GRAD SATISFACȚIE
Nunta de aur la restaurantul Select
Sa fiu in clar. Nu e vorba de nunta mea ci a unor prieteni. Eu socotesc ca nunta se face o singura data chiar daca accidentele vietii o anuleaza uneori, dar multi din cei care schimba pentru a cincea oara prefixul vor sa marcheze evenimentul ca o amintire de neuitat. Ne-am strans cateva zeci de persoane, la o biserica din centrul capitalei, majoritatea avand varste cuprinse intre 60 (cei tineri) si optzeci si ceva de ani (cei mai maturi). Trebuie sa va spun ca toata lumea arata frumos, era imbracata cu ce avea mai bun, era o buna dispozitie generala cu toate ca mie mi-a fost putin jena la inceput, ca ce ar zice o persoana mai tanara vazandu-ne adunati acolo? Nu a zis nimic pentru ca la ora aceea de dupa amiaza eram doar noi intre noi. Dupa slujba ne-am indreptat spre restaurantul Select situat intr-o zona rezidentiala pe Aleea Alexandru nr. 20 colt cu str. Tirana. A nu se confunda cu Casa Select de pe str. Drobeta din zona Mihail Eminescu care nu are o reputatie prea buna ca servire sau ca preturi. Mai fusesem la Select o singura data cu zeci de ani in urma, pe vremea in care clienti permanenti erau Eugen Barbu si Vadim Tudor. Mi-aduc aminte sentimentul de sfiala pe care l-am avut atunci chiar pe cand paseam pe stradutele rezidentiale dimprejur. Pe acolo locuiau tovarasi suspusi cu functii mari in partid. Prin anii 70-80 mai degraba ieseai la restaurante scumpe ca Athenee Palace, Cina, Ambasador, Berlin apoi la cele de la lacuri cum ar fi Bordei si Pescarus, dar nu la Select. Acesta era un restaurant al nomenclaturii si aici nu era binevenit oricine. Colegii cu care venisem sa sarbatorim onomastica sefului s-au uitat ostentativ sub masa si au intors scrumierele in cautarea unor microfoane, dar... stiu ca sunt off, nu intereseaza si plictisesc multa lume, deci sa trec la subiect, menu si preturi, poate se inspira cineva care vrea sa organizeze un eveniment la Select.
Dupa ce s-a terminat slujba la biserica ne-am indreptat spre restaurant. Intrarea departe de a fi somptuoasa aminteste de scara ingusta a unui bloc construit in anii 60 in vreo colonie muncitoreasca. Deasupra intrarii o firma: Restaurant Select si Club Select. Alaturi de intrare este o vitrina mare care livreaza pentru acasa fripturi de pui sau porc, carnati, mici cu cartofi prajiti si salata la pretul de 15 lei/ portie. Cladirea distoneaza cu vilele somptuoase de pe strazile alaturate Paris sau Washington si in care sunt restranse ca intr-un manunchi in case nationalizate mai toate ambasadele lumii. Am urcat la etajul intai pe o scara a carei pereti erau garnisiti cu lambriuri de lemn cafenii, aceleasi cred din anii ’60. Ajunsi sus intr-un holisor si mai apoi in salon, impresia s-a schimbat, aspectul sordid fiind inlocuit de un bun gust fara ostentatie. La intrare am fost tratati cu piscoturi si traditionalul pahar de sampanie. In sala retinuta special pentru aceasta nunta erau montate cinci mese rotunde si incapatoare a cate sase persoane. Din sala se deschideau niste separeuri rotunde in care era asezata cate o masa si cateva usi spre o terasa lunga, prevazuta cu masute si scaune. Cum era inca destul de cald, terasa plina de flori reprezenta o supapa pentru cei incalziti de sampanie sau dans. In capul salonului un DJ angajat de prietenii nostri a pus muzica de toate genurile pe care cei mai tineri si mai putini tineri dar curajosi au dansat de mama focului iar un fotograf profesionist a facut fotografii. Pe mese erau carti de vizita pictate cu numele fiecarui invitat asezat alaturi de cei cu care avea afinitati sau preferinte comune.
