GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Roma - Monumentul Naţional Vittorio Emanuele II si Coloseumul
De la inceput as vrea sa fac o precizare am gresit numarul de zile in care am stat in Roma au fost trei nopti si patru zile.
Dupa o zi destul de obositoare, cu picioarele umflate si citeva basici in talpi a treia zi am continuat plimbarea noastra prin Roma dorind sa vedem si sa asimilam cit mai mult posibil.
Am hotarit sa mergem in Piata Venetia pentru a vizita Monumentul Naţional Vittorio Emanuele II (Monumentul Naţional fiind dedicat lui Vittorio Emanuele II aici nu se plateste intrarea) pe piedestalul central troneaza statuia sa la care s-a lucrat aproximativ 20 de ani, un palat mare si impunator acesta fiind construit din marmura alba aici arzind si o flacara pentru mormintul Soldatul Necunoscut, am fost placut impresionat de acest palat construit in stil renascentist, sclupturile si picturile pe cale le gasesti in interiorl acetuia o mica parte de istorie, de pe terasa acestui palat zarind Coloseumul, nu am zabovit prea mult aici, dupa aproximativ o ora am plecat mai departe spre Coloseum, acesta fiind in apropiere la aproximativ 5 minute de mers pe jos, fiind foarte cald ne-am oprit la un mic magazin ambulat cu fructe reci si prospete pentru a ne odihni putin. Aici mai gasesti ca de altfel in toata Roma diversi mimi, care pentru 1 euro (sau cit esti dispus sa dai) poti face fotografii cu ei.
In aceasta zona intilnesti foarte multe ramasite ale orasului ce a existat in antichitate, Forumul Roman pe care il poti vizita contra cost 6,5 euro si in acest loc este nevoie de tinuta decenta, asa cum spun eu multe ,,pietre’’ dar pe care merita sa le vezi, Coloseumul care a reusit sa reziste de-a lungul timpul iti aminteste de vremea gladiatorilor de odinioara dar si de luptele organizate aici.
Ajunsi in fata Coloseumului am descoperit o coada destul de mare la care trebuia sa stai pentru a putea cumpara biletul de intrare, pentru ca nu am luat un pachet de vizitare care cuprindea Caloseum - Forum Roman ar fi trebuit sa stam la o coada imensa asa ca am renuntat, undeva pe partea dreapta exista si Arca lui Constantin care trebuie vazuta daca ajungeti in zona.
Timpul trecand repede am decis sa luam o pauza pentru a servi prinzul, am mers sa cautam un restaurant, nu trebuie sa iti faci griji in aceasta priviinta deoarece la aproape fiecare colt de strada intilnesti restaurante unde se servesc delicioasele preparate traditionale italiene si nu numai.
Dupa masa (imi pare foarte rau ca nu pot sa spun unde si la ce restaurant, in general in toate concediile mele nu am memorat aceste amanunte crezind ca nu sunt foarte importante, dar cautind si eu informatii despre anumite destinatii si observind aprecierile ,,prietenilor “ de pe acest sait promit sa fiu mai atent cu aceste amanunte), ne-am odinhnit pe o mica terasa citeva ore iar spre seara ne-am plimbat pe stradutele Romei pentru a admira peisajul nocturn.
Totul are o alta dimensiunea si o alta infatisare dupa lasarea intunericului, Coloseumul este spectaculos vazut seara.
Dupa o plimbare romantica printre stradutelei Romei am mers la hotel cu gindul ca a doua zi mai aveam multe de vizitat, dar totodata urma si plecarea noastra (spre un alt oras important Barcelona). Urma inca o zi in Roma dar si ultima.
Trimis de yuly68 in 08.12.12 10:19:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (yuly68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 41.89036200 N, 12.49251000 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ati urcat pe Vittoriano cu liftul extern? Este o priveliste superba asupra Romei, de-o parte vezi Piazza Venezia, care se prelungeste cu Via del Corso, iar in spate, de cealalta parte, vezi in intregime Forumul Roman, Coloseumul, Arcul lui Constantin.
Daca este senin, in partea stanga (avand in fata Piazza Venezia), in zare se vede marea. Este superb.
@MCM:
Nu am urcat deoarece timpul fiind limitat am incercat sa cuprind intr-o perioada scurta cat mai multe obiective turistice.
Data viitoare cu siguranta voi incerca sa petrec cat mai mult timp in fiecare locatie.
Cred ca ai confundat "Palatul Venetia" (click aici) cu "Monumentul National inchinat lui Vittorio Emanuele II" numit si "Altarul Patriei" sau "Vittoriano" (click aici). Ambele cladiri dau in Piata Venetia. Din balconul Palatului Venetia - cladirea din stanga, cum cobori de la Monument, isi tinea Mussolini faimoasele speechuri.
