GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
M-am simțit răsfățată
De multă vreme nu m-am mai simțit atât de răsfățată într-un restaurant așa cum m-am simțit la Bellini! Veți spune, poate, unii dintre voi: „- Ce să te mai surprindă la 70 de ani? ”. Ei, bine, vă spun că mai are ce, cel puțin eu asta am simțit acolo!
Am avut o mică aniversare în familie și, un om de departe, tare drag nouă amândurora, s-a gândit să ne facă un cadou-surpriză, și anume „O cină romantică” la restaurantul „Bellini”, din centrul orașului, pe str. Ion Ghica nr. 2, în spatele Muzeului de Istorie a Bucureștiului (fostul Palat Șuțu).
„Bellini” este un restaurant cu bucătărie italiană clasică, tradițională, cu nelipsitele paste aldente și cuptorul pentru multele tipuri de pizza. Muzica ambientală este, desigur, și ea, tot cu interpreți italieni, mai vechi sau mai noi, lucru care nu-mi displace, ba, dimpotrivă.
Cadoul a constat dintr-un voucher trimis prin e-mail și printat de noi, pe care l-am prezentat când am ajuns acolo. Perioada aleasă expiră în decurs de o lună de la achitarea on-line. Meniul, deja imprimat pe voucher, a fost foarte inspirat ales și, ca urmare, noi l-am apreciat tare mult. Acesta a constat din:
- două porții Antreu de mozzarela panne + ciuperci umplute cu sos ragu și parmezan, pe pat de rucola;
- două porții File de pește Tilapia, cu sos de lămâie;
- două porții garnitură de cartofi la cuptor, cu rozmarin și ulei de măsline;
- două porții de ștrudel de mere cu nucă și scorțișoară și înghețată de vanilie;
- două pahare de vin roșu/ roze sau alb, la alegere;
- două pahare de digestive – Amaretto di Saronno sau Limoncello.
Am telefonat la restaurant să stabilim ziua și ora la care vom ajunge, iar tânărul cu care am vorbit ne-a rugat să nu uităm să aducem „dovada” printată.
Restaurantul nu se deosebește cu nimic la „înfățișare” față de celelalte din aceeași zonă. Nici înăuntru nu arată „wow” ca decor și mobilier, pot spune că este chiar banal. Cred că este undeva în zona medie a aspectului stradal și de interior. Puteam să alegem să stăm afară, la terasa cu umbrele, sau în interior, unde funcționa aerul condiționat. Am ales interiorul, mai ales că se auzea și o muzică plăcută, în surdină. Domnul „C” care s-a ocupat de cina noastră, ne-a adus, pentru început – la cererea noastră, un pahar cu palincă și o bere cu lămâie. Tot ce se comandă în afara meniului de pe voucher se poate plăti separat. N-am așteptat mult până la primul fel servit, cam 25 de minute. Mozzarela panne a fost delicioasă, iar ciupercile cu sos ragu au fost, și ele, grozave! :p
Până să vină al doilea fel am făcut câteva poze în interior și la locul unde și regele merge singur. Totul strălucea de curățenie. Am să punctez cu minus faptul că, din cele două cabine pe care le are toaleta doamnelor, una nu avea hârtie igienică și nu avea „zăvor” la ușă. În schimb, mi-a plăcut lavoarul și decorul interior al holișorului unde era montat acesta.
Între timp a venit și fille-ul de pește, o porție generoasă și foarte gustoasă. :p În timp ce ne „regalam” cu gustul peștelui, în difuzoare se auzea muzica lui Eros Ramazzotti, după care nu mă prea dau în vânt, mi se pare că cântă prea nazal (scuzați-mi, vă rog, cacofonia!) L-am întrebat pe domnul „C” dacă nu au și muzică interpretată de Adriano Celentano, de a cărui muzică sunt îndrăgostită încă din tinerețe. „- Cum să n-avem, doamnă?! Se rezolvă imediat! ”;) și a setat la combina muzicală schimbarea. Ce poate fi mai plăcut decât să auzi, în timp ce savurezi un pește gătit foarte bine, muzica pe care o știi și-o iubești de-atâta vreme! ;)
Fac o paranteză și spun că, în urmă cu câțiva ani am ascultat – pe youtube - concertul lui Adriano Celentano de la arenele din Verona, pe care l-a organizat cu ocazia împlinirii a 70 de ani. M-a surprins foarte plăcut aranjamentul întregului concert făcut de Claudia Mori, soția lui, și că vocea lui Celentano era nealterată de trecerea timpului. Concertul a fost „live”, iar despre muzică, ce să mai spun?! A fost un adevărat „Regal muzical”! ;););) Acesta este doar unul dintre motivele pentru care am ales titlul review-ului meu.
Un alt motiv ar fi, (care altul:-???!) decât acela al desertului, pe care-l așteptam cu nerăbdare, eu fiind – de când mă știu - o mare amatoare de produse de patiserie. Și desertul a fost o încântare, ștrudelul cu mere, nucă și scorțișoară mi-a încântat papilele gustative, feuilletage-ul reușit și umplutura atât cât trebuia de dulce și aromată. Despre vin pot să spun că noi am ales, nu numai la recomandarea domnului „C”, ci și pentru că era alegerea noastră de acasă, un vin roze̒ demisec, bun și el. Sper că pozele atașate vă vor lăsa să intuiți gustul tuturor preparatelor „Cinei romantice” de la „Bellini”! (păcat că poza cu băuturile și prețurile lor nu mi-a ieșit bine, de-aceea n-am atașat-o:().
