ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2016
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.07.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
1 AD. + 2 COPII -- v: 7 si 3 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 9 MIN

The Bay Hotel & Suites

TIPĂREȘTE

Dupa 3 ani de pauza, am revenit in Grecia si am zis sa alegem o insula pe care unii “cunoscatori” o descriau ca speciala. Zakynthos, insa, mie nu mi s-a aratat atat de speciala de pe uscat. E drept, de pe mare e spectaculoasa si cu adevarat frumoasa, insa interiorul insulei mi-a dat certitudinea ca Grecia are alte zone, mai incantatoare, de vazut.

Hotelul, insa, a compensat dezamagirea fata de restul insulei. E un hotel care se pretinde a fi de cinci stele, insa e de maximum patru. Daca il compar cu altele la care am stat in Grecia, ar putea cobori chiar la un trei si jumatate. Cu toate astea, mi-a placut. In primul rand, pentru ca ma asteptam ca, inclus fiind intr-un anume tip de oferta, sa fie un ditamai hotelul. In schimb, am gasit un hotel de dimensiuni firesti, dezvoltat pe orizontala, prin mai multe corpuri de cate doua nivele. Au camere duble, suite si apartamente. Receptia in sine este mica si neimpresionanta, cu personal efficient. Holul are un aspect confortabil, mobilat cu canapele si taburete decorate cu multe perne. Accesul catre camera se poate dovedi oleaca dificil, daca ai mai multe valize si, eventual, copii si carucioare – pe alei sunt cateva trepte de urcat ici si colo si nu exista rampe.

Noi am avut o suita cu vedere la gradina – sau la mare, ca le vedeam pe amandoua, printre ramurile unui arbore conifer mediteranean. Suita s-a dovedit a fi placuta si incapatoare, alcatuita din doua incaperi – un living cu aspect de lounge, separat printr-un perete de dormitor, perete care are o fereastra, la nevoie, acoperita de un stor. In zona de la intrare e un spatiu amenajat drept chicineta, cu o chiuveta, mini-bar si kit-ul pentru prepararea unei cafele instant sau ceai. In partea opusa, un dressing mare, care include si seiful. Livingul e separat de zona de intrare printr-o canapea, din cele trei care il mobileaza; alte doua canapele sunt “built in” si sunt de trei persoane – pe care un adult poate dormi lejer –, prima fiind de doua persoane, toate generos decorate cu perne. Din living se face iesirea pe terasa care, cum spuneam, da spre gradina – mai degraba, spre treptele care duc la piscina – si, partial, spre mare.

Dormitorul, la randu-i, s-a dovedit a fi spatios, cu pat mare, probabil 2x2 m, o masa de toaleta si o comoda in care ar fi incaput intreaga valiza pentru un adult si doi copii. Daca dormitorul ar fi fost destinat unui cuplu, pozitia patului ar fi fost cam incomoda, fiind lipit de un perete, la o margine. Insa, cu doi copii, dispunerea s-a dovedit a fi numai buna si am banuiala ca nu ni s-a alocat aceasta camera intamplator.

Baia e relativ mica pentru dimensiunea camerei, iar principalul neajuns mi s-a parut a fi absenta aerisirii naturale, in conditiile in care ventilatorul nu prea are putere de tiraj. O cada (destul de alunecoasa), lavoar (destul de neinspirat imperecheate chiuveta si robinetul – nu e destula distanta intre robinet si chiuveta, astfel ca o utilizare la debit mai mare inseamna apa pe tot blatul) si vasul de WC constituie mobilierul. Un suport de prosoape placut din punct de vedere estetic – o scara vopsita in alt. Lipseste bideul, iar cuierele pentru prosoape/ halate e foarte prost plasat deasupra vasului de WC. Peste tot pe insula turistii sunt avetizati sa nu arunce hartie in toaleta, existand pericolul blocarii canalizarii. Desi copiii au mai gresit, nu am avut nici o experienta neplacuta.

Terasa e incapatoare, cu o masa de plastic si doua scaune care, initial, au fost pliabile. Acum, cred ca nu mai sunt, din cauza expunerii la umiditate si soare. Uzate si lipsite de aspect, si masa, si scaunele. O bara din bambus pentru uscat prosoapele, care zboara pe jos cu succes seara, cand incepe vantul sa bata.

