GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un Revelion ratat
Ca orice persoană care visează la o vacanță în Bucovina am planificat sejurul de Revelion și am achiziționat din timp un program de 5 zile la pensiunea „Vila Andreea” din Mănăstirea Humorului pentru care am plătit o sumă considerabilă – echivalent cu un sejur la hotel de 4 stele cu pensiune completă din Cluj sau Iași.
Am reflectat îndelung dacă să vă trimit aceste rânduri sau pur și simplu să radiez pensiunea „Vila Andreea” dintre preferințele familiei mele, însă am ales această modalitate de a vă prezenta aspecte și disfuncționalități pe care le-am întâmpinat pe timpul sejurului petrecut în Nordul Moldovei achiziționat de la o firmă de turism în pachetul intitulat: „Revelion in Bucovina 2018.29 dec. – 02 ian 2018”.
Deoarece nu doresc să am o narațiune prea lungă am să punctez succint aspectele care ne-au nemulțumit profund lăsând la latitudinea dumneavoastră să apreciați calitatea serviciilor oferite de pensiunea „Vila Andreea”, astfel:
» la sosire am fost întâmpinați în mijlocul curții în frig după o călătorie de 12 ore cu o ceașcă de vin fiert... extrem de acru, dar măcar cald.
» camera nr. 1 în care am fost cazați era mostra clară pentru „AȘA NU” în materie de turism: camera era umedă și friguroasă, lenjeria de pat era peticită în multe locuri, un miros insuportabil de mucegai te izbea de cum deschideai ușa băii, chiuveta din baie avea dimensiunile uneia din acele obiecte cu destinație identică aflate în cușetele de tren, cât despre dușul care mai mult nu funcționa și mucegaiul ce cucerise toată zona acestuia ce să discutăm – posed imagini elocvente.
» nu am primit o altă cameră pentru că „nu erau disponibile”, conform afirmațiilor personalului pensiunii, deși unitatea de cazare nu era ocupată nici la 50% din capacitate.
» am solicitat să fie modificat programul de furnizare al căldurii astfel încât măcar atunci când ne trezim – în jurul orelor 06.45, masa fiind programată la orele 08.00 – să nu o facem în frig, însă doamna care s-a recomandat „Mihaela” și care ne-a precizat că pentru orice problemă să ne adresăm dânsei, ne-a furnizat un răspuns arogant precizând că „pensiunea are centrală pe lemne și are un program aparte”.
» așa că am fost nevoiți să suportăm timp de cinci zile, cu stoicism, frigul și umezeala din cameră – altfel cum să apară și să se dezvolte aceea cultură de mucegai din camera de baie unde dacă închideai geamul aerul era irespirabil din cauza sporilor de mucegai.
» la prezentarea în sala de mese o altă surpriză neplăcută mesele la care ni s-a precizat să ne așezăm aveau pe ele... mușama, știți dumneavoastră din aceea care pun gospodinele de la țară pe masa din curte, să o poată șterge de praf cu cârpa umedă.
Am zis că este prima zi și acest... „mic amănunt” dezgustător va fi remediat de a doua zi când personalul își va intra în atribuții, dar m-am amăgit singur așa a fost servirea mesei în toate cele cinci zile cu excepția serii de Revelion când am avut o înscenare de față de masă încropită din material plastic combinat cu pânză și bucăți de dantelă.
» metamorfozarea meniului și băuturilor în minimumul acceptabil, cu mici compensații la apariția unor eventuale critici sau nemulțumiri fățiș formulate de turiști, completate totodată de neprofesionalism - dezinteres total, lipsă de disponibilitate și dorința să presteze serviciile turistice cel puţin la nivelul categoriei unităţii respective, potrivit certificatului de clasificare deţinut – vezi meniul dat de pensiune.
» Astfel personalul vădit neprofesionist, plictisit și apatic nu a reușit să ne transmită căldura și ospitalitatea pentru care sunt renumiți bucovinenii, chiar dimpotrivă, nu am regăsit frumosul port bucovinean pentru că... am fost serviți în trening.
» „mise en place” -ul lăsa și el foarte mult de dorit pe masă nu erau decât două pahare: unul tip „shot” și celălalt pentru apă în care a trebuit să servim atât apă cât și vin și apă minerală. Șervețelele erau un lux – maxim 5 bucăți pe masă.
» mesele au „debutat” în forță: la prima cină am primit un castron de pământ de capacitate medie spre mică – maxim 1,5 l – cu supă de găină ce ar fi trebuit să ajungă pentru 10 persoane câte ne aflam la masă. După cinci farfurii castronul era gol și am așteptat vreo zece minute ca să vină o nouă transă.
