ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 13.06.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

La Taj Mahalul fotbalului...

TIPĂREȘTE

Acest articol este scris in memoria tatalui meu, care a simpatizat acest club si care, la doua zile dupa ce am vizitat stadionul, m-a parasit, din pacate , pentru totdeauna fara sa fi apucat sa vada poze sau sa ii fi povestit impresiile mele Te iubesc mult tata, oriunde te-ai afla !

Madridul a fost dintotdeauna pe ‘wish-list’-ul nostru si cu siguranta ca il vom mai vizita o data ‘printre picaturi’ poate chiar anul acesta. Inceputul lunii octombrie, cand ne-am dus noi, ne-a primit cu soare, caldura si cer senin cu o atmosfera de vacanta si voie buna, data de multimea de turisti care vizitau orasul, dar si de localnicii care, cum se spune ‘le cantau in struna’ … Nu era mai mult de o luna de cand ne intorsesem de la Barcelona insa asa se ivise oportunitatea si nu puteam sa amanam… De fapt ce spun eu, noi ne rugam chiar sa se iveasca astfel de oportunitati ca nici nu am mai sta pe acasa! :)

Santiago Bernabeu era o alta dorinta a mea, hotarat fiind ca oriunde m-as duce, daca exista o echipa renumita in acel oras,, sa-i fi vizitez stadionul. Nici nu stiti ce senzatie ai cand, privind la televizor, stii exact pe unde trec jucatorii, cum sunt bancile de rezerve, sau locurile in tribune, unde se tin conferintele de presa, s. a. m. d.

Accesul spre stadion este foarte usor, metroul liniei 10 va va duce exact la statia ‘Santiago Bernabeu ‘ Cum veti urca scarile si veti ajunge la suprafata, in fata veti gasi o parcare mare in care mai sunt parcate din cand in cand autocare cu turisti, Mai puteti ajunge aici cu autobuzele liniilor 14,27 40,43 120,126,147 si 150. Vis a vis de intrarea pe stadion se afla un parculet, pe ale carui banci va puteti odihni o clipa si admira imprejurimile si trecatorii. De jur imprejur cafenele, restaurante, probabil neincapatoare in zi de meci si magazine cu diverse… Stadionul are si el restaurante proprii unde am inteles ca se mananca foarte bine. Staff-ul lui Santiago Bernabeu numara 2500 de oameni … Poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 10-19, mai putin intre 25 decembrie si 1 ianuarie.

Real Madrid este un club cu o istorie ce se pierde in negura anilor. A fost fondat in 1902, pe 6 martie, deci acum 116 ani, atunci numindu-se Madrid Footbal Club iar primul meci jucat de echipa a avut loc la data de 13 mai 1902. Palmaresul sau este impresionant, motiv pentru care in anul 2000 a primit titlul de Clubul secolului 20. Are 33 de titluri in La Liga, de unde nu a retrogradat niciodata (Barcelona si Athletic Bilbao au mai reusit aceasta performanta) si 12 trofee ale cupelor europene

. Stadionul pe care joaca madrilenii a fost inaugurat in 14 decembrie 1947. Numele Santiago Bernabeu vine de la unul dintre cei mai importanti oameni din istoria clubului, el putand fi creditat cu meritul de a fi transformat Realul din al doilea cel mai bun club din Madrid in cel mai bun din Spania si Europa. Bernabeu a jucat in toata cariera sa la Real, incepand ca junior si terminand la echipa mare dupa care a si antrenat-o timp de 5 ani. Din 1943 si pana la decesul sau survenit ln iunie 1978 a fost presedintele clubului. In 1944 Bernabeu face un credit iar cu banii obtinuti cumpara terenul pe care se inalta astazi stadionul. Dupa trei ani de lucrari, in iarna anului 1947 Madridul are un nou stadion: Estadio Charmatin. Din 1955 stadionul incepe sa-I poarte numele. Pe 2 iunie 1978, la varsta de 82 de ani, cel care si-a petrecut mai mult de trei sferturi din viata traind si respirand pentru Real Madrid paraseste aceasta lume, insa numele sau ramane intru aducere aminte a inceputului istoriei moderne a acestui club.

