ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 2 nopți
Familie
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 48 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 16 MIN

Simfonia eleganţei şi bunului gust

TIPĂREȘTE

La Râmnicu Vâlcea mă simt ca acasă! În orăşelul cochet, înconjurat de mânăstiri şi staţiuni balneare, locuiesc neamurile mele, naşii şi mulţi prieteni de-o viaţă. În fiecare vară petrecem două-trei zile în oraş, ne întâlnim cu cei dragi, cumpărăm cele necesare pentru casa noastră de la ţară, rezolvăm diverse probleme administrative, amânate un an întreg. Am avea unde sta câteva zile dar nu vrem să deranjăm pe nimeni... În plus, de ce să nu recunosc, ne place tare mult să ne răsfăţăm un pic, să ne simţim cu adevărat turişti, chiar şi atunci când mergem la o nuntă sau căutăm un anumit tip de vopsea pentru acoperiş, aşa cum s-a întâmplat vara trecută.

Mulţi ani ne-am cazat la Grand Hotel Sofianu, hotelul-muzeu de artă din Parcul Zăvoi. Acest hotel are cea mai bună amplasare posibilă, se află chiar în Parcul Zăvoi, aproape de Casa Anton Pann şi de biserica "Cuvioasa Parascheva"dar şi de zona comercială şi administrativă a oraşului. Am renunţat cu părere de rău la Grand Hotel Sofianu după o noapte nedormită din cauza unui chef cu lăutari la un restaurant din parc. Eu pot trece cu umor peste multe probleme, mai mici sau mai mari, dar gălăgia din timpul nopţii nu o pot ignora, mai cu seamă că nu era prima oară când ni se întâmpla aşa ceva. E drept că nu a fost vina hotelului dar curăţenia şi liniştea sunt cele mai importante pentru mine, nu îmi permit să vin obosită sau bolnavă dintr-o vacanţă.

Hotelul Simfonia ne-a fost recomandat, cu toată convingerea, de o verişoară foarte pretenţioasă şi umblată prin toată lumea. Pe Boocking.com, hotelul Simfonia este premiant, are cea mai mare notă dintre hotelurile şi pensiunile din oraşul Râmnicu Vâlcea (9,5 din peste 600 de evaluări). Aşa cum ne aşteptăm de la un hotel-boutique de patru stele, tarifele de cazare nu sunt mici (circa 50 euro pe noapte pentru o cameră dublă şi 100 euro pe noapte pentru un apartament) dar nu mi se par exagerate dacă ţinem cont de calitatea serviciilor oferite.

Prima dată ne-am cazat la Simfonia în urmă cu vreo cinci ani, cu ocazia unei nunţi. Ne-a plăcut aşa de tare încât am revenit în fiecare an, câteodată chiar de mai multe ori într-un an... nici gând să mai căutăm altceva, hotelul Simfonia a devenit preferatul familiei mele! Acum, drept să spun, eu aş fi încercat şi altă variantă de cazare din oferta destul de bogată dar fiul meu este fan declarat al hotelului Simfonia. Şi al restaurantului, desigur...

Unde se află hotelul Simfonia? Pe strada George Enescu, nr. 42-44 (paralelă cu Calea lui Traian), într-un cartier liniştit, cu case frumoase şi multă verdeaţă, destul de aproape de centrul oraşului (15-20 minute de mers pe jos, în pas lejer) dar şi de mânăstirea Troianu şi de ieşirea din oraş spre Govora şi Ocnele Mari. Cel mai bun reper este Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vâlcea, hotelul Simfonia fiind situat chiar în spatele acestei instituţii. Cele mai apropiate magazine le veţi găsi la parterul blocurilor de pe Calea lui Traian, peste drum de Poliţie.