Aerul conditionat e, de asemenea, destul de slab, e nevoie de cateva minute bune pana cand veti simti ca raceste atmosfera din camera.

Hotelul ofera demi-pensiune, nu exista varianta cu pensiune completa, sau all inclusive; au, in schimb, serviciu pentru masa de pranz, care se plateste separat, cash sau pe factura finala a camerei.

Restaurantul pentru mesele incluse in sistemul demi-pensiune se afla langa receptia hotelului si o parte mica se afla in interior, iar cea mai mare parte este o terasa acoperita si separata prin garduri de lemn de gradina. In lungul peretilor sunt canapele – iarasi, decorate cu perne pentru spate – si, de-a lungul lor, mese. Nu am gasit o varietate foarte mare de feluri de mancare, cum mi s-a intamplat la alte hoteluri, in schimb, a fost suficienta, buna si proaspata. Diminetile, nelipsitele oua-ochiuri si bacon si, pe langa, diferite placinte si preparate aperitiv (placinta cu spanac/ branza, friganele, mini-pizza, crocque Mme/ Mr), legume proaspete, iaurt grecesc simplu, sau cu fructe proaspete (foarte bun si racoritor), budinci de tipul orezului/ grisului cu lapte si scortisoara, multe feluri de fructe confiate/ uscate, cereale, croissante si ceva briose si biscuiti. Trei-patru feluri de fructe proaspete si branzeturi, intre care vedeta nationala, feta. Sucul proaspat de portocale se comanda separat si costa 5 euro. Inclus este sucul chimic, in recipiente cu dozator. Exista doua aparate Nescafe pentru cafele felurite, nu stiu cum sunt, pentru ca nu beau.

Acelasi restaurant ofera masa de seara, pentru care mai scot cateva mese pe pavajul de langa gradina, sa incapa toata lumea fara sa se inghesuie. Si, intr-adevar, nu am pomenit, nici dimineata, nici seara, sa nu gasim masa, sau sa asteptam sa se elibereze vreuna. Personalul e fasnet, amabil si efficient, curata si reaseaza mesele imediat ce sunt eliberate. Sunt si foarte flexibili, se misca repede cand e nevoie sa amenajeze mese pentru multe persoane.

La cina, orice bautura, de la apa plata, pana la sampanie, se plateste suplimentar. Eu am intalnit acest obicei si in alte parti in Grecia si nu m-a surprins, insa am asistat la o scena facuta de un american, caruia i s-a parut inacceptabil acest fapt, mai cu seama ca agentia nu il avertizase. Am vazut ca managerul restaurantului l-a calmat spunandu-i ca ii vor da apa din partea casei, dar va trebui sa-si plateasca vinul.

Felurile de mancare includ o supa-crema pe zi, 2-3 feluri fara carne, un fel cu peste, unul cu fructe de mare si 2-3 cu carne (miel, porc, pui, vitel). Au si aperitive, de la sarmalele reci in foi de vita, la salate cu peste si legume proaspete, cartofi prajiti nelipsiti, salata greceasca si tzatziki, precum si paste cu sos rosu, sau alb. Supele sunt foarte gustoase, in special cea de rosii si ardei copti, precum si mancarurile fara carne – curry de legume, legume/ vinete gratinate, legume la gratar etc. Si cele cu carne mi-au parut a fi apetisante, copiii au mancat cu mare pofta stifado de vitel si curcan in sos si le-au placut si musacaua greceasca, sau pastisio. Deserturile constau in prajiturile traditionale pentru zona mediteraneana – kataif, baclavale, prajituri cu gris insiropate –, cateva deserturi “international” (brownie – foarte buna, tiramisu, tarta cu lamaie, panacotta etc.), inghetata si fructe.

Mi s-a parut ca se mananca intr-adevar foarte bine, am fost foarte multumita ca am avut de unde alege, mai ales pentru copii.

“Domeniul” hotelului include si o piscina mare, o peluza larga care se desfasoara spre mare, un loc de joaca mic si slabut dotat si un teren de volei.

Piscina are adancimi care variaza de la 1.2, pana la 1.8 metri, e mare si bine intretinuta. Imediat langa, e o piscina pentru copii, care, probabil, are undeva pe la 40-50 cm adancime, e rotunda si incapatoare, copiilor le-a placut mult. Langa piscina e barul, de unde se pot comanda bauturi si gustari contra cost, e o zona de mese, unde se poate lua masa de pranz si o terasa acoperita, cu mobilier din rattan. Deasupra barului e o mica terasa descoperita, cu mobilier din lemn vopsit alb, destinata, probabil, serilor, pentru ca ofera o priveliste frumoasa pe mare, insa ziua este impracticabila, cel putin in acest sezon.

