GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Transilvania - o alegere buna!
Am fost in acest restaurant cu ocazia Intalnirii anuale AmFostAcolo de la Tarlungeni, alaturi de multi dintre voi. Practic am acaparat acest restaurant care s-a dovedit a fi neincapator pentru cei care am ales plimbarea prin Brasov. Dar in cele din urma ne-am descurcat, iar pentru acest lucru trebuie sa le multumim colegilor @krondia si @urjanclaudiu, care s-au ocupat de mentenanta acestei intalniri.
Localizare
Este amplasat in centrul istoric al Brasovului, pe strada Castelului 106, pe una dintre numeroasele stradute inguste cu sens unic.
Coordonatele gps sunt urmatoarele:
lat: 45.640322; long. 25.591638
La restaurant se ajunge relativ usor. Din Piata Sfatului o luam catre Tampa, pe strada Apollonia, pana intersectam strada Castelului. Ne dam usor seama de acest lucru dupa micul sens giratoriu din capatul strazii. De aici o luam catre stanga si mergem aproximativ 70-80 de metri pana descoperim restaurantul pe partea dreapta, o cladire modesta, veche cu un etaj si mansarda
Restaurantul
Pentru noi a fost o adevarata aventura gasirea unui loc de parcare in centrul orasului, insa in fata restaurantului am descoperit doua sau trei locuri de parcare cu placute pentru clientii restaurantului, este bine de stiut pe viitor, sau pentru cei care n-au fost niciodata aici.
Inca de la intrare am fost impresionat de simplitatea acestui restaurant, fara multe kitch-uri specifice restaurantelor de duzina, mese si scaune simple, dar din lemn masiv, cateva tablouri reprezentand picturi cu vechiul Brasov, cate un televizor maricel pe fiecare nivel, plante naturale, cateva aplice si candelabre din fier forjat, foarte impresionante.
Aveam mesele rezervate la etaj, spatiul parea mai mare iar salonul era pentru nefumatori, fata de cel de la parter, dedicat fumatorilor. Am constatat ca suntem mai multi decat rezervasem, norocul nostru a fost parterul, unde mai existau mese libere.
La parter se afla bucataria, este oarecum la vedere, adica poti vedea ce se petrece acolo si un mic bar, cu diferite sortimente din podgoriile nationale. Daca imi aduc bine aminte sunt in jur de 8 mese, care se pot aseza in diferite configuratii, grupul de la parter a unit cateva dintre ele pentru a creea un confort optim.
Patronul restaurantului, si el surprins de numarul mare de clienti, a renuntat cu bucurie la masa lui unde trona un laptop si a cedat-o grupului nostru.
La etaj se gaseste toaleta, foarte curata si igienizata, 8 mese care si ele au fost asezate in diferite scheme, pe jos o frumoasa gresie care i-a placut la nebunie sotiei. Geamurile de la etaj, sunt micute, la nivelul solului, insa lumina exista destula de la candelabre si natural, prin geamurile care acopereau o parte din mansarda.
Si aici exista un lcd destul de mare, setat pe un canal cu muzica, dar si un frumos tablou cu Cetatea Brasovului din sec. al XVII-lea.
Preparate culinare si preturi
Dupa lungi dezbateri cu fetele, (asa cum se intampla de cele mai multe ori in familia mea J) am decis sa optam pentru ciorba de vacuta (nelipsita din meniul nostru cand sunt la munte), - 7 lei portia, file de pui cu smantana si ciuperci – 15 ron portia, tochitura casei (Transilvania) – 18 lei portia, snitel din piept de pui cu garnitura de cartofi gratinati 16 lei portia, si o portie de medalion Transilvania – 18 lei.
Ca garnituri, am ales 4 salate cu muraturi asortate – 4 lei portia.
La capitolul bauturi, subtire de tot, adica fiind sofer cu acte in regula am optat pentru doua beri fara alcool – 6 lei (Clausthaler 330 ml), o apa plata – 5 lei (500 ml), o cutie de 330 ml pepsi – 5 lei si un ceai Nestea la 500 ml – 5 lei.
Toata strategia de servire a fost data peste cap la aparitia comunitatii AmFostAcolo, in sensul ca nu se asteptau la un numar atat de mare de clienti. De aici a urmat efectul domino, personal insuficient atat la bucatarie cat si pentru servire si ceea ce a fost mai crunt, timp indelungat de asteptare de la preluarea comenzii si pana la sosirea ei. Era o singura ospatarita initial care a luat comanda de la toti clientii de la etaj, apoi dupa vreo 30 de minute a mai aparut inca una, deci in total doua, care alergau de la o masa la alta, incercand sa acorde atentie tuturor celor prezenti.
Initial am fost foarte nemultumit de intervalul mare de timp scurs intre felurile de mancare, daca la o masa de servea felul 1, o alta masa trecea la felul 2, in timp ce pe masa noastra se gaseau doar cosurile cu paine si bauturile. Acest defazaj a aparut si la sfarsit, cand unii abia au terminat felul 1, in timp ce altii erau de mult la desert.
