GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Viscri #38 (Eugen Panait) / Relaxare la tara
La Viscri (sat sasesc) se poate ajunge de la Brasov pe drumul de Sighisoara (la Bunesti se face stinga si se merge pe un drum semi-asfaltat 7 km).
Noi am mers acolo fara rezervare - am intrebat "la privat", adica la magazinul de pe strada principala, unde ne-am putea caza. Ni s-a spus ca la casa de pe colt, adica la nr. 38. Pensiunile din sat sint cunoscute dupa nr. casei respective. Dl. Eugen Panait, proprietarul pensiunii, foarte expeditiv, ne-a cazat imediat.
Pensiunea este una foarte simpla, are doua camere - ambele cu baie. In camera noastra erau 3 paturi de o persoana.
La masa de seara a fost surpriza cea mai mare - dna Cuta, sotia dlui Panait, ne-a pregatit o super cina. E bine sa nu tineti cura de slabire cind mergeti acolo fiindca nu aveti nicio sansa. Masa de dimineata este destul de simpla dar pe toate gusturile - ou, brinza, rosii, castraveti, ceai, cafea, vreo 4 feluri de gem si miere. Bineinteles si unt si piine.
Chiar daca eu nu sint obisnuita cu viata la tara, m-am simtit foarte bine in cele 4 zile petrecute acolo. Spre deosebire de alte zone unde nu poti face prea multe decit sa stai in cabana, aici activitatile sint variate: te poti duce la Nea Gigi sa vezi cum mulge vaca si sa iei lapte proaspat, cu caruta pe dealuri la Carbuni si la Caramida (drumul cu caruta costa 50 de lei iar la Carbuni si Caramida mai dai cite 10 lei), etc. E important sa nu te dai jos din caruta pina nu intrebi daca e ok fiindca sint ciini care pazesc vacile si te pot musca).
Preturile la toate pensiunile din sat sint aceleasi (40 lei/ pers/ noapte daca stai mai mult de o noapte - la care se adauga micul dejun si cina pentru 67lei / pers aproximativ), mai putin la pensiunea fundatiei Mihai Eminescu unde preturile sint mai mari la cazare. Copiii pina in 5 ani nu platesc nimic. Baietelul nostru a fost foarte incintat de toate animalele, s-a jucat cu copiii din sat care sint foarte prietenosi, a fost la Andrei sa vada un minz fatat de 2 zile, a mincat intr-o zi cit nu maninca in 2 saptamini acasa, a mingiiat iepurii Larisei, a dormit la prinz si seara rupt de oboseala dupa atita distractie.
Am vizitat si biserica fortificata din Viscri care este la doi pasi de pensiune. Am urcat si in turn dar nu as sfatui pe cei care au copii mici sa urce cu ei fiindca este periculos.
De la pensiunea nr. 38 se pot cumpara gemuri si siropuri facute de dna Panait (va garantez ca le veti termina foarte repede fiindca sint delicioase) si miere de la preotul din Bunesti. De asemenea, tot de acolo puteti cumpara si botosi de pisla.
Oamenii sint prietenosi si calzi, nu se supara daca intri la ei in curte si sint cu bun simt. Asa ca te obliga si pe tine sa fii la fel, sa nu vii cu ATV-ul cu 100 la ora prin satul lor si sa nu asculti manele date la maxim in fata pensiunii. Viscri este pentru cei care vor sa se odihneasca.
Eu v-as recomanda sa stati mai mult de 1 noapte in Viscri si sa rezervati inainte fiindca este posibil sa nu aiba locuri.