Clădirea hotelului, nouă şi modernă, colorată în tonuri de mov şi gri, nu poate trece neobservată. Intrarea în hotel se face direct din stradă, nu are grădină dar dispune de o mică parcare subterană şi de o parcare exterioară generoasă, supravegheată video, gratuită pentru turiştii cazaţi la hotel şi pentru clienţii restaurantului. Parcarea exterioară a fost amenajată în urmă cu vreo doi ani, pe locul unei case care a fost cumparată şi demolată de proprietarii hotelului.

Hotelul Simfonia dispune de 34 de camere şi două apartamente care pot satisface pretenţiile celor mai exigenţi turişti. Aşa cum îi stă bine unui hotel boutique, Simfonia reuşeşte să creeze o poveste de vacanţă, fiecare etaj are personalitatea lui bine conturată.

La parterul hotelului se află recepţia micuţă în vecinătatea căreia este amenajat un salonaş luminos, decorat în stil oriental. Mobilierul, lămpile turceşti viu colorate, orhideele delicate, beţişoarele parfumate, pernuţele îmbrăcate în materiale lucioase sunt detaliile care alcătuiesc un decor sofisticat şi în acelaşi timp, primitor. Tot la parter se află restaurantul în care se serveşte, în vremuri normale, micul dejun. Vara trecută, potrivit regulilor ştiute de toată lumea, acest restaurant a fost închis şi micul dejun a fost servit în camere sau pe terasa de la ultimul etaj al hotelului, în funcţie de preferinţele turiştilor. Am să vă spun doar că acest mic restaurant de la parter este foarte dichisit, decorat în culori pastelate, dotat cu mobilier alb şi cu un şemineu care încălzeşte atmosfera în anotimpul rece şi aduce un plus de romantism cinelor în doi.

Deşi hotelul are are doar cinci etaje, este prevăzut cu un lift mic şi modern care are un singur cusur, te duce doar până la etajul 4. Prin urmare, clienţii restaurantului de la ultimul etaj trebuie să urce şi să coboare pe scări. Pe noi nu ne deranjează dar sunt oameni care au probleme reale de sănătate şi este bine să fie informaţi asupra acestui aspect. Noi am folosit liftul doar când aveam bagaje, este o plăcere să te plimbi în sus şi-n jos pe scara interioară, iluminată natural, gătită cu multe plante şi tablouri de bun gust.

Etajul 1 este amenajat în stil clasic, camerele fiind decorate în tonuri elegante de bej şi maro. Etajul doi este "îmbrăcat" în culorile alb-albastre ale vacanţei, fiind dedicat romanticilor, veşnic îndrăgostiţi de soare şi de valurile azurii ale mării. Etajul trei este recomandat tinerilor (indiferent de vârsta din buletin), oamenilor dinamici şi nonconformişti. Culorile dominante ale etajului 3 sunt roşu-alb-negru, culorile cărţilor de joc care apar pe tapet dar şi pe faianţa din băi. La etajul 4 se află cele două apartamente decorate în stil oriental, o cameră tripă, sala de fitness şi saunele. Tablourile, aplicele şi piesele de mobilier de pe holurile hotelului sunt alese cu grijă pentru a se încadra în povestea fiecărui etaj.

Nu sunt două camere identice, nici măcar pe acelaşi etaj al hotelului. Unele sunt mai spaţioase, altele mai micuţe, unele au pat matrimonial, altele paturi separate. Diferă tapetul, draperiile, corpurile de iluminat, tablourile, chiar şi felul în care este amplasat mobilierul. La fiecare etaj, există o singură cameră dublă cu balcon, mai mică decât vecinele ei. Toate camerele sunt mochetate, dotate cu sistem centralizat de climatizare, televizor, minibar, seif. Băile camerelor duble sunt prevăzute cu cabină de duş modernă şi instalaţii sanitare de cea mai bună calitate dar nu veţi găsi două băi la fel în tot hotelul. Diferă gresia şi faianţa, oglinzile, lămpile... băile fac parte din aceeaşi poveste cu camerele, sunt decorate în aceeaşi notă clasică, romantică sau modernă.

