ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Otopeni [IF]
ÎNSCRIS: 25.09.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 1 an

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
73.50%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 100 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 12 MIN

Not excellent, not terrifying

TIPĂREȘTE

Este prima vacanta pe care am facut-o impreuna cu piticania noastra care la vremea respectiva avea 8 luni jum. A fost cu emotii evident, a fost ok, insa m-am dus cu niste asteptari mai mari decat trebuia. Au fost anumite aspecte care m-au dezamagit. Am cumulat detaliile despre hotel cu cele ale zonei, pt ca nu am prea multe de spus despre zona si nu cred ca isi are rostul un post separat.

Zbor/Transfer

Zborul a fost ok, mancare: sandwich si o ciocolata milka. A durat o ora 25 min.

Imbarcarea in autocarul companiei s-a facut foarte repede. Drumul a durat vreo 2 ore pana la hotel (cu opriri si la alte hoteluri). Ne-a oprit si politia pt verificarea actelor ghidului, ca sa vada ca munceste legal.

Am facut o oprire de 10-15 min pt o gura de apa. Toaletele erau murdare rau acolo si urat mirositoare.

Ghida a fost praf rauuu de tot. Era moldoveanca, nu vorbea corect romana (dar asta chiar nu era o problema), dupa fiecare 3 cuvinte spunea "deci" si dupa fiecare fraza zicea „Ce sa va mai spun eu?? „. A fost cel mai nepregatit ghid intalnit si am primit cele mai prost explicate informatii. Dar ne-a zis de 2 ori de bacsisul lor, ca nu cumva sa uitam. La asa prezentare, mai bine ne dadea ea bani pt poluare fonica. In general sunt intelegatoare, dar acest ghid a fost un stres 2 ore, in loc sa fie o placere.

Hotel

Hotelul este exact la strada si din pacate multe camere au vederea de la balcon care da ori catre parcare/zona de gunoaie, ori catre un bazar deprimant. Foarte urat din punctul acesta de vedere, cand te gandesti ca trebuie sa fii intr-un resort de 5*.

La interior este dragut, dar maaare pacat ca e plin de flori artificiale. Arata kitchos cu florile acelea. Lifturile mi s-au parut interesante fiind din sticla si pt ca aveau un design dragut, dar partea proasta este ca absolut mereu geamurile erau foarte murdare.

Aveam aer conditionat evident, ca in Turcia nu se poate trai altfel. Fara el pornit erau 30gr si umiditatea 65%. Inca un pic si era sauna :D

Intr-adevar pe holuri si in restaurant este foarte cald, asa cum au zis multi. Dar macar nu se simt 45 grade.

Receptionerii si seful receptionerilor vorbeau prost/greu engleza. Se descurcau bine in rusa si germana.

Ne-au rugat sa stam pt o noapte in family room (am mers impreuna cu inca o familie cu bebelus), pt ca aveau ceva probleme cu camerele. Am acceptat pana la urma, cu promisiunea ca a doua zi ne vor da niste camere bune.

Wi-fi-ul era gratuit in camere, dar mergea putin cam greu. Fiecare camera avea seif si se putea folosi gratuit.

Ne-au adus un pat pt bebelusul nostru, dar avea o laterala rupta complet. Nu ar fi putut folosi, pt ca gaseam copilul jos.

Nu au inteles ca vom lipi paturile dintr-una din camere si ne-au mai adus inca unul pliant, dar asa ne trebuie daca nu stim germana sau rusa ) Oamenii erau serviabili.

Bell boy-ul nu ne-a lasat sa caram noi bagajele, ni le-a adus el. Foarte dragut de asemenea.

Camerele pe care le-am primit dupa prima noapte petrecuta in family room erau intr-adevar ok, asa cum ni se promisese si aveau vedere la mare. Era tare placut sa stai sa te uiti de la balcon sa vezi marea. Aveau un pat dublu, unul single si patut de bebe, care nu mai era rupt de data aceasta.

Minibarul era umplut cu diverse, si puteai consuma orice din el, insa dupa prima golire, daca voiai altceva in afara de apa, plateai. Doar apa era gratuita (o tampenie, dar macar te anunta ghidul asupra acestui aspect. Ei iti dau un pliant cu detalii si ar fi bine sa il cititi, ca sa nu aveti surprize).

