GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am hotărât o întâlnire la Nessebar cu vechii noștri prieteni din Galați, pentru două zile, fiecare venind pe ce drum dorește. Noi am ales, firesc, Giurgiu - Ruse, ei Vama Veche, astfel că am putut compara timpii de trecere prin cele două vămi și a fost cam același; căci dacă ei n-au avut pod în lucru, atunci au zăbovit la cumpărarea vinetkăi, unde au stat ceva timp căci "picase" sistemul informatic.
Hotelul, ales dintr-o listă mai lungă de rezervări, a fost The Mill, Melnicata în bulgară, cel care până în 2010 când și-a schimbat proprietarul, era cunoscut drept hotel Menabria. L-am ales pe acesta și nu pe cele din zona istorică, o dată pentru media comentariilor clienților dar, cel mai important, pentru că asigură parcare și aceea gratuită. Există într-adevăr parcări publice contra cost pe laterale peninsulei dar este destul de neplăcut să urci de acolo cu valiza, oricât de ușoară o alegi. De asemeni, de la rezervările de pe peninsulă, aveam mesaje că nu-mi pot asigura parcare la hotel, deși inițial așa se lăudau, aveam să constat ulterior că "parcarea" lor este "na ulița" și acolo doar 4 locuri, pe unde treceau grupurile de turiști. Și sincer, nu cred că am fi avut liniște în camere fiind atât de înghesuite clădirile. La The Mill hotel, au cam 10- 15 locuri de parcare, dacă acelea sunt ocupate primești un card de acces în parcarea firmei de ridicări mașini, aflată cam la 50 m de intrarea de serviciu a hotelului - - intrare chiar lângă lift - iar parcarea este păzită noaptea.
Hotelul The Mill/Melnicata (Moara) este cotat la 3 stele, situat la aprox. 750 -800 m de bariera de acces în interiorul peninsulei și de stația autobuzului turistic și trenulețului cu care se merge în orașul nou Nessebar sau la Sunny Beach. Este la intersecția străzilor Han Krum cu Luben Karavelov, adresa fiind pe Luben Karavelov nr. 1, fiind practic ultima clădire mare înainte de a intra pe istmul ce leagă peninsula de continent. Intrarea în parcare se face prin str. Karavelov. Noi am venit de pe str. Han Krum, l-am văzut de departe, virajul la dreapta este permis, așa că am oprit chiar la recepție pentru formalități, apoi cu cardul în parcare.
Hotelul, al cărui nume în traducere este "moara", este de fapt construit în jurul unei foste mori de vânt, a cărei bază de piatră, circulară, a fost reamenajată în depozit de vinuri, aparținând tot complexului The Mill. Zidurile morii sunt vizibile și de pe interiorul holurilor celor trei etaje iar partea de lemn veche există pe terasa restaurantului.
Recepționera de serviciu foarte amabilă, vorbitoare de limba engleză, a luat datele de pe c. i. și nu l-a reținut, am primit cardul de acces la cameră, cardul pt. parcare, bonurile pentru micul dejun, parola wi-fi și, pentru că prietenii noștri, mari dependenți de gps, nu ajunseseră - de fapt erau prin preajmă dar habar aveau și aveam unde - nu au încasat banii, deși știți cum se plătește la bulgari cazarea și aveam specificat și pe rezervare că plata este obligatorie la check-in. Ducem bagajul în camera noastră, tot în telefoane să identificăm locația gps-iștilor, uit să verific și a doua cameră dar nu au fost probleme, totul o. k. la prima vedere, la a doua vedere erau mici neajunsuri, doar mici, pentru un hotel de trei stele, compensate însă de alte chestii.
După recuperarea rătăciților, ne retragem fiecare sub dușul atât de dorit, urmând a ne revedea într-o jumătate de oră căci trecuse de mult ora prânzului, dar asta e altă poveste.
Studiem camera și facem pozele necesare. Camera, cu vedere la mare, este de aprox. 25-28 mp, dotată cu două paturi cu saltele comode și lenjerie albă curată, plus câte două perne pentru fiecare; două noptiere cu veioze bune, plus prize suficiente pentru împătimiții de net. Opus patului este biroul cu rol și de masă de toaletă, cu o oglindă mare în care este încorporat televizorul (canale prin cablu, majoritatea în bulgară) și care ascunde minibarul, dotat cu bere, apa minerală plată și acidulată, sucuri, vodka, whisky, vin, ciocolată și alune, totul asortat cu tirbușon și lista de prețuri. Pe birou este și mapa cu un meniu mai scurt al restaurantului, telefoanele de urgență, lista prețurilor de la curățătorie dar și alte informații. Două fotolii-pat, foarte comode chiar și strânse, alături de o măsuță de cafea, rotundă, întregesc partea dinspre geamurile mari cât peretele. Draperiile împiedică soarele după-amiezii să pătrundă în cameră.