După ce am trecut prin mai multe tipuri de camere duble, situate la toate etajele hotelului, pot spune că preferata mea este camera cu pat matrimonial şi balcon de la etajul 2. Decorată în stil mediteranean, liniştitor şi reconfortant, te duce cu gândul la o vacanţă însorită, petrecută undeva la ţărmul mării.

Vara trecută am rezervat telefonic, pentru două nopţi, unul dintre cele două apartamente situate la etajul 4 al hotelului. Am plătit la plecare, cu cardul bancar, contravaloarea cazării şi a consumaţiei de la restaurant. Se poate plăti cu vouchere de vacanţă. Am comunicat foarte bine cu personalul de la recepţia hotelului, doamnele sunt elegante ca ţinută şi atitudine, amabile, dornice să fie de ajutor turiştilor. Este bine să le spuneţi ce fel de cameră preferaţi, vor face tot ce este posibil ca să fiţi mulţumiţi şi să reveniţi la hotelul Simfonia. Se poate să vă cazaţi mai devreme şi să părăsiţi camera după ora 12 dacă nu vă "intersectaţi" cu alţi turişti.

Am primit cartelele de acces în apartament imediat ce am ajuns la hotel, pe la ora14. Cele două apartamente orientale de la etajul patru sunt "gemene", diferă doar culoarea mobilierului, tapetului, mochetei, tablourile, oglinzile şi veiozele din dormitor. Am primit apartamentul în care predomină nuanţele de bej, cel roşu fiind în renovare.

Apartamentul în care am fost cazaţi este spaţios, luminos, confortabil... îţi dă starea aceea de bine, de relaxare pe care ţi-o doreşti într-o vacanţă, chiar şi într-o noapte de tranzit petrecută la un hotel. Se intră direct în livingul prevăzut cu un dresing încăpător, dotat cu multe umeraşe şi rafturi, unde am depozitat bagajele, încălţămintea, hainele. Uşile dresingului sunt placate cu oglinzi mari. În dresing am găsit seiful, halatele albe de baie şi papucii de unică folosinţă, perie pentru haine şi ghete, pungi şi alte nimicuri care-ţi pot fi de mare ajutor atunci când eşti plecat de acasă.

În living se află o canapea extensibilă, un fotoliu şi câteva piese de mobilier foarte frumoase, decorate cu motive orientale delicate (măsuţa, servanta pe care este aşezat televizorul şi biroul). Pe birou, pe o tavă din inox, sunt aliniate cana-fierbător, ceşti, pahare, linguriţe, pliculeţe de ceai, ness şi zahăr. Minibarul, plin cu băuturi alcoolice şi răcoritoare, apă şi diverse cronţăneli (contra cost), este mascat sub birou. Ca să răcim o sticlă de apă şi o cutie de bere, trebuia să scoatem câte ceva din minibar.

Din living se intră în dormitor şi în baie. Piesa centrală a dormitorului este patul matrimonial imens, cu saltea excelentă, lenjerie albă din damasc, pilotă uşoară şi multe perne de dimensiuni diferite. Patul este încadrat de noptiere decorate cu aceleaşi fine motive orientale ca şi mobilierul din living. Sunt foarte interesante statuetele ce reprezintă o zeitate orientală, transformate în veioze. În dormitor se mai află doar o comodă cu multe sertare pe care este cocoţat televizorul (ceva mai mic decât cel din living) şi o banchetă de două persoane care se afla cu câţiva ani în urmă în living, în locul canapelei extensibile.

Din dormitor se iese pe terasa acoperită, ideală pentru o mică întâlnire de familie la cafeaua de dimineaţă sau la un pahar de vin, după lăsarea serii. Pe terasă şi-au găsit locul o masă cu patru scaune din fier forjat, vopsite în nuanţe de mov şi un set de mobilier de grădină din imitaţie de ratan, alcătuit dintr-o măsuţă, o canapea şi două fotolii comode. Pe măsuţă este aşezată o scrumieră din ceramică smălţuită cu capac, semn că acesta este locul potrivit pentru fumători. De pe terasa apartamentului am admirat tabloul plăcut al unui oraş de provincie cu case îngrijite, înconjurate de grădiniţe cu flori şi pomi fructiferi. În plan îndepărtat, spre Olăneşti, se zăresc munţii!

