă:
– Bă, io nu mai pot! De când cu emisiunile aste cu gătit, muierea mea o luat-o razna! Ieri o făcut ciorbă de fasole cu smochine. Smochine, bă, smochine!
– Mie-mi zici? A mea o pus piersici în tocăniţa de cartofi… cică să-i dea un fleivăr modern…
– Mi-i şi frică să vin acasă, că cine ştie ce blăstămăţie pune pe masă. O trebuit să mănânc mămăligă cu rodii… Cu rodii, bă, cu rodii!
– Io mănânc pe ascuns, că mi-i milă s-o jignesc… O făcut sarmale umplute cu creveţi. Am aşteptat să adoarmă ca să mânc un parizer cinstit…
– A mea i-o pus la prunc la şcoală pită cu untură şi cu rucola…
– Asta nu-i nimic: am ţinut pomană după mă-sa şi o făcut colivă cu mascarpone şi sirop de arţar… flambată!
– Bă…
– Da, bă.
– Atâta am vorbit de mâncare, că amu mi s-o făcut sete!
– Ie, şi mie…
– No, hai să merem la crâşmă, să puşcăm nişte shot-uri de Jagermeister!
 
Spre deosebire de bancul de la începutul articolului am mâncat puțin mai ardelenește, nu smochine, rodii, rucola, mascarpone sau altele asemenea. Ceva de genul meniul săracului (meniul zilei se numește dar a fost bun și ne-am săturat) dar copilu nu s-a dezlipit de pizza, adică obiceiul de a consuma pizza.
Nu este punctul meu forte descrierea unui loc de servit masa, dar consider datoria mea să relatez despre locurile unde am mâncat.
Vizitând toate cele turistice din Gilău ne-am întâlnit inevitabil cu foamea (chiar dacă copilu... a încercat să-și potolească foamea cu înghețată luată din magazinul Profi din Gilău) așa ca înainte s-o luăm mai departe pe drumul acela rupt 107P pe care trebuia să ajungem la Beliș, o totală necunoscută, mi-am zis hai să mâncăm aici pe urmă doamne ajută... Ideea a fost bună deoarece până la Beliș (și nici măcar acolo nu am găsit locuri de mâncat deschise fiind și penultimele zile de extrasezon înaintea vacanței de 1 Mai)
La Octav am găsit chiar în dreptul locului de parcare de unde am plecat pe jos să vizitâm Gilăul și implicit la drum E60/DN1 numai bun pentru călători înfometați cum am fost și noi. Este genul de restaurant pentru cei care își potolesc foamea pe drum cu prețuri foarte simțite.
Restaurantul este amenajat în imediata vecinătate a Primăriei Gilău aproape de obiectivele turistice inclusiv Castelul Wass Banfy. Capacitatea este de 50 persoane la terasă și 60 persoane la interior. Specificul restaurantului este românesc și italian iar programul de servit masa este: Lu-Sâ-8.00-22.00 Dum-14.00-22.00. Pe FB se mai poate citi câte ceva despre restaurant aici
După ce am intrat scopul foarte clar a fost să n-o lungesc prea mult, doar să comand/mănânc/plătesc și plec, ceea ce am și comunicat patroanei care era și servitoare, și contabilă sau de toate lipsa acută de personal își făcând prezența din păcate și aici. Fiind ora prânzului atât terasa cât și spațiile interioare au fost deja animate, observând și turiști străini aici.
Terasa așa cum se vede în poză este acoperită, o zonă verde cu anumite decorațiuni de grădină se poate observa stând la masă. Dorind ca totul să se deruleze repede pentru mine și doamna AZE am comandat meniul zilei care a constat din ciorbă de burtă cu toate cele (ardei iute, smântână, pâine), felul doi mazăre cu carne de porc.
Prezentând poze cu felul nostru de mâncare nu veți observa nimic deosebit chiar veți spune în gând iată ce mâncare de cantină mănâncă AZE, mai ales la ciorbă care în foto pare o zamă simplă, dar credeți-mă că era gustoasă avea burtă din belșug, și felul doi la fel gustoasă. Poate nu are rost să spun dar meniul zilei este 13 ron aici.
Copilu, . în schimb așa cum am mai povestit nu se dezlipește de pizza, nici acasă, nici la drum așa că observând în meniu această specialitate (mâncare obișnuită pentru el) categoric asta dorea. Așa că și-a dorit Capriciosa cu 15 ron ceea ce a și primit. După comandă totul a venit repede, s-a consumat repede iar noi gata de drum. Abia am apucat să mai fac câteva poze inclusiv cu meniul. Ca și băuturi am comandat la mine și doamna câte un Ursus fără alcool (4 ron), copilu Pepsi (3,5 ron), o cafea espresso 3 ron.
Pentru cei care vor comanda altceva: ciorbe 6-12 ron, preparate din pui 4-11 ron, preparate din carne de vită 10 ron, garnituri 2-4 ron, alte preparate calde cum ar fi ochiuri, etc 2-7 ron, salate 2-5 ron, spaghete 8 ron, preparate vegetale de post 3-5 ron, înghețată 5 ron, pizza 12-18 ron, sandviș 3,5-6,5 ron, bere 3,5-6 ron, răcoritoare 3,5-4,5 ron, băuturi spirtuoase 4-10 ron, vin 4-20 ron, cafea 3-6,5 ron.
