ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 23.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 2 nopți
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 23 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 6 MIN

Hotel Transilvania, cu bune si mai putin bune!

TIPĂREȘTE

Pentru excursia noastra din luna iulie am ales sa dormim doua nopti la Hotelul Transilvania, din Balvanyos.

Se zice ca Balvanyos este o statiune balneoclimaterica de interes local. Dupa parerea mea e mult spus „statiune”. Are un complex format din doua hoteluri si un restaurant si inca un resort de 4*. In rest nimic.

Pentru noi nu a fost un impediment, nu aveam nevoie decat de cazare,

Si stiam cum e acolo, pentru ca am mai petrecut o noapte acum cativa ani.

Dar sa prezint hotelul.

Accesul se face pe doua cai: dinspre Bixad, pe un drum foarte prost (la fel ca la prima vizita). Pacat de peisaj, care e frumos, drumul trece printr-o padure deasa, neatacata de taietorii de lemne.

Am ajuns la hotel pe acest drum pentru ca asa ne era traseul, dar am plecat folosind a

doua cale, spre Targu Secuiesc, pe un drum bun, prin pasul Turia. Pe drumul asta am vazut o puzderie de berze.

Ca o parenteza: nu stiu nimic despre berze, dar cred ca stiu sa socializeze: dimineata mai ales am vazut cum intr-un cuib erau 3-4 berze iar cel de alaturi era gol. Am tras noi concluzia ca isi beau cafeaua de dimineata impreuna!

Complexul este format din hotelul Transilvania si hotelul Cetate, aflate de o parte si de alta a intersectiei unde se intalnesc drumul dinspre Bixad si cel dinspre Targu Secuiesc.

Formalitatile de cazare, plata, primirea/restituirea cheii se fac la hotelul Cetate, Transilvania neavand receptie proprie.

In jur mai sunt vreo 3-4 pensiuni si o ghereta cu diverse souveniruri. Si multi vanzatori ambulanti cu ciuperci, afine, zmeura si miere.

Hotelul are 3 stele, dar parca de la vizita noastra anterioara au mai palit.

Fie ca lucrurile s-au mai deteriorat, fie ca atunci nu am avut timp sa privesc detaliile, tin minte ca am ajuns tarziu, am dormit, ne-am trezit si am plecat mai departe.

Camera este spatioasa, nimic de zis. Nici in privinta curateniei pe care am gasit-o nu am ce reprosa.

Poate ca prosoapele erau mai uzate sau ca cearceafurile erau dintr-un material ceva mai aspru... dar nici acasa nu dorm in asternuturi de matase!

Mobilierul este cel obisnuit: doua paturi apropiate, un birou pe care se afla televizorul vechi, cu tub, (care mai mult bazaia decat mergea), un scaun, un frigider mai mare decat cele intalnite prin hoteluri, o oglinda mare, un cuier si un dulap de haine.

Langa paturi era cate o noptiera cu veioza.

Saltelele cam neconfortabile, uzate, cu denivelari. In prima noapte, obositi fiind dupa drumetia prin Cheile Varghisului, nu prea am simtit, dar a doua noapte am resimtit disconfotul. Pernele si ele proaste, tari, din burete.

Pe jos este parchet, in stare foarte buna, si vreo doua covorase mici.

Camera are balcon, al nostru era foarte lung, la alte camere fiind mai mic. Erau trei scaune, dar nicio masuta. Nici nu ar fi incaput, balconul fiind ingust. La balcoane sunt muscate, dar cam neingrijite si cu pamantul din ghivece uscat. Le-am udat noi!

Camerele de pe partea cu fatada hotelului au vedere spre intersectie si partial spre padure. Cele de pe latura dreapta au vedere spre padure, care e foarte apropiata de hotel, iar cele de pe stanga au o vedere nu tocmai placuta, spre depozitul de lemne, unde tot timpul e forfota, cu oameni care le taie sau le depoziteaza. (centrala este cu lemne, va imaginati cat de multe se consuma)

Problemele cu adevarat deranjante sunt la baie. Nu atat dimensiunea redusa e principalul punct negativ, nici blatul de langa chiuveta un pic cojit, ci instalatiile. Bateriile sunt pline de un depozit alb, probabil apa este una bogata in saruri care se depun.

Cabina de dus este cam micuta, dar nu exagerat, cat sa nu ai loc in ea.

Nu are un suport cat de mic pe care sa pui un sapun sau un gel dus.

Presiunea apei la dus era multumitoare.

Cele mai mari probleme erau la WC.

Colacul nu era bineprins bine in suruburi, se tot misca in toate partile. Apa nu avea presiune aproape deloc, trebuia trasa de muuulte ori pentru a fi eficienta. Mare risipa!

Nu am remarcat daca a doua zi a intrat vreo camerista pentru curatenie, as crede ca nu.

In fata hotelului este o terasa, cu umbrele, mese si scaune.

Parcarea este neincapatoare. Exista o parcare acoperita, deci la umbra, pe latura stanga a hotelului. Mai sunt cateva locuri pe langa ea si alte cateva in fata hotelului. La sosire noi nu am gasit loc in aceste zone, pentru ca la restaurant erau vreo 3 evenimente: botez, majorat.

Se putea parca pe marginea drumului sau intr-un fel de parcare cam la vreo 100 de metri.

Restaurantul se afla in cladirea hotelului Cetate.

Are o terasa. Partial acoperita, unde nu ploua, si mese acoperite de umbrele, undeincaz de ploaie te mai si uda un pic. La mese nu sunt scaune, ci banci din lemn. Sunt rustice, dragute, doar ca trebuie sa deranjezi ca sa te ridici de la masa.

