ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.06.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 4 nopți
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 15 MIN

La Tomis, cu un pas înainte de startul sezonului estival 2022

TIPĂREȘTE

Îmi place să merg la Marea noastră în afara sezonului estival, să mă bucur din plin de liniştea plajelor pustii, de albastrul-turcoaz al valurilor înspumate, de ţipetele stridente ale pescăruşilor şi de graţia lebedelor, de atmosfera tihnită a cherhanalelor cu puţini muşterii... Lipsa turiştilor nu mă deprimă, dimpotrivă, spectacolul Mării, culorile schimbătoare şi inconfundabilul ei miros de sare şi alge îmi alungă oboseala în doar câteva ore de plimbare pe plajă.

Anul acesta am avut parte de o vacanţă de cinci zile la Mamaia, începând cu 1 Iunie, cu un pas înaintea deschiderii sezonului estival. Cadou de ziua mea de naştere! Vremea foarte frumoasă, cu temperaturi de miez de vară şi ziua nelucrătoare de 1 Iunie au adus destul de mulţi oameni la Mamaia. Majoritatea hotelurilor şi teraselor erau deschise şi aşteptau primii turişti ai verii, cu mâncare gustoasă, băuturi reci şi preţuri mari.

Ieşirea la mare n-a fost planificată din timp, ne-am hotărât cu doar câteva zile înaintea plecării în mini- vacanţă. Am ales hotelul Tomis din Mamaia la repezeală, în urma recomandărilor colegelor mele de serviciu şi a impresiilor foarte bune de pe clasicele siteuri de rezervări. Părea să întrunească toate cerinţele noastre: hotel de trei stele cu vedere la mare, recent renovat, cu mic dejun inclus în preţ, restaurant, lift, plajă privată şi, foarte important, tarife potrivite pentru o vacanţă neprevăzută în bugetul familiei mele.

Am rezervat telefonic, direct la hotel, o cameră dublă cu pat matrimonial pentru mine şi soţul meu şi o suită, suficient de încăpătoare pentru trei adulţi, destinată bunicilor şi nepotului. În ultima vreme este din ce în ce mai greu să plecăm în vacanţă, chiar şi câteva zile, cu toată familia. Bunicii au îmbătrânit, nepotul a întinerit, fiecare are preocupări şi obiceiuri adaptate vârstei... Viaţa merge înainte, sănătoşi să fim! M-am bucurat tare mult că cei dragi şi-au armonizat programul astfel încât să plecăm în vacanţă împreună, ca pe vremuri... Puteam merge oriunde, pentru mine nu conta! Pe ultima sută de metri, bunicul a fost consemnat la domiciliu, de dragul celui mai tânăr membru al familiei, un pisoi roşcat. Am păstrat totuşi suita pentru ca mama şi fiul meu să se simtă confortabil, având fiecare propriul spaţiu de mişcare.

Hotelul Tomis este uşor de găsit, se află în centrul staţiunii Mamaia, foarte aproape de hotelul Iaki, luat ca punct de reper de toţi turiştii. Tomis se învecinează cu hotelurile Histria şi Queen Vera care nu erau deschise la începutul lunii iunie dar se pregăteau temeinic pentru începerea sezonului estival. Peste drum de hotelul Tomis, pe malul lacului Siutghiol, se află un magazin Mega Imaje mare, deschis tot timpul anului, bine aprovizionat.

Staţia autobuzului 100M care leagă staţiunea Mamaia cu Gara Constanţa (din luna mai până la sfârşitul lunii septembrie) este foarte aproape de Tomis, în dreptul hotelului Iaki. Tot acolo opreşte şi autobuzul turistic etajat Constanţa City Tour, care circulă doar în timpul sezonului estival. A circulat şi de 1 Iunie, după un orar adaptat perioadei de extrasezon, la fel ca în minivacanţele de 1Mai şi Rusalii.

