ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.07.2013
DE roth
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 04.11.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 5 zile
prieteni
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Calator in Tara Sfanta

TIPĂREȘTE

Cum in primavara ma tot intrebam ce voi face vara asta fiindca nu am programat nimic si acest lucru e cumva ciudat pentru mine care le caut, achizitionez si bughisesc pe toate din timp... apare la fix cursa de Tel-Aviv operata de Wizz.

Intr-o zi, inainte sa plec cu treaba, ma uit pe ceva saituri de turism si vad un anunt interesant "WIZZ" lanseaza cursa de Bucuresti-Tel-Aviv cu incepere din 16.06 si Bucuresti-Dubai cu incepere din final de octombrie.

Dubaiul pica din start, nu e pe gustul meu in acest moment, insa Tel-Aviv-ul a picat manusa. Am dorit sa merg in Israel de ceva vreme si tot ma gandeam cum sa optimizez bugetul.

Cursa se lansase/anuntase la 8 dimineata intr-o zi de luni iar eu am avut bucuria sa gasesc mesajul pe la 11 in aceeasi zi, asa ca nu am stat pe ganduri si am achizitionat 2 bilete dus-intors pentru perioada 25-29.06.

Pentru prima data iau intai biletele si pe urma incepe studiul, asa am aflat ca sambata e Sabat si va fi destul de greu sa calatoresc spre aeroport, mai ales ca zborul are ore foarte bune, insa dimineata devreme daca ti cont de cele 3 ore cu care trebuie sa fi mai devreme... Bucuresti - Tel-Aviv... 6.10-8.40 si retur 9.30-12.05. Norocul vine de la Wizz care schimba zborul de sambata pentru duminica dimineata si astfel am 5 zile la dispozitie.

Am inceput studierea diverselor carti, ghiduri, povesti si cu "lectia" invatata am plecat la drum.

**tips 0

Aterizarea se face pe terminalul 3 pe cand pentru decolare se merge mai intai la terminalul 1, se face predare bagaje, control pasapoarte si cu un autobuz al aeroportului se face transferul catre terminalul 3

Povestea calatoriei in sine va fi o insiruire de tips-uri atat de necesare calatorului, lucruri pe care le-am aflat de pe net sau loco, experiente proprii si povesti aflate de la localnici.

cum ajungi

Din Romania/Bucuresti sunt 2 curse de linie... Tarom si EL-AL... iar de curand cei de la Wizz au reusit sa obtina culoar de zbor si deschiderea cerului pentru cele 2 curse ale lor (Bucuresti si Budapesta)

Cele mai bune preturi la Tarom le-am gasit in jurul a 240 E/dus-intors daca le achizitionam cu destul timp inainte, iar pentru EL-AL nu am facut simulari... nu ma incanta ideea sa merg cu ei.

Anuntarea zborului cu Wizz (recunosc ca sunt fan al acestei companii datorita preturilor), a fost declicul care a spus... gata vara asta merg in Tara Sfanta.

cand e bine sa mergi

Fiind in zona subtropicala, cu desertul care bate la usa e indicat sa mergeti primavara sau toamna. Din Iunie incep caldurile si sunt in varf de cote in Iulie si August.

ce poti face

Desi e o tara relativ micuta, Israelul detine o multime de locuri care merita toata atentia. E atat turistica cu cele 4 mari, ei numind si lacul Galileei tot mare, cat si spirituala prin esenta.

Cum eu am fost in "interes" spiritualo/turistic se intelege ca experientele mele sunt legate de acest aspect.

ziua 1*

De unde aflasem eu ca la zbor-ul de Israel e necesar sa fi cu 3 ore inainte la aeroport nu stiu exact, insa ca un calator obisnuit cu regulile ma grabesc sa fiu in timp util la aeroport.

**Tips 1

La zborul cu wizz ...plecare din Bucuresti....se respecta cele 2 ore pentru cei care au bagaj de cala si ~1 pentru cei cu chek-in-ul facut online. Timpul e suficient daca nu sunt incidente neprevazute la aeroport care sa determine blocaje in control.