Cum ajunsesem destul de devreme pentru cina, am fost serviti cu racoritoare sau tarii asezonate la saleuri de casa cu chimen sau mac. Menuul a fost mai mult decat satisfacator, bine gatit si cu promptidudine servit. Doua chelnerite trecute de prima tinerete au servit impecabil si au satisfacut solicitarile dezordonate a aproape 30 de oameni. Care voia apa plata, care apa minerala, vin alb sau rosu, un scaun in plus pentru poseta, etc.
Pe la sapte seara s-a servit o gustare rece constand dintr-o cupa in care era o salata exotica dulce-acrisoara in care gaseai somon, fructe de mare, ananas, boabe de porumb, lamaie, menta, foi de laptuca la un prêt de 30 lei. Gustarea calda continea creer pane, bulete cu cascaval, ficatei, drob cu o umplutura foarte gustoasa tot la pretul de 30 lei. Deja eram satui dar a venit o portie mare de salau a la meuniere cu garnitura de legume la pretul de 40 lei. Vazand ca nu prea aveam chef sa mancam chelnerita ne-a propus sa ni-l dea la pachet acasa. A urmat gratar de porc 25 lei, vita 45 lei sau pui 20 lei cu garnituri de cartofi prajiti sau natur si ardei copti plus salata cu de toate. Cartofii erau cam 5-7 lei portia iar salata 7-8 lei. Bineinteles ca nu a mai trebuit sa ma intrebe si am rugat-o noi pe chelnerita sa ne puna fripturile la pachet. A doua zi am avut asigurata masa de acasa. Mi-aduc aminte de o prietena din strainatate care mi-a spus ca daca nu poate manca tot la restaurant, ce ramane i se da la pachet. Atunci am considerat ca e dovada de neam prostie. La Taverna Sarbului din Sinaia unde portiile sunt enorme, a fost prima data cand ni s-au facut pachete cu ce n-am putut manca din portiile comandate. Acum nu mai gandesc ca e o apucatura de neam prost ci functioneaza economia de piata, portiile fiind platite. Dupa o pauza destul de mare in care s-a dansat (cine a putut si a avut free de la oase si articulatii) a urmat un tort usor de fructe si parfait cu nuca, zahar ars... o grozavie. Portia de parfait era de 7.5 lei iar cafeaua 8 lei. Una peste alta cam 100 lei/ persoana nepunand la socoteala tariile, vinul, tortul, sampania si fructele aduse de acasa. La ei sticla de 750 ml. vin costa intre 40 si 80 lei. Cred ca la pretul menuului s-a adaugat un plus pentru ca intregul salon, separeurile si terasa au fost rezervate acestei nunti. Singurul dezagrement a fost muzica prea tare care ne facea sa nu ne mai intelegem om cu om. In dreptul nostru era amplasat un difuzor puternic care nu se putea regla. La rugamintea noastra sa dea muzica mai incet, cei din capul celalalt al salii protestau ca nu aud asa ca s-a mers cu sonorul alternativ sa ne impace sau sa ne nemultumeasca pe toti. Am stat de la sase pana la unsprezece jumatate noaptea iar ultimii invitati au plecat la ora unu. Administratorul anuntase ca tine deschis pana ce pleaca ultimul client dar cine mai putea rezista dupa ce a stat in picioare la biserica si si apoi ore multe pe scaun la restaurant? Doamnele de pe afa stiu ce inseamna sa incalti niste pantofi purtati numai la ocazii care te strang si te bat. Trei zile i-am incercat in casa si ca prevedere mi-am luat cu mine unii de rezerva dar nu a mai fost necesar. A fost foarte bine si vom ramane cu amintiri placute. Daca ne ajuta Dzeu sa fim sanatosi, la anul e randul nostru sa sarbatorim si sa va mai scriu un review despre o nunta de aur.
Trimis de Michi in 17.09.12 17:37:48
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mama Michi, sunteti grozava. Si oleaca de mov nu strica niciodata
pun pariu că acele fotografii cu chipurile invitaţilor în timpul dansului valoreză aur... am convingerea că, din păcate, abia după o anumită vârstă oamenii încep să ştie să se distreze. şi poate nici atunci, chiar toţi. aşa că, sunt sigură că au fost surprinse nişte imagini care emană efectiv bucurie şi chef de viaţă. deie dumnezeu să prindem şi noi timpul ăla!