Am cerut totalul consumației extra voucher și acesta a fost de 24 de lei. L-am întrebat pe domnul „C” mai mult din curiozitate, așa…. spre a ne face o părere - cam cât ne-ar fi costat această cină dacă n-ar fi fost plătită cu voucherul-cadou (99 lei). A răspuns printr-un: „- O-ho-ho, peste 200 lei”. La final i-am lăsat 50 de lei, pentru care nu mai știa cum să ne mulțumească și să ne mai poftească pe acolo. L-am mai întrebat cum se mai poate obține o cină la fel de bună, cu voucher, și ne-a spus că restaurantul are mai mereu oferte de acest fel și că trebuie, doar, să urmărim activitatea lor pe net.
Nu știu dacă tot timpul este mâncarea la fel de bună, și servirea făcută cu profesionalism, pot să spun, doar, că „Cina romantică” pe care noi am mâncat-o acolo a fost excelentă :p și că am avut motive întemeiate să mă simt răsfățată! :))
Trimis de doinafil in 04.08.19 13:40:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
@doinafil:
Ce cadou frumos ati “savurat”! Sa va fie de bine!
Si ce emotie a transmis un asemenea cadou venit de departe!
”Ce poate fi mai plăcut decât să auzi, în timp ce savurezi un pește gătit foarte bine, muzica pe care o știi și-o iubești de-atâta vreme!
Muzica pe care o iubesti, muzica aceea care a contat si a ramas, este emotia, ingredientul suplimentar care face un moment special.
????
@Dan&Ema:
Ai dreptate, Dane, emoția ascultării unor șlagăre vechi, iubite și atunci și acum, a făcut ca cina noastră să aibă ceva în plus, pe lângă bucatele alese!
Mulțumesc pentru ecou și vot! (puteți și voi să faceți o rezervare acolo, cu voucher)
@doinafil:
Am fost o data si noi aici impreuna cu o echipa numeroasa! E fain! ????
@doinafil: Să vă fie de bine și... mă bucur pentru voi!
Iată că mai sunt locuri frumoase și primitoare și mai aproape de casă, nu numai la mari depărtări albastre, învălurite și însorite.
N-am fost cam de multișor la un restaurant în București, dar cred că o dată cu venirea toamnei, cu încheierea perioadei de alergături turistice, vom căuta și noi ieșiri mai aproape de casă.
Mîncarea e bine făcută și bine prezentată.
Merită încercate, printre altele, crema de sparanghel, camembertul la cuptor și pastele Puerto Marina (pe astea le știu pentru că îi plac fiică-mii, care mă tîrăște periodic acolo să luăm masa, sînt tagliatelle cu creveți și somon, plus sos, dar o combinație ne-clasică, io unu n-am mai văzut pe la alte italienești).
Cu coada ochiului, pînă să măresc poza 18, am crezut că văd acolo o roată de parmezan, zic hopa, or face paste în roată de parmezan!
@iulianic:
Mulțumesc de urare, Iulia!
Sunt locuri bune și-n București, cu preparate românești sau meniuri cu specificul altor țări: turcești, libaneze, chinezești, italienești, grecești, etc. Le-am încercat aproape pe toate de-a lungul timpului și mi-au plăcut, unele mai mult, altele mai puțin.
Aici, la „Bellini”, totul a fost „O.K. ! sau super”! (ca să mă exprim succint, așa cum o face majoritatea tinerilor liceeni de azi care, în lipsa unui vocabular mai bogat- datorat lipsei de lectură a literaturii noastre - cred că este suficient să spui doar atât: „suuuper”, fără să dezvolți argumentul!
Sper că review-ul meu să-ți fi stârnit interesul de-a rezerva și voi o „cină romantică”, cumpărată on-line, cu voucher!
Mulțumesc pentru ecou și vot!
@abancor:
Interesant meniul propus de Dvs-tră și vă mulțumesc pentru asta. Noi l-am avut prestabilit, dar a fost excelent și așa.
Dacă vom mai merge acolo, vom încerca și propunerile din ecoul Dvs-tră.
Referitor la „parmezan”, într-adevăr, privind și eu cu coada ochiului, în fugă deci, pozele mele, lavoarul seamănă cu o roată de cașcaval.
Mulțumesc pentru ecou și vot!
@doinafil: Mie nu mi se pare scump, 200 lei in zona aia și cu asemenea preparate, chiar e ok prețul.
De ce spun unii scump, când peste tot in lumea asta se plătește și zona, iar pestele costa mereu mult mai mult decât o salata, de ex
Cu 40 euro mănânci niște nimicuri in Italia sau prin alte țări “sonore”
Sa va fie de bine!
@krisstinna:
Răspunsul de „peste 200 lei” care ne-a fost dat nu știu cât poate să însemne „peste”! Poate fi mai aproape de 290 sau până în 250, dar, oricum ar fi, desigur, este mai bine decât în Italia!
Prin 2008 la Veneția am mâncat cea mai proastă pizza din viața mea, cu cei mai mulți bani,, așa-mi amintesc acum.
Pentru bucureșteni -și nu numai - în „buricul Târgului” se plătește, desigur, și locul, nu numai mâncarea!
Mulțumesc frumos pentru ecou și vot!
@doinafil: L-am citit fara sa respir! Nici iaurtul nu l-al luat din frigider!
La multi ani si cat mai multe " Cine romantice" cu melodii romantice, cu oameni dragi!
Eu cred ca si-n rest gatesc la fel! Altfel nu si-ar mentine stacheta sus!
Sa va fie de bine!
@Zoazore:
Mulțumim, Zozo de urări, ecou și vot!
Te iubim!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