ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 21 MIN

1. Barut Fethiye – un hotel aproape perfect

TIPĂREȘTE URM de aici

Perioada sejurului: 20 – 24 septembrie 2020

Adresa: Kargı Mah. 202 Manolya Sok. No:4/1 Fethiye- MUĞLA

Coordonate GPS: 36.684543; 29.073447

Website: https://www.barutsensatorifethiye.com/en

Alegerea destinației și a hotelului

La momentul în care am ales Fethiye ca destinație de vacanță nu cunoșteam prea multe despre această zonă, evitată de mine ani la rând de teama prețurilor exagerate. Cei care fuseseră acolo înaintea mea concluzionau că Fethiye este o stațiune foarte frumoasă, dar și foarte scumpă, iar eu, în lipsa altor informații pertinente, i-am crezut. Abia după mulți ani mi-am pus problema la concret, ok este scump, dar cât de scump ar putea totuși fi? Sau scump, dar în comparație cu ce? Așa am realizat că, după ce vizitasem deja câțiva ani la rând câteva hoteluri foarte bune, dar și scumpe din Antalya, era posibil ca această stațiune să nu mi se mai pară la fel de inaccesibilă ca în urmă cu, să zicem, zece ani și abia atunci am început propria documentare, lăsând la o parte poveștile cunoscuților care s-au dovedit într-o oarecare măsură mai mult cancan-uri.

Așa am început prin noiembrie – decembrie 2017 să caut hoteluri potrivite gusturilor mele în câteva zone de pe coasta sud-vestică a Turciei, schițând un fel de circuit cu patru cazări în patru zone diferite, în total trei săptămâni în perioada mai-iunie 2018. Concomitent, am studiat și varianta unei vacanțe în Antalya, o zonă mult mai familiară mie după multele vizite anterioare, aici având propriile informații de la fața locului despre ce mi-ar plăcea și ce mi-aș dori, în aceeași perioadă. Am stabilit combinațiile optime de hoteluri și număr de nopți la fiecare pentru ambele variante și când am tras linie am avut o surpriză: vacanța la Egee îmi ieșea cu doar 30 euro mai ieftină ca vacanța în Antalya, chiar dacă eram convinsă că cel puțin unul din hoteluri era mult mai slab față de resorturile” antalyene” cu care eram obișnuită. În final, atunci am ales Antalya, dar nu din motive financiare, ci pentru că m-am temut că la jumătatea lunii mai nu voi prinde marea suficient de caldă pentru baie într-o perioadă în care în Antalya știam din proprie experiență că este ok pentru mine.

Dar deja cred că v-am amețit. Ideea este că am pus ochii pe acest hotel încă de acum trei ani, la acel moment Barut Fethiye părându-mi cel mai potrivit pentru mine dintre cele disponibile în ofertele agențiilor de la noi, era și cel mai scump, dar oferea garanția unor servicii de calitate prin apartenența la un lanț hotelier cunoscut și apreciat, hotelul Barut din Lara fiind urmărit de mine de mai mulți ani. Am fost totuși mirată să constat că ambele hoteluri erau vândute la același preț pentru aceeași perioadă, chiar dacă hotelul din Lara mi se părea mai luxos.

Decizia alegerii acestui hotel fusese deja luată, astfel că m-am grăbit să finalizez rezervarea unei camere standard cu vedere laterală la mare în secţiunea pentru adulţi, chiar dacă în acel moment nu înţelesesem eu prea clar cum este cu cele două secţiuni ale hotelului: pentru familii şi pentru adulţi, dar eram tentată de ideea unei vacanţe liniştite, fără ţipetele copiilor şi agitaţia produsă de aceştia.

Hotelul

Hotelul – pe numele său complet TUI SENSATORI Resort Barut Fethiye – a fost construit în anul 2015, are 418 camere de mai multe tipuri şi ocupă o suprafaţă de 65.000 metri pătraţi, deci nu foarte mare, dar destul de compact. Acesta se află în Yaniklar, la 45 de kilometri de aeroportul din Dalaman şi la 13 kilometri de centrul Fethiye. Având în vedere faptul că charterele din România nu zboară pe Dalaman, singurele opţiuni pentru cei obişnuiţi cu confortul curselor charter este să zboare pe aeroportul Milas din Bodrum şi apoi să suporte disconfortul unui transfer extrem de lung sau pe aeroportul din Antalya, de unde transferul este ceva mai scurt, dar tot obositor. Este posibil ca din această cauză numărul turiştilor români care ajung în această zonă să fie redus. În acest caz, este evident că varianta unui zbor cu escală la Istanbul şi aterizare pe Dalaman este mult mai avantajoasă sau, şi mai bine, cu maşina personală.

Chiar dacă nu am ştiut exact cum stau lucrurile, am rezervat o cameră în secţiunea pentru adulţi, alegerea unui hotel adult only fiind o dorinţă mai veche de-a mea, deoarece doream să am parte de linişte în concediu. La faţa locului am constatat că a fost o alegere inspirată, resortul fiind împărţit transversal în două secţiuni, una pentru familii şi alta pentru adulţi, despărţite de o zonă mixtă.

Hotelul constă din mai multe corpuri P+3, camerele de la ultimul etaj fiind mansardate şi posibil mai mici decât celelalte, iar cele de la parter, cu ieşire la o piscină comună fiecărui corp, au o suprafaţă mai mare, deoarece beneficiază de o terasă spaţioasă, cu umbrelă şi şezlonguri, în loc de balcon. Camerele duble standard sunt cu vedere la uscat, vedere laterală la mare, vedere frontală la mare sau swim-up, iar pentru familiile mai numeroase sau doar doritoare de mai mult spaţiu există şi camere de familie sau camere superioare cu diferite vederi.

Drumul

Drumul de acasă până la hotel a totalizat 1.283 kilometri şi a fost parcurs într-o zi şi jumătate, cu pauză de o noapte la Yenişakran (Hotel Aksu) după ce parcursesem deja două treimi din distanţă.

Traseul ales de noi a fost următorul:

Bucureşti – Ruse – Razgrad – Târgovişte – Omurtag – Kotel – Yambol – Elhovo – Lesovo – Hamzabeyli – Edirne – Havsa – Uzunköprü – Keşan – Gelibolu – Eceabat – Çanakkale – Ezine – Ayvacik – Küçukkuyu – Edremit – Burhaniye – Ayvalık – Yenişakran (oprire) – 880 kilometri în prima zi şi apoi Yenişakran – Aliağa – Menemen – Izmir – Aydın – Muğla – Ortaca – Dalaman – Fethiye (Yaniklar) -403 kilometri a doua zi, când am plecat de la Aksu Hotel la 07.50 imediat după micul dejun şi am ajuns la Barut Fethiye la ora 12.10, perfect pentru check in şi cu doar zece minute mai târziu faţă de cât estimasem noi.

Mai multe detalii şi informaţii despre drumul cu maşina spre Fethiye am dat în articolul anterior şi nu are rost să mă repet.

Parcarea

Am trecut de bariera care permitea accesul în resort după prezentarea voucherului de cazare şi am oprit apoi în faţa recepţiei. Am debarcat bagajele pentru a fi dezinfectate, obicei nou în 2020 – anul pandemiei :D, apoi soţul a dus maşina în parcarea proprie a resortului, nu foarte mare, dar mai mult decât suficientă pentru gradul de ocupare al hotelului şi numărul turiştilor veniţi cu propriile maşini.

Existau locuri de parcare la umbra unei copertine pe o parte şi în bătaia soarelui pe partea opusă. Noi am preferat să parcăm sub copertină şi am găsit loc pe aceeaşi parte şi când ne-am întors din plimbarea prin împrejurimi.

Check in

Cu masca pe figură, mâinile dezinfectate la unul din aparatele cu senzor montate în apropierea intrării şi temperatura măsurată de unul din angajaţii de la pază, ne-am prezentat la recepţie cu voucherul şi paşapoartele în vederea cazarii. Voucherul nu i-a interesat, doar paşapoartele fiindu-le suficiente să ne găsească rezervarea în sistem, după nume.

Camera rezervată ne-a fost oferită imediat ce am terminat de completat formularele, pentru că, pe lângă clasicul formular de cazare, anul acesta au apărut alte două noi, legate de situaţia cu coronavirusul. Am declarat că nu am călătorit în alte ţări în afara celei de domiciliu în ultimele 14 zile, am bifat că nu am niciunul din simptomele asociate cu COVID-19, că nu am suferit de această boală, nu am stat să declar alte afecţiuni cronice de care suferim, că nu venisem să mi le tratez acolo :D şi am aflat unde se află cel mai apropiat spital din zonă, în caz de Doamne Fereşte. Amuzant a fost că, din viteză şi fără ochelari, atunci când am citit că pot face testul RT-PCR contra sumei de 30 euro de persoană, cu recoltare în cadrul cabinetului medical din hotel şi rezultatul pe mail în 24-48 ore, eu am înţeles că acest lucru este obligatoriu şi nu mi-a picat tocmai bine să fiu pusă în faţa faptului împlinit şi obligată să scot bani în plus din buzunar. M-au lămurit apoi cei de acolo că fac testul doar dacă doresc, nu este obligatoriu, dar ei oferă acest serviciu celor care au nevoie de un rezultat negativ pentru a nu avea surpriza să fie izolaţi/carantinaţi la întoarcerea în ţările lor de baştină după vacanţa petrecută în Turcia, ceea ce nu era cazul nostru.

