EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am văzut trei cămile în București
Nu mă credeți, nu-i așa?! Și, totuși, „adevăr vă spun vouă” – iertat să-mi fie citatul biblic! - că ele există!
Unde, mai precis?
La adresa B-dul Pieptănari nr. 43, sector 5, foarte aproape de intersecția de la Bellu, unde se poate ajunge repede și ușor cu metroul – Magistrala 2. Mijloacele STB sunt: tramvaiele nr. 1,7, 10,11,19,25, autobuzele 116,232,323 - stația Eroii Revoluției sau 141, care circulă chiar pe B. dul Pieptănari, stația Suhaia. Bulevardul este perpendicular pe intersecția mare de la Piața „Eroii Revoluției” , și din intersecție până la Trei cămile – Restaurant & Terasă sunt vreo 380m, ușor de parcurs cu pasul. Sigur că am pus un titlu cu „nadă” , ca să vă rețin atenția, însă – după ce veți citi ce am de povestit, veți dori – sunt sigură – să treceți pragul acestui „Restaurant & terasă” ca să vă bucurați în primul rând de gustul bucatelor, dar și de ambientul localului!
Trebuia să ne adunăm cu familia, pentru un eveniment și pentru că invitația fusese făcută de un cuplu care locuiește în zonă, am zis „de ce nu aici?!” :-?? . Așa că ne-am hotărât repede și am făcut rezervarea cu o zi înainte chiar în restaurant, la fața locului după ce, bineînțeles, ne-am interesat dacă putem veni în jur de 12 persoane și dacă ne poate oferi condițiile impuse acum, în perioada de relaxare (alertă) a pandemiei. Ne-au asigurat că nu va fi nici o problemă din acest punct de vedere și că putem comanda orice dorim, că au tot ce scrie în meniu.
Așa că a doua zi pe la 14,30 am traversat restaurantul până la terasa acoperită, care ne ferea de soarele amiezii și, chiar dacă ar fi plouat „cu găleata” , așa cum s-a întâmplat în ziua rezervării, nu am fi fost plouați sub acoperișul nou, frumos boltit și bine lucrat. Interiorul localului este mai mult lung decât lat, și se compune din două compartimente principale, unul zidit, mai spre intrare, și altul mai în spate, unde se află terasa acoperită și curtea, amenajată și cu un loc de joacă pentru copii, care are: o căsuță, leagăne, hamac, și chiar o trambulină rotundă, cu plasă. În dreapta terasei este un loc cu iarbă, plante decorative și pomi, un loc bine îngrijit și bine venit, pentru culorile de verde ale ierbii și cele colorate ale florilor, spre încântarea ochilor.
Mă veți întreba, poate, unde se pregătește mâncarea?! :-?? Ei bine, mi-a plăcut că ea ocupă prima sală pe dreapta, cu intrare chiar din holul principal, loc strategic ales, după părerea mea! Amplasată aici, mirosurile nu ajung ușor nici în sala închisă, nici pe terasă, lucru care – poate – pe unii consumatori i-ar deranja.
Chiar de la intrare, în fața noastră observăm un frumos desen – stilul „grafică” - pe peretele de după ușa bucătăriei: trei cămile cu trei călăreți. Sala principală, închisă, este acum, la ora asta goală (cred că spre seară și după restricția impusă va fi mai multă lume). Doar barul din capătul ei, pe stânga, este bine luminat. Pe peretele din dreapta, din loc în loc sunt mai multe policioare cu decoruri adecvate: câte o mini-narghilea, o cămilă sculptată în lemn și vase de ceramică, diferit colorate. Pe ecranul monitorului de pe masa barului, unde se înregistrează totul – comenzi și rezervări – este o fotografie cu trei cămile care merg, agale, în urma unui beduin.
