EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hanul traditional muscelean Mihăieşti, socoteala de-acasă nu se potriveste cu cea din târg
- Socoteala de acasă:Stiind că va fi o zi superîncărcată cu multe obiective de vizitat, ca să nu pierdem timp cu restaurantul, am luat de acasă sandviciuri, prăjituri, cafea, suc, fructe, suficient pentru mine şi fiul meu.
- Socoteala din târg: După ce a mâncat bine, fiu-miu m-a întrebat ˝Da´noi nu oprim la un restaurant? ˝ V-am mai scris, ˝Ferească Dzeu de părinţii care nu ascultă copiii! ˝
Se făcuse după ora trei după masa dar eram liniştită pentrucă fiind Vinerea Mare, catedrala din Mioveni pe care mai aveam s-o vizităm, era deschisă până târziu. Asa se face că mergând pe DN73, dinspre Câmpulung spre Piteşti la distanţă de 20 km de primul, a oprit la Hanul Tradiţional Muscelean Mihăiesti (45° 7' Nord, 25° 0' Est) situat pe str Principală nr 4a. Punct fix, punct ochit pentru că se vedea că luase informaţii din timp, de pe unde am fost.
Mi-a plăcut cum hanul era marcat încă de pe şosea cu o bornă kilometrică pe care scria ˝Piteşti 32 km˝. Alături, pe trotoarul şoselei era o căruţă încărcată cu coşuri mari cu flori, o stropitoare deasupra şi alături tricolorul. Frumos.
Am intrat în curtea pavată printr-o poartă mare de lemn. În curte era terasa cu multe mese lâgă care, din lipsă de muşterii la ora aceea, erau umbrele mari nedesfăcute. Localul proprizis de arhitectură rurală părea a fi răcoros. Deşi eram abia la începutul lunii mai era foarte cald aşa că nu am rămas acolo ci am căutat răcoarea salonului. Aici am avut din nou o surpriză plăcută privind aranjamentul mobilierului şi decoraţiunile interioare. Multe din restaurantele din Bucureşti care copiază kitchuri occidentale, s-ar putea mândri cu un asemenea salon.
În faţa intrării era barul, o tejghea la care se afla o barmaniţă tânără si drăguţă. Parapetul de lemn era sculptat cu motive populare şi în spatele lui pe perete erau atârnate oale şi ulcele. Salonul era destul de mare, mobilat cu mese de patru sau mai multe persoane. Pe mese erau ştergare colorate româneşti şi vase cu flori naturale. Interesant e că pe spătarul scaunelor sculptate tradiţional, pe spate erau pictati flăcăi, fete sau scene câmpeneşti. Pe pereţi erau atârnate tablouri, deasemeni cu motive populare cu tărani sau flori dar şi farfurii şi un lambriu de lemn care îi înconjurau. Tavanul avea bârne de lemn iar aplicele imitau oarecum lămpile cu gaz de la ţară. Credeti-mă că nu m-am săturat privind.
Am consultat meniul: preţuri medii spre mici.
Ne era sete şi barmaniţa ne-a adus imediat băuturile: eu o bere fără alcool, 500 ml 9 lei iar băiatul si fructe de pădure 20 lei. Ca fel principal am comandat câte o porţie de păstrăv cu crustă de mălai, mămăliguţă şi mujdei, câte 35 lei portia şi cartofi trasi la cupotor cu usturoi şi verdeaţă 14 lei sau prăjiti 9 lei. Eram destul de sătui şi nu am mai comandat dulce. Doar fiu-miu a mai cerut un espreso 9 lei. Total 131 lei, cu bacşiş 150 lei dar fără nicun cusur ca ambient, serviciu, preţuri.
Nu pot decât să vă recomand fără rezervă acest han în cazul că treceţi prin zonă. Merită si doar dacă mergeţi numai la Piteşti să mai plusaţi încă 32 km până la Hanul Tradiţional musceleam din Mihăiesti. Ca să nu credeţi că exagerez, din 524 impresii postate cu note cuprinse între 1-5, a obţinut punctaj 4.5 (92%)
Cum călătorului îi stă bine cu drumul, am mai mers 18 km până la Mioveni, fost Colibaşi, sediul uzinei Dacia Renault unde am vizitat o catedrală excepţional de frumoasă.
Trimis de Michi in 09.07.24 13:48:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Câmpulung și împrejurimi, CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)
@Michi: Am dat acum peste acest articol necitit!
Locuind in Pitești si mergând des spre Bran, Brasov, trecem inevitabil pe lângă hanul Mihaiești. Și ne întrebăm mereu cum o mai fi! Uite că am aflat.
În tinerețe faceam parte dintr-un grup local de turism montan si mergeam în fiecare sâmbătă-duminică pe munte, cel mai des în Iezer sau Piatra Craiului. Aveam un hârb de autobuz si un sofer simpatic. La intoarcere tot autobuzul striga în cor: doar cine nu are frâne nu oprește la Mihăiești!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Select] Din nou in lumea gastronomica deosebita! — scris în 15.06.24 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Select] O alta lume culinara!!!!!! — scris în 18.11.23 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant Pensiune Păstrăvăria Nămăiești] Experienta la pastravarie — scris în 02.06.23 de Milka1000 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Nov.2022 [Restaurant Satu Muscelean [Cândeşti]] Satu Muscelean - Mâncare românească gustoasă într-un decor foarte... tradițional — scris în 21.11.22 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Select] Admirabil — scris în 17.10.22 de BENDEAC din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Select] Un restaurant cu ștaif — scris în 11.08.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Păstrăvăria Brătioara [Cândești]] Dezamăgitor — scris în 05.08.22 de robert din BUCURESTI - nu recomandă