Baia apartamentului este spectaculoasă, genul de baie pe care ţi-ai dori s-o ai acasă. Mare, cu aerisire naturală, placată cu faianţă roşie şi gresie bej, dotată cu tot ce-ţi trebuie într-o baie. Un perete desparte zona în care se află cada şi chiuveta (încastrată într-un dulăpior cu sertare), de zona în care se află vasul de toaletă, bideul şi cabina de duş încăpătoare cu pereţi de sticlă. Este o idee foarte bună să delimitezi cele două zone, când intri în baie te învăluie o atmosferă plăcută, relaxantă la care contribuie din plin corpurile de iluminat elegante şi oglinda mare cu ramă vintaje.

Pe raftul de inox din baie am găsit un teanc de prosoape albe de diverse dimensiuni, pufoase, discret parfumate. Sub acest raft este montat uscătorul de păr. Prosopelele mici de mâini erau aşezate lângă chiuvetă, alte prosoape erau puse pe jos alături de cadă şi cabina de duş, pentru a preveni alunecarea. La capitolul răsfăţ aş trece gama variată de cosmetice cu extract de ceai verde (săpun, şampon, balsam, gel de duş, loţiune de corp). Nu trebuie să vă faceţi griji dacă aţi uitat periuţa, pasta de dinţi sau articolele pentru bărbierit. Le veţi găsi în baie, sigilate în punguţe mici de plastic.

În ambele camere ale apartamentului este montat câte un panou pentru reglarea individuală a temperaturii. Sistemul centralizat de climatizare este modern, eficient şi silenţios, am avut parte de răcoare în zilele caniculare. Singurul calorifer este port-prosopul din baie. Nu am stat iarna la hotelul Simfonia, o singură dată ne-am cazat spre sfârşitul toamnei când am setat climatizarea pe aer cald şi am avut confortul termic dorit.

Există internet wi-fi gratuit în tot hotelul şi funcţionează foarte bine. Am solicitat la recepţie masa şi fierul de călcat, au au fost aduse în scurt timp de cameristă şi au rămas în apartament până la plecare.

Cele două apartamente se află chiar sub restaurant dar nu am fost deranjaţi niciodată. Vara trecută nu au avut loc evenimente dar în condiţii normale, turiştii care doresc să rezerve un apartament sunt informaţi despre eventualele petreceri, însoţite inevitabil de gălăgie.

Cameristele sunt discrete şi harnice, am remarcat în tot hotelul ordinea şi curăţenia perfectă. Vara trecută am renunţat la serviciile de curăţenie, am solicitat doar prosoape curate şi produse cosmetice pentru baie pe care le-am primit la uşă.

La acelaşi nivel cu apartamentele sunt situate sala de fitness şi zona de relaxare. Înainte de restricţiile cauzate de covid, turiştii cazaţi în hotel aveau acces gratuit şi nelimitat la sală şi saune, deschizând uşile cu cartela la de la cameră. Pentru clienţii din afara hotelului, exista un sistem de abonamente. Vara trecută doar cei cazaţi în hotel puteau utiliza sala de fitness, cu programare într-un interval limitat de timp, convenit cu doamnele de la recepţie.

Sala de fitness, "mobilată" cu echipamente cardio şi de forţă de ultimă generaţie, este locul potrivit pentru persoanele dinamice. Spaţioasă, decorată în culori vesele între care predomină portocaliul, foarte luminoasă, prevăzută cu televizoare cu ecran mare şi cu dozatoare de apă plată, dotată cu vestiare cu duşuri şi toalete pentru clienţii din afara hotelului, sala de fitness de la hotelul Simfonia este una dintre cele mai moderne şi civilizate pe care le-am văzut până acum. Desigur, eu nu mă pricep în domeniul acesta dar flăcăul nostru a fost client fidel al sălilor de fitness în adolescenţă. De când s-a făcut om mare, face sport acasă dar frecventează cu plăcere o sală bună în vacanţă, mai ales când cedează tentaţiilor gastronomice.