De la hotelul Tomis până la staţia telegondolei din zona vechiului Cazinou Mamaia nu este distanţă mare, cel mult 500 m. Prin urmare, în zonă sunt multe restaurante, baruri, terase, farmacii, magazinaşe cu tot soiul de nimicuri, cam jumătate dintre ele deschise la început de iunie.

Parcarea, gratuită pentru turiştii cazaţi la hotelul Tomis, se află pe partea dinspre şosea şi a fost suficient de încăpătoare pentru perioada de extrasezon. În plină vară, ar putea fi unele probleme legate de acest aspect care de obicei nu mă interesează. De data aceasta am mers cu autoturismul, am circulat fără probleme la venire dar la plecare, din cauza lucrărilor de pe Autostrada Soarelui, am făcut 4 ore şi jumătate de la Mamaia la Bucureşti. Trenul ajunge în 2 ore şi 10 minute de la Constanţa la Bucureşti...

Hotelul Tomis pune la dispoziţia turiştilor aproape 200 de camere, majoritatea camere duble cu pat matrimonial sau paturi separate, la care se adaugă câteva camere triple şi suite. Deşi hotelul are doar patru etaje, există două lifturi noi, moderne care fac faţă cu siguranţă chiar şi atunci când sunt multe camere ocupate. Din câte am observat, aproape toate camerele au balcoane, cu vedere la mare sau la lacul Siutghiol. Pentru vederea la mare se plăteşte suplimentar, am solicitat în momentul rezervării camere la etajul 3 sau 4, fiind convinsă că de la parter şi de la etajul 1 nu vezi marea deşi plăteşti pentru acest "moft". Cât despre vederea la lacul Siutghiol, este aproape complet acoperită de blocurile construite unul lângă altul pe malul lacului!

După ce v-aţi lăsat autoturismul din dotare în parcare sau dacă aţi venit cu autobuzul de la Gara Constanţa şi aţi coborât la staţia Iaki, veţi intra în hotelul Tomis pe partea dinspre şosea. La prima vedere se observă că hotelul nu este nou dar a fost renovat anul trecut şi întâmpină turiştii cu o atmosferă tinerească, reconfortantă.

Spaţiul de la parterul hotelului, destinat primirii oaspeţilor, este luminos, bine aerisit, mobilat cu canapele şi fotolii noi, cu un design modern. Nu mi-a plăcut mesajul afişat la intrare prin care se solicită turiştilor să aducă bagajele de la maşină doar după efectuarea procedurilor de cazare. E drept, spaţiul interior este destul de mic dar, în locul unor reguli absurde, ar fi mai elegant să îndrumi turiştii spre o cameră de bagaje. Oamenii care vin cu transportul în comun ar trebui să aştepte în plin soare sau în ploaie să primească o cameră?!

Am sosit la hotel pe la ora 12.30 şi am primit imediat cartelele de acces în camere, după ce am completat obişnuitele formulare de cazare. Aceste cartele asigură şi accesul la toaletele comune, curate, dotate cu tot ce trebuie, aflate în vecinătatea recepţiei. La recepţie este afişată, la loc vizibil, parola pentru internet gratuit care funcţionează bine atât în camere cât şi în spaţiile comune.

Personalul de la recepţie este politicos, binevoitor, gata să rezolve toate cerinţele turiştilor dar am fost surprinsă neplăcut când mi s-a cerut să achit contravaloarea cazării pentru întreg sejurul, înainte de a vedea camerele pe care le rezervasem telefonic. Politicos dar ferm, am cerut să văd camerele după care am achitat cu cardul contravaloarea serviciilor de cazare. În ziua plecării, am cerut voie să păstrăm camerele până la ora 14 şi ni s-a permis, fără a plăti nimic în plus. Deşi se spune că prima impresie contează, în cazul nostru, "bila neagră" de la sosire a fost anulată pe parcursul sejurului şi transformată într-o "bilă albă" până la final!

