GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Razi Beach Aparts [Razi Lefokastro](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Apartamente RAZI BEACH - Pelion
Brrrrr, ce vreme e afara. Cand ziceam si eu ca infloresc zambilele, a-nceput sa ninga si a venit frigul. In ton cu zicatoarea, nici macar Patrocle nu vrea sa iasa afara, desi… dupa o noapte-ntreaga ar cam trebui. Cu un ochi pe tastatura si cu un ochi pe ficusul canadian, unde-i mai place lui Patrocle sa-si marcheze teritoriul, m-am gandit sa debutez cu un articol despre un loc de cazare. N-am scris pana acum articole despre locuri pe unde am innoptat pentru ca ma gandesc ca daca cineva merge pe recomandarea mea si nu-i place, o sa am mult de furca sa-i opresc sughitul mamei mele. In fond, fiecare are asteptarile lui de la un loc in care-si petrece vacanta, gusturile sunt diferite, asa cum si noi suntem diferiti. Insa, in cele ce urmeaza, voi scrie cateva randuri despre un loc, unde daca mergi, trebuie sa fi muuuuult prea cusurgiu ca sa nu-ti placa.
Pe principiul stramosesc cum ca gospodarul isi face iarna car, tot asa si turistul, iarna isi face rezervari. Ma bate gandul sa merg la inceputul lui septembrie in Pelion. Si de va fi sa ma bata gandul pana ma va face knock-out si va castiga, voi merge a doua oara la Razi Beach. Are adresa de Lefokastro, insa proprietatea e situata cumva intre Lefokastro si Afissos, chiar pe malul marii, in fapt pe malul Golfului Pagasetic. Proprietatea este amplasata pe o suprafata de 3,000 de metri patrati si este compusa din cinci apartamente.
Apartamentele au cam 40 de metri patrati si sunt compuse din dormitor si living cu bucatarie, de tipul open space. Intre dormitor si living se afla baia, practic separarea intre cele doua camere facandu-se cu baia si sifonierul din dormitor, care creeaza intre ele un hol. Dormitoarele au un pat matrimonial si inca un pat simplu, noua noptiere, un sifonier incapator si o comoda cu oglinda. Patul este foarte confortabil, cu o saltea groasa, cu cate doua perne pentru fiecare si prevazut cu doua noptiere, fiecare noptiera cu lampa aferenta. Sunt doua apartate de aer conditionat. Unul in dormitor si unul in living.
Baia are marimea unei bai de bloc, sa zic ca are vreo 4 metri patrati si are dus. Un minus ar fi ca dusul nu este prevazut in cabina, ci are doar cadita de dus. Insa, asta cred ca este specific grecilor (vorbesc aici de unitati de cazare clasificate la 3 stele, maximum). Mi s-a intamplat de multe ori in Grecia ca nici macar cadita de dus sa nu fie prezenta in baie. Atat chiuveta cat si dusul sunt prevazute cu rezervoare de sapun lichid, care au fost completate de cate ori a fost nevoie.
Livingul are un coltar cu o masuta pentru servit cafeaua in mijloc. Una dintre partile coltarului este extensibila. Asa incat, dupa socoteala mea, intr-un apartament de la Razi Beach pot fi cazate pana la 5 persoane, fara probleme. E ideal pentru o familie cu doi copii. Bucataria este dotata cu tot ce trebuie: frigider, congelator, plita electrica, toaster, filtru de cafea. Are toate accesoriile necesare pentru patru persoane si ma refer aici la tacamuri, pahare, farfurii si vase pentru gatit.
Apartamentele au cate doua terase, fiecare. Una pe partea de est si una pe partea de vest. Asa ca, in orice moment al zilei poti profita de soare sau de umbra, dupa cum ti-e voia. Fiecare terasa este prevazuta cu masa si patru scaune.
Buuuun. Sa trecem la exterior. Piscina… destul de mare, cu apa curata, cu un mic jacuzzi intr-unul din capete. Noaptea este luminata. Sunt absolut suficiente sezlongurile, chiar daca proprietatea este plina. Adancimea apei este de la 60 de centimetri pana la 1,70 metri.