Am ajuns devreme rau, undeva pe la 2.30... parca nu aveam rabdare... de... primul meu zbor intercontinental daca stau sa ma gandesc bine si asta cu un... low

Pana pe la 5-5.20 am fost singurele pasagere (eu si cumnata) pentru acest zbor care stateam cumintele la poarta de imbarcare... noroc ca pe ecran era destinatia si nr zborului ca la un moment dat ma luasem de ganduri ca ceva nu e oki.

Totul insa s-a animat rapid dupa ora 5, foarte multi Israelieni... dovada ca aflasera si ei de cursa (normal doar au fost greve cand s-a anuntat deschiderea cerului pentru zboruri low, e si cursa de Budapesta... avis celor din vest), pretul fiind net inferior atat Tarom-ului cat si El-Al-ului, unde pui ca si orele sunt chiar un ele foarte bune.

Fara control special la Bucuresti, fara intarziere si dupa un zbor foarte lin si o aterizare perfecta incepe circul... pentru mine.

Am tot spus ca sunt o vorbitoare de engleza cat sa ma descurc la minim de bun simt si pentru ca nu vorbesc fluent nu am dialogat cu doamna de la control pasapoarte care a fost tare mirata cum de nu stiu mici macar engleza dar vreau sa vizitez Israelul... asa ca am fost trecuta pentru interviu separat.

Atat eu cat si cumnata am luat bagajul care era micut, am stat cumintele la oficiu si am asteptat sa ne cheme la interviu.

Prima am fost eu, m-a intrebat daca stiu engleza si am spus ca putin asa ca a inceput lista de intrebari:

ce caut in Israel/pelerinaj la Ierusalim

unde stau/la biserica romaneasca, aveam adresa scrisa pe un bilet

cunosc pe cineva acolo sau in Israel/nu, am vb doar telefonic cu maica secretara de la biserica si aveam un schimb de sms pe care l-am aratat

cat stau/5 zile

am bilet de intoarcere/da si arat biletul printat

oki, iau drept de intrare pentru 3 luni cu atentionare sa stau doar 5 zile

Cumnata a avut parte de interviu in romana, au adus o vb de romana care translata colegei si incepe artirelia de intrebari:

ce cauta

daca e casatorita

de ce sotul nu e cu ea

daca are copil

de ce nu e si el cu noi

revine la de ce nu e si sotul

cat sta

daca are bani, dar nu au cerut sa ii vada

daca stie pe cineva, daca a mai fost plecata in alte tari

daca a lucrat in strainatate

cam asta a fost

Fiindca stiam ca am dreptul la translator, decat sa ma chinui eu sa explic in engleza si ei sa interpreteze cum vor unele chestii, am preferat sa astept asa ca nu am avut nici un stres suplimentar si am trecut lejer interviul. Per total cred ca am stat cam 30. min in plus.

Am trecut, de cusetele de control, am mers pe culoare lungi pana am dat intr-o zona rotunda, deschisa, de unde se vedea nivelul zero.

Aterizarea se face la nivelul 2 si se coboara pe culoare in panta pana la nivelul 1.

Link plan aeroport iaa.gov.il/Rashat/map.asp ... Israel&lang=eng

Am coborat la nivelul cel mai de jos si am iesit pe usile din fata, asta in sensul de venire prin culoar, aici in dreapta sunt aliniate microbuzele pentru diferite destinati... asa numitele serut-uri.

Pret pana la Ierusalim, prima mea destinatie, 62.5 nis, plata la sofer, plecare cand se umple... in general nu dureaza mult.

Soferul intreaba pe fiecare unde vrea sa ajunga si acolo te lasa, fie hotel sau punct fix. Asa am fost si noi atentionate ca am ajuns in fata biserici, am facut plata, am coborat si am luat contact cu lumea locala si temperaturile mai ridicate.

Asezamantul romanesc se afla pe strada Shivtei Israel nr 46 cu intrare imediat dupa benzinarie, asezamantul fiind pe 2 strazi. Totul in mijlocul cartierului ultranationalistilor ultrareligiosilor sau perciunatilor cum mai sunt numiti.