» pentru felul doi – tochitură de porc cu mămăliguță și brânză de oi și vaci, de fapt bucăți de carne și cârnați de la garniță pentru cunoscători – servirea s-a repetat câte un singur castron din care se puteau servi cu indulgență cinci persoane, însă ni se repeta cu obstinență că dacă mai dorim mai primim. Ce să primim dacă unii dintre noi doar se uitau pentru că porțiile nu ajungeau la toate cele 10 persoane care eram la masă.
» prăjitura am servit-o pe șervețele proprii cu mâna, întrucât s-a omis a ni se da farfurioare și lingurițe pentru desert, însă gazda ne-a asigurat ferm că de a doua zi lucrurile se vor schimba. Promisiuni deșarte.
» băuturile au constat din ceva ce semăna cu un sirop foarte slab alcoolizat, despre care ni s-a spus că este „cornată” și două carafe de 0,7 l cu vin alb demidulce și rosu demisec – pe care a trebuit să le solicităm – însoțite de o sticlă de 2,5 l de apă minerală.
» micul dejun din 30.12.2017 a fost în aceiași notă „optimistă” câte un miniplatou cu 8,10 și pe cele „luxuriante” chiar 12 felii mici de produse așa zis tradiționale – cașcaval, kaiser, lebăr. Am insistat cerând să primim măcar câte două miniplatouri cu același sortiment de produs ca să putem servi masa concomitent toți cei 10 meseni și nu pe rând. Mîncarea era însoțită de un termos de 0,7 l cu cafea călduță și slabă precum și două căni cu ceai. Dacă insistai primeai și puțin lapte.
» seara lucrurile au reușit să intre cât de cât pe un făgaș aproximativ normal fiind aduse câte două recipiente ce conțineau produse identice, chiar dacă dimensiunea acestora nu permitea fiecăruia să-și pună decât o porție cel mult medie însă niciodată generoasă.
» băuturile au fost suplimentate cu o țuică foarte slabă și acră, de proastă calitate iar „cornata” din prima seară a fost înlocuită cu o „căpșunată” la fel de slab alcoolizată și dezgustătoare ca și primul sortiment. Vinul ca și în prima seară a trebuit să-l solicităm altfel nu ne-ar fi fost servit.
» prăjitura am servit-o din nou pe șervețele proprii cu mâna, întrucât gazda nu și-a revenit și a omis farfurioarele și lingurițele pentru desert. Ce poți să mai speri decât că poate mâine... va fi mai rău?
» micul dejun din 31.12.2017 ne uimește: primim în sfârșit slăninuță afumată și brânză din producția din zonă. În rest mâncarea clasică și același unic termos cu cafea călduță și slabă.
» masa festivă de Revelion – cea mai mare dezamăgire – a debutat cu platouri cu rulouri de cașcaval cu brânză, cașcaval cu ficat și cașcaval cu amestec de legume (cele mai ciudate combinații pe care mi-a fost dat să le servesc) acompaniate de două platouri cu mezeluri și o pseudosalată de crudități.
» masa ar fi trebuit să continue cu somon afumat cu garnituri, care însă s-a transformat în două rondele minuscule de macrou foarte bine prăjit și uscat plin de oase cu garnitură din baby carrot și legume (din cele congelate).
» vedeta meniului a fost însă felul principal friptură de curcan cu sărmăluțe – prezentat de gazde foarte pompos în meniul ce ne-a fost remis în prima zi – metamorfozat în mirabolante... aripi de curcan bine prăjite – din acelea pe care orice gospodină le folosește la piftia sau ciorba de curcan – iar ca garnitură sărmăluțe cu umplutură de orez și legume. Halal dish, tacâmuri de curcan în noaptea Anului Nou.
» despre băuturi ce să mai vorbim un sirop de afine slab alcoolizat, un lichid incolor ce emitea pretenții de țuică – departe de gust și tărie, veșnicele două carafe cu vin alb demidulce și rosu demisec – pe care de această dată nu a trebuit să le solicităm – însoțite de o sticlă de 2,5 l de apă minerală și o sticlă de spumant.
Surpriza a constat într-o minicarafă cu un lichid gros și lipicios ce ne-a fost prezentat drept sirop de brad întrucât gazdele ar fi fost chipurile obligate să servească numai produse tradiționale autohtone. Nici vorbă de vreo băutură mai rafinată specifică unei nopți atât de speciale – vodcă, cogniac, rom, tequila, vermut, whiskey, etc. – sau de una tradițională – pălincă, rachiu de fructe.
