ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2017
DURATA: 17 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O țară cu locuri minunate - partea a IV-a

TIPĂREȘTE URM de aici

Următoarea locație unde trebuia să ajungem în cea de-a zecea zi a călătoriei noastre prin România se afla la Lacul Sărat, jud. Brăila. Noi fiind la Băile Tușnad.

Pentru această etapă am ales să mergem pe ruta: Băile Tușnad - Sf. Gheorghe - Prejmer - Întorsura Buzăului - Buzău - Lacul Sărat. 300 km.

Am plecat dimineața din Băile Tușnad, puțin dezamăgiți de ceea ce am găsit acolo, am oprit puțin în Sf. Gheorghe și ne-am continuat drumul până la Prejmer. Drumul este foarte bun.

La Prejmer doream să ajungem de mult pentru a vizita cetatea de aici. Nu ne-a părut rău că am așteptat atât pentru că a meritat. Despre cetate o să scriu un mic articol separat de acesta.

De aici am plecat spre Buzău pe DN 10, am trecut prin localitatea Întorsura Buzăului și eram fascinați că suntem în locul despre care auzim iarna la știri că sunt cele mai mici temperaturi din țară. Am oprit imediat după viaductul de la Stânca Teherău pentru a admira Lacul de acumulare Siriu. Aici, imediat după ce am ieșit din mașină, am văzut la marginea păduri o vulpe frumoasă care nu a plecat până nu am pozat-o din toate unghiurile. Lacul Siriu se vede de aici superb. Cred că aici este cel mai bun loc pentru a fotografia acest lac. Nu departe de aici am oprit din nou pentru a vedea Monumentul Eroilor din comuna Siriu.

Următoarea oprire am făcut-o nu departe de Buzău, la Monumentul lui Mihai Viteazu de lângă Complexul Măgura.

Am străbătut municipiul Buzău și pe la ora 17 eram deja în fața Vilei Nufărul din Lacul Sărat, unde ne-am cazat pentru acea noapte.

Aici am ajuns la o zi după ce trecuse pe acolo o mare furtună care a rupt multe sălcii și chiar lângă vila unde am fost cazați, o salcie cu un trunchi foarte gros dar găunos, a căzut pe o femeie și a omorât-o.

După ce ne-am cazat am mers la restaurantul vilei Nufărul unde am servit masa. Mâncarea a fost bună.

Fiind devreme am avut timp și pentru o baie în lacul cu apă sărată care dă numele stațiunii.

Lacul este destul de întins, dar intrări amenajate cred că sunt doar pe partea cu stațiunea. Sunt două locuri unde trebuie să plătești ca să poți ajunge la lac. Unul mai aranjat, cu sezlonguri, gazon sintetic, etc. și unul mai pentru toată lumea. Noi am mers la acesta din urmă, unde nu știu cât costă intrarea pentru că era seara și nu mai stătea nimeni la poarta de acces. Aici e o câmpie mare cu iarbă unde lumea stă pe pături, dușuri cu apă rece, toalete, iar pe malul lacului sunt niște cădițe din beton cu nămol din lac cu care oamenii se mânjesc pe corp. Apa este mică ca și adâncime și are o salinitate destul de mare încât să te țină la suprafață fără să faci nimic. Ne-am scăldat și noi puțin în lac și am tremurat puțin mai mult când ne-am clătit la dușurile cu apă rece de pe „plajă”.

Am făcut o tură prin micuța stațiune, am mâncat o vată pe băț uriașă și am băut ceva ce nu mai băusem niciodată, bragă.

Dimineața următoare am plecat spre punctul cel mai îndepărtat al turului nostru, Delta Dunării.

Pentru a vedea o mică parte din Delta Dunării am ales să mergem la Murighiol.

De aici de la Brăila eram foarte aproape și după ce am trecut Dunărea cu bacul, am continuat pe drumul spre Tulcea care trece prin Isaccea și nu mult după prânz eram deja cazați la Pensiunea Cristian din Murighiol și ne începeam mini vacanța de patru zile în zona Deltei Dunării.

Vacanța de aici merită cu prisosință un articol separat, așa că o să i-l dedic cât mai curând.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 09.10.17 19:15:36
Validat / Publicat: 09.10.17 20:15:07
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA

VIZUALIZĂRI: 762 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Lacul Siriu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13050 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[09.10.17 20:37:23]
»

@ungureanica: Ca să vă distrez puțin, deși nu prea-i de râs: aveam vreo 8 ani și mergeam cu-ai mei la Lac. Pe-atunci era amenajat cu podețe de lemn, pontoane, iarbă...

Era frumos! Tata-mi spunea să nu mă tem, că mă ține apa și pot să-nvăț să-not! Ei bine, am căzut în apă și n-am mai putut ieși! M-au scos pe brațe, speriată rău! Toți se cruceau că eu era să ma înec în Lacu Sărat!