Am intrat in asezamant, am gasit pe maica responsabila cu cazarea si am spus ca am o "rezervare" telefonica facuta la maica secretara. A mers si a intrebat dupa care am fost cazate intr-un dormitor comun cu inca 2 romance care lucreaza in Israel de ceva vreme. De la ele am aflat multe lucruri utile si interesante pe care o sa le povestesc pe parcurs.

**tips2

Daca in serut urca si un evreu ultranationalist ultrareligios e bine de stiut ca nu va accepta sa stea langa el o femeie.

Asezamantul romanesc... link... jerusalem.ro/contacte.htm.

este intretinut de 3 maicute, responsabile cu curatenia/cazarea, mancarea/aprovizionarea si biserica/slujbele.

Pentru doritori dati un PM si va dau telefonul maicutei care se ocupa de cazare, pretul este de 15 euro pe noapte de om, ai frigider si baie la comun, zona de gatit si posibilitatea de a spala si usca lucrurile.

Pentru un pelerin sau o perioada scurta e destul de de oki din punct de vedere cost/facilitati.

Ca si amplasare ai cam 5 minute de mers lejer pana la Poarta Damascului, ai magazine in zona, precum si o zona de legume/fructe pe str. HaNevi'im de unde se pot lua la pret bun destule lucruri. exista o banca in apropiere insa mi-a refuzat cardul atunci cand am dorit sa scot bani... gasiti in cetate ATM_uri.

Dupa cazare si bun venit oferit de una din femeile cu care am stat in camera (inca nu plecase la lucru) am plecat la plimbare prin cetate.

Nu am folosit harta pe care o aveam cu Via Dolorosa cadou de la un prieten, ci am inceput sa ne plimbam asa la intamplare... insa dupa ceva ture pe stradutele/bazar am bagat de seama ca ne cam invarteam prin aceleasi locuri asa ca am stat nitel sa ne uitam pe harta si sa decidem ce vrem sa facem. Aveam o harta cu cetatea care ajuta in mare masura la o buna orientare, dar am decis sa ne luam dupa primul grup pe care il vom intalni pentru a nu mai risipii timpul. Era deja dupaamiaza, asa ca primul grup---primul punct din traseu. Oprirea nr 3, de aici a inceput calatoria noastra constienta pe Via Dolorosa.

Oprire dupa oprire am ajuns la Biserica Sfantului Mormant unde pe la orele 17 ale dupaamiezi e foarte liber si poti sta lejer atat cat vrei la fiecare colt/punct de interes.

Drumul crucii sau Via Dolorosa este cel mai usor de indentificat daca intri pe Poarta Damascului, de altfel cam din aceasta zona incepe.

Voi scana pliantul si am sa il urc ca si poze.

Fiecare simte si intelege diferit acest traseu asa ca nu am sa fac un roman din trairile mele ci am sa punctez doar ce e necesar de stiut.

**tips 3

pachetul de 33 de lumanari care se aprind si se sting in locul special amenajat in stanga Sfintului Mormant cum stai cu fata la intrarea in el le poti lua cu 3$ de la biserica sau cu 1$ de pe la tarabe. Acum fiecare decide daca ia din biserica sau de la comercianti, sursa initiala e comuna doar ca cele din biserica se spune ca sunt sfintite.

Eu am luat de la asezamant, asa am ales sa ajut acest lacas romanesc.

Pentru cei care merg ca si mine pe cont propriu e indicat dar nu neaparat necesar de a se alatura daca pot unui grup vb de engleza sau alta limba cumoscuta, mai rar intalnesti un grup romanesc, pentru multitudinea de informatii pe care le poti primii. (aici depinde de ghid)

Pliantul cu Via Dolorosa este destul de util si cu suficiente date pentru o intelegere buna a traseului, asa ca noi am ramas doar la aceste informatii.

Cetatea in sine este destul de mica, inghesuita, ea fiind locuita, obiectiv turistic in totalitate si piata/bazar pe cele mai multe stradute.