Am fost asigurată că am primit o cameră cu vedere laterală la mare în secţiunea, aşa cum am plătit, în secţiunea pentru adulţi (16+) a hotelului, conform rezervării, am luat cardurile pentru intrarea în cameră şi un bell boy care ne-a preluat bagajele pe o liză şi am pornit spre cameră împreună cu acesta, fără a mai verifica înainte camera, conform obiceiului, deoarece nu doream să mă fâţâi prea mult prin lifturi împreună cu angajaţii.

Camera 1336

Am ieşit din recepţie prin zona cu magazine şi apoi din hotel, am mers pe o alee în partea dreaptă unde se aflau camerele destinate doar adulţilor, trecând pe lângă restaurantul principal. Am intrat în clădirea noastră. La lift, bell boy-ul ne-a invitat să intrăm, a apăsat butonul care ducea la etajul al doilea şi a ieşit repede din cabină, el şi bagajele urcând cu liftul următor. Liftul era modern şi mare, de 13 persoane, conform specificaţiei tehnice, dar în contextul pandemiei, cei de la hotel au interzis urcarea a mai mult de 4 persoane simultan, marcând locurile acestora pe podeaua ascensorului. Noi am fost însă mai catolici decât papa :D şi nu am acceptat niciodată să circule şi altcineva în aceeaşi cabină cu noi. Bine, nici nu a fost îmbulzeală la lift, recunosc.

Camera noastră se afla la etajul al doilea în corpul 13, notat cu C pe harta resortului, un corp poziţionat perpendicular pe linia plajei, astfel oferind vedere parţială la mare din toate camerele, dar evident mai bună de la etajele superioare. Aşa cum mi-a spus recepţionerul la momentul cazării, am beneficiat de cea mai bună vedere laterală la mare posibilă, camera fiind situată cel mai aproape de mare, la capătul unui hol larg şi luminos. În plus, din balcon aveam vedere la piscina pentru adulţi şi la restarantul principal Begonvil.

Accesul în cameră să face cu card, acesta fiind apoi poziţionat în locaşul special. Există un afişaj luminos triplu pe peretele fiecărei camere, indicând dacă este cineva în cameră, dacă se doreşte serviciul de curăţenie sau dacă turistul doreşte să nu fie deranjat.

Camera nu m-a surprins deloc, deoarece ştiam încă dinainte de a rezerva că hotelul are camere foarte moderne, fără clasica uşă la baie, practic, având baia în cameră J). De fapt, în cameră era doar chiuveta cu oglindă şi oglindă pentru machiaj, deoarece toaleta se afla într-o încăpere distinctă, separată de o uşă până în tavan, iar cabina de duş cu duş fix şi mobil, de tip walk in, era, la fel, separată de restul băii printr-o uşă de geam mat. Genul acesta de baie nu a fost o surpriză pentru mine, de-a lungul anilor mai întâlnind situaţii asemănătoare cu ocazia primei vizite în Punta Cana sau la Delphin Deluxe Alanya – unde am avut cameră family şi, cel mai recent, toamna trecută la Steigenberger Al Dau Beach în Hurghada. Şi următorul hotel în care am stat avea o baie asemănătoare, tot fără uşă, dar despre acesta voi povesti în episodul următor :D.

Baia a fost permanent foarte curată, strălucind de curăţenie, aşa cum este normal oricând, dar cu atât mai mult în acest an. Am avut fiecare câte trei prosoape: de corp, de mâini şi de faţă, plus unul pentru ieşirea de la duş, albe şi pufoase, impecabile. Pe chiuvetă a găsit un recipient cu săpun lichid antibacterian, săpun solid, sticluţe mici cu gel de duş, şampon, balsam şi loţiunue de corp de bună calitate, completate după utilizare, precum şi un burete floare pentru duş, discuri demachiante, beţişoare, pilă de unghii, pieptene şi căşti de duş.

Pe partea opusă băii aveam o oglindă în care era fixat un cuier şi în partea de jos se afla un suport pentru bagaje, se continua cu un dulap cu trei uşi şi apoi un alt corp deasupra căruia se afla setul de preparare a ceaiului şi cafelei, cu cană electrică pentru încălzit apa şi pliculeţe de ceai, cafea instant şi lapte pentru cafea completate zilnic, iar în interior era mascat minibarul.

În dulapul cu trei uşi suficient de încăpător pentru toate bagajele noastre, deşi am avut şi dulapuri mai mari prin alte părţi, am găsit halatele de baie şi papucii de unică folosinţă, două prosoape de plajă, masă şi fier de călcat, seiful cu utilizare gratuită, uscătorul de păr şi o priză, încălţător de pantofi, burete şi cârpă de curăţat încălţămintea, aţă şi ace de cusut. Două părţi erau cu bară cu multe umeraşe şi un corp mic cu sertare, iar a treia parte era cu rafturi.

Minibarul conţinea două beri Efes la doză, câte o Coca Cola, Coca Cola Zero, Fanta şi Sprite la doză, două sticle mici de apă minerală, două sticle de apă plată şi două suculeţe la cutie de carton cu pai. Zilnic se completa ceea ce se consuma.

Intrând în camera propriu-zisă, pe partea stângă se afla patul matrimonial de dimensiuni generoase încadrat de două noptiere şi apoi urma o canapea extensibilă de două locuri în faţa căreia se afla o măsuţă ovală. Pe partea opusă se afla un corp lung gen birou cu trei sertare, apoi un lampadar, iar în faţă era uşa de la balcon.

Pe tăblia patului, de o parte şi de alta, erau agăţate lămpi de citit cu led. În partea stângă lumina ambientală era asigurată de o lampă-pendul care cobora din tavan până la nivelul patului, iar în partea dreaptă exista o veioză pe noptieră, alături de nelipsitul telefon.

Pe peretele care despărţea camera de baie exista o oglindă foarte mare, o altă oglindă exista deasupra biroului, pe acelaşi perete pe care era fixat şi televizorul cu ecran plat.

Aerul condiţionat era în regim centralizat, silenţios şi eficient, cu reglaj individual.

În balcon am avut două scaune, măsuţă, scrumieră şi uscător de rufe.

Curăţenie în cameră s-a făcut în fiecare zi, cu simţ de răspundere, mi-a plăcut şi am recompensat cu plăcere camerista. Prosoapele au fost schimbate în fiecare zi, iar lenjeria de două ori în cele patru zile de sejur, o zi nu, două zile da, deşi nu ar fi fost necesar atât de des.

În contextul actual, am fost informaţi că dacă nu dorim să intre nimeni în camera noastră pe tot parcursul sejurului, trebuie să solicităm acest lucru la recepţie. M-a tentat ideea, dar în prima zi am uitat, iar apoi am văzut cum se făcea curăţenie, mi-am învins temerile şi am avut încredere că nu vor fi probleme şi nu au fost.

În ultima seară petrecută acolo am fost plăcut surprinşi de primirea unui platou cu fructe şi a unei sticle de vin roşu în camera de hotel. De obicei, primeam fructe şi vin la sosire, dar mai bine mai târziu decât niciodată :)

Restaurante

Restaurantul principal Begonvil oferea principalele mese ale zilei: micul dejun (07.00-10.30), micul dejun întârziat (10.30-11.00), prânzul (12.30-14.30) şi cina (18.30-21.30). În fiecare seară, cina avea o tematică diferită, gen turcească, mediteraneană, peşte şi fructe de mare sau internaţională. Pe astea le-am prins noi în scurtul sejur petrecut la acest hotel. Chiar dacă aveam posibilitatea de a lua cina, complet gratuit, la trei din cele cinci restaurante a la carte, soţul meu a insistat să mâncăm doar la restaurantul principal şi nici pe mine nu m-a deranjat. Dacă stau bine şi mă gândesc acum întoarsă acasă din vacanţă, la acest hotel am mâncat cel mai bine, totul a fost exact pe gustul meu. A nu se înţelege că la celelalte hoteluri am făcut foamea, dar aici am avut libertat deplină în a-mi alege ce şi cum să mănânc şi pentru mine acest aspect a contat foarte mult.

Mi-a plăcut şi că existau saloane separate pentru familii şi doar pentru adulţi, desigur noi puteam mânca în oricare din ele, dar nu-mi era deloc dor de plânsetele şi ţipetele copilaşilor :D, aşa că am mâncat doar la adulţi. Existau şi două terase, la fel câte una pentru fiecare categorie de turişti şi regulile chiar erau respectate.

Nu mă voi apuca să înşir toate cele oferite turiştilor, varietatea şi calitatea fiind cele aşteptate la un hotel de acest nivel, aspect pe care îl voi ilustra prin intermediul fotografiilor şi filmuleţelor ataşate articolului, însă voi face câteva comentarii legate de regimul meselor all inclusive la acest hotel, în contextul pandemiei, interesante, cred eu, deoarece fiecare hotel a căutat propriile variante de a-şi proteja personalul şi turiştii, fără a genera nemulţumiri prea mari. După ce am avut parte de cinci variante diferite de „reinventare” a conceptului all inclusive în anul coronavirusului, toate la hoteluri turceşti de cinci stele, pot spune cu mâna pe inimă că, din punctul meu de vedere, Barut Fethiye a găsit cea mai bună soluţie, cu un disconfort minim pentru turişti.

La intrarea în restaurant fiecărui turist îi era măsurată temperatura cu un termometru fără contact, ca acelea de la intrarea în supermarketuri şi fiecare era obligat să-şi dezinfecteze mâinile, să poarte mască peste gură şi nas şi să folosească mănuşi. Măştile şi mănuşile erau oferite gratuit de către hotel. În prima zi eu am intrat cu masca mea, ignorând bolurile cu măşti şi mănuşi aflate la intrare, şi, chioară cum sunt, nu am văzut că toţi ceilalţi purtau mănuşi transparente. Imediat a venit după mine domnişoara de la intrare cu două mănuşi, ajutându-mă se le pun.