Zona de relaxare, închisă vara trecută din pricina pandemiei, include cele două saune, una uscată şi una umedă, asemănătoare unui mic hammam turcesc. Pe rafturile de pe hol sunt aşezate în ordine halatele de baie, prosoapele, papucii de unică folosinţă, aromele pentru saune şi pentru zona de relaxare. Chiuveta şi oglinda cu ramă bogat ornamentată din baie sunt cele mai frumoase piese din acest loc!

Cu două veri în urmă, am avut ocazia să avem întreaga zonă de relaxare la dispoziţia noastră pentru o seară. Muzica ambientală, aromele, decoraţiunile orientale... ne-au scos din rutina zilnică şi ne-am răsfăţat într-o atmosferă unică. Saunele erau pregătite, nu ne-a deranjat nimeni, personalul care are în grijă această zonă se retrage discret şi te lasă de capul tău, să-ţi savurezi momentul de răsfăţ. Deşi nu sunt amatoare de saune, recunosc că este foate plăcut să ieşi din apartament, îmbrăcat în halat de baie şi să ajungi direct în acastă mică lume a aromelor şi culorilor orientale. Te duce cu gândul la poveştile Şeherezadei... ai tot lenevi... ai tot visa frumos...

Înainte de covid, micul dejun se servea sub formă de bufet suedez în restaurantul cu aromă de cafea bună şi cornuri calde de la parterul hotelului. De la 7,30 la 10, în zilele lucrătoare iar în weeckend, până la ora 11 (ţinând cont că unii oameni dorm mai mult după un chef sau pur şi simplu, se odihnesc în zilele lor libere). Tot la capitolul răsfăţ, aş trece micul dejun de la hotelul Simfonia! Variat, gustos, cu multe bunătăţi preparate în bucătăria proprie, mai mult decât suficient dar fără risipa pe care am întâlnit-o în multe hoteluri... Omleta şi ouăle ochiuri, ceaiul sau cafeaua se comandau şi erau aduse de ospătăriţă la masă.

Este cert, covidul ne-a schimbat vechile obiceiuri şi a impus noi reguli! Vara trecută, am primit de la recepţie o listă cu toate produsele oferite la micul dejun (o variantă de compromis, mult mai puţin variată decât în cazul bufetului suedez din anii precedenţi). Am fost rugaţi să ne exprimăm preferinţele, menţionând ora la care dorim să ni se servească prima masă a zilei. Am decis să mâncăm liniştiţi pe terasa însorită a apartamentului, alternativa aproape la fel de sigură dar mai puţin comodă fiind terasa restaurantului de la etajul 5.

Fix la ora 9 dimineaţa, a bătut la uşă recepţionera, mascată, parfumată şi veselă. Ne-a adus micul dejun pentru trei persoane pe o măsuţă de servire cu rotiţe, aşa cum am văzut în filme. A fost o premieră pentru noi, niciodată nu am solicitat micul dejun în cameră... Ne-au adus prea multă mâncare, mult mai multă decât ne luam singuri de la bufetul suedez dar n-am risipit nimic (ce n-am putut termina, am păstrat pentru mai târziu). Am avut de toate, omletă, un platou cu brânzeturi şi mezeluri, legume proaspete, măsline, un coşuleţ cu mai multe sortimente de chifle şi pâine proaspătă, altul cu produse de patiserie calde, unt, gem, miere, fructe. De băut, apă, suc, ceai şi cafea excelentă... Într-o dimineaţă soţul meu a solicitat micul dejun de post şi a avut o surpriză plăcută. Special pentru el, bucătarul a pregătit mâncare de post sănătoasă şi gustoasă care nu se regăsea pe lista primită de la recepţie (ciuperci sote, cartofi cu rozmarin, ratatouille adică un soi de ghiveci cu nume simandicos).