Cine nu a auzit de Sergio Ramos, Iniesta, Luca Modric, Karim Benzema sau marele Ronaldo? Sau cine sa nu fi auzit de Florentino Perez? Astea sunt doar cateva cateva motive pentru care trebuie sa le vezi 'casa ', dar daca adaugi si faptul ca dupa Cupa Mondiala din 1990 Gica Hagi al nostru a fost cumparat de Real unde a jucat doua sezoane, mai adaugi un motiv pentru care merita sa vezi acest stadion.

Biletul de acces se poate cumpara de la casele stadionului sau direct de pe internet. Eu am folosit prima varianta si am platit 24 de euro. Nina, de data asta a ales sa se plimbe prin magazinele din imprejurimi si s-ar mai fi plimbat daca nu o sunam eu, dupa doua ore si ceva, sa-i spun ca am iesit. A refuzat sa plateasca 24 de euro pe o ‘prostie’ dar daca credeti ca a facut un sacrificiu, va inselati. A preferat sa-si ia altceva de banii aia! :)

Dupa ce ti-ai luat biletul de acces in stadion, la intrare vei trece printr-un scanner de metale si vei urca pe scarile rulante care te vor duce la prima oprire a acestui tur: inaltul tribunelor. De acolo vei fi intampinat de o panorama extraordinara cu terenul de joc si tribunele ce-l inconjoara. Trebuie doar sa mai ai un pic de imaginatie si sa incerci, mental sa-l umpli cu cei peste 80.000 de spectatori care vin aici meci de meci, caci la fiecare joc disputat pe Santiago Bernabeu tribunele sunt pline, fara exceptie.

Turul stadionului il faci singur. Vei vedea si vei urma drumul format de benzile de delimitare si vei ajunge, rand pe rand in toate punctele de interes ale stadionului. Mi se pare chiar ok acest mod de a vizita pentru ca iti poti permite sa te opresti ori de cate ori vei dori in orice parte a traseului si nimeni nu va veni sa te zoreasca. Din loc in loc sunt stewarzi care se asigura ca totul este in regula si te indruma, daca ai vreo nelamurire.

Dupa ce vizitati zona de sus a tribunelor si veti face cateva poze cu terenul de joc, se va cobora la primul etaj unde se afla expusa toata istoria lui Real Madrid. De la ghetele si tricourile in care se juca la inceputul secolului trecut, si mingiile folosite de-a lungul anilor, pana la trofeele castigate de blancos de la infiintare si pana in present vei vedea fotografii cu jucatorii care au incantat publicul de pe Bernabeu. Printre ei cum va spuneam, il veti vedea si pe Hagi, care a jucat 64 de partide pentru Real Madrid.

Muzeul, interactiv. pe peretii caruia ruleaza montaje si ilustrari grafice din istoria clubului si faze celebre, este dotat cu touch screen-uri de unde puteti culege informatii si statistici despre jucatorii pe care i-ati sau ii preferati. Dar atractia principala din sala de trofee sunt cupele Champions League asezate frumos intr-o vitrina confectionata total di sticla. Va urma, ca si pe ‘Camp Nou’ o zona in care se pot face face poze cu trofeul Champions League si cu jucatorul preferat de la Real de data aceasta folosindu-se o imagine suprapusa pe calculator. Desigur, daca nu doresti acest lucru, nu e nicio problema, stiind bine ca la iesire vei plati undeva la 15-18 euro pentru o fotografie.

Exista in anumite portiuni ale acestui urias muzeu si zone comune cu ale echipei de baschet ale clubului, insa doar cei interesati se vor opri sa le studieze pentru ca ceilalti ard de nerabdare sa ajunga cat mai curand pe terenul de joc si la vestiarele echipei.

Dupa o inca o plimbare prin tribunele de la etajul 1 ale stadionului se va ajunge in sfarsit la scara care coboara spre culoarul de acces al fotbalistilor. Este locul acela din care, cu cateva minute inainte de inceperea partidelor vezi la televizor imagini jucatorii celor doua echipe dandu-si mainile unii cu ceilalti si incurajandu-se, arbitrii facand ultimele miscari de incalzire si schimband ultimele cuvinte inainte de a se pozitiona pe terenul de joc.

