ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.09.2019
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Descriere Pensiunea Sâncel

TIPĂREȘTE

În august anul curent am avut parte de un eveniment deosebit, întâlnirea de 30 de ani de la absolvirea liceului. Cum ultimele 2 întâlniri cea de 10 respectiv 20 de ani au fost organizate în Sibiu această a treia întâlnire s-a organizat într-o localitate departe de Sibiu dar aproape de domiciliul unor foști colegi/colege de clasă. Locul unde s-a organizat evenimentul este Pensiunea Sâncel/Szencsed Panzio de lângă lacul de acumulare Zetea într-un cadru natural deosebit. După drumul lung și petrecere trebuia să ne odihnim așa că pe lângă eveniment am rezervat o cameră în pensiunea Sâncel clasificat la două stele.

Cum ajungem la pensiunea Sâncel

Pensiunea se află pe malul lacului de acumulare Zetea pe drumul județean care leagă Gheorgheniul de Odorheiu Secuiesc DJ 138. Distanța rutieră din Odorheiu Secuiesc până la Zetea este de 12 km iar până la pensiunea descrisă încă o dată atâta. Din Sibiu am făcut 170 km până în fața pensiunii folosind pe rând DN14 (până în Sighișoara), DN13, DN13C, DN13A (Odorhei) și DJ138. Ultimele 3 drumuri nu se află în cea mai bună stare, mai există gropi și denivelări plus că sînt și ceva mai înguste.

Pentru a nu rata pensiunea care este ascunsă de vegetație și nu se vede din drum de la intersecția de drumuri înainte de baraj se va vira la stânga și nu se va trece peste baraj, acela este drumul spre Gheorgheni. Drumul secundar se află pe malul stâng al barajului. După aproximativ 500 m vom observa un indicator la dreapta spre pensiune și camping Sâncel. Pe urmă se coboară pe un drum neasfaltat. Sfatul meu dacă se folosește GPS și este nevoie de date, să se încarce harta într-o zonă cu semnal, aici este destul de slab.

Despre Pensiunea Sâncel

Pensiunea pare să fie o construcție mai nouă și se află lângă un camping de pe malul lacului de acumulare și pădure. Este clasificată la două stele. Datorită numeroaselor atracții din zonă vara este mereu plin (există un număr limitat de camere doar 12 toate cu baie proprie) și trebuie rezervat din timp. Totuși nu se percepe avans la rezervare. Atracțiile din zonă sînt în principiu legate de baraj, se poate campa, pescui, a face baie, se pot face anumite sporturi de apă dar fără ambarcațiuni cu motor, se pot face drumeții, offroad, ciclism, schi, se pot vizita atracții din împrejurimi. La o oarecare distanță de pensiune există și o sală de nunți. Pensiunea este deschisă tot anul.

Cât am plătit

Pentru o cameră dublă cu baie am plătit 150 de lei. Nu se poate plăti cu cardul doar în numerar. Se emite bon fiscal. Ca și în paranteză pentru masa festivă care a fost destul de bogată plus micul dejun am mai scos încă 300 de lei. Intrarea se poate face după ora 13.00 iar ieșirea până la ora 10.00.

Servicii în pensiune

Pensiunea s-a construit mai mult pentru cazare, există și o sală de mese (acolo unde am petrecut seara) dar nu se poate comanda a la carte. Se poate servi micul dejun contra cost (cca. 15-20 lei la noi a fost inclus în prețul meniului ), există un bar și o terasă exterioară unde se mai pot servi gustări reci sau calde, mici sau cârnați. În schimb pensiunea îți dă voie să-ți pregătești mâncarea în curte ai loc de grătar și ceaun. În zona verde există posibilități de recreere, odihnă, loc de joacă pentru copii, un teren de sport improvizat pe iarbă. Parcarea este gratuită și păzită spun ei. eu am văzut doar camere de supraveghere, noaptea toată lumea doarme. Locul din jurul pensiunii este amenajat dar nu există pavaj doar pietriș.

La recepția pensiunii se poate plăti pescuitul, folosirea ambaracțiunilor, caiacelor, închirierea de biciclete, se poate discuta despre o eventuală excursie în zonă pentru a vizita diferite obiective, pentru a face offroad cu ATV uri sau mașini de teren (nu specifică vehiculul) În sezonul cald se mai organizează concerte sau alte evenimente muzicale rock sau tehno. Unul din evenimente muzicale s-a organizat între 1-3 mai anul curent. În iulie a avut loc festivalul mașinilor tunate.

