ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    JUN-2014
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    POBITI KAMANI - Pădurea de piatră

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Am tot sucit si invartit eu situl asta si am observat ca desi sunt mii de persoane care merg in vacanta in Bulgaria, nimeni nu a ajuns, sau nu a scris despre minunata “padure” impietrita de langa Varna.

    POBITI KAMANI, este o zona pe care am descoperit-o intamplator, haladuind prin Sunny Beach unde am poposit pentru o delicioasa vacanta la hotelul Evrika (vezi impresii). Iesind noi intr-o seara pe promenada din fata hotelului am dat peste un nene care organiza excursii cu microbuzul personal pentru turistii doritori de experiente inedite in Bulgaria. Omul rupea nitel pe nemteste si asa ne-am inteles cu el. Avea un panou din carton pe care erau lipite oarece fotografii din locurile unde ducea el turistii si ochii mi-au ramas priponiti pe o fotografie cu niste trunchiuri de piatra imprastiate pe un camp.

    Ce sa fie, ce sa fie? Nu mai auzisem despre asta pana acum. L-am intrebat pe nene cat costa si unde se afla minunea si mi-a spus ca pentru 2 persoane plus un copil ar fi 180 leva adica vreo 90 de euroi, se pleaca dimineata din Sunny Beach, se merge la Varna, iar minunea este la 18 km de la Varna in directia Sofia. Ne-am gandit noi ca oricum ne intoarcem cu masina prin Varna si nu are sens sa mergem cu nenea ci sa mergem pe cont propriu, 18 kilometri de abatere nu e mare lucru. Zis si facut.

    Am cautat pe internet ceva referinte despre drumul de urmat dar am gasit foarte, foarte greu, de aceea o sa va spun cu lux de amanunte cum sa ajungeti la obiectiv.

    Cand am plecat din Sunny Beach spre casa am mers catre Varna. Ajunsi acolo am cautat strada spre Sofia (spre vest), mai exact drumul vechi, o strada cu cate 1 banda pe sens. Prima localitate prin care trebuie sa treceti la iesirea din Varna este TOPOLI. Asta este un sat amarat si trebuie sa fiti atenti la indicator din strada principala la un moment dat spre stanga.

    Odata ajunsi in Topoli sunteti pe drumul cel bun. Nu exista nicaieri nici un fel de indicator spre obiectivul turistic de aceea fiti atenti la indicatoarele de localitati. Mergeti drept si iesiti din Topoli urmand firul drumului fara abatere pana la EZEROVO. La Ezerovo undeva in centrul satului se face o intersectie mai mare, voi o luati spre dreapta si tot inainte peste un camp. Ajungeti la o rascruce si un indicator va trimite spre stanga. Dupa 3 km ati ajuns! Priviti pe partea stanga a drumului si veti vedea intrarea catre zona de vizitare.

    Nu e departe de Varna, dar nu exista indicatoare iar pe strada nu este nici tipenie de om. Noi ne-am ratacit si am oprit la o benzinarie printre niste tufe. Acolo nimeni nu vorbeste limbi straine dar traiasca limba gimnastica cea datatoare de indicatii! Noroc ca nenea de la benzinarie dadea bine din maini!

    Odata ajunsi la obiectiv veti fi uimiti cat de frumos este. Pretul de intrare este de 3 leva pt adulti si 2 leva pt copii. Exista si o parcare pazita, gratuita.

    La intrare era un nene amabil care vorbea engleza si mi-a explicat in avans totul. Trebuie sa ii multumesc pe aceasta cale, pentru ca fara el ne-am fi uitat ca matza in calendar la niste pietre rasfirate pe camp. Dupa ce nenea ne-a povestit toata treaba a venit un autocar cu rusi care aveau ghid si ne-am tinut dupa ei ca sa nu ratam nici un locsor. Pentru voi, am sa fac eu pe ghidul. Iata despre ce este vorba.

    Pe la 1855 un grup de pietre deosebite a atras atentia cercetatorului britanic William Hamilton care s-a apucat sa cerceteze locul. In urma lucrarilor publicate, alti cercetatori i s-au alaturat din toata lumea si au ajuns la concluzia ca aceste pietre reprezinta straturi de calcar si cochilii de animale marine asezate una peste alta si ramase in aer dupa retragerea marii pe fundul careia se aflau in Cretacic. Treaba nu este insa foarte clara deoarece toate aceste coloane enorme sunt goale pe dinauntru ca niste tuburi. Chestie inexplicabila din punct de vedere stiintific.