Ne-am așezat la două mese, câte șase persoane la fiecare, după ce ne-am igienizat mâinile. Imediat a venit cineva și a luat comanda băuturilor, în deschidere. Noi, „fetele” am luat câte un campari - orange, iar „băieții” votcă sau altceva, nu știu sigur ce s-a comandat la cealaltă masă. S-a luat, apoi, și comanda pentru mâncare, fiecare ce-a vrut. Prepararea a durat ceva până s-a pregătit, cam 45-50 de minute, pentru că a fost o comandă variată, de la ciorbă de burtă și până la sărmăluțe în foi de viță, umplute cu vânat din carne de cerb și mistreț, însoțite de smântână. Pe lângă astea s-au mai comandat șnițele din carne de porc și mici, fiecare cu garnituri de cartofi prăjiți și salată de ardei copți sau varză albă, tigăi picante cu carne de pui, sau de vită și bulz țărănesc. Eu am luat pește prăjit cu mămăliguță și cu două porții de mujdei. Pentru mine o singură porție nu-i de ajuns, de fiecare dată cer două (sau chiar trei, dacă mujdeiul este o zeamă lungă care „a trecut” pe lângă usturoi). Aici n-a fost cazul, doar că prima porție a fost mai micuță, însă a doua a fost și mai mare și mai concentrată, exact pe gustul meu! (n-am lăsat nimic în farfurie!)
În timp ce așteptam mâncarea am avut timp destul să fac poze, asta după ce am cerut permisiunea tânărului (proprietar?! :-??) care ne-a făcut rezervarea cu o zi înainte. Când i-am spus că vreau să scriu pe sait-ul nostru despre ei, chiar s-a bucurat și mi-a mulțumit! Ce mi-a mai plăcut este că și-a amintit că a mai scris cineva despre ei pe „amfostacolo” , în urmă cu doi ani. I-am spus că tot aici vreau să scriu și eu, și mi-a mai spus că – între timp – au mai făcut câteva îmbunătățiri, mai ales la terasă. Ajunsă acasă am căutat să văd cine a mai scris despre ei și ce părere a avut. Am aflat că @iulianic a scris și că –spre surprinderea ei - a fost mulțumită atât ea cât și prietenii cu care a fost, la invitația lor.
Am făcut mai multe fotografii și mi-a plăcut că totul este foarte curat și bine îngrijit, atât în restaurant cât și la terasă! Despre toaleta „fetelor” nu am decât cuvinte de laudă: totul strălucește de curățenie, obiectele sanitare, dotarea cu aparatură modernă, consumabilele, toate impresionează prin calitate și curățenie! Pozele atașate vor adeveri că am dreptate să laud toaleta.
Mâncarea a venit pentru toți odată, nu cum se întâmplă în unele restaurante, unde se aduce pe rând, după cum e gata un fel de mâncare. Eu am fost foarte mulțumită de porția mea de pește, mai ales cu cea de-a doua porție de mujdei. Mihai s-a delectat cu sărmăluțele lui, porțiile de șnițel de porc cu cartofi prăjiți și salate au fost mai mult decât îndestulătoare (jumătatea rămasă dintr-o porție a fost luată acasă). La masa noastră s-a mâncat tot din farfurie, la fel și la masa cealaltă. Toți au fost foarte mulțumiți de gustul mâncărurilor, după care a băut fiecare ce-a vrut: bere, vin sau băuturi răcoritoare (unii conduceau autoturisme). Pentru desert nu mai era loc (la mine, cel puțin), sau pentru că îngrașă și noi, damele, ținem la siluetă (nu-i așa?!), iar domnii nu se prea „înghesuie” la dulce. Plata finală am aflat, ulterior, că a fost puțin peste 500 lei, pentru 12 persoane. Am fost invitați, așa că nu-i frumos să întrebi ce sumă s-a cheltuit!
Dacă recomand „Cămilele” ?! Sigur că da, cu toată încrederea! Ba, mai mult, mi-am propus să „recidivez” cu prima ocazie când va trebui să am eu invitați la vreun eveniment!
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Păcat că nu este amplasat chiar în intersecția mare de la Piata „Eroii revoluției” Cred că ar avea un vad mai bun, ar fi mai cunoscut și mai căutat!
Trimis de doinafil in 18.06.20 00:01:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@doinafil: De obicei nu citesc la munca articolele, imi este greu din cauza de "zoom", ochelari in cazul meu ????, dar pentru ca asa cum spui tu, nada a fost aruncata, mi s-a parut interesant localul si dupa ce am citit articolul am fost curioasa sa vad si pozele, apoi am zis sa finalizez si eu articolul. Foarte potrivit totul, am reusit sa supravietuiesc felurilor prezentate, asta pentru ca este inca dimineata, dar si pentru ca aseara m-am rasfatat cu pastrama de miel (pregatita de mine ????), cu mamaliguta si mujdei, dar bnenteles ca am sa retin si acest loc ca o recomandare buna. Sa va fie de bine, felicitari, vitat cu mare drag.
