ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2025

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Mici şi bere la restaurantul La Cocosatu

TIPĂREȘTE

Zilele trecute o prietenă ramasă singură m-a invitat la restaurantul La Cocosatul de ziua de naştere a partenerului ei. Nu vroia parastas ci o aducere aminte a locului în care cu toţii am fost de multe ori, pe vremea când acolo se făceau cei mai buni mici din Bucuresti.

Povestea restaurantului La Cocosatul

A fost înfiinţat în 1993 de către patronul Ion Oiţă şi destul de repede restaurantul a intrat în topul localurilor populare din Bucuresti. Aceasta s-a datorat partenerului său Nea Sandu pe numele lui AndreiAlexandru, bucătarul adus de spate care deţinea o reţetă proprie de preparare a micilor, reţetă pe catre a dezvăluit-o doar partial. Micii sunt făcuţi numai din carne de vită și de porc, iar amestecul stă 48 de ore la macerat după care se pune la rece. Natural că nu a dezvaluit nimănui amănuntele care au dat gustul unic al micilor preparaţi de el. De-a lungul timpului, aproape toți bucureștenii și nu numai, au călcat măcar pentru o dată pragul restaurantului, ducând mai departe vorba că” mici ca la Cocoșatu nu găsești în alt loc din România” . Printre personalităţile de renume care au savurat micii de la Cocoşatu citez la întâmplare pe Paolo Coelho, consilieri ai preş SUA iar de la noi cel puţin Ilie Năstase era nelipsit.

La Cocosatu a ajuns curând un brand în materie şi micii au început să fie exportaţi congelaţi în ţări ca Israel şi Canada. Ajuns milionar în euro în mai puţin de 20 de ani, în 2010 patronul Ion Oiţă avea de gând să înregistreze în Cartea Recordurilor micul perpelit pe grătar cu numărul un milliard începând cu 1993, deasemeni să realizeze o franchiză şi să deschidă o pensiune. Numai că în 2011, în timp ce micii sfârâiau pe grătare, patronul restaurantului a fost găsit spânzurat într- o anexă a localului, iar frâiele afacerii au fost preluate de unul dintre băieţii lui. S-a sinucis din cauză că suferea de o ciroză netratabilă şi avea datorii la bancă care trebuiau rapid achitate. A fost înmormântat la cimitirul Străulesti iar pe crucea lui de marmoră scrie˝Regele micilor din România˝ Probabil că nea Sandu nu s-a înţeles cu noul proprietar aşa că după câtiva ani s-a angajat la restaurantuul ˝La Tăticu˝. Ajuns la vârsta de 75 de ani, cu toate că prepară micii în acelaş mod, nu a obţinut succesul de la Cocosatul. Cât priveste restaurantul La Cocosatu din Băneasa, după dispariţia lui Ion Oită dar mai ales după plecarea lui nea Sandu, a început să-şi piardă faima, ajungând într-un timp relativ scurt un local oarecare la marginea de nord a Bucureştiului.

Unde se găseste?

Este situat pe str. Neagoe Voda, la nr 52 A, strada care deriva din b-dul Aerogarii. În 2016-2017 a suferit o renovare unindu-se două saloane într-o sală mare mobilată modern, cu aer conditionat, TV, etc cu o capacitate de 120 locuri. Întreaga investiţie inclusiv modernizarea bucătăriei a costat 250000 eu. Mai există şi o terasă acoperită cu intrare separată de cea principală. Am preferat să luăm loc în terasa acoperită, desi cu toate că erau ventilatoare, temperatura a fost destul de ridicată. În 2019 a apărut un al doilea restaurant La Cocoşatu, pe str Clucerului în Dămăroaia dar nu a atins nici pe departe faima celui din Băneasa.

Ce am mâncat?

Deşi stiam că practică preţuri mărisoare, de data asta nu ne-au surprins. O portie de trei mici Cocosatu cu cartofi copţi garnisiţi cu parmezan a costat 32 lei. Au fost buni dar nu ca pe vremuri. Cred că nea Sandu nu a lăsat reţeta la plecare aşa că au fost obişnuiţi. O porţie enormă de salată de varză a fost 16 lei şi o porţie cu doi papanaşi mari 40 lei. Papanaşii au fost delicioşi, înecaţi în dulceaţă de vişine şi smantână de casă. Nu am putut mânca în local papanasul meu, asa că mi l-a dat acasă unde pe seară l-am savurat cu adevărat. Berea, una cu alcol două fără, au avut preţuri obişnuite 16-17 lei. Cu bacşis cu tot, prietena mea a cheltuit 250 lei. Să fie primit! Serviciul a fost destul de rapid şi ireprosabil.

Livrare acasă

Se livrează acasă prin firme specializate comenzi de minimum 80 lei în zonele: Baneasa, Aviatiei, Floreasca, Barbu Vacarescu, Pipera, Aeroport Otopeni, Sisesti, Bucurestii Noi, Pajura, Piata Presei, Aviatorilor, Piata Victoriei, Dorobanti (pana la Perla).

Concluzie

Micii de la "Cocosatu" nu mai sunt ce-au fost o data. Merită să vă opriţi din drum doar dacă ieşiti din Bucuresti, altfel restaurantul La Cocosatu este prea departe de centrul orasului (11 km de la piata Sf. Gheorghe) si oferta nu e diferită de a altor localuri.

WEB dacă se poate: https://www.youtube.com/watch?v=dwLOeFm5nmo

AmFostAcolo fără reclame?

  • Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

[fb]
---
Trimis de Michi in 09.09.25 14:33:41
Validat / Publicat: 09.09.25 15:37:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 81 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Interior terasa acoperită
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[09.09.25 15:37:40]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.070570945739746 sec
    ecranul dvs: 1 x 1