Podeaua este acoperită cu mochetă grena, curată în ambele camere, încă destul de moale și nu îmbâcsită. Spre ieșire, un fotoliu simplu dar plăcut șederii și suportul pentru valiză.
Dulapul de haine încăpător, cu multe umerașe, trusă de croitorie și curățat încălțăminte, plus pungă pentru haine murdare, de folosit atunci când se apelează la curățătoria hotelului. Tot în dulap sunt încă două perne și pilotele, plus cutia de valori cu cheie, n-am folosit-o deci nu vă pot spune dacă are ceva chichițe.
Baia destul de mare, lucrată în piatră, cea de pe pardoseală este clar antialunecare, cabina de duș suficient de mare, chiuveta din piatră, vasul de wc curat, cu dezinfectant și banda de hârtie (necesară la inspecție dar, ca peste tot, nu-mi garantează că a fost și bine curățat); oglinda mare și bună, un cuier pentru haine în baie, suport de prosop, perie, coș, uscătorul de păr și butonul de panică sunt prezente. La consumabile, cască pentru păr, hârtie igienică suplimentară, două săpunele și două șampoane sunt la locul lor. Iar apă caldă a fost mereu. Problema aici este că se oferă două prosoape mari și unul mic, a doua zi se schimbă doar prosoapele de duș, cel mic nu. Nu-i chiar bai, aveam rezervă în valiză.
Ce a fost aproape o problemă pentru noi, aerul condiționat centralizat, panoul setat și de neumblat, la 23 grade, care însă cred că era puțin măsluit că de simțit nu prea 23.
Balconul cât ține camera dar îngust, cu două scaune bune, fără măsuță și fără un uscător mic de rufe.
Pe pereții camerei un tapet imitație de mătase, reușit ca nuanță. Tocăria este maro, plăcută.
Holurile pe etaj sunt spațioase, decorate cu tablouri frumoase, cu locul de relaxare dotat cu câteva fotolii, măsuță și reviste în diferite limbi.
Tot pe hol era în prima zi un pătuț de bebe, a doua zi a apărut și al doilea. Holul este curat și mochetat, ceea ce este bine.
Recepția hotelului este frumoasă, elegantă și mare și este deschisă 24 de ore. Tot aici este un lobby-bar.
Din păcate hotelul nu asigură accesul persoanelor cu dizabilități, există o rampă de acces dar pare impracticabilă prin dimensiune și pantă.
Există piscină exterioară cu mobilierul necesar, destul de frecventată după cum am observat.
Hotelul are și un restaurant propriu cu specific mediteranean, prețurile sunt afișate mereu afară. Nu am luat decât md aici, în rest am mâncat pe peninsulă. Restaurantul este mare, elegant, cu vedere la mare și piscină, cu o terasă elegantă.
Micul dejun inclus în preț a fost îndestulător și pot spune că nu crea probleme celor mofturoși, ba din contră, doar eu am avut de comentat - între prieteni însă - că la fructe dădeau și pepene roșu, așa la prima oră, spre necazul meu, fiind mare amatoare de acest fruct. Nu stătea nimeni să te supravegheze cât ai pus în farfurie sau că te-ai întors să mai completezi, grija ospătarului era simpaticul pescăruș care se înființează la ora mesei și așteaptă un binevoitor dar se retrage mândru când doar un ospătar se face că se îndreptă spre el, un joc amuzant atât pentru majoritatea adulților cât și pentru copii. Însă nu-l plângeți, capătă și el suficient pentru ciocul lui obraznic și leneș.
Plata a ceea ce am consumat din bar a fost la sfârșit, am primit chitanță, așa cum și la plata cazării am primit pe loc factura și chitanța, în plic personalizat.
Am fost mulțumiți de alegerea făcută - excepție făcând aerul condiționat. Dacă mai merg la Nessebar, tot acolo voi căuta să mă cazez căci am asigurată parcare, este aproape de peninsulă și de mijloace de transport public, camerele sunt mari și curate.
Trimis de elviramvio in 27.06.16 15:22:10
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 42.65926300 N, 27.72471800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster39 -
Acolo este cladirea principala, terasa restaurantului si piscina sunt mai spre varful intersectiei. Este fostul Menabria despre care s-a scris aici de ionescunic.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2017 O plimbare pe litoralul bulgaresc — scris în 07.05.17 de peterr din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 The Mill, un hotel cu o panoramă superbă — scris în 01.07.16 de iry81 din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2008 Menabria - un hotel ieftin si bun — scris în 21.07.08 de ionescunic din BUCURESTI - RECOMANDĂ