GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Nu mergeţi o săptămână la plajă, excursii şi tratament?
În ziua a cincea, după ce am vizitat cetatea antică Hierapolis şi rezervaţia naturală Pamukkale, am înnoptat în hotel Richmond Thermal& Spa situat în Pamukkale la 5 km de centrul oraşului şi 3 km de travertine. Hotelul aparent este mic, cu numai două etaje dar are 315 camere complet renovate în 2015. Booking.com îl încadrează la cinci stele, alte saituri la patru. Personal nici eu, nici cei care s-au dus seara să încerce tratamentele cu apă termală, nu am avut nimic de reproşat.
Recepţia, holul de intrare
Ca şi în celelalte hoteluri în care am stat în această excursie, recepţia şi holul de intrare sunt foarte spaţioase şi elegante. În mijlocul holului se găseşte un lift interior cu pereţi de sticlă. Holul este circular cu spaţii generoase, mobilate cu canapele şi fotolii de piele în culori pastel aşezate la distanţă unele de altele, cu magazine de lux de jur împrejur, cu un tavan luminat de foarte multe spoturi sugerând un cer înstelat, respirand prin toţi porii bun gust şi relaxare. Parcarea este gratuită.
Camera de dormit
De dimensiuni medii, camera era mobilată cu tot ce trebuie. Două paturi (aşa s-a nimerit, alte camere aveau pat larg matrimonial), o măsuţă rotundă în faţa unui fotoliu confortabil, TV plasmă cu 100 canale inclusiv România Internaţional, aer condiţionat, dulap în două uşi în care se găsea o cutie de valori, stativ pentru geamantane, oglindă mare, mochetă, prize pentru încărcător. Foarte curat. Camera nu avea balcon. Nu am avut probleme cu internetul în cameră.
Baia
După cum veţi observa în poze este cu adevărat foarte elegantă. Cuveta rotundă se sprijină pe un dulăpior cu o placă verde închis, imitând marmora. Aceaşi culoare o au plăcile mari de faianţă din spatele cabinei de duş de sticlă şi gresia. În dreptul oglinzii de deasupra cuvetei plăcile de faianţă sunt de culoare bej, aducând o notă de luminozitate întregii încăperi. Unele camere au cadă cu hidromasaj. Phonul, cosmeticele, telefonul, oglinda măritoare (de riduri) întregesc dotarea băii.
Restaurantul
Să nu vorbesc de restaurantul mare cu multe mese acoperite cu feţe de mese albe impecabile, cu veselă şi tacâmuri scumpe, scaune cu spătar tapiţate cu piele, pardoseală din plăci mari de marmură. Vreau să vă scriu câteva cuvinte despre preparate. Lăsând la o parte oferta diversificată, unele antreuri şi dulciuri erau adevărate bijuterii. Aperitivele de pescărie erau montate fiecare într-o farfurioară, câteva sute cu acelaş desen elaborat. În pahare pe fundul cărora se găsea puţin ulei de măssline, era expusă o bucăţică de peşte afumat, într-un décor de legume. Prăjiturile, multe sorturi diferite, aveau desene geometrice şi culori îmbietoare. Cred că maestrul cofetar era specializat în miniaturi, atât de perfect decorate erau prăjiturelele, veţi vedea în poze. Este inutil să vă spun că m-am axat pe prăjituri cu miere şi nucă, altele decât popularele baclavale şi sarailie. Această nesăbuinţă privind cinele m-a costat la întoarcere acasă 2 kg. greutate în plus.
Tratamente
Centrul de Spa şi ape termale se află la subsol, cu acces din hotel sau din curtea hotelului. Generic acolo se face gratuit baie termală dintr-un izvor propriu, saună, baie turcească. Apele termale captate în centrul Spa sunt indicate pentru baie sau băut şi cura se face pe baza prescripţiei medicale gratuite dată de doctorul hotelului. Băile sunt utilizate pentru ameliorarea circulaţiei arteriale şi venoase, afecţiuni cardio- vasculare, spasme periferice, boli reumatismale, recuperare după intervenţii ortopedice. Există un bar în centrul Spa unde poţi servi ceaiuri aromate. Ce mi-ar fi trebuit o săptămână de tratament! Am postat o poză cu un tablou în care se arată în ce afecţiuni sunt indicate aceste ape termale. Celor din grup care seară au vrut să beneficieze de o baie termală li s-a indicat să stea max. 15 minute, primele şedinţe făcându-se gradual pentru a se evita caracterul agresiv al apelor. Apa termală de băut este indicată pentru tulburări gastro-intestinale, boli de ficat, diabet şi gută.
Relaxare
Hotelul dispune de piscine interioare şi una exterioară. Acolo există baruri cu băuturi nonalcoolice vitaminizate. Centrul mai dispune de băi turceşti (hammam), peşteră cu aventuri pentru copii, sală aerobic. În parcul hotelului sunt amenajate terenuri pentru volei, basket, tenis, minigolf. Seara se organizează karaoke şi jocuri distractive.
Concluzii
Dacă recomand hotelul? Cu siguranţă celor cu sau fără copii care vor să beneficieze de tratament şi să se bucure de o zonă excepţională turistic. Pamukkale şi Hierapolis sunt la câţiva kilometri eventual o plimbare pe jos iar oraşul Denzili cu o populaţie de 550000 locuitori, considerat cel mai frumos din regiune se află la numai 20 km. Preţul unei camere dublu standard cu demipensiune, inclusiv unele tratamente pe o perioadă de şapte zile este de 512 eu/ cameră fără transport.
Trimis de Michi in 14.02.16 12:51:27
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.95312300 N, 29.10149400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi -
Mutat în rubrica "Richmond Pamukkale Thermal, PAMUKKALE " (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster45 - E în ordine, s-a configurat şi parcul hotelului, mulţumesc...
Foarte gustos, pardon am vrut sa spun frumos, insa ultima poza m-a dat gata. Felicitari pentru review si mi-a placut si acel selfie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Vizita la terasele de bumbac — scris în 24.06.24 de Mirinda din BUCURESTI - RECOMANDĂ