ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: >17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Nisipurile de Aur & Hotel Slavey - afara e vopsit gardu', inauntru...

TIPĂREȘTE

Nisipurile de Aur & Hotel Slavey - afara e vopsit gardu', inauntru...

Nisipurile de Aur (în bulgară Златни пясъци, Zlatni peasăti; în greacă Chryssi Ammos; în engleză Golden Sands) este o statiune litorală de pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Aceasta statiune este situata la 18 km nord de orasul Varna si la 29km de aeroportul international Varna. Temperatura aerului in luna iunie (2012) a oscilat intre 24-32 grade iar cea a apei (temperatura Marii Negre) nu a depasit 18 grade.

Statiunea este asemuita cu perla litoralului romanesc "Mamaia" (nici pe departe) si are in componenta 84 de hoteluri, 35 de restaurante/terase, 6 "forme" de agrement (calarie, bowling, yahting, safarii jep, etc.) precum si alte unitati: sanitare (policlinica, farmacie, salvare), benzinarie, banca, politie si posta.

Arterele principale ce duc lamare au transformate ad-hoc in "spatii comerciale" asemanatoare strazilor din complexul comercial " Europa". Pe strazi vacarm la/in fiecare ceas al zilei (fie ca e zi sau noapte) suporteri (dehh doar suntem in plin campionat european 2012) de toate nationalitatile (cehi, germani, polonezi, englezi, etc) isi arartau afectiunea fata de “beligeranti” plangand sau bucurandu-se (in grup) de fiecare victorie prin numeroasele terase, baruri, discoteci si restaurantele statiunii. Totodata ai la dispozitie foarte multe facilitati de petrecerea timpului liber, in functie de dispozitie: “ateliere” de tatuaj (foarte multe, dealtfel), sex shop-urile, streaptease, etc., fiind “indrumat si sfatuit” ce sa alegi, de catre nelipsitii caini comunitari, ca in Romania. Cam atat despre descrierea statiunii... hai sa "purcedem" a povestii minivacanta.

Sa incepem cu:

Drumul

Majoritatea romanilor care aleg o vacanta in Bulgaria prefera ca mijloc de transport masina personala. Avantaje sunt destule pentru acest mijloc de transport, insa trebuie sa tineti cont de anumite detalii (starea drumurilor, durata calatoriei, costurile acesteia, etc).

Pentru a ajunge pe litoralul Marii Negre (Bulgaria) se pot alege 4 trasee, si anume:

1. Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Shumen A2 - Varna - Nisipurile de Aur,

2. Bucuresti -A2 - A4 - Vama Veche - Albena - Nisipurile de Aur,

3. Bucuresti - Giurgiu - Russe - Silistra - Dobrich - Albena - Nisipurile de Aur,

4. Bucuresti - Calarasi - Silistra - Dobrich - Albena - Nisipurile de Aur.

In ceea ce priveste iesirea din Romania, daca va indreptati spre statiunile de pe litoralul Bulgaresc, este bine sa utilizati iesirea dinspre Vama Veche (varianta 1) deoarece traseul (calea rutiera) este mult mai usor si mult mai liber. Lungimea traseului este de ~350 km (prin Vama Veche), costurile acestei variante este de 11 lei taxa A2 (pe sens) si 10 leva (6 euro/25 lei) vignieta pe o saptamana. Durata traseului este de maxim 4 h ce include si o oprire de minim 15 minute.

Daca alegeti varianta a 2 a lungimea traseului este de ~este de aproximativ 310 Km, costurile acestei variante este de 27 lei /6 euro (la dus, la intors costul este de 4 leva/2 euro) taxa podului prieteniei si 10 leva (6 euro/25 lei) vignieta pe o saptamana. Durata traseului este de maxim 3,5 h ce include si o oprire de minim 15 minute.

Traseul este dificil presarat cu diverse "capcane" (limitari ale vitezei, echipaje de politie, localitati foarte multe, A2-ul bulgaresc in reparatii, biciclisti, carute, etc.) si lipsa aproape totala a Indicatoarelor Rutiere. In vama, trebuie sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate sau pasaportul, intrucat vechile buletine de identitate nu mai sunt valabile. Pretul benzinei in Bulgaria este de 1,237 euro (2,42 leva) pentru benzina fara plumb, si de 1,206 (2,36 leva) euro pentru diesel. Rata deschimb in Vama este de 1,92 leva pentru un euro. In statiune rata de schimb difera intre 1,83 (la receptia hotelului) 1,9 (la casele de schimb) si 1,93 (Raiffeisen Bank).