Asta deși la recepțiile oficiale se recomandă vinuri selecționate soiuri pure galben-pai cu un buchet specific, din grupa vinurilor demiseci sau dulci, ocazie cu care se pot recomanda şi vinurile șampanizate.
» despre tort nu ar fi multe de spus blat și cremă, cam atât, însă pe farfuriuțe.
» cât privește reclama din prezentarea agenției ”Masa de Revelion – Petrecere Bucovineană și open bar (băuturi la discreție) ” – este ca în proverb „reclama este sufletul comerțului” open bar lipsă, iar cât privește băuturile m-am exprimat deja, vorbe goale.
» seara festivă s-a evidențiat prin lipsa urătorilor și colindatori, iar în ceea ce privește muzica bucovineană și muzica internațională petrecerea a fost efectiv ruinată de prestația unui așa zis DJ de proastă factură care ne-a asasinat cu muzică de joasă calitate bazată preponderent pe manele – după ce la orele 00.30 contabilizasem peste 21 de astfel de „producții muzicale” am renunțat să le mai țin șirul și nu a contat nici intervenția altor meseni și nici a noastră pentru a-l determina pe rudimentarul personaj să schimbe repertoriul astfel că ”petrecerea până în zori” s-a încheiat brusc pentru familia noastră în jurul orelor 03.00 când am cedat ”asaltului maneliștilor” și a trebuit să ne retragem în cameră.
» a fost cel mai nefericit revelion din viața mea pentru care culmea am mai și plătit o groază de bani.
» în cameră aceiași atmosferă glaciară: calorifere reci, umezeală, miros accut de mucegai, etc.
» bună dimineața 01.01.2018 tot în frig și umezeală, ne-a bucurat în schimb vremea de afară cu un soare strălucitor și temperaturi de primăvară aproape la fel de ridicate ca și cea din camera noastră.
» brunch-ul ne uimește din nou: „prânzul cu grătarele sfârâinde, cu vinul fiert, in ambientul natural” din reclama agenției s-a transformat într-un banal prânz cu ciorbă de potroace, tocăniță de porc cu mămăliguță și prăjitură servit în sala de mese într-o atmosferă de cantină studențească.
» cina în aceiași „ambianță primitoare”. ”Petrecerea de Sfântul Vasile! Cina va fi o autentica Seara Bucovineana, de la care nu lipseste muzica, veselia si bunatatile culinare” la care tânjeam conform promisiunii agenției ne-a făcut să mergem în cameră încă de la orele 21.00 întrucât „entertainment” ul era asigurat de același DJ profesionist iar mâncarea a fost în aceiași notă de ”excepție”.
 
În concluzie o vacanță pe care ne-am dorit-o foarte mult și pentru care am plătit o sumă considerabilă - așteptând nu neapărat lux, pentru că mergeam la o pensiune de doar... 3 stele, însă nici această bătaie de joc pe banii noștrii cu costuri ridicate, chiar mult prea ridicate pentru serviciile oferite - s-a dovedit a fi o mare dezamăgire!
La costurile suportate produsele și serviciile primite au fost mult, foarte mult, sub ceea ce s-a prezentat în oferta agenției.
Și întrucât dorim să beneficiem de produse şi servicii turistice la preţul şi în condiţiile ofertate şi contractate precum și de servicii şi produse turistice, în condiţii de igienă conform normelor sanitare in vigoare, nu recomand serviciile Pensiunii „Vila Andreea” din comuna Mănăstirea Humorului decât dacă nu doriți să evitați din timp o colaborare ce se va dovedi păgubitoare pentru dumneavoastră.
Trimis de vladimirdan in 24.01.18 20:26:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vladimirdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.59624100 N, 25.85614000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bun, exhaustiv review de debut, merită remarcat
@vladimirdan: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Crăciun în **Bucovina**😅 — scris în 29.12.23 de Boby-Boby din ANINOASA [AG] - nu recomandă
- Sep.2023 Pensiunea Andreea din gura Humorului, fără mari pretenţii, un loc bun de odihnă şi mâncat bine — scris în 04.01.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 Primitiv! — scris în 02.12.17 de Mrydoris din IAşI - nu recomandă
- Dec.2016 Un final de an reusit — scris în 03.01.17 de rosumadalina din IASI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Nu ezitati! — scris în 15.09.14 de nelug din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Deosebit — scris în 01.11.14 de Marian999* din - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Super — scris în 15.08.13 de mariuscerbu din IAşI - RECOMANDĂ