REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde mancam in zona Buzaului?
![](/images/printer_off_32.png)
Atunci cand pornesti intr-o calatorie turistica, una dintre acelea in care altii se preocupa in locul tau de organizare si de planificare, tie neramanandu-ti decat sa accepti (sau nu) programul care devine anexa la contract, nu te gandesti catusi de putin la locurile in care vei servi masa pe parcursul calatoriei. Cu atat mai mult atunci cand programul prevede demipensiune ca regim de masa. Acesta a fost si cazul nostru, al celor care am optat pentru o plimbare de 4 zile prin Tinutul Buzaului.
Am spus deja ca am fost cazati la Hotel Avenue - Buzau, hotelul deschis in toamna anului 2019, foarte aproape de centrul orasului, langa Inspectoratul Judetean de Politie - Buzau, la intersectia strazilor Chiristigii si Frasinet.
Am facut referiri si la mesele pe care, bineinteles, le-am servit acolo, la Restaurant UVA - Hotel Avenue. Au fost 3 mic dejunuri in regim bufet, foarte variate si indestulatoare. Desi unii ar putea spune ca a fost acelasi in fiecare zi (doar la capitolul patiserii aparand mereu schimbari), eu nu-l pot cataloga drept monoton. Si asta pentru ca - fiind atat de multe si variate sortimente - iti puteai alcatui propriul meniu, altul in fiecare zi - carnaciori, chiftelute, oua (omleta sau ochiuri), branzeturi (cascaval si telemea), legume feliate (rosii si castraveti), masline, unt, miere si diverse sortimente de gem, cereale, produse de patiserie (croissante, foietaje cu gem sau cu branza de vaci si stafide), fructe din compot (ananas si papaya), fructe proaspete (mere si banane), paine feliata, cu posibilitatea de a o praji… Ca bauturi, ceai la plic diverse sortimente, lapte, sucuri, cafea la aparat, foarte buna, pe care ti-o preparai dupa preferinta.
Cina a avut un regim mai special. Nu am comandat noi nimic, ci a trebuit sa ne multumim cu ceea ce ni s-a oferit - in prima seara frigarui de somon, in cea de-a doua aripioare de pui cu garnitura de orez, iar in cea de-a treia tochitura (pui, carnaciori picanti, ou ochi si branza rasa) cu mamaliguta. Vinurile demidulci (alb in prima seara si roze in celelalte doua seri), au fost foarte bune, de Pietroasele.
La fel de importanta precum mancarea servita este si atmosfera din restaurant. Restaurant UVA situat la parter, este decorat foarte modern si placut. Muzica ambientala a fost relaxanta, potrivita momentului, iar ospatarii amabili si deosebit de atenti.
In regim á la carte, Restaurant UVA de la Hotel Avenue functioneaza incepand cu ora 12.00. Neaflandu-ne niciodata in hotel la vremea amiezei, noi nu am servit nici un pranz acolo. Stiu insa ca restaurantul are o bucatarie sofisticata, cu preparate culinare inspirate de bucataria italiana.
Dar, unde si cum am luat mesele de pranz? Asta este o problema serioasa pentru ca nu poti duce oriunde un grup de 37 de persoane si mai ales nu se poate astepta dupa fiecare sa comande á la carte. S-ar duce de rapa tot timpul, iar programul ar fi compromis.
In prima zi s-a rezolvat mai simplu. La vremea pranzului ne aflam la Sarata Monteoru, cu suficient timp liber pentru plimbari, pentru masa, pentru fotografii... Cei mai multi au ales varianta cea mai la indemana si - se pare - cea mai ieftina.
Restaurant Autoservire - Sarata Monteoru din fata Casino Hotel & SPA, un local avand si terasa umbrita, ne-a primit cu o vitrina incarcata cu produse proaspete din care fiecare si-a alcatuit propriul meniu. Erau acolo diverse preparate din carne - snitele, gratare (pui, porc, mici, carnati), garnituri (cartofi prajiti, cartofi natur, piure, orez, fasole), salate (de varza, ardei copti sau muraturi asortate)... La toate acestea puteai adauga bautura preferata. Si, cel mai mult s-a optat pentru bere.
Eu m-am multumit cu doi mici, cartofi prajiti si o salata de varza. Prietena mea nu a comandat decat o bere, nimic de mancare intrucat - fiind in prima zi de excursie - inca mai avea din pachetul consistent pe care l-a luat de acasa. Pentru orientare, pot sa amintesc cateva preturi: mici - 5 lei/buc. 80 g, cartofi prajiti - 9 lei/portia, salata de varza - 6 lei/portia si minibagheta - 1,5 lei/buc.
Daca la Sarata Monteoru problema pranzului s-a rezolvat cumva, pentru urmatoarele doua zile rezolvarea a fost mai dificila.
Cum spuneam mai sus, unde sa duci un grup mare, de 37 de persoane, mai ales ca in drumurile noastre prin sate si printre dealuri, nu existau restaurante si locuri de servit masa potrivite?