Daca alegeti variantele 3 si 4, nu va pot face recomandari deoarece nu le-am utilizat niciodata.

Hotelul Slavey: se afla in linia a 2 a (fata de mare) catalogat la 4*, un hotel de 4* cu buget redus (sa nu zic ieftin) el este situat intre urmatoarele hoteluri: Hotelul Mimosa (est), Hotelul Sunrise (vest), Hotel Alegro (nord) si Hotel Helios (sud). Ca sa ajungeti la el trebuie sa parcurgeti ruta mai sus mentionata (variantele 1 sau 2) pana cand o sa ajungeti pe/la soseaua ce leaga localitateaVarna de Balcik, la un moment dat (cam la capatul statiunii venind dinspre Varna) o sa dati de un semafor, faceti dreapta la semafor (daca veniti dinspre Albena, varianta 2, rulati pana vedeti semaforul si faceti inediat stanga, la semafor) si dati in “poarta” de intrare a “edenului”, o banala bariera deservita de un portar. Depasiti bariera si faceti pe prima strada (alee) la dreapta (vedeti ca e sens unic) in scurt, la aproximativ 300 m pe partea stanga veti gasii "magnificul" Hotel Slavey. Ati ajuns.

Nu fortati bariera de la intrarea hotelului deoarece acolo parcheaza “limuzina” (un/o Avensis) managerul hotelului. Nu va asteptati sa va intampine cineva…. cu “florii in gara” deoarece veti fi foarte dezamagiti, nu va va astepta nimeni din partea acestuia (cei de la receptie)... dar sa revenim...

Am ajuns cu usurinta la hotel, ne-am luat bagajele, am parcat masina pe strada si ne-am dus sa facem check-in-ul. A urmat corvoada cazarii ce a durat aproximativ 2 ore deoarece nu au reusit sa faca curatenie in timpul alocat acesteia. Am fost dotati cu celebrele “banderole” albastre, o mapa A4 avand in interior 4 cartoane albastre ce aveau incriptionate datele personale, nr. camerelor (330; 334) si ce “regim” in cazul de fata ALL. Atentie marita: nu pierdeti cartonasele fara acestea nu puteti servii masa. Ni s-a indicat cam pe unde se aflau camerele noastre, urmand a ne descurca singuri pe holurile hotelui, bellboy nu exista. Nici o problema, am lasat bagajele in spatiul destinat acestora si am purces la gasirea unui loc de parcare contra cost (PLATIT).

Parcarea

Parcarea autoturismelor se face in parcajul propiu direct pe spatiul verde din fata hotelului protejata de balustri / lanturi (blocati cu lacate, cheile se afla la receptie sau la SecurityMan), capacitatea acesteia este de maxim 30 auto si costa 10 leva/zi platibili la receptia hotelului. Avantajul acesteia este ca locul platit ramane in permanenta rezervat pe toata durata sejurului, indiferent cate iesirii faceti. In urma acestei operatiunii (plata parcarii) vi se vor inregistra “elementele de indentificare” (numele, camera, numarul auto, etc) in sistemul informational al statiunii ce are stransa legatura cu cei de la firmele de ridicari auto. La efectuarea platii vi se va inmana bonul (emis de o casa de marcat) si “recipisa” (o foaie A5) pe care o veti afisa la vedere.

Parcarea autovehiculelor ce/care nu au incaput in parcarea hotelului se face pe artera principala contra aceleasi sume de 10 leva /zi respectand aceleasi operatiuni mai sus mentionate.

Nu parcati fara sa platiti parcarea, ramaneti fara auto cu siguranta. Firmele de ridicari au facut un hobby din aceasta afacere. Plata restituiri a autovehicului difera in functie de durata retinerii, ca exemplu: un Logan de Calarasi a platit suma de 76 Leva pentru 30 minute iar un Laguna de Bucuresti 400 leva pentru 2 zile (aici am inteles ca au fost probleme, nu cunosc amanunte). Nu parcati in locuri “chiar” si greu accesibile, (drumuri laturalnice, in padure, etc.) pentru cei parcati in aceste locuri se aplica o metoda si mai dura: inteparea anvelopelor (aviz amatoriilor, celor cu masini de teren) in toata statiunea nu am vazut o vulcanizare in schimb am vazut un XC 90 (de Bulgaria) avand pana pe rotile din fata parcat intr-o coasta impadurita greu accesibila. Platiti pentru toate zilele (daca aveti sejur de 7 noptii platiti pentru 8 zile) cat veti stationa. Daca la orele 00:00 nu aveti parcarea platita, in maxim 15 minute masina dvs. va “poposii” pe platforma celor de la ridicari, iar dimineata veti constata cu stupoare ca va trebui sa platiti inca 100 leva pentru deranj. Nimic nu e gratis in Nisipuri, totul se plateste.