Dezavantajul camerelor cu vedere la mare este ca se aude zgomot foarte mare de la petrecerile de afara, dar si vedere la mare si verdeata si liniste nu se pot toate decat la sanatoriu :))

Pt prosoapele de plaja depuneai o garantie de 5euro, care ti se returna la final. Prosoapele le puteai schimba doar Lunea, Miercurea si Vinerea, in intervalul 08-10:00 dimineata (din nou tampenie. Este hotel de 5*, serviciile ar trebui sa fie altfel).

Mancarea era multa si diversa pt gustul meu: curcan la tava, peste, vita cu legume, legume gratinate, multe salate, pide, painici cu branza sau carne, ceapa inele, muraturi, ciuperci umplute cu legume, cascaval, branza, oua cu niste sosuri, paste, foietaje cu branza etc. Nu au miel totusi, asa ca atentie doritorilor de carne de miel. Intr-adevar cand era friptura se facea o coada mica, dar stateai 2 minute, nu mai mult.

Prajituri erau suficiente si multe erau foarte bune (peste 9 feluri): baclava, kataiff, mousse ciocolata, lapte orez, tort frisca si fructe, crema zahar ars, profiterol si multe altele care nu stiu cum se numesc. Fructe erau destul de multe ca si cantitate, insa varietatea slabuta si unele deloc gustoase.

Au o zona cu mancare pt copii, dar pe care nu am frecventat-o, asa ca nu stiu ce serveau acolo.

Ca si meniu aproximativ, ar fi asa:

De dimineata: multe feluri de foietaje (astea nu erau gustoase), oua in diverse forme, carnaciori de diverse feluri, niste mezeluri dubioase, branza de 2 feluri, masline de vreo 3 feluri, o pasta de masline dar dubioasa, fructe, cereale, lapte, dulceturi multe, iaurturi cu fructe, miere direct din fagure (asta era foarte interesanta), sau la robinet, prajituri de multe feluri.

Pranz: pide cu cartofi sau branza, vita in stil chinezesc, peste marinat, paste, diverse salate, ceapa pane, supa de pui, legume gratinate, brocolli cu maioneza, curcan cu sos la tava, piure, orez, ficat de porc pe plita. O parte din meniu era la fel ca seara.

Exista si un bar la etajul 1, vis-a-vis de receptie. Langa el e o vitrina de unde poti servi prajituri in intervalul 12-19:00 si cookies parca pana la ora 24:00.

Fresh-ul de portocale costa 1 euro.

Dimineata si la pranz nu e nimic pt copii.

Seara este si o masa mica pt cei care vor sa manance produse dietetice.

Exista 2 restaurante A la Carte, unde iti faci rezervare folosind niste aparate. Cele 2 restaurante sunt unul cu specific otoman si cu unul cu specific italian. Poti alege ori unul, ori altul, nu amandoua. Tot acolo iti alegeai si deja meniul, care avea cam 3 antreuri, 3 supe, 3 feluri principale si 3 deserturi.

Noi l-am ales pe cel italian si a fost o cumplita dezamagire. Probabil meniul te asteapta de 2 zile pe masa. Painea era uscata de iti spargeai capul cu ea, salata era vestejita. Bruschetele erau total neinteresante. Am comandat o supa si ne-au adus 2, am comandat o salata, ne-au adus 2. Salatele aveau ceva amar in ele (nu rucola) si nu am putut sa mancam.

Ravioli au fost o porcarie, abia aveau o umbra de umplutura. Pastele cu fructe de mare erau paste cu calamari si un crevete de fapt.

La desert eu am plecat, dar nu cred ca am ratat multe.

Despre „resort” (este de fapt o gradina mai mare, nu il pot numi resort)

Exista hamace, multe si simpatice, bune de lenevit, citit. Au si baldachine, cu perne mari, dar nu si cu saltele, asa ca pt noi cu bebelusi nu au fost utile.