Problema cea mare era legata de masini, majoritatea platisem parcarea pana la ora 16-16.30, riscam sa avem surprize la revenire, in parcare.
Din acest motiv am renuntat la papanasi, iar felul 2 l-am servit la foc automat.
Nu stiu sa va spun exact cat am dat, in jur de 130 de lei cu tot cu ciubuc, nu mi s-a parut foarte mult fata de cat am mancat, portii intr-adevar generoase si foarte gustoase.
De mentionat ca in fiecare zi, de luni si pana vineri, intre orele 11.00 – 15.00, se serveste un meniu fix, (am observat acest lucru la multe restaurante din Brasov), in valoare de 15 lei, care cuprinde felul I, felul II si salata. Cand am fost noi, intr-o zi de vineri, meniul fix cuprindea o ciorba de fasole si piept de pui cu ciuperci si cu cartofi natur. Salata din varza alba.
Alte preparate
- Bulz ciobanesc, specialitatea casei – 20 ron;
- Cotlet Dracula cu sos de rodii si cartofi, specialitatea casei – 28 ron;
- Platou Transilvania (muschiulet de porc afumat, pastrama de aoie la tigaie, branza de burduf, carnaciori de casa, gogosari umpluti cu varza, ciuperci umplute), specialitatea casei, platou pentru doua persoane – 38 ron;
- Salata Caesar, piept de pui la gratar, crutoane, salata verde – 15 ron;
- Ciorba de burta – 7 ron;
- Supa de pui cu taietei de casa – 6 ron;
- Rulou de pui cu ciuperci si cascaval – 14 ron;
- Snitel pane din muschi de porc – 11 ron;
- Muschi de vita Transilvania – 38 ron;
- Tocanita de gulas – 12 ron;
- Tocanita de vitel – 12 ron;
- Somon la gratar cu piure de spanac – 28 ron;
- Dorada regala la gratar – 12 ron;
Pe langa aceste preparate reprezentative, exista si alte sortimente de mancaruri din carne de porc, vita sau pui. In acest restaurant se prepara si pizza in mai multe variante.
Concluzii
Personal m-am simtit bine la Transilvania, asta si pentru faptul ca ma aflam intre prieteni, este un restaurant bun pe care il recomand oricui ajunge in Brasov.
Chiar daca initial am avut bazdaci in legatura cu intarzierea comenzii care m-ar fi pus in dificultate cu parcarea, in cele din urma totul a fost ok, si judecand astazi la rece, cu prima ocazie cand ma voi afla in Brasov, tot acolo ma voi rasfata cu o tochitura :)
Vacante frumoase!
Trimis de pepsi70ro in 25.04.12 18:42:14
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Melodia postata este propunerea muzicala, se poate sterge/schimba!
Multumesc pentru ca ne-ai facut cunoscut un restaurant bun dintr-unul din cele mai frumoase orase,Brasovul! Imi permit sa-ti propun sa-ti duci fetele data viitoare cand ajungeti in Brasov si la restaurantul Sergiana, situat in centrul orasului, pe Str. Muresenilor-foarte frumos amenajat, decorat cu obiecte traditionale splendide, tinerii care servesc poarta cu mandrie costumul popular ardelenesc. Meniul este foarte variat, portiile sunt mari, mancarea este proaspata si gustoasa si servirea destul de rapida,desi restaurantul era plin cand am fost noi acolo-semn ca atat brasovenii cat si turistii cunosc bunatatile pregatite de bucatarii restaurantului. Eu i-am dus acolo pe cei trei barbati pe care-i iubesc-tata, baiatul si sotul meu si am avut succes, le-a placut.
O seara buna!
Floria
Ce ma bucur ca am mai revazut fetele celor de la intilnire. Abia astept sa ne revedem cit de curind.
Am ales acest restaurant, de fapt gazdele noastre l-au ales, deoarece avea cele mai bune recenzii pe site-urile de profil straine. Am dorit si noi sa confirmam acele impresii.
Data viitoare voi ajunge si la Sergiana, multumesc.
@Floria Si noua ne place foarte mult la Sergiana iar „beciul” il frecventam si inainte de aparitia acestui restaurant, pe vremea cand era ocupat de vestita „Groapa cu bere” (asa se numea cu ani in urma).
Intr-adevar, descrierea pe care ai facut-o acestei locatii este cat se poate de corecta. Insa mai trebuie mentionat ca preturile sunt ceva mai mari si, poate cel mai important, la sfarsit de saptamana se intampla destul de des sa nu mai gasesti locuri daca nu ai facut o rezervare in prealabil. Noi am patit-o de cateva ori.