Pont: Alaturat de Hotelul Slavey se afla Hotelul Mimosa, costul parcarii la acest hotel este de 8 leva/zi. Ca sa beneficiati de acest tratament trebuie sa dicutati cu managera hotelului (o tipa de treaba, blonda.). Cea mai ieftina taxa (de parcare) se afla in zona complexului Riviera Holiday Club, la capatul statiunii, opus hotelului. Costul parcarii aici este de 5 leva / zi.

Lobby-ul: hotelului este simplu, cat de cat decorat, cu cateva candelabre de mici dimensiuni, cateva canapele cu masutele aferente, cateva tablouri abstracte pictate de un autor "mediocru" si bineinteles cu receptia aferenta. Aici am gasit 2 "fatuce" vorbitoare de engleza, rusa si bineinteles bulgara, descurcarete si orecum dragute. In continuarea lobbylui se ajunge la... (ati ghicit) lobby bar, 6 mese moderne insotite de cate 4 scaune, internet club = 3 unitati centrale (de calculator) cu monitoarele (lcd) aferente (internetul este free doar in zona lobbyului, viteza foarte mica, enervant) si la mijloc... piesa de rezistenta... o masa de biliard (contra cost). Ospatarul/chelnerul ce serveste la acesta este cea mai antipatica fiinta posibila. La barul (ce urat) de la receptie se serveste in regimul all inclusiv doar: ceai, cafea, apa... si cam atat. Sticlele din rafturi sunt contracost, 100 votca = 3,5 leva. In imediata apropiere se afla un loc de joaca pentru copii care este in permanenta inchis... si neamenajat. Se inchide la orele 23:00 cu toate ca are orar 00:00 -24:00.

Pont: Cand aveti chef de fumat folositi cu incredere terasa barului, veti vedea tot ce misca... iar dupa 2 zile de "supraveghere" veti sti tot ce misca, care cu care... “mahalalelor”.

Hotelul Slavey: hotelul a avut deschiderea oficiala in iunie 2009, are in compunere 233 de camere dispuse pe 6 niveluri, restaurantul cu terasa (la nivelul 0), piscine exterioare (3 la numar) si una interioara, ~100 de parasolare si sezlonguri (gratuit), cutii de valori (contra cost), casa de schimb valutar (1,83 leva/1euro), un teren de joaca pemtru copii, o sala de fitness (inchisa cu 3 aparate, la nivelul 0 in spatele barului de la piscina interioara), sauna (nu am vazut-o), salon de masaj (145 de leva = 60 minute), un teren de volei sau minifotbal.

Holurile hotelului sunt cam intunecoase ("uzate moral / fizic") cu un tapet cafeniu, deteriorat (scorojit/rupt pe alocuri) de catre locatari mai viteji ce au considerat aceste locuri drept "teatre de razboi" (unele usi suspina dupa loviturile incasate). Pentu a ajunge la nivelurile superioare si inferioare aveti la dispozitie 4 lifturi (2 in imediata apropiere a receptiei iar alte 2 in capatul holului) si 2 scari de circulatie.

Camerele: din “gura in gura” am reusit sa ajungem la camerele ce ne-au fost repartizate, destul de maricele (24-25mp) dotate cu: dulap destul de incapator cu umerase, 2 paruri de 1 persoana, 2 noptiere, o oglinda, un televizor de mici dimensiuni (2 canale romanesti, ambele internationale), un frigider functional (gol), o masuta si o canapea extensibila (nu toate camerele au canapea). Aerul conditionat este de tip split ce raceste corespunzator toate camera, asta dupa ce i-ati pus baterii telecomenzii, camera mai are: draperii, parchet (melaminat) si bineinteles... baia. Curatenia se face zilnic dar superficial (daca esti “baiat de baiat”, poti beneficia zilnic de serviciile profesioniste ale cameristei, contra cost bineinteles) iar schimbul lenjeriei la 3 zile.

Pont: lasati 2 leva (oriunde) pentru camerista si veti beneficiai de aranjamente toata perioada sejurului. Merita.