Astea fiind prețurile recomand, nu este restaurant de lux, nu este pentru pretențioși este pentru drumețul care s-a întâlnit cu foamea, este curățenie, deci categoric recomand locul.
Trimis de AZE in 06.05.18 21:00:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE: Nu stiu de ce tot zici tu de cantina si despre ce parere-si face cine vede si citeste. Treaba fiecaruia ce zice si ce gandeste. Eu, cand m-am uitat la P06, am inceput sa salivez abundent .
Arata si ciorba si mazarea intr-un mare fel. Si pentru ca atunci cand gatesti mancare pentru meniul zilei, de obicei o faci la cratita sau oala mare, deh, pentru mai multe persoane, sunt convins ca si gustul e deosebit.
Banuiesc ca cine vrea sa manance fois-gras sau mai stiu eu ce ciocanitoare cu dulceata de bijantarele, n-are pretentia sa le gaseasca prin frumoasele locuri pe care le-ai colindat impreuna cu familia in acele zile.
@AZE: Aproape de necrezut aceste prețuri, parcă n-ar fi un restaurant (chiar modest) din Românica.
Dacă au fost și gustoase preparatele, „jos pălăria” pentru Dl Octav! Este exact ce-i trebuie turistului!
Referitor la Bancul de la început, este de tot hazul! Aproape toate gospodinele noastre se „defectează”, că-s orășence sau din provincie! Eu nu mă uit deloc la aceste emisiuni care abundă ecranele, mi se par niște umpluturi în programele TV. Niște emisiuni educative presupun invitați cu ceva „mobilier de lux” la „mansardă”, care costă ceva mai mult decât niște oameni cărora noi le spuneam bucătari -pur și simplu- (și n-o spun deloc cu sensul peiorativ), dar care-și spun pompos acum „master-chefi”.
Am apreciat articolul și am votat cu drag!
@AZE: Și pe-aici sunt destui care-au făcut armata și școala departe de casă ca să știe că mâncarea la cazan e cea mai bună! Și cea de cantină nu face opinie separată.
Cum copertina terasei era roșie, viața voatră a fost taaare roz!
Prețurile sunt de maaare bun-simț. Și, cum spune și @ghisor, dacă voiai ciocănitori cu dulceață de cucuvânviță, v-ați fi căutat un local care să gătească așa ceva!
Să vă fie de bine și s-o mai comiteți!
@ghisor: Ai dreptate, dar sincer am avut poze ceva mai reușite cu mâncare în trecut, iar cele de acum reflectă realitatea, adică o mâncare simplă... dar bună... aici nu mai am ce comenta, altfel nu mai scriam aici pe AFA.
Cât despre locurile care urma să vizitez n-am mai găsit deloc locuri de luat masa deschise (nici măcare gen cantină sau altele mai ok ca și calitate) extrasezonul la munte se simte, dacă n-ai făcut cumpărăturile la timp pur și simplu mori de foame sau cumperi de la puținele magazine la preț dublu față de orice altă localitate situată la sub 600-500m deasupra nivelului mării.
Așa că a fost o idee bună să mâncăm acolo la Gilău.
@doinafil: Mulțumesc
Adevărat, prețurile găsite acolo sînt ok, eu le găsesc chiar normale pentru buzunarul meu, dacă era mai mult făceam sandvișul clasic de acasă sau ceva grătar într-un loc fain la marginea drumului, cu toate ustensilele necesare (apropo am și aprinzător de cărbuni care încape foarte bine într-un colț din portbagajul Loganului.
Să zicem că din punct de vedere gastonomic și eu sînt puțin defect, îmi place să mănânc pe lângă friptură sau orice altă carne ca și fel principal gem sau marmeladă asortată cu celălalte garnituri gen cartofi, legume, mazăre etc, Dar asta o fac numai acasă.
Obiceiul meu vine de la impresiile gastronomice de acum foarte mulți ani când eram în vizită în Germania la ceva neamuri cu un grad de rudenie mai îndepărtat, zona Stuttgart iar ei mâncau un anumit fel de mâncare cu gem de coacăze.
@Zoazore: Mulțumesc și chiar o să încerc s-o mai comit atunci când este posibil dar nu prea văd cum deoarece în România noastră mai rar așa locuri. Poate și zona este un motiv de și nu prea cred Clujul este din punct de vedere statistic cu cel mai înalt nivel de trai din țară, iar Gilău se află la doar 15 km de acesta.
Acuma nu știu exact dacă meniul zilei a fost preparată la cazan sau doar o oală mai mare, cert este faptul că a fost bună, gustoasă, nu s-a inbolnăvit nimeni, iar pizza copilului pe lângă faptul că a fost adus ceva mai târziu având în vedere modul de preparare chiar a fost mare și a necesitat luare la pachet restul rămas, așa am salvat cina copilului, noi am mâncat din traistă la locul de cazare, bineînțeles udată cu pălincă...
@AZE:
„De gustibus non est disputandum”, cum spune vechiul dicton latin, mai ales când este vorba de papilele noastre gustative!
Este bine dacă vă plac combinațiile de acest tip. Personal nu am încercat, cred că-i vorba de obișnuință. S-ar putea să fie bune, nu zic nu! Dacă am să am în față o farfurie cu amestecuri de dulce-acru sau amar, n-am să evit să încerc, din curiozitate!
Vă doresc poftă bună (și prețuri pe măsură) în viitoarele călătorii!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 2 restaurante bune și 1 cafenea în Cluj-Napoca — scris în 01.01.25 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