Semnalul WI-FI din pensiune poate deveni foarte util. Nu prea există semnal la telefon în consecință nici date. Parola WIFI este haioasă: italtkenerendelni (ar tebui comandată o băutură-în maghiară) La mulți useri conectați semnalul WIFI devine slab spre inexistent.

Camera

Am primit o cameră la etaj pe colț mai luminată având în vedere că avea mai multe ferestre. Din cameră se putea observa lacul de acumulare și peisajul din jur. Camera a fost destul de încăpătoare avea două paturi late în fiecare puteau încape două persoane. Mobilierul este destul de sumar noptierele lipseau, obiectele hainele se puteau pune pe un cuier sau în niște sertare. Caloriferul era unul generos având în vedere că în această zonă iarna cam trebuie puse lemne pe foc.Noaptea la ai mei le-a fost frig ,erau în jur de 6 grade afară. În afară de plafonieră mai erau două veioze deasupra paturilor. Televizorul lipsea și probabil multe altele ceea ce ar fi trebuit să fie într- cameră de pensiune fie și de 2 stele. Pentru dotarea sumară prețul de cazare este un pic mare asta este părerea mea.

Baia

Baia de și dotată, este totuși penibil ca să fie delimitată de cameră doar printr-o perdea. Nu știu de unde e moda asta, este chiar așa scumpă o ușă? Astfel la un duș în afară de zgomotul produs de apă să zicem că este ok. Dar la toaletă cum e să asculți eventual să miroși??? Am mai auzit despre băi cu perete de sticlă te uiți prin el ca prin magazin... Dar asta e altă modă...

În baie am găsit o cabină de duș modernă, un vas de WC, o chiuvetă și o etajeră. Strictul necesar. Prosoape a avut fiecare, săpun, șampon, hârtie.

Spațiile comune din pensiune

Încep cu parcarea, se află pe partea dreaptă a pensiunii, încap aproximativ 20 de mașini aceasta ar fi zona protejată cu camere de supraveghere. Dacă parcarea este plină sînt multe locuri în fața pensiunii sau în parcarea campingului.

În partea din fața, stânga și dreapta pensiunii se află o terasă în aer liber cu locuri de luat masa acoperite și neacoperite. Aici am servit o bere la halbă imediat după sosire. Tot aici se prepară și micii sau cârnații comandați. Seara se face și un foc să zicem de tabără dar mai mult pentru căldură deoarece nopțile sînt foarte reci pe aici chiar și în august. Asta aș în loc de încălzitor de terasă.

Pe partea stângă pe lângă locuri de luat masa se află și un loc de joacă pentru copii, leagăne, nisip, etc. Tot în această direcție mai este un grup social cu acces din exterior, sînt toalete chiuvete și dușuri aici.

La parter în mijloc se află recepția, este o încăpere mai mult goală să zicem multifuncțională. De exemplu în cadrul evenimentului nostru recepția s-a transformat în sală de dans și loc de servit cafea, dulciuri și fructe (așezate pe o masă) La stânga de recepție se află sala de mese cu o capacitate de aproximativ 30-35 de persoane, în dreptul recepției casa scării și un alt grup social cu acces din interior. La dreapta locul este destinat personalului pensunii și bucătăriei.

Urcând la etaj între camere se află un living imens cu canapele foarte confortabile, probabil unicul televizor dar cu un ecran imens. Dacă din exterior pensiunea seamănă cu o clădire modernă în interior domină lemnul care îi oferă un aspect foarte plăcut.

Sala de nunți care se află în apropiere nu știu dacă aparține sau nu de pensiune cert este faptul că având în vedere distanța și izolația fonică cât de cât nu deranjează prea mult pe cei cazați la hotel. Asta spun din experiență, camera noastră se afla în direcția sălii de nunți, ne-am culcat înainte de finalizarea nunții dar nu ne-au deranjat.

Câteva prețuri

Cazarea așa cum am povestit costă 150 lei la pensiune, 10 lei amplasarea unui cort mai mic, o plimbare cu caiacul de copii 15 lei/30 minute (s-a dat băiatul de 2 ori) micii 3 lei/bucata, cârnații 15 lei porția, tăriile 8-25 lei o vodcă, lichior, vișinată fiind 8 lei, un coniac un whisky 10-25 lei) berea 4-6 lei cea în halbă era 4 lei restul sortimente diverse, vinul toate sortimentele la butelie de 0,75 l Recaș și Murfatlar 25 lei, apa minerală, ceaiul, cafeaua, sucurile, răcoritoarele între 3-5 lei.