Baia: este despartita de catre un “perete” de sticla in doua spatii distincte (dusul si spatiul destinat ingrijirii corporale). Aceasta (baia) este prevazuta cu instalatii moderne: telefon, buton de panica, lavoar, uscator de par, oglinda propiuzisa si oglinda de machiaj, 2 prosoape mari, 2 prosoape mici. La marginea lavoarului veti gasii 2 casti de par si 2 doze de sampon. Atat.

Nu sunt incluse: halatele de baie, papucii de casa, paharele, balsamul pentru par, cutia cu: 2 paste de dinti, betisoare urechi, 2 periute de dinti, etc., poti falicita de aceste produse doar daca le ai adus de acasa.

Balconul: amenajat cu mobilier de terasa: 2 scaune (destul de uzate), o masuta rotunda si uscatorul petru rufe cam atat. Parapetii din sticla securizata, securitate zero (se “zgaltiau”). Foarte enervanta lumina de pe balcon, se “stinge”/opreste abia dis de dimineata, dar cu 2 prosoape ude ai rezolvat problema (daca nu sunt ude, le “zboara” vantul.

Pont: Sa va aduceti de acasa cativa saci menajeri (negrii) sau o banala punga inchisa la culoare, O sa ma pomdeniti. Daca aveti cunostinte in ale electricii, cu o surubelnita (+) si mai bine, ati rezolvat problema in “2 timpi si 3 miscari”.

Piscinele: acestea sunt in numar de 4 (3 exterioare si una interioara) ele se afla situate la nivelul inferior, la “rasul solului” in imediata apropierii a restaurantului. Pentru a ajunge la ele trebuie sa folositi lifturile. Doar lifturile (2 la numar) din zona lobby-ului au posibilitatea de a oprii si la nivelul 0, deci cand iesiti din lift in zona 0, trebuie sa o luati la stanga apoi imediat in dreapta, intrati in bar, mergeti inainte si ati ajuns la piscine.

Sa le luam una cate una (crescator), pe rand:

Piscina pentru copii: Adancime 60 cm, de dimensiuni reduse si are ca facilitate un tobogan de mici dimensiuni;

Piscina pentru “adolescenti”: Adancime variabila cuprinsa intre 60 cm – 140 cm, un piculet mai mare, fara facilitati;

Piscina pentru adulti: Adancime variabila cuprinsa intre 160 cm – 140 cm, de dimensiuni cat de cat normale (maxim 20 ml), ca si facilitate ai barul.

Piscina interioare este acceptabila, atat ca si “adancime cat si ca lungime”…nu radeti!!!

P. S. Nu am folosit nici o piscina.

Apa piscinelor era rece cu puternic miros de clor, dar foarte calda fata de apa marii, toate piscinele sunt inconjurate de sezlonguri, cu umbrelutele aferente ce se ocupau dis de dimineata (7:30) la prima ora cu prosoape, sepci, papuci, etc. Nimeni nu apare la piscina pana la orele 10:00 din comoditate si/sau satisfacerea nevoilor primare. O alta “tara”, se ocupa din inertie cat mai multe locuri la toate piscinele, doarece mai tarziu soarele nu mai straluceste la piscina principala si automat se duc la noile locuri. Mergeti “fratilor” la mare, la aerosoli, nu ramane-ti la/in “tarc”.

Pont: Sezlongurile din plastic nu sunt suficiente pentru toti turistii si ca atare primul lucru pe care il veti face dupa ce va treziti, este sa ocupati locuri “la matinal”.

Barul de la piscina: nu merita atentie, sunt foarte multe falsuri (mancare, bautura, personal, etc.), cozi interminabile, produse slab calitativ, personal “absent”, mizerie…sa va mai zic? Fix la orele: 12:00 veti beneficia de cel putin 4 feluri de inghetata. Start. Se pare ca nu v-am convins deci va invit respectuos sa degustati produsele respective. Ultima comanda este la 22:45.

Pont: Daca doriti sa consumati totusi ceva…, ocupati cele 3 mese de afara (cele verzi si cu umbrele) si veti scapa de musafiri nepoliticosi. La bar se “agata” fiecare cu fiecare, pentru socializare, in masa.

