ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.10.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Plimbare de toamnă: Cota 1400 - Vârful Furnica (2103 metri) și retur la pas

TIPĂREȘTE

În prima duminică din luna octombrie am ajuns la Sinaia pentru un minisejur de două zile. A fost o ieșire oarecum neprevăzută, ne-am hotărât să plecăm la Sinaia cu o zi înainte doar, pentru a profita de vremea frumoasă din acea perioadă. Întrucât în acest an nu am avut ocazia să-l plimbăm pe băiat cu telecabina/telescaunul/telegondola pe nicăieri, ne-am propus să facem asta.

Pe la ora 10.45 am urcat cu mașina la Cota 1400, gândindu-ne că după aceea vom ajunge cu gondola la Cota 2000. Am găsit un loc de parcare pe marginea drumului, în zona hotelului de la 1400, apoi am urcat treptele către stația de plecare a gondolei spre Cota 2000. De fapt, către Cota 2100, după cum aveam să observăm destul de repede!

Am trecut pe la casa de bilete și am achiziționat cartelele, plătind în total 55 de lei (doar pentru urcare: 20 lei/adult și 15 lei/copil). Nu era coadă mare la gondolă, așa că în mai puțin de 5 minute eram deja la înălțime, admirând priveliștile tot mai frumoase în vreme ce urcam vertiginos către zona de platou alpin. Dacă la Cota 1400 vremea era liniștită, imediat ce am coborât din gondolă am constatat că lucrurile sunt diferite, pentru că vântul bătea cu putere pe Platoul Bucegilor. Noi eram oricum echipați binișor, așa că am luat gecile pe noi și ne-am hotărât să vizităm câte ceva prin jur, apoi să coborâm la pas către Cota 1400 (acesta a fost, de fapt, motivul pentru care am cumpărat cartele doar pentru urcare, însă dacă apărea ceva neprevăzut am fi coborât tot cu gondola).

Lângă stația gondolei există o hartă de mari dimensiuni și am remarcat acolo faptul că suntem la câteva minute de Vârful Furnica (2103 metri altitudine) . Aflat în dreapta noastră, vârful era ușor accesibil, motiv pentru care destul de mulți turiști se aflau în acea zonă, încercând să facă fotografii cât mai reușite. Chiar dacă cerul era înnorat, am avut posibilitatea de a admira în depărtare vârfuri semețe pe care le-am vizitat și noi în această vară, precum Omu sau Bucura (Vf. Ocolit). Nici releul de pe Coștila nu a fost ascuns privirilor noastre, iar Valea Prahovei nu avea multe secrete privită din acea zonă.

Există câteva indicatoare turistice în apropiere. Din acel punct, banda galbenă ne-ar fi putut conduce către Cabana Piatra Arsă (în aproximativ o oră), către Babele (în două ore - două ore și jumătate) sau, mai departe, spre Vârful Omu (în patru - șase ore, în funcție de ritmul și de condiția fizică a fiecăruia). În direcția opusă, exista posibilitatea de a ajunge la Cota 1400 (timp estimat: oră și jumătate - două ore) într-o drumeție ușoară, ceea ce ne interesa și pe noi. Am urmărit banda galbenă și am pornit repejor gândindu-ne că, pe măsură ce vom coborî, s-ar putea ca vântul să se mai domolească. Așa avea să fie!

Cam în 20 de minute eram în dreptul fostei Cabane Miorița (situată la altitudinea de 1960 de metri), apoi am coborât în continuare, până când ne-am intersectat cu drumul de vară (urmărind din acel punct marcajul bandă roșie până la Cota 1400). Peisajele sunt frumoase pe acest traseu și ne-am întâlnit cu alți drumeți care urcau către zona de platou. La un moment dat, am remarcat locul de unde pornea traseul către Colții lui Barbeș, Lacurile Vânturiș și Valea Soarelui (marcat cu punct roșu) , însă ne-am văzut de coborârea spre Cota 1400, unde aveam să ajungem după încă aproximativ o oră. Această potecă la vale este un adevărat drumeag, iar dificultatea la coborâre este redusă, chiar dacă diferența de nivel nu e de neglijat.