Piscinele miros rau a clor, astfel ca nu am bagat bebelusii nici in cea care era special pt ei (oricum bebelusii nu au voie in piscine cu clor, deci nu era asa mare pierdere). Piscina pt copii era acoperita, ca sa nu-i bata soarele.

Exista si o piscina cu tobogane, dar e deschisa numai in anumite intervale orare.

Seara dupa ora 19:00 nu se mai pot folosi, pt ca sunt curatate cu chimicale si cantitatea acestora este destul de crescuta (asa ne-a fost comunicat).

Au un mic spatiu de joaca pt copii, dar nu e cine stie ce. Au un teatru pt copii, care parea simpatic, dar nu am stat decat putin, intr-o seara.

Exista o discoteca despre care nu pot spune nimic pt ca nu am trecut pe acolo. Stiu ca e deschisa pana la ora 02:00

Un aspect care chiar mi se pare deprimant este acela ca toti angajatii par suparati, nu zambeste niciunul si degeaba sunt amabili, daca e o amabilitate din aia fortata de ai impresia ca dupa ce te-ai intors cu spatele o sa te si injure.

Pe telefon imi arata ca afara erau 33gr, dar real feel 45gr. No... ce sa mai zic... o splendoare. Din pacate nu am putut sa mergem in septembrie, ca poate din punctul de vedere al vremii era mai bine.

A doua zi dupa ce am ajuns am fost la hamam, ca dupa exfolierea si tratamentul de acolo sa ma bronzez apoi sa ma fac ciocolata. A costat 25 euro de pers.

Domnita care vorbea engleza, era din punctul meu de vedere o nesimtita, ca altfel nu i pot spune (stiu ca suna urat, dar a fost extrem de gretoasa). Am zis in gluma ca poate ne explica in romana, iar ea ne-a raspuns foarte sictirita 'I'm not interested to learn your language. English is international'. Iar engleza ei era de te durea capul. Nimeni in lumea asta nu a avut asa o atitudine (si m-am plimbat prin cateva tari, nu e ca si cum nu as avea cu ce sa compar). Decat sa fii nesimtita, mai bine taci.

Dupa a incercat sa ne vanda un pachet de hamam + ceva masaje de relaxare. Pretul intreg era 50 euro, dar ni-l lasa la 40. Motivul pt care ne vorbea despre aceste pachet era: „vi-l propun pe acesta, pt ca de 4 luni de cand sunt eu aici nu am reusit sa vand pachete mai scumpe romanilor”. Sictirul era prezent maxim in vocea ei si de data aceasta. Adica voi paduchiosilor de romani, nu veniti aici sa ne inecati in bani, ca alte natii, asa ca nici nu ma obosesc sa va prezint alte oferte.

Mai departe incercam noi sa-i explicam ca din motive de bebelusenie vrem doar hamam, fara alte relaxari, ca nu ne permite timpul si ea insista: dar copilul are program fix, veniti cand doarme, dar taticul nu o poate tine o ora jum pe fetita? Era deja o experta in ale mamiceniei, cine eram eu sa-i explic ca nu, nu se poate ca tatal sa stea 2 ore cu fetita, pt ca altfel ar fi scandal maxim.

Si daca tot voia sa-mi vanda pachetul, macar de-mi oferea posibilitatea sa-l fac in 2 reprize. Intai hamam-ul si mai incolo relaxare. Dar deh, toti copiii trebuie sa fie rupti din stele si unde ii pui, acolo sa stea pana vii tu, eventual de la o chermeaza. Ori stateam 2 ore pt ahma si masaj, ori nu mai luam pachetul.

Colac peste pupaza ne spune ca e mai bine sa mergem la hamam la ei, pt ca e curat, simpatic si dragut, nu ca in locurile din afara hotelului, care sunt „shitty”. Eu am mai fost la hamam in Turcia si intr-o statiune de care atunci auzisera 2 romani din 15 si nu avea nicio treaba cu 5 stele nimic acolo. Si nu a fost nimic shitty. A fost perfect. A costat doar 8 euro, nu 25 (acum 4 ani ce-i drept). Ba mai mult, acolo ne-am distrat maxim si fiecare persoana a avut „maseurul ei”. Aici a fost unul pt 2 persoane, asa ca pana termina o procedura la unul, tu te uitai pe tavan, apoi relua la tine si tot asa.