A fost bună braga? Mi-e tare poftă de bragă!

mishu
[10.10.17 10:13:02]
»

@ungureanica: Drumul vostru frumos se vede ca v-a oferit si momente de relaxare si copilarit. Bine, braga o inteleg, dar vata pe bat? Stati linistiti, si eu mi-as fi luat si sunt mai coapta ca voi

Felicitari, votat cu placere.

@zoazore:Nu am sa comentez despre "scufundarea" ta in apa sarata. Noi la Slanic Prahova am avut aceeasi problema cu mama si sotul meu care nu erau in stare sa se tina la suprafata si cred ca de teama, pe cand eu ma simteam excelent (desi nu stiu sa inot), asa ca e credibil.

ungureanicaAUTOR REVIEW
[10.10.17 14:01:56]
»

@Zoazore: Pentru noi braga a fost ceva nou si ciudat la gust. Dar a fost buna. Haioasa patania.

liviu49
[10.10.17 19:38:16]
»

@ungureanica: Frumos traseu ati parcurs si ar merita felicitarile mele. De la Tusnad la Buzau drumul este foarte frumos si merita parcurs cu multe opriri. Lacul Siriu ramane unul din cele mai frumoase din tara, iar muntii din imediata apropiere intregesc peisajul.

O surata a vulpii de la Siriu am intalnit-o pe Transfagarasan in 2008, cand ne intorceam de la Voineasa si pe care am prezentat-o intr-un articol despre Prietenii mei de pe Transfagarasan.

Cu braga mi-ati adus aminte de copilaria mea, de la Giurgiu, cand era o vorba: " Ieftin ca braga ". Braga se gasea in tot orasul, chiar daca fabricarea ei era apanajul turcilor si albanezilor din oras. Apoi in anii 1967-1970 braga gaseam mereu in Cismigiu, alaturi de sirop la pahar, la chioscul din centrul parcului.

Dar, iar ma intorc la butoiul cu melancolii, cum spunea o colega pe acest site.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[10.10.17 19:43:07]
»

@Zoazore: Zana Zbanghie, ca braileanca, sper ca iti mai aduci aminte de tramvaiul care mergea pe soseaua spre Slobozia, pana la Lacul Sarat. Am fost de cateva ori cu acest tramvai, cand am avut treaba la Energo Constructia la Chiscani. Tot asa cum braga beam undeva pe langa hotelul Traian, in centru. Nu stiu ce a mai ramas din statiunea Lacul |Sarat, dar daca as auzi ca s-a ales praful nu m-as mira deloc.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[10.10.17 19:49:43]
»

@mishu: La Slanic, la Baia Baciului, m-a scaldat de mai multe ori si nu am avut probleme sa plutesc pe apa, chiar daca aveam doar 60 de kilograme, cu cotet cu tot. Sotia era mai bine crescuta, deci la ea nu s-ar fi pus problema sa nu pluteasca. Ca Zana Zbanghie (asta e parerea ei, eu ii spun Zglobie) nu a plutit, parca nu ma surprinde. Ce reuseste la toti nu e obligatoriu sa reuseasca si la ea. Cred ca Zana Sefa, daca ar intra in Lacu Sarat, ori ar pluti de nu s-ar lipi nici apa de ea, ori ar da de un delfin cu care sa inoate!

Scuze pentru indepartarea de subiect, m-a cam furat apa!

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[10.10.17 19:53:34]
»

@liviu49: Tramvaiul ÎNCĂ mai circulă, dar prin parcul Monument! Vara e o feerie! Stațiunea ÎNCĂ mai există! În februarie, la TTR, au avut și stand! Iar colegul @ungureanica a demonstrat cu poze existența inclusiv a apei din Lac.

Braga se vindea pe Republicii, la Milionarul.Acum câțiva ani am gasit în centru, pe la Teatrul ”Maria Filotti”, dar nu mai era aceeași pe care-o știam eu din copilărie.Era asemănătoare, dar nu mai avea acel gust acrișor-pișcător. Era rece, totuși. Și scumpă!

2 lei/ paharul de 250 ml. ”Ieftin ca braga”...eheeeiii!

liviu49
[10.10.17 20:05:06]
»

@Zoazore: Inseamna ca e de bine! Macar de nu s-ar gasi cineva sa strice si ce a scapat de la distrugere.

Zoazore
[10.10.17 20:21:58]
»

@liviu49: E și speranța noastră! Dacă tot e distrus economic orașul, măcar de-aici să se mai salveze puțin!

Michi
[14.10.17 11:23:26]
»

Am descoperit acum serialul şi nu pot decât să mă bucur că ai scris atât de frumos despre România. Pe seară încep cu primul episod. La nivel de 2000km am făcut şi noi în ultimii ani câteva circuite în România, revoltată că timpul trecea şi eu neglijasem ţara în avantajul ieşirilor în străinătate. Am făcut bine zic pentru că am adus la suprafaţă amintiri din drumeţiile din tinereţe. Dacă nu ne grăbeam nu mai aveam posibilitatea pentru că a trebuit să renunţăm la maşină.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49, Michi, mishu, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂRomânia - te iubesc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044572830200195 sec
    ecranul dvs: 1 x 1