După alte 20 de minute, poteca s-a bifurcat, iar noi am ales să continuăm pe drumul de vară (traseu interzis iarna din cauza riscului de avalanșă de pe anumite porțiuni). Cealaltă posibilitate ar fi constat într-o continuare a coborârii prin pădure, urmând același marcaj (să fiu sincer, ne-am temut să nu ne întâlnim pe acolo cu Moș Martin).

În jurul nostru, ierburile uscate se unduiau încet, iar priveliștile către Munții Baiului erau frumoase, așa că am parcurs traseul agale, făcând pauze dese pentru fotografii.

Am ajuns într-un final înapoi la Cota 1400, ultima parte a traseului nostru fiind chiar pe sub gondolele care urcau și coborau ca niște uriașe albinuțe de metal.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Munții Bucegi, aer curat, o zi înnorată cu vânt la mare altitudine, dar și cu priveliști foarte frumoase.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Concluzii: Am optat pentru această drumeție de aproximativ două ore (coborâre de pe Vârful Furnica spre Cota 1400) ca să profităm de frumusețea muntelui într-o zi obișnuită de toamnă. Cerul a fost destul de tulbure (la fel ca vremurile actuale), dar ne-am bucurat de priveliștile frumoase din jurul nostru. În plus, ne aflam la Sinaia după ceva vreme, așa încât am coborât apoi repejor în stațiune pentru că parcul și zona centrală ne așteptau pentru a le parcurge la pas, iar Peleșul și Pelișorul trebuie și ele salutate din când în când. Ajuns la final de articol, recomand parcurgerea traseului descris, atunci când vremea permite asta!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 25.10.20 07:26:05
Validat / Publicat: 25.10.20 07:54:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI. A mai fost în/la: În Masivul Bucegi am mai vizitat Cascada Obârșiei, Șaua Strunga, Lacul Bolboci, Vârful Omu, Vârful Bucura, Vârful Capul Morarului, Crucea Eroilor Neamului, Babele și Sfinxul.

VIZUALIZĂRI: 4571 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 O parte din Valea Prahovei, văzută din gondolă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Dana2008PHONE
[25.10.20 13:48:45]
»

@Crazy_Mouse:  Felicitări!!!

Michi
[26.10.20 14:18:43]
»

@Crazy_Mouse:   Doamne, ce nostagie mi-ai produs! Am fost ultima dată şi probabil pentru ultima oară la Cota 1400 în vara asta în iulie cu nişte prieteni. Cu telecabina în sus şi în jos, bineînţeles. Am mâncat la Ceaunu´crăpat şi când veţi mai merge la Cotă, vi-l recomand din tot sufletul. La Varfu cu Dor am fost anul trecut cu nepoţii, tot teleportată. Copiii ştiau totul pe acolo pentru că iarna merg la schi. Felicitări pentru excursia făcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[26.10.20 17:13:56]
»

@Michi:  Mă bucur că articolul vă trezește amintiri! Cele două zone sunt frumoase, deși diferite din multe puncte de vedere. Cota 1400 este un loc destul de comercial, deseori aglomerat pentru că se ajunge acolo cu mașina. În schimb, la Cota 2100, este aglomerat doar în jurul stației de gondolă; după ce te îndepărtezi 10-15 minute de acel loc, te poți bucura în voie de măreția muntelui. Am avut și noi în plan Vârful cu Dor, dar am renunțat din cauza vântului puternic; ne-a fost teamă să nu răcim dacă zăbovim mai mult pe platoul alpin.

Mulțumim pentru recomandare - data viitoare vom mânca la Ceaunu crăpat de la Cota 1400! Vă dorim sănătate multă și -de ce nu- să bifați o nouă ascensiune la Cota 1400, poate chiar vara viitoare! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[26.10.20 17:17:42]
»

@Dana2008:  Mulțumim! Hai că nici voi nu stați rău la capitolul drumeții de toamnă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă Masivul Bucegi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070647001266479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1