Daca nu as fi vrut sa ma fac „ca cafeaua”, nu m-as fi dus la ei. Dar deh, sacrificii pt bronz. Si nici macar nu m-am bronzat )

In rest, existau niste animatori care incercau sa faca ceva, dar nu le iesea mare lucru: niste concursuri, niste sport in apa. Slabuta organizare.

Exista niste free activities: beach voley (nu am vazut), darts, tenis de masa.

La 10 minute de mers pe jos exista bancomate – in Alara Center - (poti alege in ce moneda sa scoti bani. Folosesc dolari acolo) si un bazar mai maricel, unde un turc de la magazinul de bijuterii Altinbas incerca sa ne fraierasca intr-un mod tare urat: ne prezenta niste bijuterii si ne spunea ca la pretul afisat ne face o mega-extra reducere. Pretul afisat nu scria in ce moneda este. Era in lire turcesti, dar el spunea ca era in euro. Si dupa reducerile alea fabuloase pe care ti le aplica el, ajungeai sa platesti un pret care nu era de fapt redus deloc. In loc de 1000 de lire turcesti, iti spunea ca bijuteria costa 1000 euro. O nimica toata diferenta lira turceasca-euro.

Ca rezumat, din punctul meu de vedere este mai mult un hotel de 4*, nu de 5 si nu l-as mai alege a doua oara, pt ca nu m-am simtit „bine primita” ca sa zic asa. Probabil daca eram rusi si curgeau banii dupa noi, situatia era putin altfel. Desi hotelul este curat, plaja este curata (chiar daca e cu pietricele), asta nu este suficient pt a ma face sa ma intorc.

La intoarcere ne-am oprit la un magazin gen supermarket, unde ne invitau sa ne cumparam nu stiu ce dulciuri. In timp ce ne apropiam de magazin, ne-au anuntat ca zborul s-a amanat cu o ora si ca o sa petrecem ora respectiva la magazin. Pt noi care eram cu bebelusi era exclus: afara erau 45 de hrade, iar in magazin erau 20 grade. Nu puteam sa stam nici in autocar (nu tineau aerul pornit), nici afara, nici in magazin. Nu mai spun ca bebelusul meu avea febra 39, dar asta nu era problema lor, era doar ghinionul meu. Initial nici nu ne-au intrebat daca suntem de acord. Pana la urma au supus la vot si pt ca mai multi au preferat sa ramana, asa s-a si intamplat. Norocul nostru a fost ca un alt autocar al agentiei urma sa plece si ne-a trecut prin cap sa intrebam daca au loc sa ne ia si pe noi. Au fost draguti si ne-au luat si in 20 minute am ajuns la aeroport. A fost mult mai ok sa stam acolo, unde diferenta de temperatura nu era asa mare si aveam si altceva de facut, nu sa ma plimb printre rafturi.

Pe scurt despre activitati in afara resort-ului

Cand am plecat de aici, eram hotarata sa fac o excursie la canionul Sapadere si sa sar cu parapanta iar (sau cu un fel de motoparapanta de data asta). Cand a venit reprezentantul agentiei de turism, m-am ofilit ca floarea care sta la 45 de grade fara apa: nu prea aveam de ales din cine stie ce optiuni pt ca eram cu bebelusi (la canion era cu jeep safari inclus, cu zdruncinaturi si nebuneli), parapanta costa enorm fata de cat platisem eu alta data si nu-mi convenea pretul (120$ de pers), asa ca ne-am ales cu o excursie la SeAlanya, care a fost 65$ de persoana si 10$/bebelus. Ne-au luat de la hotel, am ajuns foarte repede. Destul de interesant locul. Una dintre piscine are construit un oras antic subacvatic si e tare frumos, showrile cu delfini sunt frumoase, dar „inotul” cu rechinul e mai mult o teapa. E un pui de rechin, intri in cusca, te baga sub apa 3-5 minute si gata. Nu e ca si cum ar fi cine stie ce rechin. Mancarea a fost slabuta si era cam ca la „Impinge tava”.