Gratar. Esteeeee. Mare, prevazut si cu chiuveta si cuptor pentru paine. De lemne se ocupa proprietarul, aduce de cte ori este nevoie crengi mai grosute de maslin. Ati facut vreodata gratar cu lemn de maslin? Eu nu, pana la vizita de la Razi Beach. Are putere calorica mult mai mare decat bradul, asa ca aveti grija cat lemn puneti. Langa gratar este si o masa la care pot lua loc, lejer, sase persoane.
Teren de tenis de camp, betonat, cu fileul necesar prezent si el. E adevarat, calitatea betonului nu e chiar cea mai buna. Insa daca nu tenis, macar cateva aruncari cu mingea la cosul de baschet.
Loc de joaca pentru copii, frumos amenajat intr-un colt al proprietatii, printre cativa palmieri. Cum se cheama pomul care face rodii? . Este unul acolo, la locul de joaca pentru copii, avea si rodii in el, dar nu erau coapte.
Langa piscina mai este un foisor cu cinci mese, gandit probabil pentru capacitatea maxima a proprietatii si in ideea ca toata lumea vrea sa stea in acelasi timp in foisor.
Gradina este perfect intretinuta, cu flori, leandri, gazon, cativa palmieri si maslini, unii chiar avand cateva sute de ani.
Si nu in ultimul rand parcarea. Incap sase masini si este prevazuta cu umbrar.
Intre proprietate si mare e o distanta enorma :). Vreo … 5 (cinci) metri. Adica atat cat traversezi o strada pe care am vazut in zece zile trecand cateva masini. Una dintre masini este cea care trece in fiecare dimineata si este condusa de un nene care striga cat il tin plamanii ca vinde legume, fructe, calamar, caracatita si creveti. Fructele de mare sunt proaspete, pescuite in Golful Pagasetic chiar in acea zi. In 2013, cand am fost era 5 euro un calamar gata curatat. Plaja nu este pentru pretentiosi. Este ingusta, predomina pietricelele, iar intrarea in mare se face pe niste “potecute” facute de localnici, printre pietre. Insa inrarea in apa este lina si dupa vreo 5 metri este nisip pe fund, nu mai sunt pietre. Este totusi recomandabila incaltamintea speciala, deoarece sunt arici de mare printre pietrele de la intrarea in apa. Pe noi nu ne-au deranjat pietricelele de pe plaja, deoarece iti poti lua sezlong de la piscina, cu conditia, evident, sa-l aduci inapoi.
Curatenie si schimbarea prosoapelor si a asternuturilor s-a facut din trei in trei zile. Gunoiul se ia zilnic.
Mi se pare un loc ideal in care sa mergi cu mai multi prieteni, iar cireasa de pe tort ar fi de mers cinci familii, sa inchiriezi toata proprietatea. Evaghelia, proprietareasa e o femeie de nota zece. E un munte de om, cu fata zambitoare in orice moment. Munceste acolo cu sotul ei si cu cei patru copii. Au construit acest loc cu fonduri europene si au inteles din mers ce trebie sa faca, astfel incat turistul sa fie multumit si sa mai vrea sa vina. Daca vreti sa mergeti acolo, nu va luati dupa preturile afisate pe saiturile de specialitate. In 2013, pe sait era afisat 70 EUR / noapte, la inceput de septembrie, am luat legatura cu ea si am platit 500 EUR pentru zece nopti. O fi contat si faptul ca am fost trei familii? Poate. Insa face toti banii. Au fost zece zile in care ne-am simtit minunat. Pelionul este o zona care are multe de oferit. O sa incerc peste ceva timp sa-mi aduc aminte cate ceva si sa va povestesc.
Vacante cu zile linistite si nopti romantice va doresc.
Trimis de Pușcașu Marin in 25.02.18 10:41:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pușcașu Marin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.26019840 N, 23.17327940 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Razi Beach Aparts [Razi Lefokastro], PELION [peninsula]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Este bine. Multumesc.
ȘI eu am întrebat Cum se cheamă pomul care face rodii!
Uite, îmi zice telefonul ca rodiu!
Așa o fi!
@ghisor: Iaca, îți ieși! Povestea cu cazarea, vreau să zic, că despre locul ăsta nu mai încape discuție, chiar e fain! Pe malul mării, are și apus de soare... Pentru mine ar fi ideal, o să-l țin minte pentru când va veni rândul Pelionului.
