GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Video principal: youtube
22 ocotombrie:
Hotelul din Izmir ne-a placut mult. Nu mai stiu cum se numeste, insa am ramas cu o amintire calda. Mi-au placut decoratiile in still egiptean din lifturi, camera mare si bine dotata.
Micul dejun diversificat si indeajuns, de tip all you can eat.
Acum nu va inchipuiti ca m-am dus sa fac damage... sunt diabetic (tocmai de aceea e si tinut sub control, ptr ca nu fac damage), dar, in alte hoteluri imi venea cate-o tanti cu 2 felii de salam, una de rosie, o bucata de branza si 4 masline si, cam aia a fost.
Adica, nici asa...
Revenim:
Avand in vedere ca nu aveam cum sa rezervam hotel inainte de a ajunge la destinatie, nu tot timpul "am avut noroc" de hoteluri ok.
Ne uitam seara pe net si ocheam un hotel in functie de poze si amplasament, dar, pana nu ajungeam la acel hotel nu stiam daca are camere libere si cat costa o camera. Preturile afisate pe net la camere, erau orintative, cum am aflat la IStanbul cand ne-a invartiti sygir 2 ore aiurea prin oras doar ca sa ajung la hotel si sa vad ca vroiau 400lire/noapte. Si fara parcare.
Ca la surprize surprize.
Au fost multe locuri unde hotelul planificat s-a dovedit a fi fara camere asa ca, a trebuit sa gasim altul prin apropriere.
Asta e...
Plecam din Izmir dupa micul dejun, suparati din cauza problemei cu laptop-ul. Il am de trei ani si abia acum s-a stricat. Fix cand aveam nevoie cel mai mult si n-aveam nici o solutie de backup.
Nici o sansa sa-l putem repara in Pamukkale, urmatoarea oprire.
Va trebui sa fiu atent la ce si cat filmez pentru a avea spatiu pe card. E de 64GB, dar totusi, nu tin mai mult de 5 ore de filmari...
PS: la finalul calatoriei ne-am intors cu 380GB de materiale media (filmari, poze si imagini 360)
Pana la urma urmei, hai la drum, spre Pamukkale.
Drumul, absolut incantator.
Ma opresc insa la primul PPT (posta) intalnit amintindu-mi ca nu am luat HGS-ul. Asta e un card care costa 20 de lire si pe care poti pune o suma in functie de cat calatoresti.
L-am incarcat cu 80 de lire la sfatul ofiterului de la posta care, auzind cat calatorim, mi-a recomandat sa pun 80.
Ori de cate ori dai de HGS, va trebui sa reduci viteza ca sa te poata citi si taxa sistemul. Curios este ca in unele locuri urlau alarmele dupa ce treceam.
L-am intrebat pe-ala de la posta unde sa pun cardul si mi-a spus sa-l tin in buzunar. La masini, am vazut ca lumea il punea pe spatele oglinzii centrale, intre oglinda si parbriz.
Asa arata si pe indicatoarele/afise cu instructaj de acolo.
Ma rog, ai doua saptamani sa-l cumperi.
Sper ca mi-a ajuns suma.
Faza tare este ca odata au sunat alarmele la zona de taxare HGS chiar de fata cu politia/jandarmeria. Evident ca m-au oprit insa, vazand ca-s roman, m-au lasat sa plec fara a se mai uita la acte...
Sfatul meu este sa nu cumperi HGS de la benzinariile de dupa vama turca pentru ca am citit ca au existat cazuri in care angajatii de la benzinarie nu au inregistrat valoarea.
Adica, si-au bagat banii in buzunar. Le-au dat cardul turistului, insa n-au inregistrat valoarea ce trebuia adaugata pe card.
Continuam drumul spre Pamukkale, pe drum ma opreste politia, a doua oara de cand suntem in Turcia. La masini se face si control la bagaje. In cazul meu, au vrut sa vada doar permisul si pasaportul.
Am vazut ca, la intrarea in orasele mari, jandarmeria oprea tot ce misca. Lasau doar o banda pe sens si opreau tot ce trecea. Control la bagaje si tot tacamul.
Pe noi nu ne-a controlat nimeni la bagaje, nici in vama.
Jandarmeria cu armament pe ei, posturi cu protectie de beton. Masini etc. Se vede pe filmarea atasata acestei postari.
Foarte cumsecade, politicosi si profesionisti. Ne salutau la plecare.
Ajungem relativ tarziu in Pamukkale, e si ziua scurta si, pe drept vorbind, nu-mi place sa plec la drum cu noaptea in cap. Noaptea evit sa circul cu motocicleta si, diminetile erau friguroase in octombrie prin Turcia.
Plecam pe la 10-11.
