ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Distracție în vremea pandemiei la Arena Tei

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Aviz posterității eventual cititoare a acestui modest review: ne aflăm în vara anului de grație 2020, cel care ne-a lovit în moalele capului cu o pandemie de toată frumusețea generată de noul coronavirus COVID-19. Restaurantele, teatrele, sălile de cinema etc. sunt închise, suntem sfătuiți/somați să purtăm măști, să păstrăm distanțarea socială/fizică și să ne spălăm și dezinfectăm des mâinile...

Greu, foarte greu în astfel de condiții să-ți iei avânt să ieși din casă nu pentru cumpărăturile zilnice obligatorii, ci pentru momente de relaxare, soluția de bază fiind distracția în aer liber în zone cât mai puțin aglomerate.

Și totuși, chiar și în aceste vremuri de restriște de nimeni anticipate, există variante: în București, dar și în multe alte orașe din țară, funcționează scene, teatre, cinematografe și alte spații culturale outdoor unde te poți recrea în condiții de siguranță oferite de organizatori.

Un astfel de loc este Arena Tei, situată pe Strada Petricani nr. 9A, pe o limbă de pământ aflată în mijlocul lacului omonim.

Noi am ajuns acolo cu mașina personală în aproape o oră, străbătând întreg Bulevardul Lacul Tei și cotind la stânga în capătul unde se intersectează cu Strada Doamna Ghica (o altă variantă e prin Strada Fabrica de Glucoză). Ne-am înscris apoi pe Strada Petricani și după câteva sute de metri am traversat șinele tramvaielor 16 și 36 în dreptul stației Ștrandul Tei pentru a pătrunde în Parcul Petricani. Am lăsat Loganul în parcare, unde erau suficiente locuri.

Arena a fost amenajată în incinta complexului deținut de Romsilva, care își are aici sediul central și mai multe anexe, inclusiv un hotel în care se găsește singura toaletă ce poate fi folosită de cei veniți să asiste la evenimente. Spațiul e foarte generos și permite amplasarea la distanța regulamentară a scaunelor și meselor, lucru esențial în această perioadă! În plus, este îngrădit și intrarea (cu termoscanare) /ieșirea se face printr-un singur punct, sub supravegherea oamenilor de ordine, extrem de numeroși, poate și datorită faptului că ne aflam în primul sfârșit de săptămână din luna iulie, care a marcat deschiderea oficială a sezonului.

Despre ce este vorba, mai exact? Despre o serie de evenimente de weekend grupate sub genericul Summer in the City, care cuprind proiecții cinematografice, dar și spectacole de teatru (Bulandra s-a transferat aici pentru stagiunea de vară), stand-up comedy, muzică de toate genurile etc.

Detalii despre programul manifestărilor găsiți pe pagina pe FB. Biletele se pot procura în format electronic pe site-ul iabilete.ro și internațional prin kooltix.com, iar în format fizic din magazinele Flanco, Diverta, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ Box, Uman, Libmag și pe terminalele Selfpay. Se poate plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura Vodafone și Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară. Noi am cumpărat biletele de pe site-ul iabilete.ro.

Pe suprafața mare pe care a fost amenajată arena au fost amplasate la distanță de cca. 2 m între ele trei tipuri de locuri, cu prețuri diferite:

- în fața ecranului, pachet VIP pentru 4 persoane, 150 lei, cu canapea, masă și servirea unui nachos/burger și a unei băuturi (bere, apă sau suc)

- mai în spate, pachet categoria 1 pentru 4 persoane (100 lei), cu scaune și măsuță din plastic

- și mai în spate, bilet categoria 2 individual (30 lei), cu scaun din plastic și nimic altceva

Nefiind însoțiți, noi am ales a treia variantă, dar am cumpărat de la cele două chioșcuri (unul de mâncare, celălalt pentru băuturi) niște snacksuri și sucuri. Nu mi-am notat prețurile, dar cred că erau normale. Vânzătorii, ca și întreg personalul care asigura ordinea, erau mascați, și tranzacțiile au decurs rapid și în mod supercivilizat. De menționat că în incintă există și un număr suficient de coșuri de gunoi și că se poate fuma (eu folosesc în acest scop o scrumieră mică portabilă).