La ultimul etaj al hotelului se află restaurantul elegant care se adresează clienţilor amatori de fineţuri culinare. Meniu sofisticat, mâncare delicioasă, preţuri pe măsură, justificate de calitatea preparatelor şi de prezentarea într-o manieră demnă de un concurs gastronomic! Vara trecută a fost deschisă doar terasa cochetă care oferă o imagine panoramică de excepţie a centrului oraşului. Este cu siguranţă una dintre cele mai frumoase terase din oraş, frecventată de turişti dar şi de vâlcenii pretenţioşi, amatori de preparate culinare fiţoase sau doar de o cafea bună, savurată într-un loc intim şi primitor.

N-am scris niciodată separat despre un restaurant din cadrul hotelului unde am fost cazaţi dar de data aceasta voi face o excepţie. Restaurantul Simfonia ocupă locul 1 în topul restaurantelor vâlcene întocmit de Tripadvisor şi cred că merită din plin să fie prezentat şi pe saitul nostru.

Recomand din tot sufletul hotelul Simfonia, atât celor aflaţi în interes de serviciu la Râmnicu Vâlcea cât şi turiştilor care caută un hotel-boutique cu servicii de excepţie. În ultimii ani, am remarcat cu bucurie prezenţa turiştilor străini în hotel şi pe terasa restaurantului. Desigur, noi vom reveni la Simfonia cu ocazia unui eveniment fericit din familie, cu ceva treburi de rezolvat prin oraş sau fără niciun motiv anume, doar de plăcere!


despre SERVICII

Tot personalul hotelului Simfonia (recepţionere, cameriste, chelneriţe) se remarcă prin amabilitate şi promptitudine. Am fost primiţi cu zâmbete şi o vorbă bună... acesta este unul dintre motivele pentru care am revenit la Simfonia! În vara pandemiei au fost respectate toate măsurile menite să-i dea turistului un sentiment de siguranţă.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Hotelul Simfonia este un hotel-boutique în care fiecare etaj şi fiecare cameră are ceva special dar toate au în comun confortul şi eleganţa. Apartamentele au terase mari, majoritatea camerelor nu au balcon. La fiecare etaj se află o singură cameră cu balcon. În momentul rezervării este bine să precizaţi ce fel de cameră doriţi, ţinând cont de faptul că etajul 1 este decorat în stil clasic. etajul 2 în stil mediteranean, etajul 3 într-o notă modernă, tinerească. Indiferent de stil şi culori, toate camerele sunt mochetate, dotate cu mobilier de calitate foarte bună, sistem centralizat de climatizare, seif, minibar, tv cu o mulţime de canale, internet wi-fi care funcţonează bine. A fost linişte, am dormit excelent dar este bine să întrebaţi dacă este organizat vreun eveniment la restaurant.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Micul dejun, atât în varianta bufet-suedez cât şi în varianta de pandemie cu servire în cameră, a fost foarte bun, excelent chiar! Produse proaspete, gustoase, bine preparate şi o cafea delicioasă... Restaurantul cu terasă de la ultimul etaj se adresează clientilor pretenţioşi, amatori de o experienţă culinară de excepţie, cu un preţ pe măsura calităţii!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul Simfonia este amplasat pe o străduţă cu sens unic dintr-un cartier liniştit al oraşului, cu aspect de staţiune balneară. Centrul oraşului este destul de aproape, circa un sfert de oră de mers pe jos, în pas de plimbare. În apropiere sunt destule magazine alimentare bine aprovizionate.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

În vremuri normale, turiştii cazaţi la hotel au parte de acces gratuit la sala de fitness bine dotată şi la zona de relaxare amenajată în stil oriental care include două saune. Terasa cu vedere panoramică de la ultimul etaj este locul potrivit pentru a savura o cafea sau o băutură răcoritore în serile calde de vară.