O singura data am plecat pe la 8 dimineata si-am inghetat. Ca sa nu mai zic ca a trebuit sa facem zeci de opriri pe drum din cauza nevoilor biologice cauzate de frig.
Dar asta apartine unei alte povestiri.
Anyway, gasim usor hotelul in Pamukkale (Alida) si, dupa ce facem un dus, hai la terasele termale.
Trimis de webSorin in 08.12.18 19:34:42
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (webSorin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Turcia, altfel, Vacanţa în Turcia" (deja existentă pe sait)
@webSorin: Start vot! Ma bucur sa ma plimb alaturi de voi si va fi o calatorie destul de lunga avand in vedere numarul de zile, dar sunt convinsa ca imi va placea in continuare.
Felicitari, votat cu mare drag.
Sorin: poți combina doua articole, ar ieși unul mai consistent, nu s-ar termina brusc, așa de repede zic.
Ce bine era dacă scriai și despre hoteluri, informațiile ar fi foarte utile, scrise in articole distincte, la cazări.
Sper ca nu faci insulina
Și soțul meu e diabetic, glicemia o ținem sub control, din hrană, fără pastile sau insulina.
@krisstinna: Și eu sunt de părere că articolele noului nostru coleg ar trebui să fie mai consistente și să facă mai multe referiri la ceea ce a vizitat pe acolo. Hotelurile, da, este necesar a fi tratate separat, cu cât mai multe detalii pentru că cei ce-i vor călca pe urme asta caută să afle. Detaliile fac posibilă justa apreciere a locului.
Colegului nostru îi place să trateze călătoria în Turcia - foarte frumoasă de altfel - ca pe un lung drum cu "motorul". Îi înțeleg pasiunea pentru că și eu am în familie un împătimit al "motorului", dar noi, ceilalți, mai vrem și altceva.
E cam dificil sa-ti aduci aminte detalii picante dupa o luna de la calatorie, mai ales cand ai calatorit 21 de zile si n-ai stat mai mult de 2 nopti intr-o locatie. In unele am stat doar o noapte.
Ma uit la poze si filmari ca sa-mi mai reamintesc detalii.
Cat despre hoteluri... cam dificil avand in vedere ca doar trei m-au impresionat. Duvan Prestige (Edirne), cel din Izmir si inca unu' in Ankara.
Referitor la diabet, acesta se afla sub control din regim + o pastila pe zi.
@webSorin: Ceea ce am scris eu nu este o apostrofare. Fiecare dintre noi scriem așa cum credem că e mai bine. În privința detaliilor, nu este condamnabil că sunt readuse în actualitate de poze și filmări. În fond, ăsta este rolul pozelor și al filmărilor. Eu am la activ câteva circuite lungi cu autocarul (cel mai lung de 26 de zile). În fiecare noapte eram găzduiți la alt hotel. Pentru detalii - mă refer la cele demne de a fi povestite și altora – în afară de aparatul foto foloseam un notes.
”Cat despre hoteluri... cam dificil avand in vedere ca doar trei m-au impresionat.
Pentru noi, pentru cititorii AFA, informațiile despre hoteluri sunt importante indiferent dacă impresiile sunt pozitive sau negative.
@iulianic: Corect insa, eu am un obicei de a nu-mi incarca memoria decat cu ceea ce ma inpresioneaza placut sau neplacut. Ceea ce este average, nu reusesc sa tin minte.
Au fost cam 17, 19 hoteluri in 21 de zile si, cu toate ca plecasem cu un carnetel cu gandul ca-mi notez tot, am ajuns cu el nescris pana acasa. L-am "carat" degeaba.
Acum, sincer, imi pare rau ca n-am folosit carnetelul.
Lectie ptr data viitoare.
Clar ca informatiile despre hoteluri sunt foarte importante.
Îți scrie un fost turist - motociclist. Am străbătut la ghidonul motocicletei drumurile fostei Republici Socialiste România de la Sud la Nord și de la Est la Vest. Tu erai copil pe atunci. Am trăit duritatea călătoriilor lungi la ghidonul motocicletei. Uneori, segmente lungi de drum au fost parcurse prin ploaie încât la destinație doar în gură nu aveam apă.
Am citit toate reviewurile tale și vizionat videoclipurile.
Apreciez îndemânarea ta în conducerea motocicletei și compătimesc pe Kitty câte a putut să îndure.
Mi-au plăcut videoclipurile iar de reviewuri nu sunt încântat pentru că nu sunt consistente, nu sunt scrise în spiritul AFA.
@Iulianic are dreptate. Ne-ai prezentat un drum de 5000 km. prin Turcia, ca pe un drum de anduranță și cu puțin conținut turistic.