@urjanclaudiu: Ai perfecta dreptate, noi am avut noroc sa gasim o masa libera, de fapt tocmai se eliberase. Mi-ar fi parut rau sa nu ramanem acolo pentru ca baiatului meu i-a placut mult, si acum il pomeneste cand mergem la cate un restaurant in Bucuresti, de obicei cand avem un sarbatorit in familie. Da, preturile nu sunt mici dar compenseaza prin marimea portiilor. Cu prima ocazie vom incerca si Transilvania.
Eu am descoperit restaurantul Transilvania primăvara trecută şi de atunci am mai revenit de câteva ori, de fiecare dată având parte de o servire foarte bună, e adevărat însă că nu am fost niciodată mai mult de 10 persoane.
Sincer, am avut ceva emoţii când am constatat că eram la faţa locului în jur de 50 de persoane, faţă de 30 de locuri cât estimasem. Ştiam de la conducerea restaurantului că în cazul grupurilor se optează de regulă pentru un meniu prestabilit, tocmai pentru a scurta timpul de aşteptare. De altfel, şansele ca un restaurant să primească un grup atât de mare cu meniu a la carte sunt destul de mici şi personal mulţumesc personalului pentru amabilitate şi tot efortul depus. Cu totul a durat în jur de două ore jumătate, un timp destul de rezonabil spun eu, având în vedere numărul mare de persoane.
Mâncarea a fost şi de această dată foarte bună; pentru prima oară am comandat meniul zilei şi am fost foarte plăcut surprinsă, nu mă aşteptam ca la 15 lei preparatele să fie atât de gustoase şi frumos prezentate.
Cu siguranţă voi reveni la restaurantul Transilvania de câte ori voi avea ocazia.
Of, of, of. Ce mi-ai facut? Pai mai pot sa mananc eu la ora asta? Si am eu asa bunatati ca sa-mi astampar pofta?
@pepsi70ro
Pentru ca sambata trecuta am fost intr-o deplasare in BV si ora pranzului ne-a prins in zona, am ales sa servim masa la restaurant Transilvania, stiind de anul trecut ca mancarea-i gustoasa si buna la pret. Asa ca... vin cu vesti proaspete, ce sper sa fie utile celor care vor alege un pranz gustos si satios acolo.
Localul mi s-a parut mult mai luminos, mai aerisit si mai cochet.
Poate si datorita faptului ca au schimbat aspectul meselor: nu mai sunt acoperite cu fete de masa albe, ci cu servete de masa din bambus (gen naproane), care dau o alta eleganta si pun mai mult in valoare mobilierul.
”... la etaj, spatiul parea mai mare iar salonul era pentru nefumatori, fata de cel de la parter, dedicat fumatorilor.
Acum au schimbat: la etaj este salonul pentru fumatori, iar la parter este spatiul pentru nefumatori. Ma intreb oare: asa de mult a crescut numarul de fumatori, de a necesitat un spatiu mai mare alocat sau s-a constatat ca fumul de la parter urca si la etaj si practic tot localul era ,,invadat'' de fum?
Daca anul trecut au mai fost si ceva scapari, de data aceasta nu am mai avut absolut nimic de reprosat: comanda a fost luata foarte rapid si servirea foarte prompta.
E drept ca la ora 14.00 cand am servit noi pranzul nu erau ocupate decat vreo 3-4 mese.
Mancarea la fel de gustoasa si satioasa, foarte bine pregatita si preturile aproape la fel. Eu am servit o ciorba de burta cu smantana si ardei iute (8 lei), iar felul 2: rulou de pui cu ciuperci si cascaval (15 lei) + salata de sfecla rosie cu hrean (4 lei), iar sotul o ciorba de vacuta (6 lei) si o tocanita de vitel cu mamaliguta (11 lei). Desi portiile au fost mari si foarte consistente, pana la urma n-am rezistat ispitei si tot am luat tortul casei (ciocolata, visine si nuca): o portie la amandoi a fost suficienta (7 lei).
Mi-a parut rau ca n-am incercat supa gulash si prajitura somloi, dar am zis ca las aceste specialitati sa le degust la Odorhei.
Daca nu ati descoperit pana acum bucatele restaurantului Transilvania, va recomand cu cea mai mare incredere sa le incercati.
@dananecula: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
@webmaster
Din pacate nu am facut absolut nici o poza, deci nu stiu cat de relevant ar fi doar articolul fara poze
Dana, eu îmi amintesc că şi anul trecut era salonul de fumători la etaj, dar, atunci când am făcut rezervarea pentru grupul AFA, au făcut o "rocadă" pentru noi pentru a avea mai mult spaţiu la dispoziţie.
Şi da, ai dreptate, tortul de ciocolată de la Transilvania este absolut minunat, nici eu nu îi pot rezista.
Buna ziua.
Pot spune ca este la fel de bun si pentru vegetarieni- misiune imposibila in multe locuri (in Sinaia de exemplu).
Legumele sote sunt foarte gustoase (si chiar ma pricep la legume: D) si deloc scumpe- 6 RON. Si salata de rosii a fost proaspata si buna (tot 6 RON).
Asteptarea este neplacuta intr-adevar, dar ambianta compenseaza.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