GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde și ce mai mâncăm prin Brăila
Unde? Păi, ca peste tot, în foarte multe locuri. Ce? Ce-ți poftește inima (adică stomacul), depinde de gust, preferințe culinare și, de ce nu, de preț.
Sosirea pe tărâmul natal a prietenei @Zoazore ne-a dat prilejul unei întâlniri la o... (ați ghicit) pizza. “Mâncare tradițională românească” :), celebra pizza se poate găsi în diverse localuri, de gen sau nu. Noi am ales, la propunerea făcută de Zoa (mare amatoare de pizza), să încercăm produsele oferite de restaurantul “SCUAR by RESET - PIZZA & GRILL”.
Amplasat în zona centrală a Brăilei, vis-a-vis de Palatul Administrativ, având drept vecini obiective importante din orașul nostru – Casa Agronomului, Colegiul Național “Gh. Munteanu Murgoci” și clădirea fostului sediu al telefoanelor Brăila ce are la parter o altă pizzerie renumită în oraș (“Pomodoro”) - restaurantul îți oferă posibilitatea servirii unei game foarte largi de mâncăruri și băuturi.
Înainte de a face comanda, consultând “lista de bucate”, am hotărât să luăm trei feluri diferite de pizza, pe care ulterior să le împărțim între noi pentru a-și da fiecare părerea despre ele.
Zis și făcut. Comnada a fost astfel: Zoa una bucată de pizza CARNIVORA cu mozzarella, sos de roșii, șuncă, bacon, ciuperci, soția mea a cerut pizza QUATRO FORMAGGI, având în compoziție, așa cum îi arată și numele, exact patru feluri de brânzeturi și anume gorgonzola, mozzarelle, permezan și feta, iar eu, singurul bărbat de la masă, am riscat cu pizza CASEI, care-i tot un fel de CARNIVORA dreasă cu câteva felioare de ardei roșu. Pentru gust am luat și sosuri pentru pizza, dulce, pentru doamne și picant pentru subsemnatul. Și, ca meniul să fie complet, am solicitat câte o bere Staropramen, o bere cehească gustoasă, foarte bună și rece (hi! , hi! , ar fi fost râsul lumii să fie caldă pe vremea asta :)).
În așteptarea sosirii comenzii noastre am cercetat puțin localul. Nu foarte mare, cca. 15 - 16 mese, curat, cu două televizoare mari, din care unul amplasat deasupra barului, construit din grinzi din lemn, cu tavanul casetat, având în fiecare casetă câte un tablou cu fotocopii din presa mai veche sau mai nouă. Parterul localului are două săli, deasupra acestora fiind o terasă, utilizată din primăvară până toamna.
Aranjamentul mesei este cel obișnuit la un local de acest gen, cu șervete de masă din hârtie având imprimată, în culoare sepia, o imagine a unuia dintre localurile firmei de care aparține pizzeria. Ca o notă de inedit aș remarca culoarea neagră a șervețelelor date spre folosință clienților.
După cca. 20 min. ne sunt servite produsele comandate. Așteptarea a meritat. Mari, poate cam prea mari, ne gândeam că nu vom reuși să le dăm gata. Unii n-au reușit, dar eu, nu m-am lăsat, am zis ori, ori ea și uite așa am biruit-o. Impresia artistică, adică cea dată de ochi, vizuală cum se zice, este bună. Impresia cealaltă, cea care dă verdictul final, dată de papilele gustative, e la fel de bună, pentru că cele trei feluri de pizza sunt cu adevărat apetisante. Cu gustul completat de sosurile pentru pizza și bine susținute de berea gustoasă, pot spune că masa a fost o reușită.
Costul total al escapadei: 100 lei cu tot cu atenție.
Trimis de Mitica49 in 09.12.17 19:20:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Mitica49: Să vă fie de bine! Acele pizza arată foarte bine! Și da, îmi place atitudinea, o pizza gustoasă trebuie musai dovedită!
@Mitica49: Intalnirea a fost o reusita si multumita companiei placute! Tare bine mi-a facut intalnirea asta cu oameni dragi-dragi. Mi-era asa de dor de voi...
@Mitica49:
”Mari, poate cam prea mari, ne gândeam că nu vom reuși să le dăm gata. Unii n-au reușit, dar eu, nu m-am lăsat, am zis ori, ori ea și uite așa am biruit-o.
Corect. Doar nu era să laşi în farfurie mândreţe de pizza.
Să vă fie de bine!
Să înţeleg că Zoazore nu a biruit în lupta cu pizza???