Pe DN10, drum pe care ne-am aflat de mai multe ori, la cativa kilometri de Viperesti, mai inainte de a intra in Cislau, Complexul Turistic 2D - Cislau parea exact ceea ce ne trebuia. Pentru a se rezolva si problema cu asteptarea comenzii, s-a luat legatura telefonic cu administratorii si s-a stabilit sa ni se pregateasca doua variante de meniu (unul fiind de post), constand in ciorba si un fel II. In autocar, s-a intocmit lista cu preferintele fiecaruia, iar numarul de portii a fost transmis pensiunii. Tot telefonic. La momentul cuvenit, am fost primiti intr-un restaurant frumos (ba chiar intr-o sala gatita ca pentru o nunta) si am fost serviti. Bauturile au fost comandate de fiecare dintre noi si achitate separat, la bar.
Pentru ca era o zi foarte calduroasa, eu am optat pentru o ciorba usoara, de legume si o pulpa de pui la gratar cu cartofi natur si muraturi asortate (castraveciori si gogosari). Oricare dintre cele doua meniuri a costat 36 lei, fara bauturi. Majoritatea a optat pentru o bere rece, dar au fost si amatori - in special amatoare - de un frech rece, de portocale (12 lei).
Mai trebuie sa mentionez ca in urmatoarea zi, aflandu-ne pe acelasi drum, scanariul s-a repetat, atata doar ca - probabil - numarul de portii dintr-un meniu sau altul nu a fost acelasi.
Pentru cei care inca nu au fost in acea zona si poate vor sa ajunga, adaug faptul ca restaurantul este foarte frumos si are si o terasa in aer liber.
Complexul Turistic 2D ofera si cazare in 26 camere, toate cu pat matrimonial, baie, TV plasama cu receptie prin satelit si internet wireless. Exista acolo si un cort pentru evenimente, precum si o zona de agrement cu piscina, pool bar si loc de joaca pentru copii la care au acces liber doar oaspetii complexului. Parcarea este foarte mare (sau cel putin asa mi s-a parut, atunci cand am fost noi acolo nefiind aglomerat). Am inteles ca plata se poate face atat cash, cat si cu cardul. Pentru ca aveam de achitat doar sume mici, eu am preferat plata cash.
In cea de-a patra zi, mai inainte de a ne angaja pe drumul de intoarcere la Bucuresti, pentru ca ne aflam in tara carnatilor de Plescoi, nu se putea sa nu facem un popas special pentru aceste specialitati. Carmangeria "La Nea Popa" - Sapoca din Str. Nea Popa, nr. 3, ne astepta cu pastrama de oaie, de vita, de porc, cu carnați de casa, din carne de porc, precum si cu renumitii carnati de Plescoi. A facut Nea Popa - prin reprezentantii lui - o vanzare de zile mari pentru ca foarte putini au fost cei care nu s-au lasat ademeniti de produsele de acolo. Norocul mare a fost ca toate cumparaturile au fost puse la cala si nu in autocar. Pana la Bucuresti am fi mirosit cu totii a carnati de oaie si s-ar fi tinut cainii dupa noi.
Trimis de iulianic in 26.06.22 15:51:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
![](https://amfostacolo.ro/FOTO/GENUINE/d008/8790/16488_107861_15.jpg)
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi: Multumesc! Nu mi s-a parut ca articolul meu despre locurile in care am servit noi masa in zona Buzaului ar prezenta prea mare interes pentru cititorii AFA. Prin el, am vrut sa reliefez faptul ca - exceptand orasul unde locuri de servit masa se gasesc destule - in afara orasului acestea nu abunda. Cine pleaca la plimbare pe cont propriu, este bine sa aiba ceva rezerve de hrana la portbagaj. Mai ales cei care sunt insotiti de copii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 [Tess Club Junior / Bistro Junior] Porții mari și gustoase — scris în 26.10.22 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2021 [DACIA Romanian Dinning] La masă cu ursuleții de pluș într-un ambient cu iz interbelic — scris în 23.04.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Tess Club Junior / Bistro Junior] Tess Club Junior - recomandat de buzoieni, dar acum si de AFA-isti — scris în 14.02.21 de Dan&Ema din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Restaurant Conacul Trandafirilor] Restaurantul 'Conacul Trandafirilor' — parfum de 'apă chioară'... — scris în 01.05.19 de malganis din BUCUREşTI - nu recomandă
- Oct.2018 [Tess Club Junior / Bistro Junior] Cel mai bun raport preț - cantitate- calitate — scris în 24.10.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 [Tess Club Junior / Bistro Junior] La Tess Club Junior Buzău, întâlnire de seniori — scris în 23.05.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2018 [Restaurant-pizzerie La Curtea Veche] La “Curtea Veche” din Buzău poți mânca boierește — scris în 20.05.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