Bun, e cazul să vă povestesc câte ceva despre evenimentul la care am participat.

A fost proiecția filmului Motherless Brooklyn, apărut în 2019, ecranizarea romanului din 1999 al lui Jonathan Lethem, câștigător al mai multor premii literare, tradus de Editura Corint în 2011 (reeditat în 2020) sub titlul Orfani în Brooklyn.

Citisem întâmplător cartea în urmă cu vreo două luni, și de pe coperta versiunii din 2020 am aflat că romanul fusese ecranizat. Eram extrem de interesată să văd filmul, și asta din două motive: firul epic mi se păruse destul de anemic și eram intrigată de modul cum fusese transpus cinematografic și, în al doilea rând, regia și scenariul erau semnate de Edward Norton, care își asumase - desigur - și rolul principal.

Nu mă consider propriu-zis o cinefilă, nu posed suficiente cunoștințe în acest domeniu, însă sunt pasionată de filme iar Norton e unul dintre actorii mei preferați. Nu l-am văzut decât în pelicule bune sau excepționale și apreciez faptul că nu se lasă tentat de blockbusterurile de doi bani... cu succese financiare incredibile care au invadat în ultimii ani piața și că e capabil să joace atât în comedii, cât și în roluri de compoziție.

Este al doilea film regizat de el, după comedia romantică Preotul, rabinul și fata din 2000, și deși a achiziționat drepturile de ecranizare a romanului lui Lethem imediat după apariția acestuia, nu știu ce l-a determinat să întârzie cu 20 de ani transpunererea lui cinematografică.

Care transpunere, așa după cum mă așteptam, se îndepărtează mult de la carte - altfel nici nu se putea..., pentru a deveni un thriller în stil nouveau noir, unde alături de Norton i-am putut admira și pe Alec Baldwin, Willem Dafoe, Bruce Willis, dar și pe Gugu Mbatha-Raw, o actriță britanică mulatră, și - ca fapt divers - pe Radu Spinghel, un luptător MMA profesionist, bodyguard și actor de origine română.

Mai multe nu am de gând să vă dezvălui despre film. Ah, poate doar un mic amănunt: rolul lui Edward Norton mi-a amintit de cel pe care îl jucase în 2001, alături de Robert de Niro, în filmul Scorul...

Proiecția a început la o jumătate de oră după cea anunțată (20.00) și a fost prezentat de Irina Margareta Nistor, o veche cunoștință de-a noastră din anii 1980, când dubla la negru filmele pe care le urmăream pe video. Întârzierea aceasta și invazia de țânțari (înarmați-vă cu Autan!) au fost singurele minusuri într-o seară altminteri plăcută și relaxantă.

În vremuri de pandemie, și nu numai, Arena Tei, ca și celelalte spații în aer liber care găzduiesc evenimente culturale, reprezintă o bună alegere pentru cei dornici să petreacă niște ore agreabile în serile călduroase de vară.

Recomand!

După cum vă recomand și cartea. Iar pentru cei care vor să-și facă o idee despre film, atașez aici trailerul oficial.

 

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Zonă verde frumoasă dar plină de țânțari!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Un spațiu în aer liber bine organizat.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 14.07.20 12:17:06
Validat / Publicat: 14.07.20 12:56:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 272 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Arena Tei, loc de desfășurare a unor evenimente în aer liber
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 34 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.07.20 13:54:19]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[14.07.20 16:47:14]
»

@webmasterX:  Mulțumesc 

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion
Alte impresii din această RUBRICĂSugestii pentru timp liber în București și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055526971817017 sec
    ecranul dvs: 1 x 1