GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un strop vesel de Liban la libanezul Nassar
Pe 17 iunie am împlinit 10 ani de AFA și 90 de articole! Cum pot serba mai frumos decât cu prietenii?
Prieteni de pe mai multe saituri, nu doar AFA! Așa ca am sunat convocarea vineri, la ora 18, la Nassar.
Adresa : Bulevardul Uverturii 114, București 077042. Adică fix 10 minute de noua mea casă!
Restaurantul este amplasat chiar la stradă, pe bulevardul Uverturii, pe linia autobuzului 178. Ușor de ajuns cam de peste tot.
Am făcut eveniment public pe grupul de FB, fiindcă în trecut mi-am luat căteva urecheli că n-am făcut publice întâlniri. Ne-am strâns vreo 13, am numărat eu. Posibil să greșesc! Mă așteptam să ajungă mai mulți, dar… au început concediile și lumea a cam fugit de căldura Bucureștiului spre căldura altor țări.
Nassar ăsta nu e un local cu pretenții, dar nici bombă nu e. Curățel, drăguțel, dar, cel mai important, cu terasă generoasă, cu sistem de răcorire, mese din sticlă și scaune comode, tapițate. Terasa este la etaj. Tot pe terasă este și barul și se pot fuma și narghilele. Terasa este acoperită și nu ne-a păsat dacă plouă sau nu. Dar, fiindcă e spre stradă, e gălăgie din trafic.
La parter este restaurantul, destul de încăpător. La intrare are două vitrine mari cu produsele ce urmează a fi servite. Cărnuri și deserturi. Cărnurile folosite de ei sunt vită, pui, oaie și pește.
Personalul de servire era, aseară, compus din două surori gemene, pe care constant le-am încurcat (ba chiar la un moment dat am crezut că râd de mine și mă iau în bășcălie) și un tânăr, nou angajat. S-au mișcat repede, dar nu suficient de repede. Am așteptat cam mult să ne aducă bucatele comandate!
Ne-am strâns care cum a reușit să vină și, fiindcă era cald, am început cu hidratarea: BERE! De toate felurile, cu sau fără alcool, cu, sau fără lămâie, dar RECE! Și 50 de Finlandia și 50 de Jack Daniels.
Apoi s-au comandat mâncărurile specifice. Le voi enumera, că doar eu știu ce-am avut în farfurie. Restul, v-aș ruga să vi le identificați!
Deci: Hommus cu salată de varză, Kebab, Frigărui de berbecuț cu și fără salată de varză, Frigărui de vită, Iajik, Kebeasik (asta a fost a mea! = un fel de chiftele cu roșii și ceapă la grătar, cu cartofi prăjiți. Nu m-au entuziasmat!), Sujuk, Kafta, Lachmacun, Knafa libaneză, Fatte cu carne, Plăcintă cu brânză sărată, Lipie libaneză, . Desert: Kashtalie, Ayran, Cafea arăbească cu hel (cardamom). Porțiile sunt generoase și nu chiar foarte scumpe. Cu băutură cu tot, media a fost de 53 lei / persoană. Acceptabil, zic eu.
Mâncarea nu ne-a entuziasmat foarte tare, ba au fost și nemulțumiri referitoare la duritatea cărnii de berbecuț, dar nici nu ne-a păsat foarte mult! S-au făcut glume despre mâncare: pe Kashtalie, eu am avut nucă. Bucătarul a spus că-i mai special așa, cu nucă în loc de fistic. Noi am fost de părere opusă, dar cine să ne asculte? Lipiile au venit mai târziu decât mâncarea, care se răcise între timp…
Am prins și meciul Anglia – România, la care eu am făcut pariu pe o bere, mizând pe victoria românașilor cu 2-1. A fost dublu, dar am primit berea!
Atmosfera a fost relaxantă, veselă, prietenească și s-au făcut multe glume. Am râs cum n-am mai râs de multă vreme. Am povestit, am făcut planuri AFA-iste (de călătorie). ”Amenda” a venit pe la 21-21:30. Un total de 690 lei pe hârtie, 730 lei am lăsat noi. Au fost cam multe nemulțumiri, așa că și bacșișul a fost pe măsură. Dar nici nu prea ne lăsam duși. Greu ne-am urnit spre ieșire! Stropul de Liban a fost vesel mulțumită prietenilor! Noi l-am făcut vesel!
Despre toaletele localului, aflate la parter, nu pot spune nimic! Cei care ați fost, aduceți completări! Dar scara spiralată până pe terasă, m-a terminat!
Aș recomanda pentru experiența gustului, pentru berea rece și ieftină și pentru spațiul generous al terasei. Eu voi reveni să mai încerc vreo câteva feluri. Mi-e la îndemână. Dacă mai sunt doritori, vă aștept!
Trimis de Zoazore in 22.06.19 15:43:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
27 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Zoazore: Acum vreo ora am trecut pe acolo si am remarcat restaurantul. Chiar eram curios despre el.
Acum m-am lamurit
Sa va fie de bine!
@Zoazore:
”Am făcut eveniment public pe grupul de FB
(...)