Am primit camere la etajul 3, aşa cum am solicitat, cu vederea la mare pentru care am plătit. Marea se vede departe, ca o eşarfă albastră, dincolo de grădina hotelului, de faleză şi de plaja muult prea mult lărgită... Nu auzi vuietul valurilor, nu simţi adierile sărate ale brizei, doar pescăruşii care se rotesc deasupra hotelului sunt la datorie, nelipsiţi din recuzita vacanţei la mare, indiferent de anotimp.

Camera dublă care ne-a găzduit timp de patru nopţi nu este mare dar spaţiul este suficient pentru doi adulţi. Poate părea mică pentru o familie cu copil, însoţită inevitabil de multe bagaje. Camerele sunt luminoase, au fost recent renovate şi păstrează încă mirosul specific de casă nouă. Sunt pardosite cu gresie care imită foarte bine parchetul, dotate cu mobilier nou, aer condiţionat, televizor cu ecran plat, montat pe peretele din faţa patului. Nu există minibar sau frigider, pentru noi nu este o problemă dar poate ar fi necesar familiilor cu copil mic.

Fereastra camerei este mare, gătită cu perdea albă şi draperie frumoasă, asortată cu eşarfa de pe pat. Uşa de la balcon este prevăzută cu plasă de protecţie contra insectelor, în cazul nostru defectă.

Patul matrimonial mare, cu saltea de bună calitate, lenjerie de pat albă, uşor apretată, impecabilă, perne confortabile, ne-a asigurat condiţii bune pentru odihnă. Cele două noptiere cu sertare încadrează patul, sunt montate prize deasupra noptierelor dar nu există veioze sau aplice, atât de utile pentru mine. Se aprinde o lumină sub pat, am mai întâlnit aşa ceva la un alt hotel de pe litoralul nostru, renovat de curând. O fi la modă... mie mi se pare caraghios şi fără rost!

Aspectul general al camerei este plăcut, modern dar au fost scăpate din vedere câteva aspecte menite să asigure confortul atât de necesar turiştilor în timpul vacanţei. Unicul spaţiu de depozitare este un dulăpior foarte îngust, amplasat lângă televizor. Aici sunt înghesuite pilota, cearşaful, pernele de rezervă, halatele de baie care mi se par inutile la un hotel fără piscină sau saune. Am mai îndesat şi noi pernuţele decorative de pe pat, aşa că n-a rămas mai deloc spaţiu pentru hainele noastre.

Nu există cuier, nici suport pentru bagaje. Tot peretele de lângă pat este ocupat de o oglindă mare, o masă înaltă gen birou (pe care am găsit o tăviţă de inox cu două pahare de sticlă în folie de plastic) şi un scaun voluminos pe care am înşirat câteva haine. Pe acest perete ar putea fi amplasat un dulap încăpător, în timp ce o fâşie de oglindă şi un mic cuier ar avea loc lângă televizor sau chiar pe holul îngust de la intrare.

Baia este cât se poate de mică, dotată cu cabină de duş şi instalaţii sanitare cam demodate dar în bună stare de funcţionare. Părerea mea este că n-au fost renovate recent băile, odată cu camerele. Nu m-a deranjat acest aspect, doar amplasarea vasului WC între cabina de duş şi perete... Incomod dacă eşti mai dolofan! Ventilatorul este eficient dar zgomotos şi porneşte de fiecare dată când aprinzi lumina. În rest, totul în ordine: câte două prosoape de persoană plus un prosop de pus pe jos (albe, de bună calitate), hârtie igienică suficientă, două flacoane mari cu săpun lichid/gel de duş la chiuvetă/duş.

Mi-a plăcut balconul lat, pardosit cu gresie, dotat cu măsuţă şi două scaune comode. Există scrumieră, semn că acesta este locul destinat fumătorilor dar lipseşte uscătorul pentru prosoape şi costume de baie, în locul său fiind bătrâna sfoară de rufe. Cârligele trebuie aduse de acasă. Vederea la mare este recompensa oricărei vacanţe estivale... chiar dacă se zăreşte departe, dincolo de plaja ce pare o bucăţică de deşert!