La mică distanţă de hotel puteţi vizita Parcul Zăvoi, Casa Anton Pann, Muzeul de Artă Simian, Muzeul Satului Vâcean de la Bujoreni, Episcopia Râmnicului, mânăstirea Troianu, vechile biserici ale oraşului. În apropierea oraşului Râmnicu Vâlcea sunt foarte multe obiective turistice, între care amintesc: Salina Ocnele Mari, staţiunile Govora, Olăneşti şi Călimăneşti-Căciulata, mânăstirile Cozia, Turnu, Stânişoara, Govora, Surpatele, Dintr-un Lemn, Frăsinei, schiturile Iezer, Pahomie şi Pătrunsa...

Puteţi petrece mai multe zile de vacanţă la hotelul Simfonia din Râmnicu Vâlcea, îmbinând excursiile în jurul oraşului cu relaxarea la strandurile cu apă sărată de la Ocnele Mari, cu apă termală de la Căciulata sau la centrele spa moderne de la Olăneşti.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floria in 26.04.21 16:44:43
Validat / Publicat: 26.04.21 18:59:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA. A mai fost în/la: Grand Hotel Sofianu

VIZUALIZĂRI: 666 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Hotel Simfonia.Dormitorul apartamentului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52700 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 48.60 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterPHONE
    [26.04.21 21:41:38]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)  -​​

    ​​

    ​​Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    ​​

    crismisPHONE
    [27.04.21 09:13:52]
    »

    Frumos! La începutul anul trecut proiectasem pentru luna mai o excursie prin Oltenia de Sub Munte, cu finalizare la Cazanele Dunării. Râmnicu Vâlcea și Hotel Simfonia erau și ele în calcul... Din păcate, s-a ales praful; n-am renunțat la idee, ba chiar am îmbunătățit-o, dar e important să nu mai existe restricții semnificative. Poate la anul?!...

    Pe de altă parte, mie, asta cu lipsa evenimentelor în perioada pe care o traversăm, îmi convine de minune! Am renunțat de multe ori în trecut la cazări ​interesante când mi-a trecut prin cap: "Dar dacă au nuntă în weekend?!!" Vorba ta, nu-mi permit defel să mă întorc obosită din vacanță! 

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [27.04.21 14:43:17]
    »

    @webmaster:  Mulţumesc! Vă doresc o zi frumoasă!

    FloriaAUTOR REVIEW
    [27.04.21 14:56:35]
    »

    @crismis:  Dacă veţi ajunge la Râmnicu Vâlcea şi veţi alege hotelul Simfonia, solicitaţi din timp la recepţie micuţa cameră alb-albastră cu balcon de la etajul 2 sau "sora" ei de la etajul 3, cu un tapet imprimat cu cărţi de joc. ​​

    Grand Hotel Sofianu este o variantă de cazare la fel de interesantă. Este un adevărat muzeu de artă contemporană, amenajat într-o clădire veche de la marginea parcului Zăvoi şi are o mică piscină cu valuri care-mi place mult. Aş recomanda Grand Hotel Sofianu doar în sezonul rece când nu sunt deschise terasele din parc. ​​​​

    Evenimentele organizate la sfârşit de săptămână sunt o problemă reală şi pentru mine. De multe ori caut variante de cazare fără restaurante mari sau solicit o cameră cât mai ferită de gălăgie. Restaurantul hotelului Simfonia nu este mare, rareori au loc evenimente care se prelungesc până noaptea târziu. Am apreciat sinceritatea personalului de la recepţie, ne-au comunicat dacă este organizată vreo petrecere în perioada în care le suntem oaspeţi. ​​

    Sărbători cu linişte şi bucurie îţi doresc! ​​

    ​​

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, Floria
    Alte impresii din această RUBRICĂSimfonia Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049063920974731 sec
    ecranul dvs: 1 x 1