Tiza, este clar că ţi-ai pierdut antrenamentul. Trebuie să mai exersezi.
@nicole33: Deci, DA, m-a dovedit ea pe mine! I-am dus-o mamei! Da' si Dorina a fost invinsa de namila! Tot la mama a ajuns. Afica fix juma de pizza de trei feluri.
Ca vazusi ce namile de pizze erau! @Mitica49 e eroul nostru!
Si ma uitam la portiile unor vecini de masa: mult mai mari! Si destul de ieftine!
Da.
Am citit cu plăcere și rând cu rând acest review.
De ce? Pentru că Brăila este pentru mine orașul care mi-a mers la suflet, îl apreciez pentru trecutul său, este un oraș cu mare tradiție și pășesc prin el cu aceiași plăcere ca prin Viena. Degustibus.
Actorii acestui review sunt doi useri preferați de mine, dv. și Zao, cărei îi cere scuze pentru că am deranjat-o intempestiv cu un telefon de ziua onomastică a sa.
Apreciez că această miniîntâlnire a fost un semn de solidaritate între membrii AFA.
Cum în viață nu-i totul perfect, din punctul meu de vedere, meniul pe care l-ați ales nu a fost specific brăilean. Era mai bine venită o saramură de crap asortată cu un pahar de vin alb demisec, la fostul restaurant Lotca, pe pe fosta stradă Regală, acum M. Eminescu, pe care îl știți bine amândoi.
Ați servit bere Staropramen. Atenție, nu o alegeți pe aceea făcută în sos. Pipera sub licența Staropramen. Era mai reușită și sigură o pere Pilszen, originală.
@ Mitică 49. Păcat că ai omis să-l rogi pe Web să adauge videoclipul ”La noi la Brăila”. Melodia este foarte frumoasă, exceptând pe alocuri, textul.
Dragă coleg, mi-ai făcut o seară frumoasă și când or înflori ghioceii posibil să revizitez Brăila.
@Mihai18: 1. Nu m-ati deranjat! Un gand bun si-o urare sunt mereu bine venite.
2. Lotca NU MAI EXISTA. De multi ani! Din pacate.
3. De ce trebuia sa mancam specific brailean? Nu ne-am intalnit sa mancam, ne-am intalnit sa ne vedem. Pizza a fost un pretext.
4. Va asteptam.
@Mitica49: Ma gandeam ca pe frigl asta beti bere? , insa la mine e frig si nu la voi (deocamdata). Dar cred ca avand prietenii alaturi se incalzeste atmosfera oricum.
Mi-au placut sortimentele si m-ar fi tentat si pe mine sa iau pare la acest "share" de pizza facut de voi insa asta e, doar inghit in sec si o sa ma indur si eu in curand sa imi pregaesc micul dejun.
Sa va fie de bine, ma bucur ca v-ati intalnit si sa o mai faceti, felicitari, votat cu mare drag.
@Mitica49:
Primo: @all: Mulțumiri tuturor pentru lecturare și votare!
Secundo: : Scuze pentru răspunsurile întârziate, însă de aseară după ce-am expediat articolul și până la ora asta la care dau și eu ecou, n-am deschis calculatorul.
Tertio: Răspunsuri pentru fiecare, pe rând:
@Crazy_Mouse:Dacă-i ceva bun nu rezist tentației, dar nici acel ceva bun nu rezistă în fața mea. Rezultatul? Ceva kile în plus.
@Zoazore: Am fost la fel de bucuroși, ca și tine, de această revedere.
@nicole33: Așa-i, @Zoazore și a mea soție au fost biruite. Bunătățile au fost cam mari, dar, așa cum bine se știe, mărimea contează.
@Mihai18: Am constatat, din ecourile tale la review-urile mele despre Brăila, că-ți place acest oraș, după cum o subliniezi și cu această ocazie. Dacă vii prin Brăila, m-aș bucura tare să ne întâlnim, să ne cunoaștem, nu numai virtual, să stăm la o porție de pește stropită cu vin alb.
Oare dacă luam pizza cu pește (ton) ne încadram la specificul brăilean? .
Asta a fost o microîntâlnire, dacă ne adunăm măcar trei facem de o miniîntâlnire.
Și încă ceva. De la ce vine d-le acel 18 de după Mihai? La mine 49, de după Mitica, vine de la anul nașterii.