În ceea ce priveşte suitele, întâmplător am aflat că sunt două tipuri, uşor diferite. Unele au intrarea la baie din dormitor, altele din living. Unele au băi mici, ca cele din camerele duble, altele au băi mari dar în ambele cazuri, băile suitelor sunt renovate şi decorate recent. Prima dată ni s-a oferit o suită cu intrarea într-o baie mititică prin dormitor dar am insistat să primesc celălalt tip de suită, aşa cum mi se promisese în momentul în care am făcut rezervarea. Am primit ce am cerut, singurul inconvenient fiind amplasarea acestei suite lângă oficiul cameristelor. Nu a fost gălăgie, cameriste au fost doi băieţi harnici şi tăcuţi din Sri Lanka.

Mă voi referi în continuare la suita în care au fost cazaţi, în cele din urmă, bunica şi nepotul. Cele două camere- livingul şi dormitorul- comunică printr-o arcadă fără uşă. Dormitorul cu pat matrimonial este ceva mai spaţios decât o cameră dublă standard şi are în dotare un dulap încăpător, foarte util. Livingul, mai mic, este prevăzut cu canapea extensibilă pe care a dormit bunica, două măsuţe decorative, dresing în peretele din faţa băii. Ambele camere au televizoare moderne, în living se află un frigider mic, o cană-fierbător electrică, pahare, ceşti, farfurioare, pliculeţe de ceai şi zahăr. Foarte important... suita beneficiază de două balcoane cu vedere la mare. Recomand suitele familiilor cu copii care au nevoie de mai mult spaţiu.

Baia suitei este destul de mare, decorată cu gresie şi faianţă frumoasă, de culoarea nisipului, cabină de duş şi instalaţii sanitare moderne, uscător de păr şi toate consumabilele pe care le-am pomenit când am vorbit de camera dublă standard.

Băieţii din Sri Lanka au fost foarte vrednici, ne-au schimbat prosoapele zilnic şi lenjeria de pat după două zile deşi nu era nevoie (nu sunt de acord cu această risipă de timp şi resurse), au luat puţinul gunoi pe care l-am lăsat în coşul din baie. În plus, ne-au zâmbit şi ne-au mulţumit de zece ori când le-am lăsat un bănuţ pe care-l meritau din plin.

La parterul hotelului se află barul şi restaurantul cu terasă spaţioasă, cu vedere spre grădina minunată, plină de trandafiri multicolori. În timpul sezonului estival, hotelul Tomis oferă turiştilor mic dejun bufet-suedez. În extrasezon, în funcţie de numărul turiştilor cazaţi în hotel... bufet sau la masă, la farfurie! Noi am fost serviţi la masă în primele două dimineţi, apoi s-a trecut la varianta bufetului suedez, mult mai avantajos atât pentru turişti, cât şi pentru gazdele noastre.

Când am fost serviţi la masă, am ales dintr-o listă (destul de scurtă) produsele pe care le doream. Am primit un platou pentru 4 persoane cu mezeluri, brânză telemea, caşcaval, măsline, legume proaspete plus zacuscă şi fasole bătută într-o zi de post. Prea mult pentru noi! În plus, crenvurşti sau cabanos şi ouă preparate după preferinţe (fierte, ochiuri, omletă simplă sau cu legume). Cine a vrut, iaurt ambalat, simplu sau cu fructe. Ne-am autoservit din restaurant cu cafea, cappuccino, ceai, apă, suc de mere, lapte, pâine (doar albă) care poate fi prăjită, gem, cereale, fructe, prăjitură gen negresă. M-a surprins plăcut cafeaua foarte bună şi gama variată de ceaiuri. Am găsit zahăr alb şi brun, îndulcitor pentru diabetici dar lipseau mierea şi lămâia pentru ceai deşi aveau recipiente cu apă rece în care pluteau felii de portocală şi lămâie.