    Legendele locului povestesc despre uriasii care lucrau la construirea Atlantidei care ar fi fost situata in Marea Neagra. Acesti uriasi ciopleau coloanele de piatra si le carau catre oras, iar in momentul in care regele a terminat constructia orasului, nemaiavand nevoie de coloane, le-a transmis uriasilor sa le lase pe pe unde apuca.

    O alta legenda vorbeste despre un haiduc ce se ascundea in padurea deasa dupa ce fura de la bogati si dadea saracilor. O potera a ajuns in satul lui si i-a luat sotia si copilul. Au incercat sa afle de la sotia lui unde se ascunde el si pentru asta i-au ucis copilul. Femeia nu l-a tradat dar din cauza durerii pricinuite de pierderea fiului, a aruncat un blestem asupra poterei si asupra padurii si i-a transformat pe toti in pietre.

    Cu dovezi stiintifice si cu legendele transmise din generatie in generatie, locul are un farmec deosebit si este puternic incarcat energetic, chestie masurata cu aparate speciale de diferite institute si universitati din lume.

    Zona de vizitare este nisipoasa si din loc in loc se itesc smocuri de iarba si flori colorate. Greierii tiuie si soarele dogoreste puternic. Aveti nevoie de palarii si ochelari de soare.

    Nu trebuie sa ratati urmatoarele obiective (vezi foto atasate pt fiecare din ele):

    - turnul de veghe

    - coloana gigantului – se spune ca daca imbratisezi coloanele ele preiau energia ta negativa si iti ofera in schimb energie pozitiva – admit ca eu asa am simtit

    - tronul uriasului – indicat sa te asezi pe el

    -piatra dragostei eterne – este o piatra gaurita prin care daca privesti sub un anumit unghi vezi o inima. Se spune ca trebuie sa o atingeti impreuna cu partenerul ca sa aveti parte de dragoste eterna

    - arcul norocului – daca reusiti sa treceti prin el veti avea noroc. Gaura e relativ mica, doar juniorul a incaput acolo

    - familia – tata, mama, 2 copii si catelul

    - cercul de piatra – cel mai important obiectiv. Aici trebuie sa va descaltati si sa stati cu picioarele in cerc pentru a va incarca energetic. Este zona cea mai puternica, energiile au fost masurate cu aparate speciale. Imbratisati coloanele din mijlocul cercului si puneti-va o dorinta. Se pare ca multe persoane chiar s-au vindecat in acest fel. In golul din mijlocul coloanelor erau aruncate multe biletele cu dorinte si banuti.

    Stiu ca pentru multe persoane acest loc reprezinta doar o gramada de pietre pe un camp, dar din punctul meu de vedere chiar este o zona puternic incarcata cu vibratii pozitive. Daca aveti timp sa stati in cercul de piatra si sa meditati in liniste, sa respirati aerul de mare, sa trageti prin talpi puterea locului si sa imbratisati cu ochii inchisi coloanele de piatra, va veti incarca cu energie buna pentru un nou an de munca si stress.

    Personal noua ne-a placut foarte mult locul si speram sa il mai vizitam candva. Nu il ocoliti!

    rog webmasterul sa ataseze acest clip

    http://www.youtube.com/watch?v=6lyZzR20Lhk

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 05.07.14 06:35:52
    Validat / Publicat: 05.07.14 10:11:40
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

    VIZUALIZĂRI: 8279 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P36 TURNUL DE VEGHE din alt unghi
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 23 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    13 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [05.07.14 10:10:17]
    »

    Mutat în rubrica "'Pobiti Kamani' - Pădurea de piatră [Ezerovo], VARNA" (nou-creată pe sait)

    -

    Excelentă recomandarea (super-interesantă destinaţia), superb articolul - a fost , dealtfel, selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [05.07.14 10:15:19]
    »

    @webmaster: multumesc webmaster. Uite acum cand lumea se teme sa faca baie, poate vor merge in vizita aici.

    webmaster
    [05.07.14 10:44:46]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Dragoș_MD
    [05.07.14 10:46:28]
    »

    @buterfly:

    Nu exista nicaieri nici un fel de indicator spre obiectivul turistic de aceea fiti atenti la indicatoarele de localitati.

    (...)