Alte excursii ale agentiei, pt cei interesati:

Pamukkale – o zi – 70$/pers (gata de 35 euro la altii)

Ierusalim – zbor inclus – 249$/pers

Alanya city tour – 55$/pers

Seara turceasca – 40$/pers

Aquarium – 65$/pers (nu SeAlanya, altul)

Rafting – 45$/pers (fata de 15 euro la altii)

Diving – 65$/pers

Jeep-Canion – 50$/pers (fata de 25 euro la altii)

Night Safari – 45$/pers.

Acestei altii sunt agentii locale pe care le gasesti in drumul catre Alara Center si care au pret mai mic decat agentia noastra de la hotel.


[fb]
---
Trimis de Roxelly in 26.03.16 15:35:11
Validat / Publicat: 26.03.16 16:29:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Oludeniz
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4952 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Roxelly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Vedere din camera catre piscina/restaurant/mare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 100.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    12 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [26.03.16 16:28:53]
    »

    @Roxelly, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [26.03.16 17:01:25]
    »

    @Roxelly -

    Ghida a fost praf rauuu de tot. Era moldoveanca, nu vorbea corect romana (dar asta chiar nu era o problema), dupa fiecare 3 cuvinte spunea "deci" si dupa fiecare fraza zicea „Ce sa va mai spun eu?? „. A fost cel mai nepregatit ghid intalnit si am primit cele mai prost explicate informatii.

    Nemulţumirea ta referitoare la slaba pregătire a "ghidei" nu este tocmai justificată. Persoana respectivă, probabil reprezentanta agenţiei locale partenere, nu avea calitatea de ghid, ci doar de simplu însoţitor al grupului pe durata transferului de la aeroport la hotel şi retur.

    Pt noi care eram cu bebelusi era exclus: afara erau 45 de hrade, ...

    Pentru a evita surpriza neplăcută a suportării unor temperaturi extrem de ridicate şi a unei umidităţi la fel de deranjante, nu sunt recomandabile sejururile în Turcia în lunile iulie şi august, mai ales cu copii atât de mici. Încearcă lunile iunie şi septembrie şi vei vedea că va fi mult mai plăcut dpdv al climei.

    RoxellyAUTOR REVIEW
    [26.03.16 17:53:59]
    »

    @webmaster45 - stiam de aceasta regula, insa asa cum scrisesem si la inceput, despre zona am scris doar cateva randuri, acelea fiind despre SeAlanya si m-am gandit ca nu ar avea rost post separat. Le pot desparti daca e mai bine asa.

    partea cu hamam-ul a fost in hotel, la centrul lor SPA

    RoxellyAUTOR REVIEW
    [26.03.16 18:00:21]
    »

    @nicole33 - S-a prezentat ca fiind ghid. Si chiar daca ar fi asa, eu vad 2 variante: ori doar ma insotesti si nu zici nimic, dar te asiguri ca ajung turistii ok la hotel, ori daca tot vrei sa zici ceva iti faci temele si faci o prezentare ok. Si nu este doar parerea mea, toti pasagerii din zona mea erau iritati de modul de prezentare. Nu trebuie sa vorbeasca 2 ore, dar mai bine putin si bun, decat mult si anapoda. In general sunt indulgenta si intelegatoare, dar aici a fost prea de tot.

    Legat de temperaturi, asa cum am scris si in post, nu am putut pleca in septembrie, pt ca ar fi fost mai bine intr-adevar atunci. Dar de data aceasta concediul in septembrie nu a fost posibil.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ioana74
    [26.03.16 18:48:16]
    »

    Foarte bun articolul si bine punctat. Eu il gasesc foarte util. Felicitari!

    RoxellyAUTOR REVIEW
    [26.03.16 19:01:23]
    »

    @ioana74: Multumesc ☺

    GabrielaG
    [26.03.16 19:01:26]
    »

    Am citit cu mare atentie articolul dvs. Din pacate, Alanya nu are inca aeroport, deci durata pentru transfer este mai mare.

    Depinde foarte mult de agentia prin care rezervati. Daca este o companie care colaboreaza si cu rusii, automat ghida va fi moldoveanca (angajata ptr limba rusa, nu in mod special ptr romani).