@Mishu: Berea este bună oricând. Îi povesteam colegei @Zoazore despre o tabără studențească la Bușteni, iarna prin 1970, când vreo trei prieteni am ajuns pe la Azuga, am intrat într-o crâșmă să bem ceva pentru încălzire. Toți cei prezenți acolo beau vin fiert sau țuică fiartă. Noi ce am zis: Bă, nu suntem noi la Azuga? Nu aici se fabrică cea mai bună bere? Păi, dacă-i așa, hai să bem bere. Zis și făcut, cerem bere barmanului, care și-a făcut o cruce mică, ne servește o bem și ieșim afară mai înghețați decât la intrare. Asta-i!
@Mitica49: Da, @Mitică49, dar erați tineri și vă-ncălzeați repede!
@mishu, era cald și plăcut acolo, soarele ne saluta de noapte bună prin geam, parc-ar fi fost vara! Așa bine a mers berea aia asezonată cu povești!
@Mitica49:
Vă mulțumesc pentru răspuns, mărturisesc că l-am așteptat.
Vă mulțumesc și pentru invitația la Brăila, pe care am trecut-o pe listă.
În altă ordine de idei.
1. De ce-mi place Brăila?
Cu foarte mulți ani în urmă, am ales Brăila ca destinație turistică de o zi cu mașina, fără să știu ceva despre acest oraș, apoi ajuns acolo, mi-au plăcut orașul și oamenii (plus Lotca, unde semnam condica). Anterior, când se lucra și sâmbăta, plecam după amiaza (3 ore la volan), seara ne cazam la Hotelul Traian. Ziua următoare era rezervată Brăilei și uite așa, știți vorba „Ochii care se văd mai des, se iubesc mai mult”.
După ce dv. ați făcut o mongrafie a orașului Brăila, în cele 3 reviewuri, memorând bine fotografiile, în primăvara acelui an am și plecat la Brăila și abea atunci am înțeles mult mai bine orașul. M-am plimbat încet pe str. Regală. Clădirile construite de mult, cu ochii minții le vedeam cum arătau altă dată. Aș putea să scriu mai mult despre Brăila dar să știți că un pic din sufletul meu a rămas acolo.
2. De ce Mihai 18.
Pentru mine, 18 este a 18-a zi dintr-o anumită lună a unui an îndepărtat, care mi-a schimbat în bine cursul vieții. Această zi mi-a dat șansa să devin alt om, să mai urc o treaptă pe scara socială, să trăiesc în alt mediu, să am „eu-ul” meu și am avut multe satisfacții de ordin profesional. Pentru mine a fost o zi magică și nu o pot uita.
O seară bună vă doresc.
@Mitica49: Un loc demn de reținut; ce bine arată pizza... of, of.
În 2011, apoi în 2015, italienii au cerut includerea pizzei napoletane în patrimoniul cultural imaterial al umanității UNESCO. „Pizzaioli” este arta de a face pizza, de a folosi cele mai bune ingrediente, de a manipula coca cu măiestrie. În luna decembrie 2017 pizza napoletană a primit statutul de Patrimoniu Mondial Unesco.
P. S. În aceeași ședință s-a hotărât și includerea obiceiului Mărțișorului în patrimoniul cultural imaterial mondial UNESCO.
@Mitica49:
Să vă fie de bine! Mi-ați făcut poftă! Dar chiar așa, Mihai18 are ceva dreptate, o pizza cu pește nu aveau? Văd că se poartă doar la munte!
@elviramvio: Ba da, cu ton. Dar am zis că cel mai bun pește tot porcul rămâne.
Mulțumesc pentru vot și ecou!
@tata123: Auzisem și văzusem știrea (despre pizza napoletană și pizzaioli), cu vreo două zile înainte și am zis ca să fim alături de frații noștri italieni sărbătorind cu câte o pizza.
Mulțumesc pentru vot și ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Restaurant Heaven’s] Restaurant Heavens Braila — scris în 31.08.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Cherhanaua Peștele Dunării] Am mâncat pește sau o piramida de cartofi prajiți? — scris în 29.08.24 de Yolanda din PITESTI - nu recomandă
- Nov.2023 [Restaurant All Saints] Pe toți Sfinții că este bine! -- RESTAURANT ALL SAINTS BRĂILA — scris în 10.11.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Cabana Stejarilor] Experienta culinara neasteptat de buna — scris în 06.11.23 de aurora56 din TULCEA - RECOMANDĂ
- May.2023 [Restaurant Continental] Restaurant Continental Brăila – o junglă haioasă — scris în 05.06.23 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie After Dark] After Dark, joy follows — scris în 17.12.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Heaven’s] Din nou in Rai—Heaven’s, Raiul din Orasul cu salcami — scris în 22.10.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