Toată mâncarea se afla în nişte incinte de sticlă închise, ca nişte mari acvarii, cu uşi glisante în partea frontală, fiecare turist deschidea uşiţa şi-şi punea singur în farfurie ce şi cât dorea să mănânce, aproape la fel ca în vremurile bune. Mie mi s-a părut perfect acest sistem, pe gustul meu, dar şi sigur din punct de vedere igienic, cât timp toţi purtam măşti şi mănuşi de unică folosinţă. Nimeni nu putea tuşi sau strănuta peste mâncare, deoarece masca îi acoperea atât nasul, cât şi gura.

Ajunşi la masă, ne scoteam măştile şi mănuşile, le aruncam într-un coşuleţ, ne dezinfectam din nou mâinile folosind şerveţelele umede cu alcool care ne erau oferite în plic sigilat împreună cu tacâmurile şi începeam să mâncăm. Dacă mai doream şi altceva de mâncare, repetam procedeul cu masca şi mănuşile la reintrarea în zona de mâncare a restaurantului. Băuturile le comandam la ospătari şi ne erau aduse cu promptitudine la masă.

După plecarea turiştilor, mesele erau curăţate şi dezinfectate; la fel şi scaunele.

În afara restaurantului principal, existau şi cinci restaurante a la carte:

Amber Restaurant – cu specific turcesc, aflat deasupra restaurantului principal, închis duminica.

Tao Restaurant – cu specific chinezesc/asiatic, se afla în apropierea Lobby Barului, închis joia.

Basilico Restaurant – cu specific italian, era situat între piscina pentru activităţi şi cea pentru adulţi şi în apropierea plajei, închis vinerea.

La aceste trei restaurante puteam lua cina în regim a la carte, 18.30 – 21.30, absolut gratuit, cu o simplă rezervare făcută la automatele din zona recepţiei sau dintr-o aplicaţie a hotelului care putea fi descărcată pe telefonul mobil.

Neoman Restaurant – cu un specific destul de variat şi fiţos, de la far-east la internaţional, aflat deasupra restaurantului principal, oferind o privelişte frumoasă la apus, închis lunea.

Sunset Restaurant – cu specific grill, situat în apropierea plajei, închis miercurea.

La ultimele două restaurante se plătea o taxă de 25 de euro de persoană şi, tot aşa, rezervarea trebuia făcută la automatele din hol, taxa fiind plătită pe cameră.

Pentru masa de prânz, în afara restaurantului principal, existau snack restaurantele Basilico şi Sunset, aproape de piscine dar şi de plajă, cu program 12.00-15.00, unde se comanda în regim a la carte dintr-un meniu sau din ce vedeai pe mesele vecine. Într-o singură zi am mâncat la Sunset nişte şiş kebap de miel cu garnitură de cuşcuş şi cheesecake cu fructe de pădure, respectiv îngheţată asortată şi mi-a plăcut.

Între 10.00-18.00 mai găseam prăjiturele, sandvişuri, paste şi îngheţată în apropierea piscinei pentru familii la Kokumi Cafe, dar eu am preferat să mănânc pe plajă gozleme şi pide, disponibile între 11.00 şi 17.00.

Între 23.00-02.00 erau disponibile sandvişuri la Lobby Bar. Nu m-a interesat.

Cei care pleacă în excursii pot primi un „picnic box” dacă îşi anunţă intenţia cu o zi înainte la Guest Relations. Noi am plecat să ne plimbăm cu maşina prin zonă, dar nu am solicitat. Ratând masa de prânz, abia am mâncat mai cu poftă la cină.

Există şi posibilitatea de a comanda mâncare în cameră, dintr-un meniu destul de restrâns, sunând la room service, disponibil non stop, dar contra cost. Mă aşteptam ca într-un an cu multe probleme acest serviciu să fie gratuit la toate hotelurile L.

Baruri

Hotelul dispune de şapte baruri: Lobby Lounge Bar (non stop), Sunset Beach Bar (10.00-18.00), Yasmine Pool Bar (09.00-00.00), Lime Pool Bar (09.00-00.00), Club House Bar (09.00-23.00), Disco Bar (23.00-02.00), Neoman Lounge Bar (18.00-00.00), dar cele cinci zile de sejur s-au dovedit prea puţine pentru a putea să le vizităm pe toate. Bine, noi avem şi obiceiul să ne petrecem timpul la barul care ne-a plăcut cel mai mult, ignorându-le pe celelalte, indiferent de numărul lor.

În cursul zilei stăteam la plajă şi atunci barul de la plajă aflat foarte aproape ne asigura nevoia de hidratare şi nu numai, soţul aducând băuturile dorite la şezlong. Doar în prima zi ne-am oprit să şi stăm la acest bar, la întoarcerea de la plajă, dar mie nu mi-a plăcut şi nu am revenit. Deşi erau o sumedenie de mese înşirate pe iarbă, în aer liber, la 3-4-5 metri distanţă unele de altele, fumatul era interzis L. Nu mi-a venit să cred asemenea aiureală. Pentru vicioşi erau disponibile doar vreo trei mese înalte cu scaune înalte ca de bar, dispuse undeva în lateral, lângă platforma de wellness, unde făceau unii exerciţii, de am plecat cu dureri de cap la cât am auzit-o pe aia numărând repetările fiecărei mişcări.

Pe la Yasmine Pool Bar, barul de la piscina pentru adulţi am trecut în două seri în drumul spre camera noastră pentru a-mi lua cafeaua pentru a doua zi dimineaţa, fără să o plimb prea mult prin resort, am rămas doar pentru un ultim pahar de ceva, admirând piscina frumos luminată noaptea şi arteziana din piscină. Nici aici nu mi-a plăcut din acelaşi motiv şi anume deoarece fumatul era interzis, chiar dacă barul era în aer liber şi era destinat doar adulţilor.

Într-o zi am vrut să admirăm şi noi asfinţitul de pe terasa cu vedere la mare de la Neoman şi ne-am dus acolo înainte de cină, însă nu a fost chip să găsim o masă liberă, nici măcar una fără vedere, astfel că am renunţat şi la acest bar din motive de aglomeraţie.

Am lăsat la urmă Lobby Lounge Barul, cel mai bun bar din resort, care a fost şi preferatul nostru. Pe terasa acestuia ne-am petrecut toate serile într-un mod plăcut, la un pahar de ceva, ascultând muzică live. Teoretic, programului acestui bar era non stop, dar, practic nu era chiar aşa, cât timp doar băuturile fără alcool erau gratuite toată noaptea, dar cele cu alcool erau servite doar între 08.00-02.00, gratuit până la miezul nopţii şi cu plată după aceea. Nu m-a afectat deloc această regulă, însă mi s-a părut ciudat la un hotel cu pretenţii. Pentru că ne trezeam devreme dimineaţa, noi la miezul nopţii eram deja în pat, dar am zis că informaţia poate fi utilă celor mai petrecăreţi ca noi.

Şi aici aveau aceeaşi idee fixă şi stupidă cu interzicerea fumatului, alocând pentru fumători doar trei mese înalte şi incomode pe o latură a terasei. Numărul mare al fumătorilor i-a obligat însă să schimbe regulile, permiţând iniţial fumatul şi la măsuţele aflate pe exterior, pentru ca în două seri să se fumeze la absolut toate mesele de pe terasă. Eram acolo când a trecut un şef mai mare, care a înnebunit văzând situaţia, i-a certat rău pe picoli şi în ziua următoare iar dispăruseră scrumierele de pe mesele din centrul terasei, dar apăruseră afişe cu fumatul interzis pe fiecare masă sub blatul de sticlă al acestora. Era ca în filmele cu proşti. Picolii nu îndrăzneau să-i refuze pe cei care cereau scrumiere, pentru că erau conştienţi că nu mai vedeau niciun ciubuc de la aceştia, iar şefii ţipau la picoli, pentru că nici ei nu aveau tupeul să-i supere pe turişti =)). Asta se întâmplă atunci când stabileşti nişte reguli stupide fără să te gândeşti şi la consecinţe. Eu înţeleg că se gândeau la sănătatea mea, dar, pe banii mei, că hotelul ăsta nu a fost ieftin deloc, nu accept să fiu discriminată şi tratată ca paria. Abia aşteptam să vină vreunul la mine să-mi facă observaţie că de ce fumez în aer liber, că-l luam imediat de mână şi-l duceam înăuntru în bar şi-l întrebam de ce nu este la fel de vigilent şi cu turiştii care NU poartă mască în interiorul barului şi al hotelului în plină pandemie, punându-ne în pericol sănătatea tuturor, pentru că toţi ne putem îmbolnăvi de la un asimptomatic care mişună pe lângă noi. Timp de cinci zile, în afara noastră şi a unui cuplu de nemţi care aveau măşti din alea pricopsite cu filtru, nu am văzut pe niciunul din turiştii care comandau băuturi de la bar să poarte mască, deşi era obligatoriu, conform legilor turceşti şi a afişelor lipite peste tot. La fel de relaxaţi se plimbau fără mască şi prin magazinele din hotel, pe holuri, în lifturi şi în toalete. Doar personalul purta cu sfinţenie masca oriunde şi cât era ziua de lungă.

Piscine

Chiar dacă subiectul piscinelor nu prezintă interes pentru mine, pentru că nu bat o mie trei sute de kilometri trecând şi două vămi doar pentru nişte apă cu clor, când Therme se află la doi paşi de Bucureşti şi nu-mi trebuie nici paşaport pentru a merge acolo :D, dacă aş vrea, aleg hoteluri cu piscine cât mai multe şi mai frumoase, cu baruri şi swim up baruri, care să atragă turiştii, astfel având eu mai mult loc la plajă, fără aglomeraţie :D.