Ajungi de la o poarta la alta destul de rapid, te pierzi intre comercianti foarte usor, insa tot timpul am fost in siguranta, chiar daca eram doua femei.

Tinuta a fost una adecvata momentului, nu am idee daca era mai agresiva daca puteam fi la fel de linistite, in Biserica Sfantului Mormant am asistat la o mustrare facuta de calugarul care pazea intrarea in micuta capela adresata unei femei in pantaloni scurti care statea pe o banca direct in fata intrarii si avea picior peste picior. Acum nu stiu ce l-a deranjat mai mult pe calugar lipsa hainelor decente sau tinuta corpului, cert e ca ia atras atentia sa nu mai stea picior peste picior.

E indicat ca cei care merg ca si turisti pentru o trecere in revista rapida a obiectivelor din cetate si au o tinuta mai lejera sa ia macar o esarfa sa o puna in jurul taliei. Acum nu te da nimeni afara din Biserica insa nici frumos nu te privesc.

Am parcurs aproape toata cetatea inca din prima zii insa nu am realizat asta decat ulterior, cand am vrut sa intram prin alte porti si constatam ca am trecut pe acolo.

Intoarse la asezamant am facut dus si am mancat ceva dupa care am tras un pui de somn binemeritat dupa atata umblat si lipsa de odihna avuta din seara precedenta zborului.

ziua 2*

Dimineata a inceput devreme cu participarea la slujba tinuta de un preot calugar, fiind miercuri am avut parte de Liturghie asa ca pa la 9 eram gata. Am mancat si am plecat spre poarta Yafo cu intentia de a vizita MALL-il MAMILA, o insiruire de magazine in aer liber, adica nu sunt grupate intr-o cladire comuna.

Preturi ca pentru ei, am luat apa de la o farmacie si am baut un cappuccino dublu pentru 11 nis, bun fi foarte tare.

Asta a durat mai putin de o ora, asa ca pe la 11 eram deja in cetate. Am umblat iar pe stradute, am intalnit o familie de evrei crestini nascuti in romania, erau de 50 de ani in Israel, care au fost ghizi nostri pentru o perioada de timp. Am ajuns la Zidul Plangerii, am aflat povesti interesante despre orasul subteran care se poate vizita insa numai cu programare, despre ei, copii lor si diverse obiceiuri.

Am stat putin la Zidul Plangerii (o parte a acestuia se continua in partea care e cunoscuta ca orasul de dedesupt) in zona destinata femeilor si am admirat de la distanta spectacolul dat de masa de oameni care misuna neincetat in aceasta zona.

**tips4

Sunt mai multe surse de apa potabila in aceasta zona, surse de unde poti umple o sticla astfel scutesti ceva bani. Apa e buna insa nu e rece.

Am plecat spre Sfantul Mormant unde am mai stat nitel, am mai colindat prin bazar, am trecut si pe la alte obiective si am iesit pe la Poarta Damascului cu un falafel la pachet pentru masa de seara.

**tips5

Preturi in cetate
-falafel 6 nis
-un fel de lipie dar mai subtire 2 nis sau daca e cu un sos verde 7nis
-apa de la 5.5 la 9 nis 1.5l
-cornulete cu ciocolata gen minicroasant 6 buc la 15 nis
-230gr masline calamata 10 nis
-150gr humos 5.9 nis
-200gr curmale 15 nis dupa negociere de la 20 nis

Dupa amiaza am beneficiat iar de ghid roman, de aceasta data doamna care ne intimpinase in prima zi s-a oferit sa ne plimbe nitel si prin oras in sine.

Asa am fost la pas pe bulevardul Yafo, am vazut magazine moderne dar si de cele gem totul la N lei unde puteai lua un maieu de bumbac la 4 nis, un costumas copil de 3-4 ani la 10 nis, si multe altele

Am ajuns asa usor pana in piata mare care e intradevar mare unde gasesti absolut orice, de la haine la legume, de la peste la carne.