Nu cred ca se cere o tinuta speciala, pentru vizita la Forumul Roman.
Pentru a scapa de cozile de la Colloseum sunt doua metode:
1. Iti cumperi din timp Roma Pass si folosesti una din primele doua intrari gratis aici, ignorand pur si simplu coada. Folosesti Roma Passul ca bilet.
2. Iti cumperi biletul de la intrarea in Forumul Roman si Palatin, unde coada este mult mai scurta si revii la Coloseum, sau il vizitezi dupa ce vezi Forumul. Cand ajungi la Colloseum ignori coada -- ai deja biletul cumparat.
Vacante frumoase, pe oriunde.
@TraianS:
Probabil ca multe dintre ele le-am confundat, trecind prin Ungaria, Austria, Italia, Franta, Spania si retur Franta, Germania, Austria si Ungaria, ceea ce am vizitat intr-un timp relativ scurt la un moment dat am ajuns sa le mai si incurc intre ele ,,obiective turistice', deci repet nu am urcat cu liftul nicaieri, despre biletele care trebuia sa le cumparam pentru Colloseum am aflat si noi mai tirziu.
@yuly68:
Mie mi se intampla mereu, sa le confund, sa le stalcesc numele etc. E si normal, doar nu m-am nascut acolo ca sa le stiu atat de bine.
Totusi cred ca e important de corectat greselile (acolo unde le gasim), pentru ca acei ce incep sa se documenteze despre o anumita locatie sa nu fie ametiti complet.
Eu unul, de exemplu, inainte de a vizita un oras, nu citesc reviewuri ci ma uit la poze ca sa-mi intiparesc in minte obiectivele importante si sa aleg ce-mi va place sa vizitez. Daca acelasi obiectiv il vad cu vreo trei nume... apoi am intrat in ceata complet. Nici nu stiu unde sa-l mai caut pe harta.
Daca nu ti-i cu suparare, am sa fac niste sesizari pentru ca webii sa corecteze.
@TraianS:
Multumesc pentru ajutor, nu ma supar pentru ca nu am de ce, un ajutor este binevenit intotdeauna, daca aveti mai mult timp liber chiar va rog sa faceti o sezizare, eu abea imi fac timp pentru a citi comentariile facute de catre alti utilizatori si de a raspunde ecourilor.
In urma sesizărilor primite, am modificat in textul impresiei si la explicaţiile de la poze, "Palatul Veneţia" cu "Monumentul Naţional Vittorio Emanuele II".
@yuly68:
Langa Colosseum nu este "Arca lui Constantin" ci Arcul lui Constantin.
Este ultimul arc de triumf ridicat in Roma Antica si comemoreaza victoria imparatului Constantin impotriva rivalului sau Maxentius (roman ca si el, cu pretentii la tron).
Multe din decoratiunile de pe arc, au fost luate de pe alte monumente existente deja in Roma. Asa au ajuns pe arc statuile de daci si basoreliefurile cu luptele date intre armata lui Traian si dacii nostrii, luate din Forumul lui Traian. Sunt opt statui de daci, de 3 m inalţime, asezate deasupra coloanelor care decoreaza fetele arcului. Patru sunt tarabostes (daci nobili - cei cu caciuli) si patru sunt comati (tarani - cei cu capul descoperit). Dacii nu sunt reprezentati ca si prizonieri de razboi sau ca scalvi. Nu au mainile legate la spate cu lanturi (asa cum sunt toti ceilati invinsi) si nici lanturi la picioare. Nu stau ingenunchiati si nimic din atitudinea lor nu m-a dus cu gandul la sclavie. Motivele pentru care Constantin a dorit ca dacii sa fie pe arcul lui (el ne purtand nici un razboi impotriva lor) sunt amplu subiect de discutii intre istorici.
Mutat în rubrica "Piața Colosseum-ului - obiective turistice în zonă, ROMA" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2017 La Roma cu GhidRoma — scris în 29.12.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2017 Forumul Roman - episodul 2 - Vacanță la Roma – partea a VI-a — scris în 18.12.17 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2017 Forumul Roman - episodul 1 - Vacanță la Roma – partea a VI-a — scris în 09.12.17 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Colosseum - foarte aglomerat — scris în 16.04.16 de An_A8 din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Colosseumul — scris în 18.06.13 de asyral din BACAU - RECOMANDĂ
- Apr.2012 Colosseum-ul si eroii lui — scris în 16.07.12 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Imagine de ansamblu asupra Forumului Roman — scris în 05.04.21 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