Barut Fethiye se poate lăuda cu mai multe piscine exterioare, curate, frumoase, cu şezlonguri distanţate, cu precizarea numărului maxim de oameni care au voie să se scalde simultan în piscină. Nu ştiu cine stătea să-i numere =)), probabil salvamarul de la piscină sau vreun alt angajat.

Din camera mea aveam vedere directă la piscina pentru adulţi şi mă amuzam în fiecare dimineaţă când îmi beam cafeaua pe balcon, înainte de răsăritul soarelui, urmărindu-i pe cei care alergau, încă adormiţi, cu prosoapele după ei, grăbiţi să-şi rezerve locurile preferate la piscină sau la plajă, după care se întorceau să-şi continue somnul. Masochism curat! :D. Managementul hotelului a afişat vizibil în diverse locuri că rezervarea şezlogurilor cu prosoape sau diverse obiecte personale este interzisă, însă nu a luat nicio măsură concretă pentru a se asigura că această interdicţie este şi respectată de către turişti. Logica trezirii cu noaptea în cap, când este somnul mai dulce, nu am reuşit să o înţeleg cât timp erau şezlonguri disponibile la orice oră atât la piscine, cât şi la plajă.

Voi enumera cele cinci piscine exterioare identificate de mine:

Yasmine Pool – piscina pentru adulţi, aflată, evident, în secţiunea pentru adulţi, cea mai mare şi mai frumoasă, cu bar şi swim up bar, cu adâncimea maximă de 140 cm şi o suprafaţă de 1250 metri pătraţi, încălzită, conform informaţiilor de pe saitul oficial al hotelului. Mi-a plăcut intrarea în piscină, cu o porţiune cu adâncime foarte mică, unde erau disponibile paturi de apă, perfecte pentru cei care doreau o bronzare rapidă, cum mai văzusem anterior la Adam&Eve şi la Selectum în Belek.

Piscina pentru activităţi – aflată în secţiunea pentru familii şi în apropierea plajei, cu adâncimea de 1,40 metri şi suprafaţa de 475 metri pătraţi, de asemenea încălzită, constituia locul de desfăşurare al jocurilor şi concursurilor oraganizate de echipa de animaţie. Nu am participat la aceste activităţi şi nu pot da detalii.

Piscina pentru familii – aflată în secţiunea pentru familii, cu adâncimea de 140 cm şi suprafaţa de 992 metri pătraţi.

Piscina pentru copii – aflată în secţiunea pentru familii, cu adâncimea de 40 centrimetri şi suprafaţa de 213 metri pătraţi, încălzită.

Piscina de la tobogane – aflată în secţiunea pentru familii, cu adâncimea de 140 cm, cam adâncă după mine, şi suprafaţa de 110 metri pătraţi.

În afara celor enumerate, mai există o piscină interioară, cu secţiune pentru adulţi, ambele încălzite, dar eu nu le-am văzut.

Plaja

Plaja proprie a hotelului are o lungime de 220 metri, suficient de lată şi este cu nisip şi pietriş, conform prezentării. În realitate, în zona în care sunt amplasate şezlongurile şi umbrelele este doar nisip iar înainte de intrarea în mare există un strat de pietre, nu pietricele, cam de dimensiunile cartofilor, lat de câţiva metri, urmat de un strat de pietricele chiar la intrarea în mare. Bănuiala mea este că aceste pietre au fost aduse special, în scopul protejării plajei, acestea împiedicând ca nisipul de pe plajă să fie spălat de valuri. Din cauza acestor pietre atât de deranjante care se mai şi încingeau la soare, am folosit şlapii pentru a merge până la apă, dar în mare am intrat mereu desculţă, deoarece pe fundul mării era doar nisip foarte fin, fin cum demult nu am mai întâlnit, şi nu se justifica folosirea papucilor de apă, pe care îi aveam la mine, dar pentru cel de al treilea hotel, unde chiar mi-au fost necesari.

Se poate intra în mare şi de pe ponton, la capătul acestuia adâncimea apei fiind de 1,50 metri, deci fără probleme chiar dacă nu ştii să înoţi. Am folosit şi eu o singură dată această variantă pentru a ieşi din mare, însă nu am repetat. Pentru intrarea/ieşirea în/din mare există scară, dar trebuie să te ţii de balustradele de inox ale acesteia, ceea ce nu este tocmai recomandabil în contextul actual.

Mi-a plăcut faptul că plaja a fost foarte curată, iar curăţenia era întreţinută permanent de către angajaţi pe tot parcursul zilei. Plaja este dotată cu umbrele şi şezlonguri, la fiecare umbrelă existând şi câte o măsuţă şi un ghiveci pe post de coş de gunoi. Acestea sunt amplasate la o distanţă suficient de mare unele de altele încât să asigure distanţarea fizică regulamentară a turiştilor.

În fiecare dimineaţă, însă nu suficient de devreme, în opinia mea, mai multe angajate curăţau de nisip şi apoi ştergeau cu nişte cârpe măsuţele şi şezlongurile, aranjate frumos încă de seara. După aceea venea un băiat care stropea cu dezinfectant, prin intermediul unei pompe asemănătoare cu cele folosite la stropitul pomilor, dar ceva mai pricopsită, tot mobilierul de pe plajă, umbrele, şezlonguri, măsuţe, coşuri de gunoi, dar şi traversele de lemn care facilitau accesul în zona cu şezlonguri. Toate aceste operaţiuni sunt extrem de utile în contextul pandemiei, dar ar fi fost de preferat ca acestea să fi fost deja efectuate la momentul sosirii pe plajă a primilor turişti.

Turiştii mai pretenţioşi şi mai potenţi, financiar vorbind :D, puteau opta pentru închirierea cabanelor de la plajă, în fapt nişte pavilioane dotate cu multe perne foarte comode, cu propriile şezlonguri ăn faţa cabanei, în care puteau sta maxim cinci persoane, beneficiind de servicii VIP, gen prânz adus la pavilion, şampanie, fructe şi alte băuturi servite de ospătari. Toate acestea la un cost de 60 euro pe zi, cu rezervare prealabilă la recepţie. Pe mine nu m-a interesat.

Marea a fost superbă, surprinzător de caldă la cele 29°C afişate pentru a treia decadă din septembrie, dimineaţa era mai calmă, dar după prânz începeau să se formeze valuri. Intrarea în mare este lină, iar pe fundul mării este doar nisip foarte fin. Am aşteptat cu multă nerăbdare prima baie în mare la Fethiye, unde apele Mediteranei se împletesc cu cele ale Egeei, de fapt prima mea baie în mare din acest an virusat, după ce ratasem cu graţie Marea Neagră de două ori, superba Mare Roşie şi Marea Caraibelor cu ale sale plaje de vis din cauza virusului ăstuia nenorocit şi atât de perfid L (. Am plâns de bucurie, singură printre valuri.

Am înţeles din prima dupăamiază petrecută la plajă faptul că bătaia este pe piscine şi mai puţin pe plajă, perfect pentru mine :D, astfel că nu m-am stresat chiar deloc în legătură cu şezlongurile. Noi oricum ne trezeam de dimineaţă, ajungeam la plajă imediat după micul dejun, eram printre primii şi puţinii turişti prezenţi pe plajă la acea oră şi, chiar dacă primul rând era integral ocupat de prosoape, nu de oameni, găseam şezlonguri pe alese în rândul al doilea şi următoarele, le dezinfectam personal şi apoi stăteam liniştiţi atât cât doream.

Prosoapele de plajă erau disponibile gratuit la chioşcurile pentru prosoape aflate în apropierea piscinelor şi plajei, putând fi schimbate de ori câte ori era nevoie.

Altele

Facilităţi pentru copii

Fiind doar doi adulţi nu m-au interesat facilităţile pentru copii, iar politica hotelului de separare totală a zonelor şi activităţilor pentru adulţi de cele pentru familii cu copii ne-a permis să nu interacţionăm chiar deloc pe parcursul sejurului. Totuşi în ultima zi am dat o raită prin zona pentru familii. Mi-a plăcut piscinuţa pentru copii, cu stropitori şi tobogan, remarcând copertina montată în mijlocul acesteia pentru a-i proteja de soare pe micuţi. În imediata apropiere am văzut căsuţa pentru copii, un spaţiu interior în culori vesele în care cei mici se pot juca împreună cu fetele care se ocupă de ei, cei foarte mici pot şi dormi acolo, ca la creşă. Cu alte ocazii intram şi filmam prin toate încăperile, dar de data aceasta m-am abţinut, considerând că este mai safe să nu bântuie toţi curioşii pe acolo, chiar dacă nu începuse încă programul la club.

M-am plimbat în schimb prin zona de joacă outdoor, aflat în vecinătatea terenurilor de tenis şi mi-a plăcut ce am văzut, fiind în nota celor văzute şi la alte hoteluri din Turcia. Apoi am remarcat şi micul loc de joacă pentru copii situat chiar pe nisipul plajei.

Aqua Parkul

Bine, în opinia mea, aquapark este cam mult spus, resortul dispunând de doar trei tobogane, absolut banale chiar şi pentru mine care nu sunt fan, dar am avut ocazia să văd aquaparkuri de hotel infinit mai dotate decât acesta, însă, decât deloc, şi acestea pot fi distractive.

