ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.04.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Tabara de sculptura Magura, Vulcanii Noroiosi, Barajul Siriu – o parte din ceea ce putem vizita in judetul Buzau

Ilustrație video-muzicală
Enya-Tea(House Moon)Instrumental!
TIPĂREȘTE

Am intalnit de curand, in tren, un grup de tineri din orasul Buzau care mergeau la munte. Faceau parte dintr-un club alpin. Despre munte am avut ce discuta dar afland de unde sunt le-am povestit pe unde am umblat prin Buzau si am constatat ca de unele locuri doar auzisera.

Asta mi-a amintit ca atunci cand am hotarat sa vad obiectivele turistice din Buzau l-am rugat pe un coleg de serviciu, nascut in zona, sa-mi spuna cum ajung la Vulcanii Noroiosi. Spre surprinderea mea a zis ca nu a fost niciodata acolo dar ca merge acasa si ne poate lasa aproape de unul din obiectivele mele din lista. Asa am inceput sa vizitam noi judetul Buzau si cu aceasta ocazie a vazut si el Vulcanii Noroiosi.

Dupa ce ne-am incarcat sufleteste la Manastirea Ciolanu (vezi aici) am pornit sa vizitam, in imediata apropiere tabara de sculptura in aer liber de la Magura. Aceasta se intinde de o parte si de alta a drumului ce pleaca de la manastire spre satul Magura.

Tabara de sculptura Magura este unica in Europa si cuprinde peste 200 de lucrari din piatra realizate in perioada 1970-1986. Studenti si absolvenţi ai Academiei de Arte din Bucureşti si-au facut aici ucenicia sculptand pietrele puse la dispozitie de cioplitorii din Ciuta. Apartine Muzeului Judetean Buzau. Este ingrijita, lucrarile sunt grupate pe editii avand inscriptii cu anul, numele autorilor si denumirea lor. Se intinde pe o suprafata destul de mare.

Am ajuns devreme si am putut admira in liniste fara fum de gratare sau poluare sonora asa cum am auzit ca se intampla in wekenduri. Doar o visatoare intinsa printre sculpturi astepta ca cineva sa-i sculpteze trupul.

Plecand pe drumul ce serpuieste aproape 7 km prin padure se ajunge la intersectia cu DN 10 Buzau-Brasov in fata Complexului Turistic Magura unde ne-am si cazat (vezi review aici).

Am facut acest drum pe jos in 2 ore respirand aerul curat, ascultand pasarile si admirand frumesetea padurii. Linistea era intrerupta din cand in cand de cate un autoturism care trecea spre manastire si tabara de sculptura, nu prea multe pentru ca drumul era prost. Aproape de iesirea spre Magura se lucra la abilitarea drumului dar sper ca acum lucrarile sunt finalizate.

Se spune ca zona Magura a fost una din alternativele pe care Carol le-a avut in vedere pentru construirea castelului Peles.

A doua zi am plecat sa vizitam Vulcanii Noroiosi si am avut surpriza sa ne sune colegul sa-i asteptam; ca vine si el cu sotia. Drumul este bun si exista pe traseu cateva indicatoare care te indruma pana la vulcani.

Vulcanii Noroiosi cuprind doua platouri: Paclele Mari si Paclele Mici. La Paclele Mari n-am ajuns. Am inteles ca aceast platou este mult mai mare decat Paclele Mici avand in centru 3 vulcani avand fiecare diametru peste 100m. Paclele Mici este platoul cel mai vizitat, cu cei mai multi dintre vulcanii noroiosi de la noi, cu forme variate dar de dimensiuni mai mici decat cei de la Paclele Mari.

Prima impresie pe care o ai este ca esti pe o alta lume.

Locul pare fara viata dar apropiindu-te de cratere mai mari sau mici vezi cum clocotesc, scotand bulbuci apa si noroiul impinse la suprafata de gaze. Unele bule se lasa asteptate altele se preling ca niste paraiase care se usuca formand acele dune. Solul in jur este sulfuros si saratos nepermitand vegetatiei sa se dezvolte si totusi cateva plante care se dezvolta in mediu sarat si-au facut aparitia. Este un fenomen deosebit si un peisaj cum rar poti vedea in realitate.

Urmatoarea destinatie – Barajul si lacul de acumulare Siriu. O zona superba unde ar trebui sa vii pentru cateva zile sa te poti bucura de peisaj. Ai in zona Muntii Siriu unde poti face drumetii, Lacul Vulturilor, cascade. Timpul nefavorabil ne-a facut sa nu zabovim prea mult in zona. Continuad drumul pe DN10 spre Brasov ne-am putut bucura de peisaje frumoase deoarece acesta merge pe linia de contur a lacului trecand peste cateva viaducte spectaculoase.


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 01.04.11 18:42:15
Validat / Publicat: 01.04.11 21:01:29
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3702 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Bine ati venit la Tabara de sculptura Magura - intrarea este libera.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[01.04.11 20:31:53]
»

Melodia atasata este propunerea muzicala pentru aceste impresii!

Lumis66AUTOR REVIEW
[01.04.11 21:05:07]
»

Multumesc pentru melodie, se potriveste cu reviewul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Lumis66
Alte impresii din această RUBRICĂTabăra de sculptură Măgura [Tisău]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045222997665405 sec
    ecranul dvs: 1 x 1