Restaurantul principal (altul nu exista): Aici e aici, “piesa”. Dragi compatrioti, nici nu stiti ce va asteapta. Servirea meselor se face dupa urmatorul program: Mic dejun 7:30-10:00, Dejun 12:30 – 14:00, Cina 18:30 – 21:00. Inca de la intrare veti fi surprinsi. Dupa ce scapati de “coada”, la intrare va intampina o doamna cu un tabel si va cere respectuos sa le aratati “cartonasul albastru” “bratara” este doar de decor. Nu il aveti, nu intrati, dupa ce il aratati (cartonasul, ” pezevenchiilor”) purcedeti in “marele altar”.

In partea dreapta aveti: primul rand de salate, GRATARUL (functioneaza doar la mesele principale), si ce va intereseaza cel mai mult …mesele / scaunele.

In partea stanga aveti: toasterul, painicile, produse de paine, BARUL (se deschide doar la mesele principale), fructe, gemuri, iaurtul, fursecuri, …. dulciuri in general.

In fata: TERASA (cel mai important lucru, dupa bar), acolo veti da o “lupta” pentru un loc la umbra, sunt maxim 20 mese, una rezervata in permanenta de catre manager…. deci raman mai putine pentru disputa…... nu faceti imprudenta sa va asezati la aceasta, imediat va apare un ospatar care o sa va explice ca nu aveti voie sa “seviti masa” acolo. Auziti ce tupeu, la un restaurant allinclusive …. sa rezervi mese? Aici, pe terasa, ca sa supravietuiesti trebui sa vi insotit (cu cati mai multi cu atat mai bine), minim 2 persoane.

Dimineata “mai e cum mai e” dar la mesele principale se da o adevarata “batalie”, fiecare rezerva pentru fiecare, fiecare il “injura” pe celalalt cerand explicatii tupeiste celor ce a ocupat 3 mese (unindu-le), mici certuri si nemultumiri, “romanism” pana la ultima picatura.

“Premiantii” ce/care au reusit sa isi duca la bun sfarsit misiunea, ocupand cat mai multe mese, unindu-le, pleaca intr-o alta misiune si mai dificila: nevoia de hrana. Aceasta se manifesta “fioros”, contracronometru, cat mai multa mancare in cat mai scurt timp. Primele ce/care se termina sunt fructele (putine la numar), urmeaza prajiturile (dupa a 3 a zi, se mai linisteste treaba) apoi ciorba, gratarul si (in sfarsit) felurile gatite. Dupa aceasta misiune urmeaza alta si mai dificila aprovizionarea cu bauturi (luarea cu asalt a barului). In tot acest timp persoana ce a ramas “de straja patriei” la mesele acaparate trebuie sa se “lupte” la propiu cu: pescarusii, vrabiutele, ciorile, etc. ce atenteaza cu mult tupeu la “capturile” acumulate, atacand cu nesimtire farfuriile pline pana la refuz, servindu-se fara nici o jena din acestea. Ca drept multumire…va va lasa cate un “cadou” specific. Poate castigati la loto.

Deci la restaurantul principal (nu cautati altul ca nu exista) veti gasi intotdeauna: 2 feluri de ciorba (una de legume, alta cu carne), cea cu carne se termina instant, 3 feluri de mancare gatita (porc, peste, vita), o multitudine de salate (varza alba cu morcovi, rosi cu castraveti, salata verde cu porumb, orientala, un fel de salata de “beuf’ dar fara “beuf’, castraveti verzi cu maioneza gen tatichi, etc.), garnituri (fasole fiarta, orez, cartofi prajiti, paste, etc.), pizza, gratar (porc, peste, carnati, mici, legume la gratar, etc.), hamsie marinata, fructe (in primele zile au fost citrice: lamaii, grapefruits, kiwi, portocale iar in urmatoarele zile au fost fructe de sezon: pepene rosu si piersici) si prajituri (dulciuri) fara gust. Totul se repeta la nesfarsit zi de zi, cu un pic de alternanta. Sistemul de reclicare functioneaza din plin, totul apare a 2 a zi sub alta forma.

Nu exista nici un fel de mancare pentru diabetici sau copii (


[fb]
---
Trimis de RossoNerro in 17.06.12 21:23:51
Validat / Publicat: 18.06.12 08:56:00
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5423 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Camera 330
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

16 ecouri scrise, până acum

banal
[18.06.12 12:08:34]
»

@RossoNerro: Un sincer bravo pentru relatare, abia astept si eu sa ma lupt pentru toate cele imi e dor de anul trecut.

RossoNerroAUTOR REVIEW
[18.06.12 12:17:05]
»

@banal: Va multumesc (tuturor) pentru aprecieri si puncte. Din pacate impresiile mele mai au 2 pagini cu detalii foarte importante. Poate le incarca webmaster 10.