Amfiteatrul

Hotelul dispune de un amfiteatru la care aveau loc în fiecare seară diverse spectacole, mai puţin din cele la care publicul interacţiona, gen Miss sau Mister. Am trecut pe acolo într-o singură seară, spectacolul părea foarte ok din câte am observat, însă nu mi-a dorit nici să stau şi nici să revin. În această vacanţă, mai mult ca oricând am evitat aglomeraţia. Iniţial, mesele şi scaunele erau distanţate corespunzător, dar, după începerea spectacolului, turiştii le tot mutau de colo colo, în funcţie de prietenii şi găşti, înghesuindu-se unii în alţii. În altă seară muzica de la spectacol se auzea din balconul camerei mele şi mi-a plăcut.

Dacă de teama covidului am ratat spectacolele de la amfiteatru, m-am revanşat cu prestaţii deosebite de muzică live, cu un pianist deosebit, la Lobby Bar şi pentru mine a fost suficient. Amatorii de distracţie la maxim şi petreceri fără număr ar putea fi dezamăgiţi la acest hotel, cel puţin în acest an.

Mi-a mai plăcut grădina frumoasă şi bine îngrijită a hotelului, destui turişti preferând să facă plajă pe şezlongurile plasate pe iarbă prin grădină sau să se relaxeze în hamace. Pentru că aminteam mai sus faptul că personalul respecta cu sfinţenie măsurile de protecţie anticovid, voi da doar două exemple care pe mine m-au uimit. Într-o dimineaţă, înainte chiar de răsăritul soarelui când îmi beam cafeaua pe balcon, îl văd pe unul din grădinari, care strângea cu o greblă florile căzute pe iarbă, cu căşti în urechi, dar cu masca purtată peste nas şi peste gură, deşi la acea oră matinală 99% din turişti dormeau şi nici şefii lui nu veniseră încă la lucru. La fel, la plajă, salvamarul purta în permanenţă masca, cât se poate de corect, deşi se afla singur cocoţat sus în postul lui de observaţie, fără a fi în contact cu nimeni.

Resortul este destul de izolat şi nu am simţit nevoia să ies la plimbare în afara resortului pe jos. Când am avut treabă, am plecat cu maşina. Totuşi, simţeam nevoia să fac puţină mişcare după cină, iar aleea lor de promenadă, aflată în apropierea plajei, s-a dovedit perfectă pentru mine, deoarece nu era mai nimeni pe acolo. Doar noi şi piatra mea care prognoza vremea =)). Am ajuns într-o seară şi la resortul vecin, mai nou, mai luxos şi mai elegant decât al nostru.

Pentru turiştii veniţi cu avionul, resortul oferea un fel de shuttle boat de la pontonul propriu până în Fethiye şi înapoi, două curse pe zi, cu rezervare la Guest Relation şi contra cost, o bilă neagră din partea mea, obişnuită din alte părţi ca shuttle-urile, acolo erau microbuze, să fie gratuite.

Există internet WIFI gratuit pe întreg teritoriul resortului, inclusiv în camere. Singura nemulţumire am avut-o privind funcţionarea la plajă, deoarece semnalul era mult mai slab acolo cu cât erai mai aproape de mare. Doar dimineaţa devreme puteam folosi netul de la hotel, deoarece când plaja era plină la jumătate, semnalul slăbea nemaipermiţând conectarea şi atunci făceam hotspot de pe datele mobile disponibile pe cartela turcească. În rest, a funcţionat bine peste tot.

Concluzii

Mi-a plăcut tare mult acest hotel. Entuziasmul meu nu se datorează nicidecum lipsei termenilor de comparaţie, deoarece am ajuns la Barut după multe experienţe anterioare la hoteluri de acelaşi nivel. Hotelul nu excelează la capitolul lux, însă totul mi s-a părut de bun gust. Atitudinea personalului a fost o altă surpriză plăcută. Toţi erau extrem de amabili, respectuoşi, politicoşi şi eficienţi. Nu i-am văzut să se comporte diferit cu turiştii în funcţie de naţionalitatea sau generozitatea acestora, situaţie întâlnită în alte părţi. Fiecare ştia exact ce are de făcut, nimeni nu se mişca în dorul lelii. Şefii erau prezenţi permanent printre ei.

Peisajul deosebit a fost o altă surpriză. În spate aveam muntele, destul de departe totuşi, în faţă aveam marea şi câteva insuliţe, iar în partea dreaptă aveam o mică pădurice. Clima din această zonă mie mi-a dat o stare de bine, m-am simţit foarte bine cum nu mai simţisem decât la Bodrum şi niciodată în Antalya.

Alegerea unei cazări într-o zonă destinată exclusiv adulţilor s-a dovedit extrem de inspirată. A fost singurul hotel în care am sesizat o atenţie constantă şi un respect deosebit şi pentru cuplurile fără copii, nu doar pentru familii aşa cum s-a întâmplat în mai toate hotelurile din Antalya vizitate de mine. Aici ambele categorii oaspeţi aveau drepturi egale şi se puteau bucura liniştiţi de toate facilităţile resortului, că doar plătiseră la fel.

Ce nu mi-a plăcut deloc aici a fost politica antifumat dusă la extrem. Probabil un nefumător ar fi încântat la Barut. M-a deranjat şi mi s-a părut exagerată interzicerea fumatului pe terasele restaurantelor şi barurilor. În cazul restaurantului principal, existau două mese, fără scaune, în aleea de acces unde puteai fuma. Culmea este că toţi treceau pe acolo în drum spre masă şi mai strâmbau din nas, deranjaţi de fum, în timp ce dacă fumai la o masă mai retrasă de pe terasă, deranjul produs celorlalţi ar fi fost minim spre inexistent. Situaţia se repeta şi la toate barurile în aer liber din resort.

Mi-a mai plăcut şi modul în care s-au desfăşurat mesele în regim all inclusive în anul pandemiei, alegând cea mai bună variantă din cele cinci descoperite de mine anul acesta.

Recomand cu încredere acest resort frumos, situat într-o zonă pitorească, cu condiţii foarte bune de cazare şi servicii de calitate, peste medie.

Alegeri inspirate şi vacanţe plăcute tuturor!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 03.11.20 07:52:14
Validat / Publicat: 03.11.20 08:47:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 11460 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

43 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Barut Fethiye - un hotel aproape perfect - plaja
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 141600 PMA (din 92 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review - pg. 1 / 2

43 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 43
webmasterX
[03.11.20 08:40:05]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "TUI SENSATORI Resort Barut Fethiye, FETHIYE & OLUDENIZ" (nou-creată pe sait)​​

nicole33AUTOR REVIEW
[03.11.20 08:52:29]
»

@webmasterX:  

Coordonatele sunt corecte​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[03.11.20 09:14:39]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

hanibalbogdanPHONE
[03.11.20 09:59:08]
»

Ca de obicei articole foarte bune excelent felicitari. Am citit cu foarte mare interes pentru ca ma intereseaza zona pentru 2021. Daca la inceputul articolului eram sigur ca o sa merg, pe parcurs m-am cam razgandit. Suntem fumatori si parca nu as vrea sa stiu ca ma urmareste cineva tot timpul pe unde fumez sau sa ma ascund pe la colturi. Avem copii si lipsa unor tobogane mai rasarite m-a dezamagit era locul preferat al copiilor. Lipsa nisipului la intrarea in apa nu-mi place deloc. Inteleg ca copiii nu prea au unde sa construiasca un castel de nisip la malul marii. Suntem tineri si faptul ca bauturile alcoolice sunt gratis doar pana la 00.00 nu-mi place deloc. Despre disco bar si tipul bauturilor alcoolice ce puteti sa ne spuneti? Foarte bun articolul. Multumim

Yoda
[03.11.20 11:02:28]
»

@nicole33:  Multumesc pentru articol, ca de obicei foarte bine scris.

Ce nu mi-a plăcut deloc aici a fost politica antifumat dusă la extrem. Probabil un nefumător ar fi încântat la Barut. M-a deranjat şi mi s-a părut exagerată interzicerea fumatului pe terasele restaurantelor şi barurilor.

Am senzatia ca asta este o politica a lantului Barut. Anul asta, eu facusem rezervare la Barut B Suites in Side (este cel mai ieftin Barut din Side, celelate avand preturi foarte mari). Dupa cateva luni, am remarcat ca apare mentiunea "fumatul interzis în toate spaţiile publice şi private". Zic "hait, daca trebuie sa fumez pe strada? ". Pun repede o intrebare hotelului pe Tripadvisor. Imi raspund foarte repede ca la hotelul lor se poate fuma in balcon, intr-un loc special amenajat la o terasa si la intrarea in hotel. Deci, nu la piscina, pe terase, sau pe alei. Nici mie nu mi se pare o idee geniala...

calatorul
[03.11.20 14:12:59]
»

Multumesc pentru excelentele informatii si impresii,   ca si pozele lamuritoare, cu care m/am obisnuit deja. INtr/adevar inca o alegere foarte buna, hotelul pare foarte frumos, mai ales gradina si vederea la mare, care mie mi/au lipsit in Fethiye, acum vreo  10 ani.

Impresionant ce s/a mai construit si acolo, acolo era o zona pustie, frumos amenajata acum, dar cam departe de oras, in care eu mergeam zilnic sa mancam pe faleza, am scris aici. Erau de atunci santiere chiar langa grupul de vile unde am stat, si drumuri in constructie, cam incomode, dar si pustii.

​Felicitari pentru alegere si vacanta reusita, in ciuda atitudinilor antifumat, mie/mi convin, altele ma supara dar sa ne vedem noi sanatosi pe acolo. Singurul lucru hazliu e liftul cu cele 4 locuri marcate pentru eventualii utilizatori. IN rest, toate bune, Alegeri inspirate si vacante frumoase in continuare.

krisstinnaPHONE
[03.11.20 16:28:01]
»

@nicole33:  Puteam să jur că ai ales Barutul ăsta, era cel mai apropiat de gusturile tale ​​

Îmi place ca plaja nu e foarte lată, îmi plac palmierii și șezlongurile din piscină.