Mi-a placut ca pe banci erau pernute pentru posterior (insuficiente pentru numarul de locuri) iar spatarul era acoperit cu blanita care tinea de cald.

Langa restaurant exista un mic loc de joaca, cu doua tobogane si parca un leagan, dar era plin de noroi.

Micul dejun, tip bufet, a fost inclus in pret.

In prima dimineata a fost destul de bogat pentru ca ne-au servit si noua ce a ramas de la eventimentele din seara precedenta. Adica un fel de pitipana –asa ne-au zis niste prieteni care traiesc in Suedia ca se numeste cand improvizezi o masa cu ce a ramas de la o petrecre!

A doua zi a fost mai putin bogat, dar suficient, aveai ce sa mananci: salam, sunca, branza, cascaval, oua, lapte, cereale, unt, gem si sigur nu le-am enumerat pe toate. Pentru cafea erau doua aparate, am observat ca cel mai mare facea o cafea mai buna decat cel mic. Nu grozava, dar bunicica.

Am mancat in ambele seri la restaurant, nu pot spune ca a fost o experienta culinara de neuitat, dar nici lucruri negative nu am remarcat.

Doar ca fata care ne-a servit nu vorbea aproape deloc romaneste. In afara de faptul ca nu era in stare sa ne lamureasca in privinta felurilor de mancare, spun din nou ca mi se pare inacceptabila aceasta situatie.

In prima seara am asteptat ceva mai mult, datorita celor trei evenimente, in cea de-a doua a durat ceva mai putin.

Mancarea a fost gustoasa, portiile mari, ne-am cam luptat cu ele.

Din intamplare am gasit in portofel bonul din ultima seara si pot da cateva preturi: frigarui pui:17.50 lei, porc la tava cu sos brun: 18,50, supa cu taitei: 6.5, piuresau cartofi pai: 5 lei, papricas: 17,50, sarmale cu carnat (adica un carnat mare peste sarmale) 16.50, bere Stella Artois: 6,5, gin tonic 8 lei.

Nota pentru patru pesoane a fost 125 lei, un pret corect consider eu.

In seara anterioara am mancat gratar secuiesc, coaste la gratar, mici, toate au fost gustoase.

Cam asta despre acest hotel.

Daca il recomand? Da, pentru ca pretul este unul corect fata de ceea ce ofera.

Da, pentru ca in zona e liniste si aer curat.

Da, pentru ca partile negative nu sunt asa deranjante (cu exceptia WC-ului).

Da, pentru ca daca vrei da vizitezi Lacul Sf. Ana si Tinovul Mohos nu prea ai alte optiuni in zona. Adica ai, resortul de 4*, la pret de 100E/noapte. Mai mult decat am dat noi pe 2 camere, pentru 2 nopti.

Acuma ce sa fac, zic si eu ca strugurii sunt acri!!

Din camera nu prea am poze, nu stiu de ce toate sunt neclare.


[fb]
---
Trimis de adrianaglogo in 23.08.18 21:49:22
Validat / Publicat: 23.08.18 22:23:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2110 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Fatada hotelului Transilvania.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 23.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    DOINITA
    [24.08.18 10:53:54]
    »

    Interesanta cazare, se pare ca ati cam avut de "trecut cu vederea", dar chiar asa, pentru doua nopti, cand pici secerart dupa o zi de alergat, nu merita sa platesti prea mult.

    In ce priveste "socializarea " berzelor, toate cele din cuib erau din aceiasi familie, adica mama, tat si puii. Cuibul alaturat a fost probabil parasit sau familia era intr-un circuit

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adrianaglogoAUTOR REVIEW
    [24.08.18 11:30:11]
    »

    @DOINITA: probabil ca asa cu berzele, cum spui tu. Dar noua ne placea sa ne amuzam cu bautul cafelei.

    Si sunt perfect de acord cu cazarea, prefer sa stau in conditii mai modeste, pe bani putini iar restul bugetului sa fie pt alte chestii.

    Cand ma voi imbogatii voi sta la 5*.

    In vise !!

    mishu
    [26.08.18 14:56:19]
    »

    @adrianaglogo: Si mie mi-a placut faza cu berzele si cred ca DOINITA are dreptate, dar imi place felul tau de a privi situatia.

    Cat despre dorinta de a sta la 5*dupe ce te vei imbogati ai grija ce-ti doresti .

    Glumesc, am stat in toate conditiile posibile, la cort, la 2* cate doi in pat, am dormit pe hol de pensiune pentru ca am ajuns prea tarziu pentru a instala cortul iar pensiunea era plina de copii si care noaptea se jucau trecand peste noi care le ocupasem holul, dar am stat si la super hotel de 5* de m-as fi mutat acolo. Cred ca este important sa ne simtim bine unde stam, daca am ales sa stam la 2* sa nu oftam dupa 5* eu cel mai mult m-am bucurat sa fiu alaturi de toti cei dragi.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adrianaglogoAUTOR REVIEW
    [26.08.18 17:23:38]
    »

    @mishu: ai dreptate. Si noi am stat de la refugiu montan, de cinci ori mai multi decat capacitatea normala, pana la cinci*- e drept ca doar un sejur. Nu zic ca nu a fost placut, dar la fel de bine ne-am simtit oriunde. Chiar si anul trecut, la hotelul Avra din Corfu, unde chiar a fost urat!

    Cat despre imbogatit, daca nu am facut-o acum, nu prea mai am sanse. Ca nici la loterie macar nu joc!

    Dar lasa ca urmaresc oferte si prind eu si 5 *

    Am dat deja avansul pt Cappadocia, in aprilie, o oferta buna. Si o sa am cazare si la 5*. !!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adrianaglogo, DOINITA, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂTransilvania Hotel [Complex Cetate]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050089120864868 sec
    ecranul dvs: 1 x 1