Dacă în primele două dimineţi s-a irosit o grămadă de mâncare, când s-a trecut la bufet suedez am pus în farfurii atât cât ne-a trebuit. Sortimentul de produse s-a diversificat, au apărut diverse salate, icre, compot de piersici, chec, biscuiţi, cozonac, mai multe tipuri de fructe. Totul proaspăt şi din belşug, micul dejun a fost bun pentru un hotel de trei stele!

Ne-a plăcut mâncarea de la micul dejun şi atmosfera tihnită de pe terasă dar am sesizat lipsa paharelor de sticlă şi a ceştilor pentru ceai şi cafea. Paharele din carton cerat, de unică folosinţă, sunt utile dacă vrei să-ţi duci cafeaua în grădină, pe balcon sau chiar pe plajă dar am alte pretenţii când beau cafea, lapte, ceai la restaurant.

La restaurantul hotelului Tomis se poate mânca la prânz şi cină, există şi varianta cazării cu demipensiune sau pensiune completă. Meniul nu este foarte stufos dar bine alcătuit, cuprinzând supe şi ciorbe, grătare şi şniţele, paste, preparate din peşte, salate, garnituri, desert. Pentru că ne aflam în perioada de început de sezon şi erau puţini turişti, se gătea un singur fel de ciorbă pe zi. Mai bine mai puţin şi proaspăt! Tot ce am mâncat la restaurantul hotelului Tomis (ciorbă de pui a la grec, saramură de crap, şalău meuniere, şniţel/ pui crispy cu cartofi prăjiţi / piure, pui picant cu legume, mămăliguţă cu brânză şi smântână, paste, salată dobrogeană) a fost bun, porţiile generoase şi preţurile mai mici decât la terasele din zonă. Limonadele, reci şi gustoase. Servirea... impecabilă!

Am fi mâncat numai la restaurantul hotelului Tomis dar în apropiere se află restaurantul pescăresc Blue Aqua-Faleza, deschis tot timpul anului, despre care v-am povestit cu ceva vreme în urmă şi o terasă sezonieră, Răsărit de Soare, un loc cu tradiţie în Mamaia dar o descoperire recentă pentru noi. N-am rezistat tentaţiilor culinare şi am mâncat foarte bine acolo dar mai scump ca la hotel...

Pentru a ajunge pe plaja administrată de hotelul Tomis se iese din hotel prin terasa restaurantului, se traversează grădina şi faleza apoi se merge mult prin soare, ca în plin deşert, până la zona rezervată turiştilor cazaţi la Tomis. Desigur, părerile sunt împărţite dar nouă nu ne-a plăcut plaja, lărgită exagerat de mult, chiar dacă exista argumente ale specialiştilor. Eu, ca simplu turist, am fost dezamăgită! Nisipul este zgrunţuros, la malul apei te întâmpină o barieră lată de scoici sparte, greu de trecut fără papuci. Marea, frumoasă, colorată în nuanţe minunate de gri, bleu, turcoaz, calmă ca un lac uriaş sau agitată, cu valuri înspumate... N-am făcut baie la început de iunie, ne-am plimbat mult de-a lungul ţărmului, cu picioarele prin apă, cu mare atenţie la porţiunile cu scoici tăioase.

Cât despre plaja privată a hotelului Tomis, era în plin proces de amenajare. Umbrelele din paie şi şezlongurile erau amplasate la locul lor, destul de aproape de apă, beach-barul nu exista, abia în ultima zi am putut merge pe poteca din lemn care uşurează mult deplasarea. Nu ne-a întrebat nimeni numărul camerei de la hotel, n-am avut brăţară colorată, practic oricine putea ocupa un şezlong dacă avea puţin tupeu. Am remarcat salvamarii la datorie dar n- am văzut cabine de schimb, nici toalete. Poate pentru că ne aflam încă în extrasezon...