Din zona de piscina se coboara in golfuletul de unde hotelul si-a luat si denumirea. Plaja e mica si e impartita cu un beach bar separat de hotel. E foarte linistita si sigura, intrarea in mare e lina, fara sa fie nevoie sa mergi 30 m in larg pentru a atinge o adancime decenta pentru inot. Linia plajei nu e lunga, golful e ingust, ceea ce pentru mine a fost ideal, pentru ca am putut sa supraveghez copiii fara sa alerg sute de metri dupa ei. Apa e in general linistita, seara, vantul usor agita valurile, insa numai bine cat pentru o balaceala mai agitata putin. Iar aceste valuri aduc ceva ierburi la mal catre dimineata, insa curentii de apa ii curata in mod natural, adunandu-I in anumite zone, spre stancile care marginesc golful. Comenzi de bauturi si gustari se pot face si de plaja, insa cred ca trebuie mers la bar.

Sezlongurile sunt din plasa, destul de uzate, insa eu le prefer pe acestea celor din plastic, greoaie, care blocheaza circulatia aerului. Hotelul ofera prosoape (la receptie) in schimbul unui depozit pe camera – spun ei –, depozit care e deblocat la finalul sejurului.

Un aspect grozav pentru mine e faptul ca plaja si piscina sunt foarte apropiate, n-a mai fost nevoie sa ies complet din zona de plaja/ piscina si sa strabat te miri ce distante pentru a ajunge in partea cealalta, copiii fiind, in general, dornici sa se balaceasca peste tot .

Locul de joaca are doua casute din lemn – una pe sol, alta suspendata, cu tobogan si doua leagane. Mie mi s-a parut foarte saracacios, insa copii s-au jucat si le-a si placut. Hotelul nu are servicii de supravegheat copiii, am vazut un echipaj de romani din care facea parte o familie cu doi gemeni micuti, care isi luasera bona cu ei.

Hotelul e foarte curat, in camera s-a facut curat si s-au schimbat prosoapele si asternuturile zilnic. In baie as spune ca e un miros mai neplacut, insa e dat, probabil, de lipsa ventilarii naturale si de faptul ca sistemul de canalizare e ingust si nu se curata chiar bine. Mesele restaurantului de la piscine nu sunt neaparat bine intretinute, sunt dintr-un plastic care retine petele si deranjeaza la capitolul estetic.

La masa, o apa plata de un litru costa 2 euro, in timp de o apa minerala de 250 ml costa 3 euro. Un pranz lejer pentru trei persoane – paste, hamburger, salata din legume la gratar si apa – costa vreo 25 de euro. Seara, daca nu aveti demi-pensiune si vreti sa mancati la hotel, accesul la buffet costa cam 20-25 de euro de persoana, insa de acesti bani mancati orice si oricat.

Undeva, in parcarea hotelului – gratuita si suficient de libera, daca veniti cu masina – exista si un mic magazin, unde gasiti apa, bauturi, jucarii de plaja.

Ca localizare, hotelul e destul de izolat, nu e in statiune, probabil ca e la vreo 30 minute de mers pe jos de Vassilikos, o statiune mica si linistita, sau 5 minute cu masina. E si o statie de autobuz in vecinatatea hotelului, de unde se poate lua autobuz catre Vassilikos, sau catre capitala. Exista si varianta inchirierii de masini, am vazut nenumarate. Noi ne-am plimbat cu masina noastra, cu care venise sora mea din Romania, in aceeasi perioada.

Pe tarm, imediat langa hotel e Banana Beach, cautata, se pare, pentru sporturile nautice. Proximitatea fata de aceasta plaja nu e neaparat un avantaj, pentru ca noi – care chiar am avut o suita la marginea complexului – am mai auzit cate un generator electric, sau am mai experimentat mirosuri puternice de combustibil pe terasa.

Tot la minusuri as trece faptul ca, tot asa, hotelul se invecineaza cu un proiect de constructii abandonat, sunt cateva corpuri de cladiri la rosu, abandonate, foarte urate.

