BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Destinație potrivită pentru weekend
În unul din sfârsiturile de săptămână ale lunii august 2019 am decis să ieșim din București, în căutare de aer curat și liniște. Am ales să mergem la Păstrăvăria Brătioara după ce am citit câteva articole pe diferite site-uri și bloguri. Fiind ieșire de o zi am plecat sâmbătă, pentru a evita aglomerația tradițională de duminică seara, la revenirea în București.
Drumul durează circa 3 ore (funcție și de locul de unde se pleacă din București) și este binecunoscut. Autostrada spre Pitești apoi se urmează DN73 spre Câmpulung, iar din această localitate urmați drumul județean 735 spre Albești. Acest drum județean este în stare acceptabilă, cu destule gropi și denivelări, așa cum îi șade bine unui drum de pe la noi. Cu atenție sporită și cu viteză redusă se poate trece cu bine. Ultimii aproximativ 2 km se parcurg pe un drum forestier unde veți merge cu mai mare grijă și veți ajunge cu bine.
Sunt spații de parcare, dar acestea se pot umple rapid, astfel că se va parca pe marginea drumului, unde mașinile se vor„tapeta„frumos cu un strat de praf alb. De jur-împrejur este pădure, iar aerul curat și liniștea pot deveni adevărate medicamente contra stresului. Locația este izolată, departe de alte case, cee ace reprezintă un avantaj. Este adevărat că aici se adună uneori și iubitorii de off-road, cu motociclete sau ATV-uri (care se pot închiria de aici), astfel că atmosfera poate deveni destul de neplăcută. Nu a fost cazul nostru, în acel weekend doar vreo 2-3 motoare au fost prezente – iar după plecarea acestora pe drumuri de munte, s-a așternut liniștea.
Există și spatii de cazare (sunt cam 15 camere) astfel că puteți înnopta – cred că o perioadă foarte bună să stați aici, ar fi în cursul săptămânii. Se pot organiza și conferințe sau întâniri pentru că există o sală cu proiector – pentru un team-building poate fi o locație ideală.
În rest prin curte sunt câteva foișoare, mici căsuțe care se pot închiria, sezlonguri unde vă puteți bronza sau sta la umbră. Sunt mai multe bazine cu păstrăvi în diferite stadii de creștere – unul din acestea este destinat alegerii peștilor de către doritori. Păstrăvul se vinde cu 25 lei/kg. Un teren de tenis (poate fi folosit și pentru fotbal), măsuțe pentru picnic, locuri de joacă pentru copii, un mic Aventura Park (cu tiroliană) completează decorul locației. Prin zonă se pot face câteva trasee ușoare, iar la cerere se organizează plimbări cu căruța – din câte am înțeles se poate merge până la Păstrăvăria Cândești aflată la vreo 5 km distanță. Sunt multe activități disponibile, iar acestea pot reprezenta un mod plăcut de a petrece o zi sau un sfârșit de săptămână.
Prin curtea pătrăvăriei curge râul Brătioara, deci decorul audio este foarte plăcut - poți trage liniștit un pui de somn, la umbra pomilor de pe mal. Locul este bine îngrijit și arată preocuparea proprietarilor pentru asigurarea unor condiții cât mai bune turiștilor care sosesc aici. Prin curte am găsit și un ARO de colecție, care a aparținut familiei Ceaușescu.
Cum după atâta plimbare și aer curat vi se va face foame, masa se poate servi la restaurantul de aici – preferabil pe terasă. Rolul principal în meniu este deținut de Măria Sa Păstrăvul (cum este alintat pe aici), preparat în diverse feluri. Puteți alege între icre sau zacuscă de păstrăv, preparat la grătar, în fulgi de porumb sau în mălai, ori saramură sau file de păstrăv afumat. Noi am ales la grătar alături de mămăliguță sau de cartofi natur. Am plătit 50 de lei pentru 1 persoană (fel principal + desert) .
Pentru cei care nu sunt prieteni cu peștele - aveți posibilitatea de a alege dintre câteva preparate din pui sau porc. La desert vedeta pot spune că este cheesecake-ul delicios. Mai multe puteți afla din meniul restaurantului - pastravariabratioara.ro/meniu
Am petrecut câteva ore agreabile în această locație și pot spune că ne-am simțit foarte bine - este un loc potrivit pentru a evada din aerul și aglomerația Bucureștiului. Faptul că există și posibilitatea de cazare face și mai atractiv acest loc unde îți poți răsfăța plămânii cu mult aer curat și ochii cu multe nuanțe de verde.
Site oficial - pastravariabratioara.ro
despre SERVICII
Personal amabil și dornic să răspundă solicitărilor avute
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mâncare bună cu păstrăvul în rol principal
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Aer curat, multă pădure și cu puțin noroc chiar și multă liniște.
Trimis de BOGDAN DSN in 29.06.20 19:47:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună, interesantă recomandare!
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Iezer-Păpușa?, M-ȚII IEZER-PĂPUȘA" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@BOGDAN DSN:
”Pentru cei care nu sunt prieteni cu peștele - aveți posibilitatea de a alege dintre câteva preparate din pui sau porc.
ar fi o aroganta ca la o pastravarie sa iei altceva decat peste, dar in fine, e scuzabil pentru multi, insa eu deja am inghitit in sec la auzul cuvantului pastrav, nu sunt chiar fan peste, insa pastravul imi place teribil de mult, si daca mai este si pastrav curcbeu, cu atat mai mult.
Felicitari pentru alegere, votat cu mare drag.
@mishu: Păstrăvul pe grătar chiar a fost bun - chiar dacă este crescut în bazine, are totuși alt gust comparativ cu cel luat de la supermarket (congelat sau proaspăt). Din ce am văzut la fața locului, cei mai mulți alegeau acest preparat, pregătit în diverse moduri - cel însoțit de mămăliguță deținea primul loc.
Mulțumesc.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Câmpulung și împrejurimi, CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Select] Din nou in lumea gastronomica deosebita! — scris în 15.06.24 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 [Hanul Traditional Muscelean [Mihăiești]] Hanul traditional muscelean Mihăieşti, socoteala de-acasă nu se potriveste cu cea din târg — scris în 09.07.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Select] O alta lume culinara!!!!!! — scris în 18.11.23 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant Pensiune Păstrăvăria Nămăiești] Experienta la pastravarie — scris în 02.06.23 de Milka1000 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Nov.2022 [Restaurant Satu Muscelean [Cândeşti]] Satu Muscelean - Mâncare românească gustoasă într-un decor foarte... tradițional — scris în 21.11.22 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Select] Admirabil — scris în 17.10.22 de BENDEAC din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Select] Un restaurant cu ștaif — scris în 11.08.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