Incarc eu o particica:

Cultura; doar 2 chioscuri de ziare/reviste/carti am intalnit in calatoriile mele, preturi destul de piperate, intre 5-8 leva un ziar. Partea buna este ca stirile (ziarele) sunt din ziua respectiva, nu antice sau dedemult.

Fast food: doritorii acestor tipuri de mancare au 2 alternative: McDonald’s (Ronald) si Subway, unul se afla in imediata Internationalului pe alea principala iar celalalt in imediat apropiere a hotelului Mimoza.

Casino: pentru impatimiti jocurilor de noroc, sunt destule oportunitati: Hotel International, Hotel Astera, Hotel Havana, etc. Nu am vazut pe nimeni “fericit”, doar ofuscati.

Imobiliare: pentru investitori imobiliari exista 3 zone cu apartamente de vanzare in zone redizentiale (Lux Vilas, Iglika 1, Iglika 2) cu preturi de ~120.00 leva/120 mp. Apartamentele sunt moderne, garaj propiu, paza, gradina luxurianta, etc.) fiind pozitionate in apropierea punctelor principale de atractie.

RossoNerroAUTOR REVIEW
[18.06.12 12:24:02]
»

@banal:

Inca o particica, sper sa nu se "enerveze" webmaster 10.

Plaja &marea: plaja are un nisip “asa si asa” (scoici, mucuri, pietre, coji de seminte se intalnesc la tot pasul/des), de principiu curata (dar nu obligatoriu), pentru caratenia acesteia sunt raspunzatori salvamarii, intrarea in mare destul de dificila, nu foarte mare adancimea, se poate intra chiar daca aveti copii mici. Apa marii foarte rece 16-18 grade. Salvamari din abundenta, foarte dotati cu mijloace de prima salvare si ajutor. Lungimea plajei este de aproximativ 2 km. Incepe din zona coplexului Riviera Club si se termina in zona portului de yahturi, interesant traseul de parcurs pe jos. In port sunt de vazut cateva ambarcatiuni interesante, exista si “un mini bric” din lemn, Varna este numele lui.

Despre facilitati din partea hotelului gen: ponton, barul de la plaja, sezlonguri, saltelute, umbrele, spatiu de joaca pentru copii sau alte “minuni” nu se discuta.

Acestea nu exista, doar cu plata. Tarifele la “particulari” sunt urmatoare 8 leva sezlongul, 8 leva salteluta sezlongului, 3 leva umbrela /zi, daca pleci nu se considera ca ai platit o zi intreaga trebuie sa o iei de la capat 8+8+3= 19 leva. Totusi daca sunte-ti mai multi (minim 4 persoane), se poate negocia.

Zona free (pentru intins prosoape, cearceafuri, saltelute, jucarii, etc.) este limitata cu o sfoara si are maxim (pe alocuri nu depaseste 2 ml) 8 m latime.

Daca credeti ca plecand in Bulgaria ati scapat de obicieiurile romanesti prezente pe litoral: vanzatorii ambulanti de porumb, coliere, scoici, fotografi, maseuze, etc. nu este cazul acestia sunt prezenti peste tot. Turistii straini intalniti sunt in proportie de 40% romanii, 30% germani, 20% rusi ( culmea, civilizati), iar restul …sunt de alte nationalitati (“nordici”, japonezi, francezi, englezi, etc.). Ca sa ajungeti la mare trebuie sa parcurgeti cam 500 m perpedes, punctul de plecare este chiar pe treptele ce duc la piscina, continuind pe strada…. la intoarcere o sa va fie mai greu sa parcurgeti traseul find usor in panta.

Exista sporturi nautice gen : banana, parasailing, skyjet, etc.

Pont: Doar in zona Hotelului Admiral aveti conditii excelente pentru bronzat (plaja mai larga), in rest este mare aglomeratie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
banal
[18.06.12 12:25:56]
»

@RossoNerro: eu merg in obzor dar si acolo cred ca se dau lupte pentru supravietuire

RossoNerroAUTOR REVIEW
[18.06.12 12:28:21]
»

@banal:

Cred ca ai dreptate... inca o particica

Cea mai mare problema este atunci cand ploua (nu ai ce face), posibilitatea de a gazdui ~550 de “suflete” la mesele din restaurant este dezarmanta. Experienta e la maxim, nimeni nu cedeaza un mm, toti se cearta cu oricare, nervii intinsi la maxim, apocaliptic. “Cireasa de pe tort” este intalatia de aer conditionat ce deserveste restaurantul, nu functioneaza, doar ventileaza miasmele. Mirosurile sunt “pestilentiale”, cantina saracilor este un lux pe langa ce o sa experimentati. Inca de pe holurile hotelului stiti ce o sa alegeti la meniu...