... N-am văzut totuși calamarii pe grătar...
@crismis: Multumesc pentru incurajari .
A fost ziua gratarului cu produse romanesti.
Si sa-ti spun un secret ca tot nu ne-aude nimeni... am facut si calamar intr-o zi, dar nu mi-a placut. Nu stiu cum se face. Tot mai bun e la taverna.
Frumoasa cazare, merita retinuta! In ce priveste copacul care face rodii mai bine sa-i spunem "rod" ca rodiu suna cam radioactiv... oricum, indiferent cu i s-o spune da foarte bine un asemenea copac in curte!
Vacante frumoase!
@DOINITA: Multumesc pentru ecou.
Sincer, ii spunem copacului cum vreti voi. Mie-mi plac teribil semintele fructului... mai ales daca le pun intr-un pahar cu 100 de ml de Bacardi
@ghisor:
Și tu... Ghisor!! Grecia asta!
Da, o cazare cum îmi place și am trecut-o pe lista mea secretă. Sincer, singura chestie care pentru mine putea lipsi, e piscina că de, așa aproape de mare e păcat! Dar nu m-ar împiedica să mă cazez acolo și s-o ignor.
Foc cu lemn de măslin n-am făcut. Am văzut cum stăteau lemnele de măslin pregătite de iarnă pe vechiul drum, vama Zlatograd- Thermes și chiar ne miram că nu fura nimeni.
Superbă P18.
@elviramvio: Pai si eu... ce sa fac
Acum, cu piscina, stii cum e... de gustibus.
Mie mi-a parut bine c-a fost acolo. Cateva seri am stat in mini-jacuzzi ala cu un coniac si un trabuc (aduse de-acasa, sa ne-ntelegem ) de-mi venea s-o rog pe Evaghelia sa-mi faca viza de flotant.
Chiar vorbeam cu prietenii cu care-am fost acolo. Langa proprietatea asta era un teren tot de vreo 3,000 de metri patrati la vanzare. Un fleac... vreo 300,000 de euro. Sa vindem tot ce-avem in Romania, cumparam terenul si ne facem trei casute acolo. Bine... chestiile astea le discutam dupa o sticla de coniac bauta-n trei
@ghisor:
Pâi știi, cu ceva timp în urmă aveam o idee ca a ta, doar o idee! Acum la cât de nebuni ne știm - eu și aparținătorul - se putea să o punem în practică mai ieftin ca tine. Ghinion! M-am apucat de citit cum e cu astfel de imobiliare, ca proprietar pe acolo și pot spune că mi-a trecut instant, am zis că e boierie să fii doar turist în Grecia!
@ghisor: Vezi că nu e greu?
Orice are un început, tu aduci informație, oamenii culeg, aleg. Nu îi obligi tu să meargă acolo, tu doar ne spui unde și cum iar noi votăm informația, apreciem timpul pe care l-ai dedicat pentru a povesti lucruri utile călătorilor. E simplu
Îmi place că nu sunteți pretențioși, îmi place că voi gustati vacanța așa, in stare “pură”.
Știi ce aștept? Sigur că știi... pe-alea de peste oceane
Felicitări, te descurci bine și la cazări!
@krisstinna: Multumesc frumos.
Si pentru ecou si mai ales pentru incurajari.
Pana la urma, ecourile voastre frumoase imi dau impuls sa continui. Nu promit, insa o sa incerc sa descriu doua-trei cazari din ultima vacanta. Cele care mi-au placut cel mai mult.
O saptamana frumoasa iti doresc.
@ghisor: De sughitat sigur nu va sughita nimeni, ai povestit frumos si este o buna recomandare, asa ca acum fiind facut primul pas te mai asteptam cu astfel de povesti.
Cat despre "Rod" sau "Rodiu" am avut si eu unul in curte, nu am reusit sa avem si fructul, insa florile erau superbe, un portocaliu-rosu corai superb.
Felicitari, votat cu mare drag.
@ghisor: Buna ziua,
Imi puteti da, va rog o adresa unde sa contactezi direct proprietarul?
Cu multumiri anticipate,
Lorena
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)