    Majoritatea agentiilor romanesti cu care am colaborat si am lucrat vara aceasta au avut ghizi de nota 10! Ghizi romani sau turci care vorbeau limba romana si care intr-adevar ofereau informatiile necesare.

    Sa stiti ca bascisul nu este obligatoriu in Turcia. Nici pentru ghizi si nici pentru soferi! Ghida nu ar fi avut nici un drept sa va mentioneze acest aspect (de 2 ori inca?)

    Legat de hotel nu o sa spun prea multe deoarece nu l-am "vizitat" si nici nu am fost cazata acolo.

    O sa ma refer la personal, ptr ca ati spus ca vorbeau prost limba engleza. Da, din pacate rusa si germana primeaza. Dar depinde f mult si de zona unde mergeti si de ponderea turistilor. De exemplu in Side sunt mai multi turisti englezi, automat angajatii hotelurilor stiu f bine limba engleza. In Kemer sunt f multi rusi, deci automat vorbesc rusa.

    In rest eu va doresc calatorii placute si sa aveti parte doar de hoteluri unde sa va simtiti bine!

    RoxellyAUTOR REVIEW
    [26.03.16 19:10:33]
    »

    @GabrielaG: Stiu ca bacsisul nu este obligatoriu. Am mai fost si imi sunt familiare cutiile lor de "tips". Doar ca nu-mi place sa fiu trasa de maneca, nici subtil: daca v-a placut de mine, am aici o cutie de tips. Si imi zici si de 2 ori. Asta dupa ce ca oricum ne spusese de obiceiurile turcilor: ceaiul, cutia de tips si nu mai stiu care era al treilea.

    Intr-adevar, erau multi turisti rusi in zona, deci e de inteles. Si chiar mi se pare mare lucru ca ei sa stie si rusa si germana si ceva engleza. Din pacate e greu pt noi, vorbitorii de engleza, sa ne intelegem, dar vorba aceeaa, am vorbit de ne-au durut mainile de la atatea semne ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
    [26.03.16 19:25:53]
    »

    Alanya are aeroport din 2010 sau 2011. Alanya Gazipasa. Sunt destule chartere si curse de linie care aterizeaza acolo. In special germane. Nemtii fiind o comunitate importanta care locuieste in Alanya. Din pacate, este adevarat, ca nu sunt si chartere romanesti desi s-a incercat asta acum 2 ani insa deocamdata nu este deloc viabila economic o astfel de varianta...

    GabrielaG
    [26.03.16 19:35:35]
    »

    @Andox - Nu stiam acest lucru. Va multumesc. Este o informatie valoroasa pentru mine. Este totusi posibil sa fie un aeroport destul de micut, nu?

    Din Romania stiam ca nu sunt chartere care sa aterizeze in Alanya de acea majoritatea turistilor care au copii prefera sa se cazeze undeva mai aproape, cum ar fi Lara, Kemer chiar si Belek si Kadriye sunt mai aproape decat Alanya.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    RoxellyAUTOR REVIEW
    [26.03.16 20:32:53]
    »

    @GabrielaG: este aeroport si nu pare micut deloc. Aeroportul nostru de la baneasa mi se pare mai mic decat cel din Alanya. Nu stiam totusi ca este asa nou. (acum inteleg de ce ziceai ca nu erau de ajuns 2 ore ☺)

    GabrielaG
    [27.03.16 18:52:26]
    »

    @Roxelly - Nu stiam ca Alanya are aeroport. Agentiile de la noi nu prea mentioneaza acest aspect deoarece nu opereaza pe aeroportul din Alanya ci doar pe cel din Antalya. Desi eu ar fi trebuit sa stiu, fiind din zona respectiva, se intampla sa mai imi "scape" si mie anumite informatii. O sa ma pun pe cautari mai serioase si speram ca si la noi, in viitor sa se opereze zboruri pe aeroportul din Alanya. Ar fi mult mai usor, in special pentru familiile cu copii mai mici.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    GabrielaG, ioana74, Roxelly
    Alte impresii din această RUBRICĂSaphir Resort & Spa [Okurcalar]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062988996505737 sec
    ecranul dvs: 1 x 1