Pont: Pentru produse calitative (bauturi) “mituiti-l” pe Alexander, de departe cel mai descurcaret si prompt barman. Merita. Si luati o tava de plastic (maro) de la el, pentru a nu face mai multe drumuri. Prepara niste cocteiluri grozave dar tebuie motivat baiatu’, ginu’ tonic e gin tonic, nu inlocuitor de gin cu “apla plata cu lamaie”.

Si unul si mai valoros, fiti punctuali (primi) cu orarul cantinei, altfel veti fi pe locul al 2 lea in tot si toate.

Snack Bar: este deschis intre 10:30-12:00 acesta se afla in barul de la piscina si are doar: pizza, sandwichuri, pateuri, salate.

Animatie / petrecerea timpului liber: la hotel animatia este foarte slaba, doar pentru copii. O echipa de 3 persoane incearca din rasputeri sa va momeasca cu diverse “cadouri” (reduceri de 10-30% la salonul de masaj) pentru a participa la diverse activitati “puerile” (aruncat cu “mingiuta” intr-un cerc din piscina, aruncat cu cerculete in….). Nu merita efortul depus. Seara este si mai grav, se incearca a se face un spectacol pe acelasi principiu, dar dvs. sunte-ti actorii principali, daca va angrenati in acest “joc” ajunge-ti de rasul multimii. “Amfiteatru ” este mult spus, neicapator, si plin de tantari. Luna Park nu exista, doar daca considerati ca un carusel si un leagan va multumesc. Dicoteca sau mai stiu eu ce…”nema”. Atat.

A si sa nu uit, aveti sansa sa (va) organizati un campionat de ping-pong, la singura masa existenta. Principiu’ este ca peste tot: Castigatorul ramane la masa, exersati inainte. Bafta.

Pont: Pentru a va distra, folositi cu incredere facilitatile statiunii. Faceti o vizita la barul de langa roata mare de la Admiral, Bizaroo se numeste, contra cost aveti ce vedea. O sticla de votca / coniac / whiskey, etc. costa 40 leva, spectacolul e gratis. Vi-l recomand, pentru domni, pentru doamne mergeti alaturat, vis a vis (imi scapa numele), un”domn” imbracat destul de sumar cu o podoaba capilara rar intalnita, va va intampina cu dansuri orientale (din solduri / “buric”) ce va va “atata” corespunzator.

A si sa nu uit, pentru amatorii de senzatii “tari”exista o intalatie de tip crew (parca asa se scrie) ce va lanseaza /propulseaza, spre neant (cu o acceleratie uimitoare) la aproximativ 50 m inaltime. Costul = 50 de leva de persoana (pot “zbura” 2 persoane odata).

Soc (La Teava): pentru iubitorii de tratamente naturiste pe baza de apa termala, in zona “terminala” a statiuni in cadrul coplexului Riviera Club (Hotel Imperial), se gaseste o minune a naturii (o teava) care raspandeste peste trupurile “obosite”, viata. La marginea zidului despartitor (ce desparte tarmul de mare), la o inaltime de ~ 2,5 m, se revarsa un suvoi de apa termala ce a fost captat pentru fericitii posesori ai bailor termale ale complexul in cauza (un fost complex “nomenclaturist” ce aducea “valuta” tarii) de care beneficiaza foarte multe persoane GRATIS. Acolo se formeaza o coada destul de mare cu persoane ce stau in diferite pozitii, pentru a fi “biciuite” incontinuu de stropii de apa aducatori de speranta. Este o “procesiune” trista indurata cu stoicism zi de zi de “beneficiarii”acestui tratament. Ne trezim brusc la realitate. Cat de “amara” este batranetea.

Gata ca v-am plictisit.