Mă așteptam să ajungă mai mulți, dar… au început concediile și lumea a cam fugit de căldura Bucureștiului spre căldura altor țări.
Eh... unii n-are FB. Și nici nu vrea.
Da' recunosc, pe mine m-ai tras personal de mânuță. Din păcate, la orele alea noi țopăiam de zor pe ritmuri disco din anii '70-'80-'90... la Romexpo. Și a fost foarte fain. Mai mergem și azi, și mâine.
Da' mă bucur pentru tine și ceilalți - să vă fie de bine!
@Dragos:
”Din păcate, la orele alea noi țopăiam de zor pe ritmuri disco din anii '70-'80-'90... la Romexpo. Și a fost foarte fain. Mai mergem și azi, și mâine.
Distracţie plăcută în continuare!
Parcă am văzut ieri o poză pe undeva .
Dar scaune v-au dat sau aţi stat toată seara în picioare?
Scuze de offtopic
@dalumian: Merită, când mai ai drum, să și intri! Mie Haloumi mi-a plăcut! Și Kashtalie, și cafeaua!
Merită să-ncerci acum, vara, la terasă!
@Dragos: Știu că n-ai FB și de aceea te tot sun să te-mbii.
Știam și de festivalul de la Romexpo! Nu v-a plouat?
Hai, poate vă faceți și voi timp să treceți pe-aici!
@nicole33: Tiza, spuse Dragoș c-au țopăit! Așa că mai mult ca sigur au stat în picioare!
@Zoazore:
Să ne fie de bine!
”Ne-am strâns vreo 13, am numărat eu. Posibil să greșesc!
Ai numărat corect şi nu cred că a fost cu ghinion
”S-au făcut glume despre mâncare: pe Kashtalie, eu am avut nucă. Bucătarul a spus că-i mai special așa, cu nucă în loc de fistic.
Acum ce voiai să zică că tocmai s-a terminat fisticul? Evident, fisticul i-ar fi dat o savoare aparte şi un iz aşa mai oriental, dar poate ai mai mult noroc data viitoare .
Frigăruile de berbecuţ au fost ok, mâncabile deşi era mult loc de mai bine, neavând frăgezimea aşteptată. Am mâncat mult mai bine mâncare libaneză în Bucureşti, dar, recunosc, la alte preţuri.
Plăcinta cu brânză sărată ar fi fost mult mai ok dacă era băgată şi la cuptor să se topească puţin sau la asta mă aşteptam eu când am comandat-o; deh năravul din Turcia. Dacă vedeam vreun cuptor cu microunde pe acolo, remediam eu problema.
Cafeaua arăbească a fost exact cum trebuie.
=
Per total, eu apreciez că a fost o experienţă ok, de repetat, cel mai mult contând bucuria revederii şi timpul petrecut împreună.
@nicole33: la 50 de lei pe seară mai vrei și scaune?!?
Dar era o zonă de „alimentare / hidratare” cu mese și bănci (gen Festivalul berii) unde puteai să faci pauză. Dar cum zice și Zoa - noi nu am profitat decât de muzică și voie bună.
Ploaia s-a oprit chiar înainte să plecăm de acasă.
@Dragos:
La vârsta mea mai trebuie să-mi trag şi sufletul. Nu pot să ţopăi o seară întreagă cum făceam în urmă cu câteva zeci de ani. De aceea întrebam.
Mi-ar fi plăcut să-mi amintesc muzica tinereţii mele. Ce vremuri... ce muzică... ce amintiri...
@Zoazore: Referitor la " camera plăcerilor" , eu nu am amintiri frumoase. Am pierdut golul lui Hagi jr. și nici nu a fost prea... confortabil. Dacă aveam măsura S sau M... ????
P. S. Peste 2 săptămâni, împlinesc și eu 9 ani de AFA și... 7 rews. La bilanțul ăsta, cred că mă sărbătoresc singur. La KFC. ????
@Flaviu: Măcar era curat acolo?
Nu te pot lăsa singurel! Hai aici și te serbăm la Condor vezi impresii
E o țâră mai la vale de Nassar, pe Dealul Țugulea.
@nicole33: Bine că mi-ai amintit, că sărisem poza asta!
Bine că măcar cafeaua ți-a plăcut, că de mestecat am văzut cum mestecai trupul... berbecuțului!
Mie ”plăcinta” aia mi-a părut o pizza doar cu brânză, ca și chestia aia cu carne, Lachmacun sau cum i-o zice!
Eu am ochit ceva ce-aș încerca. Hai că poate-l serbăm pe @Flaviu!
@Zoazore:
”Bine că măcar cafeaua ți-a plăcut, că de mestecat am văzut cum mestecai trupul... berbecuțului!
Bun bancul, dar hai să nu exagerăm. Se pare că eu am fost mai norocoasă decât Ioana sau am avut un cuţit mai bun şi dantură mai bună .
Frigăruile au fost ok, chiar dacă nu se topeau în gură aşa cum mă aşteptam eu să fie de fragede. Dacă bucătarul este libanez ar fi trebuit să ştie cum să marineze carnea înainte de preparare.
Şi cartofii mi-au plăcut, nefiind din cei congelaţi.
