ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Pascani
ÎNSCRIS: 05.05.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 5 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13 si 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Prin Ucraina

TIPĂREȘTE

In luna iunie si apoi in iulie, am vizitat (calatorind cu auto propriu), de doua ori Kievul si in prisma acestor vizite am sa incerc sa va spun ceva despre modalitatile de a ajunge la Kiev, variantele de traseu, drumurile si orasele din Ucraina.

Kievul am sa-l las pentru un review separat.

De fiecare data am incercat sa schimb traseul de plecare cat si cel de revenire in tara si asa am ajuns ca impreuna cu excursia de anul trecut sa strabat Ucraina spre Kiev pe cinci variante de traseu.

Am intrat si iesit din tara in iunie prin vama Siret si prin Otaci-Moghilau in iulie. In aceste calatorii nu am stat niciodata mai mult de jumatate de ora in vama si zic eu ca trecerea vamii a fost rapida intrucat in vizile mele anterioare in Cernauti am avut nesansa sa stau aproximativ 3 ore la intoarcere.

Pasaportul valabil e strict necesar si in general trebuie multa rabdare mai ales la intoarcere in vama romaneasca.

Vama din Moghilau a fost la intoarcere mult mai libera decat cea din Siret.

Daca e sa va recomand o varianta de traseu sa zicem din centrul Moldovei, as alege fara rezerve varianta prin vama Otaci si apoi Vinnytsia, Berdychiv, Zytomir, Kiev.

In Ucraina peste 80 % din acest traseu este pe doua benzi si se circula in conditii bune, iar in Basarabia cu exceptia Sculeni –Balti, drumul este bun.

Se poate face o pauza si vizita orasul Vinnytsia, un oras frumos nu mohorat asa cum sunt altele prin Ucraina. Dezavantajul aici ar fi ca se sta in doua puncte vamale, dar acestea sunt mult mai libere decat cel din Siret.

Pentru cei ce ies prin vama Siret, ca noutate fata de anul trecut, drumul pana la Cernauti este complet reabilitat, dar de acolo pana in Zytomir este valurit si peticit.

Cand m-am intors in iulie am incercat si varianta Kiev-Uman-Nemyriv-Moghilau, dar nu recomand, decat unora ce doresc in mod special o vizita in Uman, parcul Sofiyivka (foarte frumos de altfel).

A alta ruta a fost la intoarcere in iunie prin Rivne, Dubno, Ternopil, Cernauti. Drum foarte bun pana in Dubno apoi valurit pana in Cernauti circa 300km... Varianta aceasta este si mult mai lunga.

Anul trecut am efectuat si un traseu prin Kolomyya si Lviv, dar nu recomand decat daca e strict necesar sa se mearga pe acolo intrucat drumul este f. prost pina in Lviv.

Prin Ucraina mai ales pe drumurile de calitate se circula cu o medie de viteza peste cea din Romania, mai ales datorita faptului ca nu prea se trece prin localitati, orasele mari au centuri ocolitoare iar masinile de politie ucrainiene nu sunt dotate cu radare mobile.

Circula cu viteza inclusiv cei dotati cu rable Lada sovietice si nu mai zic de cei cu Lexus si ML-uri. Ca fapt divers nu am fost niciodata oprit de politie, nu am intalnit radare si nu am intampinat nici o problema, cu exceptia faptului ca la intoarcere am mai schimbat cate un rulment, o bucsa si bielete la masina dar cauza defectarii lor nu tine neaparat de drumurile din Ucraina.

In calatoriile mele prin Ucraina am parcus peste 5.000 km, si as face mentiunea ca cele mai proaste drumuri sunt inspre granita cu Moldova si Romania.

Deasemeni fac mentiunea ca daca vi se face foame pe drumurile din zona specificata anterior, este complicat cu masa intrucat nu prea sunt restaurante pe marginea drumului si nici prin orasele mici, cum sunt la noi, nu au meniu si nu vorbesc in engleza.

In orasele mari este alta treaba. Unde am oprit aveau meniu iar chelnerii vorbesc engleza, mancarea este foarte buna si preturi sub cele de la noi.

Ucraina in general in zona rurala este saraca, satele sunt cenusii si monotone, oamenii arata ca nu o duc prea bine din punct de vedere financiar, in schimb pe drumuri nu vezi carute si cai. Au doar niste mici atelaje motorizate (tractor+ remorca) cu care isi fac treaba.

Cand treci din Ucraina in Basarabia, diferenta este net in favoarea moldovenilor asta doar privindu-le casele. In schimb drumurile ucrainiene nu prea trec prin localitati asa cum e pe la noi. Poti merge zeci de km fara sa vezi o casa sau un om. Doar drumuri laturalnice ce se desprind din drumul principal, liziere de paduri si campuri cultivate cat vezi cu ochii. Stau si ma intreb cand sunt atatea pamanturi cultivate de ce oamenii de acolo o duc asa de prost

Am traversat si vizitat si cateva orase si daca e sa va recomand o oprire pentru masa, periplu turistic si cazare peste noapte as alege fara rezerve orasele Lviv, Vinnytsia, Kamenitsa si Ivano Franciscv si bineinteles Cernauti.

Lviv (vizitat de mine anul trecut) e un oras frumos cu cladiri vechi si monumente istorice, plin de turisti si activitati turistice, spectacole, restaurante etc. Strazile in schimb, aici ca si in Cernauti, sunt pavate cu piatra bazaltica de pe vremea administratiilor de inainte de 1918 si s-au cam degradat in timp.

Cand sa ies din Lviv m-am ratacit si mi-au cam sarit rotile de la masina cat m-am invartit o ora pe acolo. Despre Cernauti sau scris multe aici si acum, ca tot e drumul facut, va invit sa-l vizitati.

Nu mi-au placut Berdychiv, Zytomir, Thermophil. Prin toate aceste orase am trecut sau am oprit pentru o masa la restaurant, inclusiv prin centrul lor si cu toate ca aproape toate au centura de ocolire am preferat sa trecem sau sa oprim pentru a le vizita.

Perla ramane tot Kievul care a adunat in timp parca toata frumusetea si bogatia ucrainei care nu se compara cu niciunul din orasele anterioare si este peste multe orase mari europene care le-am vizitat eu, inclusiv Bucuresti.

In toamna planuiesc sa merg in Odesa prin Chisinau si am sa va spun cate ceva si din acest periplu. Drumuri bune sa aveti.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Lucian74 in 26.07.17 21:11:06
Validat / Publicat: 26.07.17 21:45:26

VIZUALIZĂRI: 2514 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lucian74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15400 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[26.07.17 21:33:18]
»

@Lucian74:

si daca e sa va recomand o oprire pentru masa, periplu turistic si cazare peste noapte as alege fara rezerve orasele Lviv, Vinnytsia, Kamenitsa si Ivano Franciscv si bineinteles Cernauti.

&

Lviv (vizitat de mine anul trecut) e un oras frumos...

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

webmaster
[26.07.17 22:31:18]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în Ucraina:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037440061569214 sec
    ecranul dvs: 1 x 1