GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De la „Berlin”-ul de ieri, la „alt shift”-ul de azi
De la o fată dragă nouă, venită de departe să petreacă cu noi Crăciunul, am primit, în ultima zi a șederii ei aici, o invitație la unul din restaurantele bucureștene aflate chiar în centrul orașului, mai precis la actualul alt shift, fostul restaurant Berlin, din str. Constantin Mille nr. 4, de lângă Cercul Militar Național, din zona Universității.
Pe lângă sălile de la etajul unu, restaurantul dispune și de o terasă aflată la parter, în stânga clădirii, preferată de bucureșteni mai mult în timpul verii, dar și în toamnele sau primăverile mai călduroase.
Rezervarea a făcut-o, telefonic, cu o zi înainte, pentru trei persoane, în intervalul orar 18,30 – 20,30. Noi am ajuns la timp, însă am fost rugați să mai așteptăm în hol - pe canapeaua special așezată acolo - vreo cinci minute, până se eliberează masa rezervată. Într-adevăr, după cinci minute am intrat în sala restaurantului al cărei mobilier este din lemn combinat cu fier.
Pe părțile laterale ale sălii sunt canapele și mese mai joase, iar în centrul ei mesele sunt de tip „bar”, cu scaune înalte. Zidurile sunt din cărămidă aparentă vopsită în alb, iar consolidarea clădirii se vede că a fost făcută recent, elementele din metal (profile tip„U”) sunt lăsate la vedere atât la plafon cât și deasupra ferestrelor. Este o modă, se pare, ca aspectul interioarelor să fie de tip „industrial”.
Chiar dacă afară era frig, în sală era cald și bine. Am consultat setul de meniuri aflate pe masă – unul scris în română, celălalt în engleză - și, după vreo cinci minute a venit un tânăr să ia comanda. Pentru început ne-au fost aduse băuturile: o tărie „finlandia” (18 lei/100 ml) și două „Pina Colada” (29 lei/paharul). Timpul de așteptare a fost mai mult decât rezonabil, de aprox. 15 minute. Ce m-a surprins când am citit meniul a fost că se afla și lista cu țigările pe care le puteai cere (nu și fuma) aici.
În nici un alt restaurant n-am citit în meniu că aveau supă de brânză, drept urmare am cerut, ca să văd ce și cum este. Mi-a fost adus, într-un castronel ceva mai mărișor, un lichid alb ce părea a fi, la prima vedere, lapte. Supa (19 lei) era făcută – cred - din brânză de vacă puțin sărată și pasată, la care s-a adăugat lapte, dar nu avea nimic „pe lângă”, decât că era călduță. N-am reușit s-o „dovedesc”! Celelalte două porții – de frigărui de berbec (38 lei) și butterfish cu orez (36 lei) arătau bine și au fost gustoase (la final n-a rămas nimic în farfurie). Salata mea „acropole” era pentru două persoane, de-aceea n-am putut s-o mănânc pe toată. Mihai a cerut și o bere „Bucur”, la draft de 400 ml, cred, care a costat 14 lei.
În sală erau doar persoane tinere, eu și Mihai păream a fi intruși acolo, printre fetele și băieții care nu aveau decât puțin peste 30 de ani. Am citit undeva că aici ar veni să socializeze mai mult „hipsterii”. Neștiind cine sunt ei și ce „hram” poartă, am consultat DEX-ul și am aflat că:
hipster- s. m. Persoană care admiră și adoptă ultimele tendințe în modă, tehnologie, stil etc., în special tendințe pe care le percepe ca fiind neconvenționale sau nonconformiste. ♦ (p. ext.) Persoană superficială. – Din engl. hipster
Tinerii pe care i-am văzut aici mie nu mi s-au părut a fi – prin extensia definiției - deloc superficiali, dimpotrivă, cred că ei fac parte din cei, mai mult decât bine, instruiți!
Chiar dacă prețurile nu sunt mici,(ba chiar „sar” peste medie) recomand să veniți la „alt shift”, unde mâncarea este bună, iar servirea și ambianța sunt fără reproș!
Trimis de doinafil in 30.12.19 07:31:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Buna!
Se pare ca alt shift este un restaurant la moda printre tineri.
Am ras la faza cu ce sunt hipserii conform Dex.
Dar vezi ca explicația in voga despre ei nu este motamo asta.
Ei se îmbracă nu stiu cum, au anumite gesturi, se ocupă mai modern cu meserii vizate de marile corporații.
Va îmbrățișez cu drag! La multi ani cu sănătate!
@adrianbogdan:
Mulțumesc pentru ecou și vot, Roxana!
Da, se pare că este un loc preferat de tinerii mai dotați la „mansardă” ai orașului, mai ales de cei cu venituri mai mari (din corporații, de ex.), altfel nu-mi explic cum, la ora aceea sala unde am fost noi era aproape plină, iar o alta, cu o masă de vreo 10 - 12 locuri era, și ea, ocupată. (cred că pentru vreun eveniment privat)
Tinerii de aici nu mi s-au părut diferiți - prin îmbrăcăminte sau gesturi - de alți tineri, din restaurante sau de pe stradă.
Nu știu dacă „hipsterii” de azi nu se vor a fi varianta modernă a tinerilor „hipioți” din anii 60
Mulțumesc încă o dată și te îmbrățișăm și noi!
Să dea Domnul să avem un an cu sănătate și cu „plimbăreală” multă!
Sa va fie de bine masa printre " hipsteri" ! Dar nu am priceput de ce ai spus ca tu si Mihai pareati intrusi?
Adica ce, daca nu mai avem 3o de ani nu putem fi " hipsteri" ?
Sa aveti un an cu sanatate si cu calatorii frumoase! La multi ani!
Sa ne vedem cu bine in Alpi!
@DOINITA:
Mi-ai smuls un zâmbet larg care mai că vrea să treacă spre un râs, mulțumitor, desigur!
Păi, măi Doinița, la 70 de ani ai noștri crezi că mai putem să fim „hipsteri”?!
Ești o drăguță - ca de obicei - și-ți mulțumesc pentru ecou și vot!
Vă îmbrățișăm cu drag în gând și vă dorim să aveți un An Nou cu bucurii, sănătate și multe împliniri!
Să dea Domnul să se împlinească urarea ta și să ne revedem sănătoși în Alpi! La mulți ani!
@doinafil: Un loc care mie imi este tare drag, chiar daca nu ma incadrez in categoria de varsta. Am fost acolo cu colege de serviciu (de la vreo 2 locuri de munca), am fost la un moment dat suficiente incat sa avem separeul nostru (au o astfel de camera unde cred ca pot incapea maxim 20 persone si daca faci o masa lunga merge).
L-am trimis acolo si pe sot sa se intalneasca cu prietena lui (o fosta colega de liceu), si au fost amandoi foarte incantati de locul ales.
Imi plac bucatele, sunt preparate cu gust, pastele sunt facute in casa, salatele sunt deosebite, ce sa mai, termin ca mi se face foame.
Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