Am fost de-a dreptul încântată de grădina hotelului, proaspătă, colorată, cu miresme admenitoare de trandafiri, levănţică şi leandrii înfloriţi. În fiecare zi, florile erau udate, plivite, îngrijite cu drag... Tomis are o grădină minunată care depăşeşte multe hoteluri de patru stele. Nu lipsesc băncuţele noi, foişorul din lemn şi locul de joacă pentru copii mici. Seamănă cu grădina unei pensiuni de munte, este locul ideal pentru cafeaua de dimineaţă şi pentru câteva clipe de relaxare, la ceas de seară... Grădina hotelului se întinde doar până la jumătatea distanţei dintre hotel şi faleză, după care urmează un teren neîngrijit, cu iarbă uscată, care are cu siguranţă alt proprietar.

A fost bine la Mamaia la început de vară, soarele ne-a răsfăţat, ne-am plimbat, am admirat spectacolul mării, am mâncat bine, ne-am odihnit... Elicopterele militare care survolau zona zi şi noapte ne-au amintit în permanenţă cât de aproape e războiul de noi. Trebuie să ne bucurăm de fiecare zi petrecută cu cei dragi, să preţuim clipele mărunte de fericire care se pot risipi ca ceaţa de deasupra mării!

Dacă recomand hotelul Tomis? Cu siguranţă, doar turiştilor mai puţin pretenţioşi şi familiilor cu copii care caută un hotel bun de trei stele, cu plajă privată, loc de joacă exterior, fără all-inclusive, piscină şi animatori. La început de iunie a fost linişte dar vineri noaptea am avut "plăcerea" unei petreceri cu manele până la 2 noaptea la hotelul vecin Queen Vera, chiar dacă oficial nu era deschis. La acelaşi hotel, duminică se făceau pregătiri de nuntă.

În plin sezon estival, nu aş veni la hotelul Tomis, de fapt n-aş petrece o vacanţă nicăieri pe litoralul nostru, mult prea scump şi prea aglomerat pentru familia mea! Noi am plătit 290 lei pe noapte pentru camera dublă, în vârf de sezon tariful trece de 500 lei... mult prea mult pentru acest hotel. La toamnă, după ce agitaţia verii se va domoli, mă voi întoarce cu drag la Marea mea!


despre SERVICII

Personalul hotelului este amabil, ospitalier... nota 10 pentru ospătari şi camerişti. Conducerea hotelului ar trebui să renunţe la unele afişe şi reguli absurde care umbresc impresia generală foarte bună!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Hotelul este renovat recent, camerele sunt dotate cu mobilier nou, aer condiţionat, televizoare moderne. Doar suitele au frigider în dotare. Majoritatea camerelor au balcoane, fără uscător de rufe. Camerele duble standard sunt potrivite ca dimensiune pentru un cuplu fără copii sau cu un copil mic. Pentru familile cu un copil mare sau cu doi copilaşi, recomand suitele. Foarte curat peste tot... camere, holuri, restaurant, terasă, grădină. La început de iunie a fost linişte în zonă, cu excepţia serii de vineri... în plin sezon nu cred că va fi linişte!


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

La început de sezon micul dejun inclus în preţ este servit sub formă de bufet-suedez sau la masă, la alegere dintr-o listă-meniu, în funcţie de numărul turiştilor prezenţi în hotel. Ambele variante au fost mulţumitoare, cu un plus pentru varianta bufetului-suedez. Meniul restaurantului nu este stufos dar sunt suficiente variante pentru prânz şi cină, mâncarea este gustoasă, preţurile bune pentru Mamaia.


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul Tomis dispune de plajă privată, cu umbrele şi şezlonguri incluse în tariful camerei. Fără prosoape de plajă şi salteluţe.

La început de iunie, plaja era în curs de amenajare, beach-barul nu-şi începuse activitatea.

Plaja a fost prea mult lărgită, nisipul este plin de scoici tăiose care pot cauza accidente. Marea noastră... minunată, limpede, curată!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Hotelul Tomis se află aproape de staţia telegondolei şi de cea a autobuzului turistic etajat, într-o zonă cu multe restaurante, terase, magazine. Pentru mine, orice vacanţă la mare în extrasezon înseamnă relaxare totală...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Floria in 26.06.22 17:31:20
Validat / Publicat: 26.06.22 19:57:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA. A mai fost în/la: Iaki, Mercur-Minerva, Malibu...