Preturile sunt pentru toate buzunarele

Smochine 11 nis/kg

struguri 7nis/kg

ardei gras rosu 2.5 nis/kg

verdeata. 5nis/leg

nu am mai retinut altele, astea au fost cumparaturile facute si de aceea stiu sigur preturile

Am mers mai departe in plimbarea noastra pana la gara centrala de unde urma sa plecam a 2-a zi spre Tel-Aviv.

intoarcerea a fost cu autobuzul nr. 6, cost bilet 6.6nis cu valabilitate 1.30 min si posibilitatea unui schimb cu alt bus.

Au si o singura linie de tranvai usor/metrou/tren de suprafata cu pret la bilet ~12nis/calatorie.

ziua3*

Asta a fost defapt jumatate de zi si a constat in participarea la slujba de dimineata, de aceasta data mult mai scurta... aici mentionez ca nu e obligatoriu sa participi, fac acest comentariu pentru a nu se crede ca cazarea la ei depinde cumva de acest lucru.

Dupa slujba un mic dejun scurt si plecat la cumparaturi

Mir... 125ml la 15$

icoane incepand de la 15$ in functie de marime si aspect

magneti de la 15 nis

cruciulite mici din lemn de pus la gat 1$

cam astea au fost toate cumparaturile, binenteles ca preturile au fost negociate insa ei stiu clar cat pot lasa.

**tips 6

Daca doriti sa ajungeti in Bethleem la biserica nu are rost sa va lasati amagiti de diversi taximetristi care au in repertoriu cum ca tocmai in acea zi intrarea este libera fiindca autobuzul 21 care merge din fata Portii Damascului costa 7 nis/sens, pe cand un taxi pe putin 100-150$ dus intors

Pe la 11 cu bagajul facut am parasit asezamantul, cu promisiunea ferma facuta noua ca vom revenii si am plecat spre autogara

Pentru Ra'"anana unde trebuia sa ajun dupa noul plan se poate lua bus 947 sau 950 pentru 24 nis timp 1.15min.

Ra'anana este un oras micut dar tare dragut aflat dupa tel-Aviv, undeva in drumul spre Haifa.

Cam asta a fost vizita mea in Ierusalim, ma bucur sa fie de folos cuiva.

urmeaza

Natanya, un oras la malul mediteranei, Tel-Aviv/yafo zona turistica si orasul vechi.


[fb]
---
Trimis de roth in 01.07.13 20:52:36
Validat / Publicat: 01.07.13 23:02:40
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13250 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 prima imagine a Israelului, ne pregateam de aterizare. O imbinare de desert cu zone verzi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Admin
[01.07.13 22:02:39]
»

Articolul a fost, evident, selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

iulianic
[02.07.13 11:23:15]
»

@roth: Nu mă miră de loc interviul pe care a trebuit să-l suportaţi, cu atât mai mult cu cât călătoreaţi singure.

Eu am fost în 2007 într-un circuit în grup şi fiecare dintre cei 47 de turişti am fost interogaţi (la fel de bizar şi de neînţeles pentru noi), chiar înainte de îmbarcare, în aeroportul de la Bucureşti. Aveau israelienii mulţi agenţi (cunoscători ai limbii române) care lucrau într-un anume sector al aeroportului, destinat numai lor. Întrebări... din cele mai neaşteptate: cine mi-a făcut bagajul, dacă transport vreun cadou pentru cineva, dacă bagajele au fost permanent sub supravegherea mea, dacă am pe cineva în Israel, dacă cineva din familia mea a mai fost în Israel, cu ce scop (soţul fusese cu câţiva ani înainte ca arbitru la un concurs de tenis), eu de ce n-am fost atunci...

În altă ordine de idei, felicitări pentru îndrăzneala de a călători singure şi pentru că aţi reuşit să mergeţi în Ţara Sfântă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
rothAUTOR REVIEW
[02.07.13 23:34:43]
»

@iulianic:

Multumesc, seria de 4 intrebari... cine ti-a facut bagajul, daca a stat meru in atentia ta, daca transport ceva pentru alta persoana si daca am arme de foc l-am avut si eu la intoarcere.