Gazonul este ingrijit si pastrat in cele mai bune conditii posibile si imaginare. Este tuns, parca ‘la milimetru’ si supus la tratemente de intretinere care de care mai secrete si mai complicate. Este lesne de inteles ca vizitatorii nu pot, sub nicio forma, sa calce pe acel gazon! Se merge insa pe o mocheta de aproximativ 2,5 metri metri latime pana la bancile de rezerve care sunt dotate cu scaune Recaro inscriptionate bineinteles cu sigla clubului si unde se pot face poze in voie. Bineinteles ca te poti aseza si odihni pe unul dintre acestea daca esti cumva obosit.

Ca si la rivalii de la Barcelona, vestiarele nu au nimic special. Sunt doar niste bancute lungi din lemn, cu insemnele fiecarui jucator deasupra, dusurile, jacuzzi si zona de masaj. Urmeaza vestiarul oaspetilor si iesirea catre sala plina de panouri publicitare unde fotbalistii si antrenorii vor face declaratii de presa cu privire la meciul ce tocmai s-a incheiat.

Bineinteles ca turul nu se poate incheia decat dupa ce vei traversa magazinul official al clubului. Mare, la fel ca si preturile! Nu intelegeti ca sunt mai mari decat la Barcelona, dar oricum sunt peste ‘medie’ si cu aceleasi etichete al fabricantilor… Cum naiba sa le numesti ‘originale ‘?

Asa se incheie vizita de pe Santiago Bernabeu. … Destul de solicitanta, intinsa pe o perioada destul de lunga, adica minim 2 ore (care doua si jumatate sincer nu stiu cand au trecut) ‘periplu ‘ cam piperat dupa parerea necunoscatorilor, dar in opinia mea si a sutelor de mii de vizitatori un loc pe care a meritat sa-l vezi si care iti va ramane intiparit pe retina. Nu vei putea sa-l uiti niciodata, pentru ca in momentul in care vei privi Realul jucand vei identifica si locurile pe unde ai pasit. Un sfat insa celor amatori: grabiti-va sa-l vizitati, pentru ca in viitorul apropiat acesta va fi daramat si in locul sau se va face un stadion ultramodern, ce va parea a fi un OZN si care va costa undeva la 400 milioane euro! . In pozele pe care le voi atasa voi pune si una cu macheta noului stadion. Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit acest articol si fara sa exagerez cu nimic recomand 100% vizita acestui obiectiv ce nu trebuie sa va lipseasca din ‘palmaresul’ vizitelor la Madrid. Inainte sa inchei, ca unul care a vazut la interval de o luna 'Camp Nou' si 'Santiago Bernabeu', pot spune cu sinceritate ca mi-a placut mai mult acesta din urma . Parca e mai 'sobru', mai elegant, ceva de genul doi tipi bine amandoi, frumosi foc si cu silueta de invidiat, unul imbracat in costum slim , camasa alba si cravata, iar celalalt in frac si cu papion. I-as mai pune si niste butoni eleganti ultimului ! :)

Vacante placute, drumuri bune, poze multe si distractie oriunde ati ajunge!!!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulian68 in 04.04.18 14:38:05
Validat / Publicat: 04.04.18 17:23:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 1209 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 La margine terenului, pe unde se fac schimbarile.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.04.18 17:18:48]
»

Mutat în rubrica "Stadioanele Madridului, MADRID" (nou-creată pe sait)

iulian68AUTOR REVIEW
[04.04.18 17:45:19]
»

@webmasterX: webmasetr va rog mult separati primul alineat de restul articolului. Multumesc frumos!

celeste
[04.04.18 18:29:07]
»

Ambele stadioane le-am văzut în 2009... pentru a vizita Madridul chiar trebuie să vă faceți timp... este un oras superb.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
celeste, iulian68
Alte impresii din această RUBRICĂStadioanele Madridului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051475048065186 sec
    ecranul dvs: 1 x 1