Sincer, am sărit  peste capitolul baruri, nu mă pricep la băuturi și dacă o fi să primesc ceva, orice, chiar și apă sau ceva local e mai mult decât suficient pentru noi, doi habarnisti in materie de băuturi

M-a amuzat “spânzurătoarea”

La spectacole nu prea stăteau turiștii distanțați

Asta cu fumatul m-a enervat maxim!

Am înțeles că e pustiu in jur dar pentru tine e ok, nu ai “suferit” din cauza asta, dar e perfect că ai menționat acest aspect important pentru unii turiști.

Din curiozitate: la ce oră mergeați voi pe plajă de spuneai ca sunteți matinali M-ai distrat cu remarca asta, mai are rost să îți spun la ce oră merg eu la plajă?

Îmi e clar că o sa ocolesc hotelul ăsta și îți sunt foarte recunoscătoare pentru acest articol complet, te felicit pentru el și pentru poze, dar și pentru vacanța foarte reușită!

Toate cele bune vă doresc!

michaela_1961PHONE
[03.11.20 21:44:12]
»

Minunat review, minunat hotel, dar cred ca și zona este deosebita.

​Acum m am uitat mai atent și la drumul ce urmărește marea pe D400 pana în Antalya, noi făcând numai zona Kusadasi / Marmaris cu mașina și Antalya numai cu avionul.      

​Hotelul acesta chiar m a incantat maxim din povestirea ta, știam lanțul Barut dar mereu m am uitat la el precum vulpea la struguri. Am savurat fiecare cuvințel pana ai început sa povestești de restricțiile cu fumatul. Ce binecuvântare pentru nefumători, dar pe mine m a dezumflat, deci nu ma ridic de la masa ca să stau la colt sa fumez o țigare, sa fie clar!                            

​ "Am ajuns într-o seară şi la resortul vecin, mai nou, mai luxos şi mai elegant decât al nostru. " 

Care era acesta, de curiozitate?

​Plaja asa cum ai descris o, poate nu era asa deranjanta cu pietroaiele acelea la intrare, dar eu știam ca zona Fethiye_Oludeniz este renumita pentru niște plaje lungi și late (sîc, Kristinna, mie asa îmi plac) dar poate ca hotelurile acolo sunt la super pret, nu prea știu cum sta treaba. Probabil o sa povestești tu mai exact ?! sau poate nu... ????

​În orice caz, felicitări pentru alegere, descriere și sa ne auzim cu bine la următorul review! ????

Yoda
[03.11.20 21:56:57]
»

@michaela_1961:  

știam lanțul Barut dar mereu m am uitat la el precum vulpea la struguri

Da, din pacate sunt foarte scumpe. Sunt cotate cu note foarte mari pe Booking si pe Tripadvisor, dar sunt scumpe. In momentul de fata, in Side, pentru 2021, pe booking cel mai scump hotel este Acanthus & Cennet Barut Collection, pe locul 3 este Arum Barut Collection, iar pe 5 este Barut Hemera. Toate au note peste 9.

@nicole33: Chiar, ce hotel era alaturi? Cumva "The Residence at TUI Sensatori Barut Fethiye"?

krisstinnaPHONE
[03.11.20 22:03:04]
»

@michaela_1961 Ești adorabilă!!!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.11.20 22:08:47]
»

@webmaster:  

Mulțumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.11.20 22:32:38]
»

@hanibalbogdan:  

Suntem fumatori si parca nu as vrea sa stiu ca ma urmareste cineva tot timpul pe unde fumez sau sa ma ascund pe la colturi.  

Şi noi fumăm amândoi şi m-a deranjat teribil această politică absurdă pe care doar aici am întâlnit-o. Mi-ar fi plăcut să fi ştiut acest amănunt foarte important pentru mine dinainte de a rezerva. M-aş fi gândit de două ori înainte, dar probabil tot pe acesta l-aş fi ales, părându-mi cea mai bună opţiune în zonă, cel mai pe gustul meu.

Avem copii si lipsa unor tobogane mai rasarite m-a dezamagit era locul preferat al copiilor.

Cele trei tobogane sunt de o banalitate maximă, dar nici cele de la Adam&Eve nu erau mai interesante, iar la Mardan nu exista niciunul.

Am postat şi câteva filmuleţe, iar în al doilea video se văd şi toboganele.​

Fără copii, eu nu-mi aleg hotelul în funcţie de numărul toboganelor

Lipsa nisipului la intrarea in apa nu-mi place deloc. Inteleg ca copiii nu prea au unde sa construiasca un castel de nisip la malul marii.

Nu prea. Unde începe nisipul chiar la intrarea în mare, nu merge de construit castele pentru că le surpă valurile, dar pot căra apă cu găletuşele şi să construiască imediat ce începe nisipul.

Am pus şi un filmuleţ cu plaja, mai sugestiv decât am încercat eu să povestesc.

Suntem tineri si faptul ca bauturile alcoolice sunt gratis doar pana la 00.00 nu-mi place deloc. Despre disco bar si tipul bauturilor alcoolice ce puteti sa ne spuneti?

Ştiu că subiectul băuturilor este de interes şi de aceea am şi făcut precizarea. Am fost şi eu surprinsă, chiar dacă pe mine nu m-a afectat deloc.

Băuturile alcoolice erau şi locale şi de import, serveau cum aveau ei chef, dar cocktailurile erau foarte reuşite. Eu altceva nu beau. La Disco bar nu am ajuns. Acestea sunt de obicei indoor şi eu am evitat cât am putut spaţiile închise în acest an virusat.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.11.20 22:58:56]
»

@Yoda:  

Am senzatia ca asta este o politica a lantului Barut.  ​

Şi eu am aceeaşi impresie după ce am vizitat şi Residence, tot un Barut, aflat chiar alături şi am văzut că nici acolo nu se fuma la bar, chiar dacă tot hotelul era adult only​.

Dupa cateva luni, am remarcat ca apare mentiunea "fumatul interzis în toate spaţiile publice şi private". ​

Eu nu am văzut această menţiune la Barut Fethiye şi nici prin minte nu-mi trecea că vor impune asemenea reguli absurde.

Culmea ironiei este că m-a​​m speriat de o remarcă similară celei citate de tine găsită pe saitul celui de al doilea hotel şi am plecat cu teama că mă vor fugări ăia pentru că fumez. Realitatea a fost, din fericire, diferită şi nu a fost dracul atât de negru cum mă temeam. La acel hotel în afara faptului că nu am găsit scrumieră în cameră şi nici prin balcoanele vecinilor de la alte etaje nu am văzut scrumiere, în rest am fumat pe terasa restaurantului principal şi la absolut toate barurile în aer liber fără nicio restricţie, normal şi civilizat. Evident că am fumat şi pe balcon după ce am luat o scrumieră de la bar, doar că o goleam singură, o spălam şi o ascundeam în seif . Aşa am procedat şi la Adam&Eve unde, la fel, era interzis fumatul inclusiv pe balconul propriu​. Bine că puteai face sex pe patul din balcon, dar dacă te prindeau fumând îţi dădeau amendă

După experienţa cu fumatul de la Barut Fethiye, mă mai gândesc dacă să mă mai agit cu Barut Lara, hotel pe care îl urmăresc de câţiva ani. ​

Îţi mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou! ​

nicole33AUTOR REVIEW
[03.11.20 23:17:55]
»

@calatorul:  

INtr/adevar inca o alegere foarte buna, hotelul pare foarte frumos, mai ales gradina si vederea la mare, care mie mi/au lipsit in Fethiye, acum vreo  10 ani. ​

Mie mi-a plăcut foarte mult acest resort, căruia nu aş fi avut nimic să-i reproşez, dacă nu ar fi fost disconfortul şi discriminarea cu fumatul.

​Mi-a plăcut teritoriul bine organizat al resortului, mi-au plăcut​ condiţiile de cazare şi curăţenia făcută cu simţ de răspundere, mi-a plăcut mâncarea, de calitate, bine gătiă, suficient de variată, dar mai ales faptul că puteam să-mi pun singură în farfurie ce şi cum doresc, mi-au plăcut băuturile şi mai ales cafeaua excepţională, mi-a plăcut atitudinea personalului, mi-a plăcut plaja, marea a fost caldă şi plăcută. Peisajul este de vis. Mi-e dor deja de marea de acolo, de peisaj, de tot.

Impresionant ce s/a mai construit si acolo, acolo era o zona pustie, frumos amenajata acum, dar cam departe de oras, in care eu mergeam zilnic sa mancam pe faleza, am scris aici. ​

Nu ştiu cum arăta zona în urmă cu zece ani, dar cred că era cam pustie, deoarece toate construcţiile par destul de noi. Barut Fethiye a fost construit în 2015, Residence-ul de alături e construit de anul trecut, iar în partea stângă a resortului cum priveşti spre mare, un alt hotel este aproape terminat.

Să fi vrut să mai mănânc ceva prin Fethiye şi pe unde am mai umblat, nu aş fi reuşit ​​

Singurul lucru hazliu e liftul cu cele 4 locuri marcate pentru eventualii utilizatori. ​

Amuzant liftul, dar aşa arătau toate în acest an virusat. Şi încă aici au fost chiar permisivi când au limitat numărul la patru persoane. La alte hoteluri la care am fost, recomandarea era de doar doi utilizatori, aşezaţi în colţurile opuse ale cabinei.

Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou! ​

nicole33AUTOR REVIEW
[03.11.20 23:57:30]
»

@krisstinna:  

Puteam să jur că ai ales Barutul ăsta, era cel mai apropiat de gusturile tale​

Barutul ăsta l-am ales încă din decembrie 2017, am povestit despre acest circuit cu Maria la spital. Anul acesta doar am făcut mici modificări, planul era făcut cu mult timp înainte.

Chiar a fost pe gustul meu. Aş fi zis că am găsit hotelul perfect, dacă eram nefumătoare ​​

M-a amuzat “spânzurătoarea” ​

Şi pe mine, dar nu am mai povestit în articol cum a fost cu piatra aia. Ne plimbam noi în prima seară pe promenada re​sortului, când dau de piatra spânzurată, încep eu să citesc plăcuţa şi nici una nici două, fără să mă gândesc prea mult, pun repede mâna pe piatră, era doar rece , spre disperarea soţului meu care a scos instantaneu din borsetă spray-ul cu gel dezinfectant şi mi-a pulverizat pe mâini, bombănindu-mă că, în plină pandemie, eu nu găsesc ceva mai inteligent de făcut decât să pun mâna pe un obiect atins de toată lumea. În celelalte seri când ne plimbam pe acolo mereu îmi zicea că speră că nu mă mai joc iar cu piatra buclucaşă.

La spectacole nu prea stăteau turiștii distanțați​

Asta am observat şi eu şi din acest motiv nu am stat la niciun spectacol, chiar dacă erau profi şi pe gustul meu, preferând să ascult muzica din balcon. ​

Dar nu este vina hotelului. În poza P 40, făcută ziua, se văd mesele şi scaunele distanţate regulamentar​, iar în poza P 42 se vede înghesuiala din timpul spectacolului. Eu am evitat chestiile de genul ăsta. Marea majoritate a turiştilor erau mai relaxaţi decât ar fi fost cazul. Eu nu m-am stresat în timpul acestei vacanţe, dar am avut grijă de mine, nedorind să-mi bat joc de eforturile făcute atâtea luni acasă cu speranţa că vom scăpa cu bine de virusul ăsta nenorocit.

Asta cu fumatul m-a enervat maxim! ​

Şi pe mine

Din cauză de fumat, am considerat că acesta este singurul minus al acestui hotel​​.

Din curiozitate: la ce oră mergeați voi pe plajă de spuneai ca sunteți matinali​

Ştiu că tu eşti cu adevărat matinală, dar noi eram matinali în raport cu ceilalţi turişti şi cu perioada de sfârşit de septembrie, când ziua este mai scurtă, iar soarele răsare pe la 7.00. ​ Eu mă trezeam la 06.30 cu telefonul, îmi beam cafeaua până la 07.00, la 07.15 eram la masă şi ajungeam la plajă pe la 07.45 maxim 08.00. La ora respectivă nu eram mai mult de 7-8 oameni pe toată plaja, cu tot cu noi, dar primul rând de şezlonguri era ocupat integral de prosoape, că oamenii apăreau după 10 .

Am înțeles că e pustiu in jur dar pentru tine e ok, nu ai “suferit” din cauza asta, dar e perfect că ai menționat acest aspect important pentru unii turiști. ​

La câteva minute de mers pe jos găseai magazine micuţe cu profil alimentar, pentru un suc, o îngheţată, sau cu articole de plajă (creme, colace, mingi, şlapi). Le-am văzut din maşină, dar nu m-au interesat.

Scopul tuturor acestor detalii, poate plictisitoare pentru mulţi, eu îl văd pentru a putea alege înformat şi încerc mereu să scriu exact ce mi-ar plăcea mie să aflu atunci când studiez un hotel.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, urări, vizită şi ecou! ​​

nicole33AUTOR REVIEW
[04.11.20 00:31:54]
»

@michaela_1961:  

Acum m am uitat mai atent și la drumul ce urmărește marea pe D400 pana în Antalya, ​

Drumul este spectaculos, atât cât l-am văzut din ambele capete. Nici de data asta nu am reuşit să-l parcurg în întregime, deşi am intenţionat la un moment dat. Probabil o voi face la următoarea vizită în Turcia. Ştiu că abia m-am întors, dar deja am început să-mi fac planuri şi să visez. Însă, în acest moment, nu am curajul să mai rezerv cu multe luni înainte, pentru că nu ştiu cum vor evolua lucrurile anul viitor, îmi doresc din tot sufletul să fie bine, însă perspectivele sunt cam sumbre şi nu cred că mai am tăria psihică să mai trec prin emoţiile prin care am trecut anul acesta şi nici nu mai vreau

Hotelul acesta chiar m a incantat maxim din povestirea ta, știam lanțul Barut dar mereu m am uitat la el precum vulpea la struguri. Am savurat fiecare cuvințel pana ai început sa povestești de restricțiile cu fumatul. ​

Mi-a plăcut mult acest hotel şi am scris cu drag articolul. Nu puteam să nu povestesc despre singurul aspect care m-a nemulţumit mult. Despre toate celelalte am avut doar cuvinte de laudă, neavând alt reproş.

Preţul nu a fost mic nici aici la Barut Fethiye, fiind vorba de un sejur de doar patru nopţi şi incluzând şi reducerea de early booking de 30%, însă am considerat că şi-a meritat banii. Ultimul hotel din această vacanţă a fost chiar mai scump decât acesta şi intrasem deja în octombrie. Eu pusesem ochii mai demult pe Barut Lara, dar acum mă mai gândesc ​​

Care era acesta, de curiozitate? ​

Aşa cum ţi-a răspuns deja colegul Yoda, care a fost mai rapid decât mine​, este vorba de The Residence  at TUI SENSATORI Barut Fethiye, un resort foarte nou, deschis în 2019, superelegant, adult only şi foarte interesant. Cei cazaţi la Residence aveau acces nelimitat la toate facilităţile noastre, în timp ce noi nu prea aveam acces acolo decât cel mult să căscăm gura. Doar plaja de la Residence este mai slabă, foarte îngustă şi aproape în pădurea de pini, dar ei veneau pe plaja noastră.

Am aflat de el imediat ce apucasem să plătesc avansul pentru Barut Fethiye​, m-am supărat atunci puţin că nu l-am ales pe acesta, dar mi-a trecut când am văzut cât costă . Însă, adevărul este că arată fabulos. Poate o să pun nişte poze de acolo să vezi că nu exagerez.

Plaja asa cum ai descris o, poate nu era asa deranjanta cu pietroaiele acelea la intrare, dar eu știam ca zona Fethiye_Oludeniz este renumita pentru niște plaje lungi și late ​

Nu este chiar aşa. Şi eu m-am speriat iniţial de brâul ăla de bolovani, dar mult mai important pentru mine a fost faptul că în mare este doar nisip foarte fin. Intrarea în mare este lină. La capătul pontonului mie apa îmi ajungea doar până la umeri şi nu sunt înaltă, ba dimpotrivă.

Oludeniz are celebra Lagună Albastră, unde găseşti şi zone fără pietre. La hotelul la care am stat în Oludeniz, plaja era mai slabă ca aceasta, iar intrarea în mare era de-a dreptul catastrofală, plină de bolovani şi era exclus să poţi intra în mare fără papuci​​ speciali. Însă acolo am făcut snorkeling şi mi-a plăcut .

O plajă super ok a fost Iztuzu, la vărsarea în mare a râului Dalyan, una din cele mai frumoase plaje văzute de mine în Turcia. ​

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou! ​

michaela_1961PHONE
[04.11.20 05:23:26]
»

@nicole33:  Mulțumesc mult pentru toate lămuririle posibile! Și eu ma întreb dacă la anul va mai fi posibil un concediu măcar cât a fost anul acesta. Dacă știam ce urmează, nu ma mai speram asa asta vara???? Trendul acum este sa  rezolvam totul din fata computerului și eu deja exersez, cu o imaginație bogata stau o luna în Turcia, ma cazez la 7 stele și ma plimb cu "omuletul" pe maps pe unde vrea mușchiul meu, ca nu ma costa nimic ???????????? 

michaela_1961PHONE
[04.11.20 08:39:28]
»

@nicole33:  Acum am văzut și pozele cu atenție și m am sucit, mda, un hotel enervant de perfect, cu plaja și peisaj super. Dacă ar avea un preț accesibil, se poate trece peste restricția cu fumatul. ????????

ana anghelPHONE
[04.11.20 10:11:55]
»

Felicitări pentru review! Interesant hotelul și de reținut pentru viitor. Foarte buna organizarea cu privire la masa (faptul ca va puteați lua singuri cu masca și cu manusi). Privind multe filmulețe pe YouTube am observat ca in Antalya (la hoteluri consacrate gen Delphin...) turiștii erau serviți de angajați, însă stăteau buluc la rând fără masti in așteptarea mâncării. Nu mi se par deloc ok aceste practici (te ferești de virus acasă și te îmbolnăvești la hotel).  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
M'LiviuPHONE
[04.11.20 10:35:16]
»

Impresionant articolul tău. Felicitări pentru alegere! Superbe pozele... Îmi cam face cu ochiul deși la anul dacă toate sunt ok am vrea Antalya... Dar la întoarcere tot stau 2... 3 zile în Bodrum sau Fethye.  

doinafil
[05.11.20 00:08:55]
»

Ce pot să spun?! La prima „vedere” , articolul pare prea lung , (la fel și numărul de poze atașate) și mă gândeam că-mi va lua ceva timp să citesc și să văd toate pozele, daaaaar, începând să-l citesc nici nu mi-am dat seama că m-a „furat” descrierea, cu amănunte importante și interesante, mai ales pentru perioada actuală.