Clar ca totul a mers pe repede inainte, era scris in romana pe un pliant insa cel mai dragut a fost cand a vrut sa stie de unde am numele... Heim.

raspuns simplu si la obiect... de la sot... si acum ghici... de ce nationalitate e... pai German... cum? sunt sigura? ... da... tatal sotului e nascut in Germania.

Pai nici ei nu stiu sau nu vor sa arate asta cum ca

Haim e nume evreesc si Heim e austro-ungar...

dar apa trece... sti vb aia.

Cat despre calatorit singure, e drept am studiat intens tot ce am putut insa mult a contribuit si faptul ca am stat la romani, atat in Ierusalim la biserica cat si langa Tel-aviv la un coleg drag mie de pe AFA.

rothAUTOR REVIEW
[03.07.13 08:18:14]
»

@all

nu am idee cum as putea face urmatoarea precizare /corectura, eu nu mai pot interveni asupra textului.

O alta denumire corecta pentru evreii perciunati ar fi Ultrareligiosi si nu Ultranationalisti.

Ultimul termen cred ca l-am memorat gresit si asa a ramas in mintea mea, noroc ca a avut cineva rabdare sa citeasca si sa ma corecteze.

Cu scuzele de rigoare sper sa nu super/deranzez pe nimeni cu aceasta gresala de exprimare.

--

Nota webmaster: am corectat in text. Pe viitor poti folosi linkul "SESIZEAZĂ greşeală / conţinut sau limbaj inadecvat".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mariana.olaru
[03.07.13 11:27:13]
»

Ca una ce am fost de curând în Israel, am savurat review-ul tău. Pe de-o parte pentru verva cu care m-ai purtat pe meleaguri apropiate sufletului meu de creștin, pe de alta, pentru că mi-ai adus în atenție amănunte și locuri cu care eu nu m-am întâlnit. A fost, ca să zic așa, o nouă descoperire a Israelului, după cea care m-a surprins atât de mult în bine, cu ocazia călătoriei mele din primăvara acestui an.

Felicitări pentru curajul de a face acest drum pe cont propriu și pentru originalitatea traseului ales, nu știu câți dintre cei ajunși în Israel vin să vadă și fața modernă a patriei lui Iisus... .

În final, nu ca o observație, ci doar de dragul unei corecte informări a cititorului, aș vrea să spun că poza P14 nu înfățișează Biserica Sfânta Maria, așa cum precizezi în explicația anexată. De fapt, este Biserica Tuturor Națiunilor, lipită de Grădina Ghetsimani. Mai este cunoscută și cu numele inițial, Biserica Agoniei, căci în interiorul ei se păstrează ceea ce se crede că ar fi stânca pe care Iisus s-a rugat cu lacrimi de sânge Tatălui Său, înainte de Răstignire.

- -

NOTA WM: Corectat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
rothAUTOR REVIEW
[05.07.13 18:30:03]
»

@mariana. olaru:

Multumesc de corectura, e foarte posibil nu am plecat pe facut poze si cele cateva surprinse e greu de localizat. Am dorit si am reusit un pelerinaj mai de suflet.

E binevenita si apreciata o astfel de corectura pentru o buna informare pentru viitorul calator.

haiduc CONS. ONORIFIC AFA / ORIENTUL MIJLOCIU
[08.07.13 08:52:57]
»

Da, deschiderea cerului ne-a dat si noua posibilitatea sa gasim bilete la preturi pe care numai le visam.

Cine rezerveaza din timp gaseste preturi de necrezut.

Sper ca si anul viitor Wizz-ul o sa aibe acelasi preturi. Dupa experienta cu Easyjet, care au dublat preturile in al doilea an, sunt putin sceptic.

Splendid review si sigur votat!

Gudas
[13.09.13 16:59:34]
»

Salut,

Plec si eu cu Wizz Air. O sa ma intorc din Tel Aviv. Poti te rog sa-mi dai un sfat cu ce pot sa plec la ora 5 dimineata din hotel catre aeroport. Multumesc!

webmaster26
[04.04.17 08:12:46]
»

Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în Israel, #CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Gudas, haiduc, iulianic, mariana.olaru, roth
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în Israel:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056946039199829 sec
    ecranul dvs: 1 x 1