@doinafil: Vazut de afara, nu pare prea... imbietor! Dar ce surpriza frumoasa cand intri!
Uite, casa in care functioneaza, este acel tip de "casa cu pravalie". Jos e "pravalia", iar sus este locuinta "patronului".
Localul e curat si... colorat! Portiile sunt suficiente si gustoase, cred! Vizual arata foarte bine.
E o idee buna sa mai veniti aici, ca tare bine arata!
P.S. Camilele erau legate in spate?
La stiri arata tot mai des ursi prin orase. Aici pe AFA se scrie tot mai des de camile. ????
"La camile", 3 sau cate spui, ar trebui sa fie scumpa apa... mai ales vara, cand o veni seceta...
Multumim de sugestie! Felicitari! Numai de bine! ????
@mishu: am reusit sa supravietuiesc felurilor prezentate, asta pentru ca este inca dimineata, dar si pentru ca aseara m-am rasfatat cu pastrama de miel (pregatita de mine ????), cu mamaliguta si mujdei,
Iam, iam, iam! Și mie îmi place tare mult mielul, este un răsfăț pentru papilele mele gustative, mai ales când este cu mămăliguță și mujdei!
Despre „Trei cămile” pot să spun că fost o surpriză foarte plăcută! Porții generoase, servire bună, amabilitate din partea personalului.
Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și vot!
@Zoazore: Vazut de afara, nu pare prea... imbietor! Dar ce surpriza frumoasa cand intri!
Ai dreptate, este o casă între alte case, pe o stradă (chiar dacă-i spune „bulevard” ) într-un cartier vechi al orașului. Doar de pe firma de la intrare și prin desenul tip „graffiti” , de pe zidul exterior, observi că acolo este un restaurant. De la unul din comeseni, cel care locuiește în apropiere, am aflat că:
Meșterii pieptãnari se îndeletniceau cu înlãturarea murdãriei din lâna
folositã la fabricarea postavurilor, iar pentru asta se foloseau de
niște piepteni cu dinți de fier.
Nu știu dacă este - sau nu - același lucru cu „daracul” , dar cred că seamănă cu el!
casa in care functioneaza, este acel tip de "casa cu pravalie". Jos e "pravalia", iar sus este locuinta "patronului".
Cred că ai dreptate, așa se construiau casele în interbelic (și chiar mai înainte) ! Scutea negustorul de timp și supraveghea mai bine afacerea.
Ne-a plăcut la „Trei cămile” , am găsit ce ne-am așteptat să primim: mâncare bună și stare de bine!
Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot! Abia aștept să ne revedem!
P. S. Camilele erau legate in spate? Nu știu! Hi, Hi, Hi!
@doinafil: Imaginea restaurantului văzut din afară este exact inversul zicalei” Afară-i vopsit gardul, inăuntru leopardul” . Aici” leopardul” e afară, in sensul că nu prea te indeamnă să intri când vezi clădirea pe din afară. In interior insă arată foarte bine, iar terasa este un mare plus. Și bucatele arătau bine, mi-a rămas gandul la acele sărmăluțe. Să vă fie de bine!
@Dan&Ema: Urșii sunt la munte și caută - de foame, bieții de ei - prin tomberoane. „Cămilele” astea trei sunt la București și te invită ele să vii la masa lor! , Cât despre apă, cred că au suficientă și nu știu dacă este mai scumpă ca în altă parte. (dar nu cred!)
Despre secetă, sper să nu fie! Zilele din urmă au demostrat contrariul, și parcă alungă vara, nelăsând-o să vină mai repede, așa cum dorim cu toții!
Mulțumesc de ecou, vot și pentru toți patru!
@Mika: Asta cu zicala „gardului și leopardului” ai nimerit-o la fix!
Asa este, o casă veche, renovată, care atrage atenția mai mult prin zidul cu graffiti și firma scrisă pe o tablă, deasupra intrării!
Era genul de case stil „vagon” , ce se construiau pe un teren îngust și lung, cu o alee de-a lungul casei, pentru mici acareturi (sau chiar intrări, din alee).
Așa este, e plăcut la „Trei cămile” , au loc și pentru iarnă și pentru vară!
Mihai a spus că i-au plăcut mult sărmăluțele, la fel și cel care a mai comadat același fel! După cum am mai spus, s-a mâncat tot din farfurie, la ambele mese. Noi vom mai merge acolo!
Mulțumesc de vizită, ecou și vot!