Revendic plăcinta din poza P28 şi frigăruile din poza P32
@nicole33: Ei se laudă că-i libanez bucătarul! Dar o fi de-a doua generație: tată lbanez, mamă româncă! Sau o fi începător!
Fac eu niște investigații, nu-i las așa!
Vezi că așteaptă Condorul, despre care să scrii tu, că eu am scris! Și mai sunt două de verificat și enervat cârcotașii!
@Zoazore: Să vă fie de bine!
Am văzut invitația, din păcate n-a fost posibil s-o onorăm!
Îmi place mâncarea libaneză, țin minte că mergeam și noi acum câțiva ani la un restaurant cu specific, undeva prin centru, nu mai știu cum îl cheamă; ne strângea Majid, colegul iranian, la întâlnirea anuală... Ultimele 2-3 dăți ne-am mutat la Lascăr (chiar, poate într-o zi voi povesti despre el...).
@crismis: Păi zi când mai veniți și rezolvăm! Ca și la Sicilieni!
Nu-i de 10, dar de 8 cu felicitări e!
@Zoazore: Mie mi-a plăcut libanezul!
Atmosfera în primul rând... berea rece și kebabul!
Da, kebab am mâncat eu și pot spune că a fost bun, din vită cu oaie și cartofi prăjiți. Completat cu un sos de iaurt cu mentă și castraveți mutați, a fost numai bun cu kebabul.
Deci, pot spune că la mâncare nu am obiecții, a fost pe gustul meu.
Am văzut și golurile... că de meci nu am avut timp!!!
În rest numai de bine.
Dați un semn când e cu Condorul... !
Toate cele bune.
@ANILU: Mă bucur că ți-a plăcut mâncarea! Deci P20 și P21 au fost ale tale!
Atmosfera... ca la orice vezeală cu prieteni! Veselie maximă, relaxare, glume, poante, pariuri câștigate...
Condorul va fi când vreți voi în august! Ziceți voi și eu rezerv, că trec zilnic pe la poarta lor! Deja știu câțiva, cu tine 5, care abia așteaptă!
@Zoazore: Uite-mă!
Nu am FB, dar am sa fiu sinceră și am sa îți spun ca bănuiam ca pregatesti o intalnire, ai fost văzută cu “arabul” in cauză
Am fost informata imediat, de aici și bănuiala mea. N-am știu de eveniment, oricum nu puteam ajunge, unii mai și muncesc in țara asta
Sa va fie de bine tuturor!
PS: locul nu e grozav, nu e o greșeala in prepararea bucatelor, asa se gătește acolo mereu, așa mi s-a spus-de la sursă sigură.
@krisstinna: Aha, deci ”arabul” (că din sursă sigură știu că-i arab!) e cam... șmecher!
Măi, rău n-a fost! Haloumi a fost chiar bună, iar în afară de berbecuț, n-au mai fost plângeri!
Și, de notat să te trag și pe tine de mânecuță, ca pe Dragoș!
Cum eu n-am WA, și nu-mi doresc, nici tu nu ești obligată să ai FB!
@Zoazore: Să vă fie de bine! Așa, în poză, mâncărurile alea arată destul de apetisant. Probabil că unele-s și bune. Nu prea am mâncat produse din bucătăria arăbească, însă trebuie, odată ș-o dată, ruptă pisica.
@Mitica49: Păi nu-i departe, ba chiar e în drumul vostru! În afară de frigăruile de berbecuț, care au fost mai tari, restul au fost bune!
Haloumi avea gustul de telemea de Brăila cu semințe, dar aia de dinainte de 1989, făcută din lapte! Pe bune, mi-a plăcut și-aș mai lua odată!
@Zoazore: sa va fie de bine draga mea zânică.
Noi sau mai bine spus @gabipuf a avut niște probleme de sănătate, cu coloana sau așa ceva (a fost si la urgență marți iar acum face investigații) și n-am putut să-ți răspund că nu știam dacă poate merge
Poate cu altă ocazie răspundem prezent.
Felicitări pentru initiativă.
Ce sa spun? Sa cresti mare... in AFA, sa creasca numarul de articole si sa va fie de bine! De la restaurantele libaneze ca si de la cele grecesti, imi cam place tot.
@diana2015: Ooff, măi Diana! Sper ca @gabipuf să fie bine și să nu mai sufere! Cât despre libanez, îl vom vizita, că nu se mută. Sănătate multă! să-i treacă!
@DOINITA: Mulțumesc pentru urare! Tu și cu @Flaviu ați citit ȘI începutul!
Tu ai mai multe șanse să vii în București! Spune când vii și mai organizăm o ”năpădeală” la libanez!
@Zoazore: Mulțumesc, dar stau atât de puțin când vin... Dar cine știe?!
@Zoazore: am citit și eu începutul cu aniversarea ta de ani în AFA și nr de articole scrise dar m-am " luat" cu relatarea despre Gabi și am uitat să te felicit și să-ți urez câți mai mulți ani și să depășești 500 de articole
Nu ținem să mergem la libanez , încercăm altul eventual unul grecesc că tot am revenit recent de acolo
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