Resortul „Barut” , după descrierea ta, este un complex de „răsfăț” , pentru turiștii din toate categoriile, cu gusturi și așteptări diferite!

Din punctul meu de vedere (nefumătoare fiind) ar fi alegerea optimă, numai că prețul foarte ridicat (pentru buzunarele noastre de pensionari, desigur ), este cam exagerat: 192 euro/zi, asta înseamnă, în banii noștri, 936 lei x 4 zile= aprox. 3742 lei, un preț mult prea mare!

Chiar dacă sunt nefumătoare, îmi închipui ce greu poate să le fie fumătorilor cu interdicția fumatului ȘI la terasă (sau piscină), în aer liber!

Nu știu dacă prețul era același în urmă cu unul sau doi ani! În mod sigur că măsurile de siguranță (cu materiale și cu tot ce implică protecția turiștilor) au săltat puțin prețul, dar - chiar și fără ele - costul mi se pare cam exagerat, cu tot „ultra all inclusive” -ul lui! (Poate pentru cei obișnuiți cu băuturile scumpe de la baruri să fie acceptabil! Cred că băuturile alcoolice ridică costurile UAI)

Exceptând costul sejurului de patru zile, spun: DA, resortul Barut Fetiye este - după cum frumos ai intitulat review-ul - „un hotel aproape perfect”! Felicitări pentru străduința de-a ne da cât mai multe amănunte! (și... bineînțeles )

nicole33AUTOR REVIEW
[05.11.20 06:41:31]
»

@michaela_1961:  

Acum am văzut și pozele cu atenție și m am sucit, mda, un hotel enervant de perfect, cu plaja și peisaj super. ​

De ce crezi că am postat un număr mare de fotografii? Pentru că ştiu, din experienţă, că acestea pot fi mult mai convingătoare decât cuvintele​​ şi poţi sesiza detalii care mie mi-au scăpat sau nu au prezentat interes pentru mine.

​Am vrut să mai postez şi câteva fotografii cu peisajul, făcute de mine în mare, să arăt ce vedeam când înotam în larg şi când mă întorceam spre ţărm, imagini care mie mi-au dat o stare de bine, dar calitatea acestora nu era strălucită şi oricum nu mă mai încadram în numărul maxim permis.

La prima vedere, plaja nu pare prea ok din cauza pietrelor de pe mal, dar, crede-mă, mie mi s-a părut cea mai bună din cele vizitate anul acesta, datorită nisipului fin din mare​, ceea ce nu am mai găsit ulterior.

Dacă ar avea un preț accesibil, se poate trece peste restricția cu fumatul. ​

Am precizat de la bun început preţul, care nu este unul mic, dar este perfect justificat de condiţiile şi serviciile oferite.

​Dacă aş fi ştiut de această discriminare stupidă înainte de a rezerva, m-aş fi gândit de două ori, dar, este foarte posibil​ ca tot pe acesta să-l fi ales. variantele de cazare în zonă sunt destul de limitate, deşi există hoteluri pentru fiecare buzunar.

nicole33AUTOR REVIEW
[05.11.20 06:48:14]
»

@ana anghel:  

Foarte buna organizarea cu privire la masa (faptul ca va puteați lua singuri cu masca și cu manusi). Privind multe filmulețe pe YouTube am observat ca in Antalya (la hoteluri consacrate gen Delphin...) turiștii erau serviți de angajați, însă stăteau buluc la rând fără masti in așteptarea mâncării. ​

Şi mie mi-a plăcut acest sistem de servire a mesei, foarte asemănător cu cel cu care eram obişnuiţi din anii precedenţi, iar faptul că eram obligaţi să purtăm măşti şi mănuşi, fără excepţie, pe mine nu m-a deranjat câtuşi de puţin, fiind o soluţie safe în condiţiile actuale.

Din păcate, doar aici am întâlnit acest sistem, la restul hotelurilor vizitate anul acesta găsind variante "asistate​​" de tot felul. Voi povesti şi despre asta.

Dacă ai grijă de tine şi în concediu, la fel ca şi acasă, poţi avea o vacanţă reuşită din care să te întorci relaxat şi sănătos. Dacă "relaxarea" este prea mare​, este posibil să apară surprize neplăcute.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[05.11.20 06:55:14]
»

@doinafil:  

Nu știu dacă prețul era același în urmă cu unul sau doi ani! În mod sigur că măsurile de siguranță (cu materiale și cu tot ce implică protecția turiștilor) au săltat puțin prețul, dar - chiar și fără ele - costul mi se pare cam exagerat, cu tot „ultra all inclusive” -ul lui!  ​

Preţul plătit nu are legătură cu pandemia şi măsurile luate pentru protecţia turiştilor şi a personalului propriu. Eu am făcut rezervarea încă din ianuarie, am beneficiat de o reducere de early booking de 30%, iar în ianuarie nici eu şi nici ei nu ne gândeam la coronavirus şi cum acesta ne va da peste cap viaţa.

Am precizat că acesta nu este un hotel ieftin, dar mi-am asumat preţul plătit. Când a început nebunia cu virusul, m-am felicitat pentru alegerile făcute, care îmi dădeau o oarecare senzaţie de ​​siguranţă, deşi nimeni nicăieri nu-ţi poate garanta că dacă plăteşti mulţi bani automat scapi nevirusat . Ţine şi de noroc, dar fiecare trebuie să aibă grijă de el.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

diana2015PHONE
[12.11.20 14:05:56]
»

@nicole33:  waw, waw, waw. Superb. Am rămas fără cuvinte le-ai găsit tu cumva

Am să trec locația la favorite pentru următoarea vacanță pe pământ turcesc.

Mă interesează dacă sunt locuri speciale de vizitat pe lângă. Mărturisesc ​​că nu m-am documentat până acum dar o voi face

Felicitări pentru această inspirată alegere. Vot dat cu drag

nicole33AUTOR REVIEW
[18.11.20 05:32:53]
»

@diana2015:  

Dragă Diana, mi-e şi ruşine, dar abia acum am observat să nu am răspuns, deşi am citit ecoul tău încă de acum câteva zile, însă nu ştiu cum mi-a scăpat. Offf... ​

Am să trec locația la favorite pentru următoarea vacanță pe pământ turcesc.

Mă interesează dacă sunt locuri speciale de vizitat pe lângă. Mărturisesc ​​că nu m-am documentat până acum dar o voi face​

Zona vizitată de mine anul acesta oferă de toate pentru toţi. Eu am avut o listă lungă de obiective, însă, ca de fiecare dată, timpul nu a fost suficient şi am lăsat şi pentru data viitoare, pentru că îmi doresc mult să revin.

Despre cele văzute şi făcute de mine pe acolo am povestit aici, dar voi reveni asupra unei părţi din obiective cu articole distincte pentru că merită şi pentru că iarna este lungă şi poate acestea te vor ajuta în documentare.

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

Şi scuze pentru întârzierea răspunsului. ​​

diana2015PHONE
[18.11.20 13:37:17]
»

@nicole33:  mulțumesc frumos pentru precizări niciodată nu este prea târziu, am să aștept cumințică și am să citesc cu atenție toate articolele pe care le vei scrie  

Pupici

nicole33AUTOR REVIEW
[18.11.20 17:57:37]
»

@diana2015:  

michaela_1961
[18.11.20 19:13:37]
»

@nicole33:Nu mai este nici o noutate ca ti citesc ecourile, le savurez, ma transpun in locurile vizitate de tine si visez, visez ca vom putea face vacantele pe care ni le dorim.

​Asa bine mi a facut acest review al tau ca l am citit si recitit, am marit pozele sa nu scap nici un amanunt, m am uitat pe harta sa ti inteleg mai bine traseul  si am incercat sa ghicesc chiar hotelurile unde ai stat.

​ Tocmai cand gasisem oaza aceea de liniste si speranta, realitatea crunta a vremurilor acestea m a lovit direct in fata  si vreo saptamana dupa aceea  am trait in teroare si frica. Se strange latul, din ce in ce mai multi apropiati se imbolnavesc, iar eu una in aceste zile am experimentat deznadejdea, frustrarea si un gust amar la propriu.

​Acum incerc sa mi ridic moralul pentru ca numai el a avut de suferit in aceasta poveste si am revenit la articolul tau sa ti spun ca mi au placut mult toate locurile/hotelurile pe care le ai descris si ca astept continuarea cu interes.

​ Cred ca in momentul de fata prea putin m ar deranja cum isi organizeaza fiecare sistemul all inclusive. Frumusetea traseului, marea, plaja, hotelul si peisajele compenseaza tot disconfortul ca nu-mi mai iau eu singura mancarea si nu mai umblu de nauca printre feluri de mancare. Ca sa vezi ce putin pretentiosi devenim

​Felicitari pentru vacanta si articol!

nicole33AUTOR REVIEW
[18.11.20 19:31:14]
»

@michaela_1961:  

Toți trecem prin perioade dificile pe care nici nu ni le imaginam cu doar un an în urmă. Important este să le depășim cu bine și să fim sănătoși​. Frustrarea este mare, la fel și teama că oricâtă grijă am avea de noi s-ar putea să nu fie suficient.

Dacă tot ai mai mult timp zilele astea, îți propun și un alt set de poze făcute în viteză la hotelul vecin, mai nou și mai luxos​ ca acesta, dar și mai scump... prea scump.

amfostacolo.ro/user-foto. ... iz&hid=26646​

Sănătate şi să nu-ţi pierzi speranţa că va fi mai bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015, doinafil, M'Liviu, michaela_1961, Yoda, Zoazore
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10551404953003 sec
    ecranul dvs: 1 x 1