VIZUALIZĂRI: 1426 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Hotel Tomis Mamaia. Loc de odihna si relaxare cu miros de trandafiri.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46550 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    Aurici
    [27.06.22 15:37:23]
    »

    Ce frumos arată totul! Și ce preț bun de extrasezon, dar totuși vreme frumoasă! N-am mai fost cazată la marea noastră de nu mai țin minte când. Mă mai duc când și când de dor și o bălăceală, de dimineață până seara. Dar aș face și eu ca tine, să profit de extrasezon. O să mă mai gândesc.

    Niște băieți vrednici din Sri Lanka își caută și soțul meu, că în România nu mai vrea nimeni să muncească.

    Până la toamnă când te vei întoarce la Marea ta, vară frumoasă, cu multe călătorii.

    mishu
    [27.06.22 18:50:33]
    »

    @Floria: Hotelul arata bine, pretul arata si el bine pentru pretul din extrasezon, insa povestea ta este minunata, ai povestit cu lux de amanunte dand toate detaliile de care ar avea nevoie cineva.

    Si eu sunt pentru extrasezon si din cauza de preturi dar si de caldura asa incat pentru mine, a merge la mare inseamna ca afara sa fie maxim 26-27 de grade (si tot mi se pare mult la soare).

    Felicitari, votat cu mare drag.

    elenaadinaPHONE
    [28.06.22 19:37:07]
    »

    Felicitări pentru alegerea inspirata, vacanța reușită și articolul frumos scris!

    Tomis arată bine renovat, chiar o surpriză plăcută, nu știam de acest hotel, dar e bine că am aflat, în toamnă vreau să trag o fugă pe litoral, poate mai găsesc locuri...

    O vară minunata în continuare, cu vreme frumoasă și multe excursii! ????

    FloriaAUTOR REVIEW
    [03.07.22 19:39:40]
    »

    @Aurici: Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat! Şi eu am lipsit foarte mulţi ani de pe litoralul nostru, după care l-am redescoperit în extrasezon când este linişte, curăţenie, puţinii turişti sunt oameni civilizaţi, preţurile sunt mult mai mici şi Marea Neagră fermecătoare... Am observat că numulţumirile apar la turiştii care-şi petrec vacanţa pe litoralul românesc în lunile iulie şi august, poate chiar şi la început de septembrie. În extresezon, aproape toată lumea este mulţumită! Păcat că nu avem mai multe hoteluri cu piscine interioare şi baze de tratament...

    O vară frumoasă îţi doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [03.07.22 19:47:12]
    »

    @mishu: Mulţumesc! Scuze pentru răspunsul întărziat! Da, Tomis este un hotel bun de trei stele, cu mai multă atenţie la detalii poate deveni un hotel excelent. Aş reveni acolo pentru două- trei zile de relaxare în luna mai sau după 15 septembrie când este linişte şi tarifele de cazare sunt rezonabile. Nici mie nu-mi place căldura şi aglomeraţia din plină vară...

    Vacanţă frumoasă îţi doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [03.07.22 19:54:26]
    »

    @elenaadina: Mulţumesc şi scuze pentru răspunsul întârziat! În septembrie, mai ales după începerea şcolilor, cred că este linişte la Tomis şi tarifele de cazare scad mult faţă de lunile de vară. Dacă vei alege vreodată acest hotel, nu uita că la cel mult 10 minute de mers pe jos, chiar pe faleză, sunt două restaurante excelente pentru mâncătorii de peşte, Blue Aqua-Faleza, deschis tot timpul anului şi terasa sezonieră Răsărit de Soare, deschisă până spre finalul lunii septembrie.

    O vară frumoasă cu multe plimbări pe placul tău îţi doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elenaadinaPHONE
    [04.07.22 09:47:50]
    »

    @Floria: ????????????

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, elenaadina, Floria, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂTomis Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053324937820435 sec
    ecranul dvs: 1 x 1