La final, va multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o citindu-mi review-ul. Concedii placute sa aveti, zile insorite si drumuri libere va doresc.Toate ce bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alex1968
[18.06.12 13:59:50]
»

@RossoNerro

Felicitări! De mult nu am mai citit un review cu atât de multe informaţii, extrem de utile. Datorită preţului bun, aveam şi eu în vizor hotelul Slavey pentru vacanţă. Însă când m-am decis asupra perioadei şi m-am dus la agenţie să văd ce aleg pentru intervalul respectiv, am găsit o ofertă destul de bună la Riu Dolce Vita, aşa că, în final, am optat pentru acest hotel.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
RossoNerroAUTOR REVIEW
[18.06.12 14:07:59]
»

@alex1968: Inca o data va multumesc pentru voturi si aprecieri. Va rog sa vizionati fotografiile postate de mine (marite), detaliile sunt foarte importante. Am postat doar o parte (mai am cateva sute) pentru a nu incarca "site-ul". Poate se gaseste o modalitate de a uni textul (integral).

webmaster10
[18.06.12 20:46:28]
»

In general, este mai practic ca eventualele completari sa fie facute prin functia "ecouri" si lasate astfel pentru o mai buna intelegere a mesajului transmis initial in text. Sunt convins ca orice completare va fi la fel de apreciata ca textul (articolul) initial.

Multumim pentru amanuntele extrem de interesante oferite.

RossoNerroAUTOR REVIEW
[18.06.12 20:59:04]
»

Sunt de acord, dar deformeaza textul (aranjarea in pagina)... ca sa afli toate informatiile trebuie sa "derulezi" toata pagina. Neplacut.

Marea parte a cititorilor se opresc acolo unde se termina textul. Foarte rar citesc si ecourile.

Aceasta este parerea mea, sper sa nu deranjez.

nicole33
[18.06.12 22:22:10]
»

@RossoNerro:

Felicitări pentru acest review util prin bogăția de informații oferite și cu un superbonus binemeritat.

Prețul sejurului a fost unul convenabil, dar păcat că așteptările legate de hotel nu au fost împlinite.

Referitor la variantele de drum enumerate de tine, eu aș recomanda variantele nr. 1 și nr. 4 pentru plecare din București, cea prin Vama Veche fiind ideală pentru cei din zona Dobrogei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster10
[18.06.12 22:39:44]
»

@RossoNerro:

Dintr-un anumit punct de vedere ai dreptate. Gandeste-te insa la cei care citesc articolul tau inainte de a insera completarile iar apoi intreaba intr-un ecou ceva ce ai scris ulterior. Cum ii raspunzi? Il pui sa citeasca din nou tot articolul sau ii repeti ceea ce ai inserat in text? Din punctul meu de vedere, in astfel de cazuri, ecourile sunt cea mai buna varianta, iar cei care citesc articolele cu siguranta vor fi foarte atenti si la comentariile/ecourile ulterioare.

Iti doresc vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
RossoNerroAUTOR REVIEW
[19.06.12 08:23:33]
»

@nicole33:

Iti multumesc din suflet pentru "superbonus". Varianta 1 este o optiune buna dar are cateva neajunsuri: relieful nu ajuta, drumurile sunt asa si asa cea ce duce la costuri suplimentare. Varianta nr. 2 este mai accesibila (acum cu "terminarea" A2-lui romanesc), drumul este lin si liber, se poate ajunge cu usurinta la multe "obiective" turistice, arheologice (CetateaTomis, Cetatea grecească Histria/Constanta, Cetatea Callatis/Mangalia, Cetatea Kaliakra din Cap Kaliakra, Castelul de la Balcic / Ferma de midii si multe alte obiective de importanta deosebita din sudul Dobrogei - nordul Bulgariei). Mie imi convine aceasta ruta si o folosesc cu precadere.

@webmaster10, ai dreptate.

Va multumesc inca o data pentru tot, vacante frumoase sa aveti si TCB.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
valeria2012
[27.06.12 19:23:23]
»

Cam la ce capacitate credeti ca a fost ocupat hotelul in perioada in care ati fost? Ma cam sperie inghesuiala, am un sejur in septembrie si nu-mi doresc sa ma calc pe sandale cu nimeni.

p. s felicitari pt rw si pt multitudinea de informatii!

RossoNerroAUTOR REVIEW
[27.06.12 19:56:34]
»

Hotelul a fost "plin ochi", 90% romani. Multumesc pentru aprecieri.

DonCicio
[03.07.12 17:28:03]
»

Felicitari pentru un review extraordinar.

RossoNerroAUTOR REVIEW
[03.07.12 21:16:59]
»

@DonCicio: Va multumesc pentru apreciere. Vacante frumoase sa aveti si toate cele bune.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex1968, banal, DonCicio, nicole33, RossoNerro, valeria2012
Alte impresii din această RUBRICĂSlavey Hotel:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056091070175171 sec
    ecranul dvs: 1 x 1