ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.04.2011
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.03.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
0.00%
Sub orice critică

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
0.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Dezamagire

TIPĂREȘTE

Am gasit informatii despre aceasta rezervatie pe internet, parea foarte atractiv, "a doua delta", "posibilitate plimbare cu barca", "piste biciclete", etc.

La intrare ti se cere (doar in weekend si sarbatori) 15 lei pentru masina si 3 lei de persoana. Nu exista vreun pliant cu harta si ti se spune sa mergi inainte pana la Casa cu nuci. Tu presupui ca este vorba de o cabana, ma rog, o faciliate turistica de unde sa mai capeti informatii, unde sa poti inchiria barca, etc. Odata ajunsi acolo, gasesti un semn cu accesul interzis si un panou cu o harta foarte greu de descifrat, avand mai degraba un aspect stiintific, decat unul turistic. In fine, realizezi ca esti in zona rezervatiei nu stiu carui ghimpe, planta pe care nu o poti identifica, pentru ca nu ai nicio fotografie care sa te indrume si nici alt gen de informatii, cum ar fi perioada din an cand o poti vedea, etc.

Gasesti si o intrare prin stuf, catre balta. Esti nevoit sa faci echilibristica pe niste scanduri de lemn, ca sa nu cazi in noroi. Cand in fine ajungi la apa, constati ca nu poti sa te plimbi in jurul lacului si nici urma de barca.

Iti iei gandul de la balta, desi pe harta sunt figurate diverse locuri de interes in ceea ce priveste fauna si flora ei, si te-ndrepti catre padure. Aici gasesti drumuri desfundate si te fericesti ca nu a mai plouat de mult, nici urma de piste de biciclete. Desi exista marcaje, daca nu ai memorat harta vazuta in comuna Comana (atentie, nu harta mai sus amintita din rezervatie) nu stii incotro s-o iei, caci exista doar un singur indicator, spre aceeasi "cabana". Turistii se-ntreaba disperati unul pe altul, fara rezultate. Ne-am lasat pagubasi.

La iesire, am aflat mai multe informatii de la cei care ne-au taxat. Astfel, am aflat ca daca doresti barca, trebuie sa faci rezervare cu 48 de ore inainte (mentiune inexistenta pe site-ul rezervatiei). Noi am fost in a doua zi de Pasti, rezervatia era plina de oameni, lucru ce ar fi putut fi anticipat de catre acesti domni, astfel incat sa aiba si barcile si ghizii pregatiti. Am mai aflat ca dansii, ca si celebra cabana, tin de regia vanatorii si pescuitului, n-au nicio legatura cu turismul.

Am intrebat pentru ce ni s-au luat banii. Ni s-a spus ca pentru intrare. Noi, judecand dupa ce-am vazut acolo, credem ca oamenii dadeau banii pentru a pescui, desi era interzis, si pentru a face gratar, desi era interzis. Noi, care nu voiam sa facem nici una, nici cealalta, am plecat dezamagiti.


[fb]
---
Trimis de contafa in 27.04.11 10:05:56
Validat / Publicat: 27.04.11 11:17:29

VIZUALIZĂRI: 7062 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (contafa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2700 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.04.11 11:36:31]
»

Dacă aţi fi citit aici părerile celor care au(mai)fostacolo, poate nu plecaţi aşa dezamăgiţi. De fapt, cred că aţi fi plecat puţin mai la sud, pe lângă Ruse e o zonă superbă!

Păcat... ALOOO!!! blonda de la turism, se aude?!?

george_bton*
[16.07.11 22:29:10]
»

intr-adevar la comana nu se face nimic din pacate, doar un pic de imagine care su e sustinuta de altceva. pacat de potential. cat despre bloda... a vizitat zona, sunt poze cu ea la muzeul manastirii, dar se pare ca doar pentru pozele alea s-a dus.

sper ca pe viitor sa se aloce ceva fonduri pentru ca pentru un privat ar fi o investitie prea mare sa asigure si facilitati de cazare si toata infrastructura necesara (agrement, amenajarea drumurilor, amenajarea deltei in scop turistic etc.).

p. s. nu am inteles ce era cu pistele de biciclete, sper ca nu te asteptai sa gasesti "piste" pentru drumetii prin padure...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianic
[09.09.11 22:37:45]
»

Ring – ziarul gratuit al bucurestenilor – publica la pagina de turism din 02.09.2011 un articol care mi-a starnit interesul atat de mult incat am hotarat sa-mi caut relaxarea in wekend-ul viitor tocmai acolo. Textul insotit de trei imagini incitante - lacul albastru, un card de rate plutind pe apa si Manastirea Comana – imi dadeau siguranta ca ma voi simti minunat.

Totusi, cum am invatat ca inainte de calatorie trebuie sa te documentezi bine, am intrebat "AmFostAcolo" ce stie despre aceasta destinatie. Mai intai am fost surprinsa ca stie deja de anul trecut despre Delta din Campia Romana atat de laudata acum, numai ca nu stie amanunte prea imbucuratoare.

A fost cineva in aceasta vara in Parcul Comana? Merita sa-ti obosesti masina prin hartoape orbecaind dupa indicatoare pentru a gasi ceea ce cauti?

Vreti sa vedeti articolul? Iata-l:

Comana, "DELTA" din Campia Romana

Începând cu 2004, România se bucură de existenţa "deltei de lângă Bucureşti", o rezervaţie ce ocupă locul doi ca biodiversitate în ţara noastră, după Delta Dunării.

Aflat la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Giurgiu, Parcul Naţional Comana este un loc unic în sudul României, o rezervaţie naturală cu floră şi faună rare, unele specii de animale fiind întâlnite numai aici. Din 2004, când a fost constituit Parcul, se fac eforturi pentru a ocroti cele trei puncte de interes ale zonei, Oloaga Grădinari (249,4 ha), delimitată pentru protejarea speciei Ruscus aculeatus (ghimpe); Padina Tătarului (231,4 ha), desemnată pentru protejarea speciei Paeonia peregrina (bujorul românesc), şi Balta Comana (1206,4 ha), habitat pentru specii de peşti, păsări şi reptile protejate prin lege.

Cum ne putem recrea

Un alt punct de atracţie este Mănăstirea Comana, ridicată în 1588 pe timpul lui Radu Şerban. Se mai spune că a fost construită pe ruinele unei mănăstiri ctitorită de Vlad Ţepeş, în 1461. Administratorii Parcului permit vizitarea rezervaţiei cu sau fără ghid, camparea turiştilor sau cazarea lor în pensiuni, organizează trasee turistice în pădure sau plimbări cu barca pe canalele lacului. Cel mai uşor se ajunge în Parcul Naţional Comana dinspre Bucureşti pe drumul spre comuna Grădiştea. Taxa de vizitare este de 3 lei, parcarea costă 15 lei, iar serviciile de ghidaj turistic sunt până în 100 de lei pentru un grup de trei persoane.

Biodiversitate protejată prin lege

Aici găsim 141 specii de păsări, 19 de peşti, 31 de mamifere, 8 de reptile, 8 de amfibieni şi 1.250 de plante. Între acestea, un număr mare de specii se află pe lista celor protejate naţional sau internaţional, ca vidra, pisica sălbatică, şarpele de sticlă, cleanul sau ţiparul.

24.900 ha este suprafaţa totală a Parcului Naţional Comana.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
george_bton*, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂRezervația naturală Comana:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059144973754883 sec
    ecranul dvs: 1 x 1