În ce privește vocabularul, spun că ești un user atipic dar simpatic. Eu am fost băiat de cartier și nu-mi trebuie dicționar pentru expresiile
- am băgat ceva la maț (când ai mâncat)
- canci, (când nu găseai cameră la hotel)
- GPS-ul s-a dus draq (când nu mai funcționa după o ploaie). Acest mod de exprimare nu este agreat de cititori.
Am mai întîlnit un user care a făcut multe drumeții europene pe motocicletă și a scris reviewuri foarte plăcute. Este vorba de @Camelia19. Îți recomand să-i citești reviewurile și vei face singur diferența.
Din videolcipurile tale am constatat că stăpânești foarte bine motocicleta și te apreciez.
Drumeții reușite în continuare.
@Mihai18: Buna seara.
Multumesc pentru aprecieri.
Trebuie insa ca utilizatorii sa intelegeaga ca acesta a fost un drum de anduranta.
Tinta n-a fost niciodata zabovirea "turistica" prin locatiile turistice din Turcia la all-inclusive ci, atingerea unui obiectiv pe care imi doream sa-l vad cu ochii mei, de mai bine de 7 ani.
Restul au fost "de umplutura" exceptand Troia si Goreme.
Aceasta calatorie a fost una cu motocicleta.
Pana in acest moment, am relatat nici 25% din calatorie avand in vedere ca am ajuns la Gobekli Tepe (tinta despre care vorbeam) si Harran, aproape de granita cu Siria.
Timpul nu a permis sa "zabovim turistic" prin diversele locatii vizitate.
In unele locatii am stat o noapte, dupa ce ajungeam sa ne cazam la ora 17. Cand incepea sa se intunece.
Mi-a parut rau ca n-am avut timp sa absorb Izmir, Gaziantep, Adana si Ankara.
Pentru fiecare oras din lista de mai sus, mi-as fi dorit cel putin doua zile numai ptr a ma plimba cu motocicleta pe strazi aiurea si inca o saptamana pentru a le lua la pas.
Am stat 2 nopti in Antalya ptr ca mi s-a stricat laptop-ul, altfel, nici nu opream in Antalya ptr ca, din puncul meu de vedere, nu merita in extrasezonul estival.
Am stat 2 nopti in Sanliurfa si, crede-ma n-a fost timp sa vizitam castelul.
Stresul mare a fost drumul de intoarcere si anume, sa nu ne prinda iarna traversand Bulgaria.
Am plecat tarziu, stiu, dar si asta a fost o aventura in sine.
Cu siguranta vom reface acelasi traseu cu alta ocazia si vom pleca astfel incat sa ne permitem sa stam mai mult.
Cat despre exprimare... ce pot spune... oamenii sunt diferiti.
Am de expus peste 30 de povestiri si timpul nu-mi permite "esee". Din ianuarie ma aglomerez cu treaba si nu voi mai avea timp de scris.
Daca nu convine comunitatii, ma pot opri din scris.
Scopul meu cu aceste povestiri este doar de a prezenta aventura mea, de a va demonstra ca Turcia este sigura si ca, viata-i scurta: calatoriile parca o mai lungesc.
Cunosc multi motociclisti care au renuntat sa mai traiasca.
Scriind astfel de povesti aici, ma gandesc ca poate "vindec" macar o persoana de teama de aventura si de viata.
Multumesc
Mie îmi place stilul tău. Nu e eseu, dar e alert, dinamic, amuzant, presărat cu puțin argou pe ici pe acolo. Chiar îmi place. În general nu citesc articole depre Turcia; pe ale tale am început să le citesc pentru că se numea Turcia-altfel, și mi-au stârnit curiozitatea. Chiar e altceva decât restul articolelor despre Turcia. Deci, din punctul meu de vedere, continuă să scrii. Eu te voi citi în continuare.
În ce privește articole despre hoteluri, nici eu nu scriu așa ceva, decât foarte rar, atunci când le consider un pont, și nici nu citesc așa ceva pe AFA. Prefer referințele de pe booking, unde sunt mai succinte și sunt cu sutele la un singur hotel, deci gradul de obiectivitate e mult mai mare. Probabil că voi lua 100 de pumni în cap de la colegi pt. afirmația asta .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Mini circuit Turcia — scris în 08.07.24 de Ady80 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Dara – orașul cu nume de femeie, uitat de timp și vremuri! ???? — scris în 19.02.23 de miha70 din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Călătorind prin Turcia cu autobuzul — scris în 08.10.22 de carina_10 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Vacanta Turcia 2022 — generalitati — scris în 23.07.22 de michaela_1961 din PITESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Turcia în extrasezon — scris în 15.05.22 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2021 3 nopți în Kușadasi — scris în 24.10.21 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Hai spre Canakkale — scris în 14.10.21 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