Campingul Sâncel

Având în vedere că în trecutul îndepărtat foloseam cortul destul de des ca mijloc de cazare mă interesează orice subiet privind campingurile. Aici la Camping Sâncel se poate monta un cort mic spre mediu pentru 10 lei pe noapte. Pentru corturi mai mari, rulote și autorulote prețul crește dar nu am întrebat cât.Parcarea nu se mai plătește este inclus în tarif. Există și un regulament care trebuie respectat acesta se referă la programul de acces, orele de liniște, grupurile sociale, locurile unde se poate folosi focul deschis,de unde se poate lua curent, etc. În luna august campingul este destul de animat, iar cei care vin în camping sînt tot mai dotați și au echipamente tot mai performante, începând de la corturi, ambarcațiuni până la rulote, autorulote. Am văzut numere de mașini predominant din județ dar și multe din toată țara și străinătate.

Pescuitul pe lacul Zetea

Pescuitul pe lacul Zetea se poate realiza după plata tarifului zilnic sau a abonamentului. Există și aici un regulament, se poate pescui la mal sau din barcă (dar fără motor) cu două undițe X două cârlige, copii până în 14 ani pot pescui gratuit doar cu o singură undiță. Regulile privind captura trebuie respectate astfel se pot pescui maxim 5 kg, există și un tabel cu speciile de pești, peștii capturați sub dimensiunea legală trebuie eliberați. Tariful zilnic la pescuit costă 30 lei.

Având în vedere cele descrise mai sus recomand pensiunea.


[fb]
---
Trimis de AZE in 13.09.19 23:41:01
Validat / Publicat: 14.09.19 09:08:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ZETEA [HR].

VIZUALIZĂRI: 2743 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Pensiunea Sâncel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.09.19 09:07:46]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "Pensiunea Sâncel / Szencsed Panzio, ZETEA [HR]" (nou-creată pe sait)

webmaster
[14.09.19 09:17:17]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil
[14.09.19 09:29:18]
»

Cum să nu pui o ușă la baie?! N-am mai auzit așa ceva! Și nici să n-ai un TV, cât de mic, în cameră!

Ce faci dacă, turiștii ce se vor să se uite la TV-ul cu ecran mare, din hol, vor - fiecare - să vadă altceva?!

Mie, spre exemplu, nu-mi place deloc serialul „Las Fierbinți”, la care multă lume se uită!

Este un motiv pentru care eu aș fi dat o notă mai mică de 8, cu care i-ați „onorat” Dvs-tră!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[14.09.19 09:33:59]
»

@webmaster: Mulțumesc

AZEAUTOR REVIEW
[14.09.19 09:39:27]
»

@doinafil: Da este corect, camera din cauza băii merită o notă mai mică, eu am dat 8. Media este mai mare din cauza serviciilor bune, la care contribuie mâncarea foarte bună (am servit și în afara mesei festive), cadrului natural și împrejurimilor.

Paradoxal serviciile, alimentele și băuturile costă puțin iar camera prea mult. Probabil își permit deoarece sunt puține pensiuni lângă lac au puține camere și nu au concurență aici. Mai jos în Subcetate (localitate mică situată sub baraj imediat după Zetea) sunt ceva mai multe pensiuni.

Totuși la plecare mai în glumă le-am recomandat câte o ușă de baie

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster26
[14.09.19 09:44:29]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

AZEAUTOR REVIEW
[14.09.19 10:43:08]
»

@webmaster26: Da, acolo este

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crismis
[14.09.19 20:09:56]
»

@AZE: Foarte bine arată, iar apropierea lacului nu poate decât să-i sporească farmecul! Într-un cadru așa feeric, aș putea să trec cu vederea micile neajunsuri...

Să vă fie de bine, la cât mai multe sărbătoriri de acest fel!

AZEAUTOR REVIEW
[14.09.19 23:30:20]
»

@crismis: Mulțumesc

Cât despre micile neajunsuri să zicem că lipsa intimității în baie chiar m-a deranjat. Eu am folosit dimineața toaleta de jos cea comună la care se intră din recepție. De și am comunicat asta (mai în glumă) la plecare la recepție sper totuși să citească proprietarul aceste rânduri și la anul dacă eventual vom merge să găsim niște uși în locul perdeleleor de la baie

Lipsa televizoarelor s-ar putea rezolva la una din firmele cu specific plătind/închiriând 12 receptoare(câte camere sînt)Eu așa aș face dacă aș fi proprietar de pensiune.

În rest totul este ok și nu am ce comenta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, crismis, doinafil

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072015047073364 sec
    ecranul dvs: 1 x 1