@doinafil: Mulțumesc pentru aduceri aminte, mă bucur nespus că locul e la fel de primitor și... gustos.
Nu e unul de fițe dar poate concura cu brio cu altele centrale, părerea mea
Să vă fie de bine!
@krisstinna: Așa este, dragă Krisstinna! Nu-i de fițe, dar curățenia, mâncarea bună, terasa, curtea cu flori și bine îngrijită te face să te simți bine! Nu știam că ai fost și tu la „Cămile” ! Se pare că ai fost și tu mulțumită, dacă ți-ai asdus aminte cu plăcere de „ele” . Păcat că nu are vad mai mare! Chiar și așa scred că le merge bine!
Mulțumesc de vizită, ecou și vot!
@Dan&Ema:
”La stiri arata tot mai des ursi prin orase. Aici pe AFA se scrie tot mai des de camile.
Într-adevăr, creşte numărul celor care scriu pe AFA despre cămile.
Dar oare o fi corect ca unii să le caute pe alte continente, în timp ce alţii le găsesc chiar în Bucureşti, cazul Doinei sau foarte aproape de Bucureşti, cazul tău?
Despre urşii care caută mâncare prin tomberoane nu pot spune decât că îmi este tare milă de ei, pentru că se apropie de zonele locuite doar mânaţi de foame.
@doinafil:
Să vă fie de bine şi mâncarea şi întâlnirea şi să recidivaţi cât mai curând!
Cămilele astea sunt de ţinut minte, o recomandare foarte bună.
Mi-a plăcut cum arată curtea-grădina, chiar dacă nu aş fi fost tentată să intru în casă, aşa la prima vedere.
Mi-a mai plăcut şi cum arată mâncarea, porţiile generoase, dar şi servirea separată a garniturilor.
Înţeleg că şi servirea a fost profi. Mă enervează maxim mâncarea adusă pe rând comesenilor şi penibilul situaţiei în care unii mănâncă, să nu se răcească mâncarea, în timp ce alţii doar se uită la ei şi-şi aşteaptă propriile comenzi.
@doinafil: Iată că am revenit și eu la Restaurant & Terasa "Trei cămile"! Mulțumesc pentru că m-ai menționat în articolul tău! Am citit (mai târziu - ce-i drept - pentru că acum intru mai rar pe AFA) și m-am bucurat că v-ați simțit bine în localul în care am fost și noi acum doi ani.
Cât despre peștele și mujdeiul de usturoi... constat că avem aceleași preferințe legate de acest preparat. Mi s-a făcut dor de o masă de pește la Dunăre. Până atunci mă resemnez și o prepar eu, acasă.
@nicole33:
”Dar oare o fi corect ca unii să le caute pe alte continente, în timp ce alţii le găsesc chiar în Bucureşti, ... sau foarte aproape de Bucureşti, ... ?
@nicole33: Așa cum bine a observat și @Mika, este inversul zicalei cu „gardul și leopardul” ! Nu te prea îmbie să intri când te uiți de afară, dar înăuntru sigur „gardul e vopsit” !
”Mi-a mai plăcut şi cum arată mâncarea, porţiile generoase, dar şi servirea separată a garniturilor.
”Înţeleg că şi servirea a fost profi. Mă enervează maxim mâncarea adusă pe rând comesenilor şi penibilul situaţiei în care unii mănâncă, să nu se răcească mâncarea, în timp ce alţii doar se uită la ei şi-şi aşteaptă propriile comenzi.
Este un loc de ținut minte dacă ai ceva de serbat, și nu numai! (Poți să intri să te răcorești cu o bere, dacă ți-e sete și ești prin apropiere!)
Mulțumesc frumos de apreciere, ecou și vot!
@iulianic: Iată că am revenit și eu la Restaurant & Terasa "Trei cămile"! Bine ai revenit! Te-am menționat în review pentru că așa mi s-a părut normal, să scriu ce și-a amintit Tiberiu (am aflat ulterior că așa îl cheamă), că a mai fost cineva de la AFA acolo!
Mă bucur că avem gusturi comune în privința peștelui! Mie peștele îmi place de când mă știu, în orice mod preparat, daaaaaar CRAPUL de Dunăre este primul în top-ul preferințelor mele! Cel mai mult îmi place prăjit, cu mămăliguță și muuuult mujdei de usturoi, bine făcut! Pe locul doi - în modul de preparare a lui - îmi place saramura, cu mămăliguță și puțin picantă!