    Nu e departe de Varna, dar nu exista indicatoare

    Total greșit!

    Ăsta ce-o fi?!? Și pe urmă... și aici... ooops! na, c-am ajuns!!!

    E o destinație pe lângă care am trecut în fiecare an în drum spre și dinspre litoralul lor și de fiecare dată mi-am promis că „data viitoare... ” Poate anul ăsta.

    dorgo
    [05.07.14 12:53:14]
    »

    @buterfly... "Legendele locului povestesc despre uriasii care lucrau la construirea Atlantidei care ar fi fost situata in Marea Neagra"... cred ca fiecare tara ce are niste fenomene inexplicabile, le pune pe seama Atlantilor... Atlantida, dupa Herodot, era dincolo de coloanele lui Hercule, adica dincolo de Gibraltar, cam pe unde a trecut Cristofor, ca sa descopere Americile si-apoi sa le subjuge. Apoi, o a doua legenda ar plasa atlantii langa actuala insula Santorini, in marea Egee, atlanti a caror patrie s-a dus la fund odata cu vulcanul Santorini ce-a facut intr-o zi "poc! ", de mai multe ori si-a lasat in urma un imens gol (f). Nici platformele de la Balbeck sau oamenii de piatra cu tichia de 3 tone din Insula Pastelui sau Stonehendge-ul britanic sau piramidele egiptene, (si altele) n-au scapat de influenta Atlantilor... la noi in tara sunt doua versiuni... 1. -ca enigmatica Tara a Luanei din muntii Buzaului, cu megalitii sai in forma de OZN sau coloane de templu ce nu pot fi miscate nici un metru de catre oamenii normali, ar fi opera Atlantilor si 2. -ca Ghita Muresan, basketbalistul, la 2,32 m ai lui, s-ar trage din Atlanti... In Marea Neagra, intr-adevar, Bob Ballard, (tipul cu Titanicul) a descoperit singura corabie perfecta din lume, intacta, cu prova, pupa, babordul, tribordul si cu catargul in picioare (cred ca corabia era feniciana), restul corabiilor de lemn, sunt molecule sau chiar mezoni ingropati la 3 m, in nisipul fundului marii... de ce? ... pentru ca sub 80 de m, Marea Neagra e moarta, acolo nu mai traieste nimic, in afara de niste alge ce produc niste sulfuri hidrogenate si alte saruri, care sunt un bun conservant si pentru lemn, care se lignifica si devine mai tare ca betonul...

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [05.07.14 14:56:25]
    »

    @dorgo: sunt mutle legende despre atlanti si toate sunt frumoase, de asta sunt legende!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [05.07.14 15:04:22]
    »

    @Dragos: poate or fi dinspre autostrada, noi am mers pe drumul vechi si nu am vazut decat 1 indicator, cel de la rascrucea cu 3 km inainte de final. Oricum poate anul acesta ajungeti si voi, e foarte frumos.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [05.07.14 15:16:17]
    »

    @webmaster: da, este corect

    cher-cher
    [15.07.14 11:43:23]
    »

    Interesant review. Habar nu aveam de acest loc, noroc cu acest site că aflăm lucruri noi graţie "locuitorilor" săi. Cu prima ocazie când ajung din nou la Varna, sper să îl vizitez. Mulţumiri, Buterfly!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [12.09.14 13:17:56]
    »

    @cher-cher: cu mare placere!

    chrisstina
    [23.04.17 08:10:10]
    »

    @buterlfy Aveti idee daca au program de vizitare si in zilele de luni? Multumesc!

    irinad
    [23.04.17 09:32:20]
    »

    @chrisstina: Din nou îndrăznesc să intervin fiindcă am vizitat şi acest obiectiv, tot sâmbătă, după mănăstirea Aladja. Aici, în schimb, după cum îmi spune fotografia făcută, este deschis zilnic între 08,00 a. m. şi 09,00 p. m., iar biletul de intrare costă 3 leva/persoană pentru adulţi şi 2 leva/persoană pentru studenţi.

    Poţi consulta pentru informaţii: nature.museumvarna.com

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    chrisstina
    [23.04.17 11:39:18]
    »

    @irinad Multumesc frumos!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, cher-cher, chrisstina, dorgo, irinad
    Alte impresii din această RUBRICĂ'Pobiti Kamâni' - Pădurea de piatră [Ezerovo]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059032917022705 sec
    ecranul dvs: 1 x 1