Hotelul e situat in sudul insulei, la sud de capitala si la vest de cea mai mare si mai populara statiune, Laganas, nu departe de zona cunoscuta ca fiind arealul broastei testoase carreta carreta.

In concluzie, din punctul meu de vedere, hotelul e potrivit pentru familii cu copii mai mari, sau mai mici, pentru cupluri trecute de primele tinereti, insa complet neinteresant pentru cei in cautare de vacante romantice, sau distractie zdravana. Eu as fi revenit la acest hotel, daca mi-as fi dorit sa revin pe aceasta insula. Din pacate, o data in Zakynthos mi-a fost suficient. Am sa incerc sa scriu separat despre experienta viziztarii insulei.


[fb]
---
Trimis de LianaA in 27.07.16 10:42:06
Validat / Publicat: 27.07.16 11:13:22
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3392 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (LianaA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Piscina si, in plan indepartat, plaja
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9900 PMA (din 12 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster95
    [27.07.16 11:13:10]
    »

    @LianaA - Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 40&ridAnt=70968

    ---

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    webmasterX
    [27.07.16 13:13:05]
    »

    @LianaA - Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

    calatorul
    [27.07.16 16:01:10]
    »

    @LianaA - Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, inclusiv pozele lamuritoare. Cazarea pare frumoasa si confortabila, cat despre mancare stim ca grecii nu pun pret pe meniurile oferite de restaurantul AI. Ei scot in fata peisajul, marea, istoria etc, cu meniurile stau mai bine la taverne, unde oferta este remarcabila, de aceea optiunea de cazare cu masa inclusa e de preferat doar la turci sau bulgari, care asa compenseaza alte lipsuri. Ori s/au prins ca romanii sunt flamanzi si doresc sa manance mult si des, ori gandesc si ei la fel, nici nu mai conteaza. Alegeri inspirate si vacante frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    LianaAAUTOR REVIEW
    [28.07.16 08:19:50]
    »

    @calatorul - Multumesc pentru comentariu.

    Din pacate, tavernele din Vassilikos nu tin steagul sus, precum cele din alte parti ale Greciei, pe unde am mancat si nu e doar parerea mea. Am ales sa nu dau aici detalii despre restul experientei in Zakynthos, pentru ca am vrut sa ma refer doar la experienta cu hotelul, care a fost, pentru mine, buna spre foarte buna.

    Am incercat sa dau detalii despre tot ce a insemnat hotelul - inclusiv pachetul de masa - pentru ca altii sa stie la ce sa se astepte. Pentru mine, varianta demipensiune e comoda, pentru ca am doi copii care sunt inca destul de mici si, dupa o zi intreaga de umblat, sau jucat in apa, e destul de greu sa ii plimb de la hotel la restaurant si inapoi, in hotel si sa mai ramana si functionali :-).

    All in all, Grecia e mereu o alegere inspirata, dupa parerea mea :-).

    Vacante frumoase si Dvs. !

    LianaAAUTOR REVIEW
    [28.07.16 08:22:17]
    »

    @webmaster95 - Multumesc, e OK, aceea este localizarea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    calatorul
    [28.07.16 09:21:59]
    »

    @LianaA - Si eu multumesc pentru raspuns si informatiile suplimentare, de acord cu completarile facute, aici ne apropiem de sfaturi detaliate privind concediile. Noi am refuzat odata chiar si micul dejun la un hotel de tranzit prin Pelopones, dar am constatat ca la ora aia de dimineata nu prea aveam unde manca in alta parte, asa ca ne/am intors la parizer, branza topita si oua fierte, completate cu masline.

    Pentru copii mici aveti dreptate la aceasta optiune, am uitat cum e vacanta cu piticii dupa tine, caci copiii cresc si ajung si ei mari si autonomi, dar participa cu bucurie la vacantele ofertante. Imi amintesc totusi utilitatea chicinetelor sa nu zic bucatarii din pensiunile pe unde am stat, unde fiecare manca ce voia si cand voia, la ora cand se trezea. Si asa scapam de coada la baie/dus, spalat, imbracat, pieptanat etc. pentru a ajunge impreuna la restaurantul hotelului, unde incepea o alta peregrinare dupa felurile de mancare. Simpatice vremuri si alea, mi le amintesc mereu cu placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, LianaA
    Alte impresii din această RUBRICĂThe Bay Hotel & Suites:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058002948760986 sec
    ecranul dvs: 1 x 1