Până când voi ajunge în vacanță să mă delectez cu un crap de Dunăre, mă mulțumesc - ca și tine - cu niste MERLUCIU congelat, făcut în casă!
Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot! Să dea Domnul să ne revedem sănătoși!
P. S. Ți s-a părut ceva schimbat la local?! Din pozele tale am observat că ați fost mai spre seară acolo, iar băiatul a spus că a mai făcut niște renovări, de acum doi ani!
@doinafil: Nu am sesizat schimbări. Probabil că sunt, dar nu pot sesiza eu detaliile. Cu siguranță, s-au mai facut renovări și reparații pe ici pe colo pentru că un local trebuie întreținut în permanență.
Dar, pentru că veni vorba despre Restaurant & Terasa „Trei Cămile” din București...
Știai că la ieșirea din București, spre Giurgiu, există (sau a existat cândva) și Restaurant „La Trei Măgari” ? Acum vreo câțiva ani, noi auziserăm de acest local cu nume hazliu și – într-o plimbare prin zonă – am vrut să-l prospectăm, să vedem ce e de capul lui. Nu l-am găsit, ne-am resemnat și ne-am continuat drumul spre Giurgiu unde – în port – am avut parte de mult doritul pește cu mujdei de usturoi.
Ma bucur ca v-ati simtit bine la Camile! Sa va fie de bine si sa mai mergeti daca v-a placut! Eu lucrez de 20 ani in zona si am gasit Camilele acolo, ele traiesc pe Pieptanari de aproape 30 ani si au supravietuit vremii si vremurilor. Sunt batrane deja dar se tin inca bine si au nume bun in cartier. De altfel, nu prea au concurenta, in zona nu sunt alte carciumi sau nu le stiu eu... Am petrecut de doua ori de 8 Martie la Camile, am comandat si mancare la pranz uneori de la ele. Au clienti dar vremurile astea ciudate pe care le traim cu totii au afectat si Camilele care au fost izolate de clientii lor! O vara cu sanatate si multe clipe frumoase va doresc la amandoi!
@iulianic: Nu degeaba te-am întrebat dacă ai observat ceva schimbări de când ai fost, în nov, 2018. Dacă ai să revezi pozele tale, în P12 acoperișul terasei era altfel decât este cel de acum, cel puțin așa văd eu.
Nu știam de numele hazliu al restaurantului „La Trei Măgari” ! Cine l-a „botezat” avea haz, nu glumă! Mihai îmi spune că la „2 Mai” exista în urmă cu câțiva ani (vreo 20 să tot fie), un restaurant cu numele „La Măgarul Leșinat” ! De măgar leșinat n-am auzit, dar de „La Cățeaua Leșinată” din București, da! Era pe undeva pe lângă podul Basarab, mai spre lângă F. ca de bere Grivița. Știu că eram f. tânără, lucram la Electrotehnica, vis-a-vis de „Bere Grivița” . Nevestele muncitorilor erau prezente, în ziua de salariu, la intrarea în acea „bombă” , și cereau salariul soților care - musai - trebuia să „semneze condica” la „Cățeaua Leșinată” . Culmea e că ei le chemau! (știau ei de ce!) Desigur, numele cârciumii era altul, nu mi-l mai amintesc, dar așa-i spuneau toți din zonă!
Sunt multe nume hazlii, nu numai de cârciumi, ci de toate ofertele, ca să atragă atenția! Să dea Domnul să ne revedem sănătoși, cu toții!
@Floria: Nu știam că lucrezi prin zonă, și încă de atâta vreme! Se pare că ele, „Cămilele” , sunt căutate în zonă, dacă rezistă din anul 1992, înscris pe zidul de afară. Cred că acum 28 de ani era alt patron, pentru că acum este unul tinerel care, cred, are mai puțin de 30 de ani. Poate este fiul (sau nepotul?! ) celui care l-a deschis din ' 92!
Nouă ne-a plăcut tot localul, cu: mâncarea, servirea, curățenia, ambientul și de-aceea vom mai merge acolo. Mai este un restaurant în zonă, aproape de capătul mașinii 173. Am fost și acolo, dar nu se compară cu „cămilele noastre”
Îți mulțumesc pentru vizită, ecou, vot și urările de bine!
Să aveți și voi alegeri inspirate, cu vreme bună și fără teama de perfidul ăsta de virus, care ne-a dat vacanțele programate „peste cap” !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