Multa sanatate si petreceri la fel de frumoase! Sunteti atat de eleganta incat ne faceti " invidioase"!
Mama Michi ar fi fost cea mai mare onoare pentru mine sa-mi acordati primul vals...sau tango ! Sunteti de invidiat !
Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)
@webmaster13: Multumesc pentru ilustratia sonora; stau la calculator si bat ritmul. Desi nu am facut parte din grupul de dansatori pentru tine web am sa fac o exceptie si vom dansa un rap (asa se zice?). Muzica a fost din anii 80-90, the best [of].
Bravos, Mama Michi!!
Intodeauna "aduci" placeri ochiului, cu review-rile tale!
... odata si-odata, tot te prind la un dans!
Cu tineretea ta, m-ai facut sa arunc depresia-n pubela!
Saru'mana si la mai multe!!
.....si superbonus !!...chiar daca nu ai nevoie !!
Va multumesc tuturor pentru cuvintele de lauda si sustinere, pe jumatate nemeritate. Nici nu va dati seama acum cat de mult conteaza prietenia voastra.
Intotdeauna e o placere sa va citesc.
As avea doar o singura observatie. Aici:
”au intors scrumierele in cautarea unor microfoane, dar... stiu ca sunt off, nu intereseaza si plictisesc multa lume
nu aveti dreptate.
Pe mine unul ma intereseaza astfel de relatari si nu sunt deloc plictisitoare. Pruncii ca mine nu au de unde invata o "istorie adevarata".
Din cate vad din ecouri, va fi mare inghesuiala pe ringul de dans la nunta de anul viitor. Astept sa citesc si acel review.
Va doresc multa sanatate si sa ne incantati cu cat mai multe reviewuri.
P. s.
Aratati superb in poze
Apropo de clientelă, cel puţin pînă prin 2002 - 2003 Select era încă frecventat de cei ce lucrau la palatul Victoria, inclusiv miniştrii. Parcă şi locul era anume făcut, mai ales că erau şi nişte separeuri. şi ospătarii anume instruiţi, pentru că sala, deseori, era aproape goală, mai ales după prînz, iar ospătarii păstrau discreţia şi distanţa, apăreau în sală numai cînd era nevoie de ei.
În anii 90 reţin cîteva preparate din meniu destul de căutate (cel puţin la mine în grup): biftec tartar, creier măcelăresc, limbă cu maioneză, şalău bonne-femme.
Era şi o masă pe terasa de la etaj, care era un loc potrivit pentru diverse agape prieteneşti.
Oh Traian, cate ar mai fi de spus! La sfarsitul acelei petreceri seful care stia ca este ascultat, ca sa se puna bine cu to'asa (lucram intr-un institut de proiectari pentru industria chimica controlat de ea) a tinut un speach plin de osanale la adresa ei. Un coleg plictisit sau poate cu o masura consumata in plus a spus tare ca la parastas" sa fie primit! ". Ne-am inverzit cu totii la fata. A doua zi a venit ofiterul de securitate- deci, cineva dintre noi sase-sapte ciripise- sa ne intrebe ce si cum. Toti, inclusiv seful am spus ca n-am auzit. Ofiterul ne-a lasat in pace sfatuindu-ne " Pe viitor sa fiti mai atenti". Imediat dupa revolutie colegii mi-au spus ca ofiterului i s-a spart fisetul si au gasit acolo cele mai anoste informari si o suma de bani.
@Michi: Cata eleganta, doamna Michi, pe dinafara si pe dinauntru!!! Va felicit si eu pentru spiritul extraordinar de care dati dovada intotdeauna si pentru suflul de aer proaspat pe care ni-l aduceti/transmiteti de fiecare data prin descrierile dvs. Si eu astept cu mare nerabdare review-ul de la anu'! Si nu numai...
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
===
Conform regulamentului art. 14, secț. B
”Articolele care descriu nunţi, botezuri, banchete, tabere, zile onomastice, revelioane, alte evenimente private — organizate, evident, în condiţii cu totul particulare — nu sunt acceptate în concurs = se publică fără PMA. În plus, articolele se publică FĂRĂ NOTE (notele nu sunt relevante pentru condiţii de cazare sau de servire a mesei etc din postura unui turist)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