Trimis de papadie in 24.07.11 16:05:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VISCRI [BV]. A mai fost în/la: pentru webmaster: Viscri este in jud Brasov dar nu am stiut unde sa il incadrez:(
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (papadie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.05398400 N, 25.09149700 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
3 anunturi:
- mi-e greu sa cred ca aceasat unitate de cazare functioneaza intr-adevar ca o pensiune in adevartul sens al cuvantului (cu autorizare de la MT etc); am redenumit rubrica nou-creata in "Cazari ('pensiuni') diverse VISCRI"
- am creat o noua sectiune geografica pe site dedicata acestei zone - VISCRI (vezi localizarea pe harta facand click aici) si am mutat acolo rubrica mai sus amintita; vom mai muta aici, in aceasta sectiune si alte recomandari despre cetatea Viscri, existente in acest moment pe site in alte rubrici / sectiuni
- E posibil (mi-as dori sincer) ca articolul de fata a fost scris de un turist; pe moment, insa verificarile facute ne-au indus unele semne de intrebare, astfel ca:
Articolul a fost selectat pentru o verificare suplimentara a autenticitatii si naturii dezinteresate a recomandarilor.
Asteptam pentru inceput un set minimal de poze care sa dovedeasca prezenta acolo in calitate de turist platitor.
3 raspunsuri:
- pe perete am vazut ca era un certificat de PFA. Asta m-am gindit si eu, ca de fapt nu este o pensiune cu margarete asa ca o sa il sun sa il intreb pe proprietar. Daca e nevoie, trimit un mesaj cu nr. lui de telefon pentru confirmare.
- chiar nu conteaza unde este postat articolul, inainte de a pleca am cautat Viscri pe site de citeva ori si nu am gasit nimic. Asa ca l-am pus unde am crezut eu de cuviinta. Am cautat apoi iar Viscri si a aparut la sectiunea Ardeal / Crisana. E adevarat ca nu m-am uitat la date (poate a fost o eroare prima oara cind am cautat).
- asta chiar este amuzant. Nu am nici o legatura cu Viscri, poate doar faptul ca sotul meu a copilarit la vreo 30 de km la nord de Cluj (adica in Ardeal): -) Noi ne-am intors azi dintr-o excursie prin zona aceea (Brasov, Viscri, Sighisoara, Albota - despre care o sa scriu fiindca sincer am fost impresionata- Transfagarasan, Curtea de Arges - unde am vizitat biserica domneasca pe care nu o stiam - si apoi inapoi acasa la Cobleanca cum zice baietelul nostru). In review apare ca am fost numai cu 1 copil fiindca pe fetita am lasat-o acasa cu mama sa termin cu alaptatul. Sint destule detalii ca sa confirme faptul ca sintem turisti la Viscri. Andrei si Larisa sint doi copii pe care i-am cunoscut acolo. La fel si Nais si Theoline cu care s-a jucat baietelul nostru, as fi putut scrie si despre ele. Cu o vizita la Viscri se lamureste si misterul. Asa cum ziceam, ne-am intors azi acasa asa ca mai dureaza pina descarc pozele. Si cu doi pitici care trag de toate cablurile cred ca o sa imi ia ceva. Eu totusi sper ca review-ul meu este interesant si pentru altii care s-au saturat de bidochoni (etimologia cuvintului o voi explica poate intr-un alt review).
Formularea - sau, mai bine zis, segmentarea - "anunturilor" nu a fost cea mai inspirata; doar ultimul ti se adresa direct, intr-un anume fel.
Ce vroiam eu sa spun in acel "al treilea anunt" era ca verificarile facute NU erau relevante in acel moment; in toate aceste cazuri se solicita / asteapta colaborarea autorului pentru a ne convinge ca recomandarile sunt dezinteresate (sunt scrise de un turist si nu de catre proprietari sau apropiati).
Odata cu raspunsul de mai sus - si mai ales odata cu intoarcerea voastra in Bucuresti ") - consider aceste nelamuriri clarificate.
Review-ul va fi publicat in scurt timp.
--
Cateva fotografii de pe acolo ar fi totusi binevenite / bineprimite
OK, merci de raspuns. Cum am zis, il voi suna pe proprietar sa il intreb daca are ceva margarete pensiunea. O sa pun si poze, azi ma gindeam ca inauntru nu am facut poze. Si sper zilele astea sa citesc si ce au scris ceilalti si eventual sa comentez si eu.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)