ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Zile de... leneveală

TIPĂREȘTE

Când discutăm de zona Bran - Moieciu, observăm că părerile au fost întotdeauna pro și contra. Părerile pro? Frumusețea locurilor, numeroasele obiective de vizitat, tradițiile etc. Păreri contra? Aglomerația, manelele, fumul grătarelor, șmecherii cu mașini puternice, care atunci când trec pe lângă tine țin cu tot dinadinsul să-ți demonstreze cât de puternice sunt boxele și câți cai-putere au ,,sculele'' lor.

În ceea ce mă privește, de-a lungul anilor am vizitat de multe ori zona Bran - Moieciu, am stat la mai multe pensiuni, și față de alte regiuni ale țării aveam o părere ușor diferită, aici mi se părea că se practică un altfel de turism, eu îi spuneam turism ,,fără inimă'', mai pe românește aici se pune accentul pe ,,făcut bani'' și mai puțin pe relația cu turiștii, condițiile de cazare, spiritul de afaceri al celor din zonă este un pic mai dezvoltat.

Cu dorința de a afla, de la fața locului, dacă aceste păreri mai sunt sau nu valabile, am rezervat o cameră triplă, pentru patru nopți, la pensiunea Raza Soarelui din Moieciu de Sus. Zis și făcut, am urmat clasicul traseu Roșiorii de Vede - Pitești - Câmpulung-Muscel - Rucăr - Moieciu de Jos, cu inevitabila porție de nervi căpătată din cauza lucrărilor de reabilitare la porțiunea de drum dintre Pitești și Câmpulung-Muscel, care parcă au fost începute din vremea lui Pazvante Chiorul și nu se mai termină odată. Ajunși în Moieciu de Jos, din E 574 am virat la dreapta, pe DJ 73 F, către Moieciu de Sus.

Pensiunea Raza Soarelui este situată la intrarea în satul Moieciu de Sus, pe partea dreaptă, la aproximativ 2 km. de podul care permite accesul spre Cheile Grădiștei. Ca punct de reper, pe partea stângă a DJ 73 F, în dreptul podului peste care se trece către pensiune, este montată o reclamă de culoare verde pe care scrie Pizzeria Ioana - Pensiunea Orzan. Prima impresie? Plăcută, am văzut o clădire frumoasă, cu foarte multe flori, în față având gazon tuns, îngrijit, cel puțin la exterior se vedea că proprietarii își dau interesul pentru a oferi condiții decente turiștilor.

Ne-a întâmpinat doamna C., proprietarul pensiunii, iar eu mă așteptam la acea primire rece, distantă, de care am avut parte în alte rânduri, însă m-am înșelat, am avut parte de o altfel de primire, cu zâmbetul pe buze, aceea a unei persoane care știe să-și primească turiștii așa cum se cuvine.

După ce ne-a fost prezentată pensiunea, care dispune de 4 camere duble matrimoniale și 2 camere triple, ne-am luat în primire camera noastră, și am constatat că și aici sunt diferențe față de ceea ce am văzut eu în anii anteriori, la alte pensiuni din zonă, cameră spațioasă, care strălucea de curățenie, cu balcon, cu baie suficient de mare, cu prosoape moi și curate. În baie nu este montată cabină de duș, dar acest aspect poate fi un avantaj, spațiul dedicat dușului poate oferi mai multă libertate de mișcare persoanelor un pic mai... voluminoase (cum sunt eu, de exemplu). Televizorul din cameră este de generație mai veche, dar sunt convins că în viitorul apropiat administratorii vor lua măsuri de înlocuire cu unul de ultimă generație, însă n-am venit la munte pentru a ne uita la televizor!

Alte constatări: bucătărie bine utilată, sală de mese frumos aranjată, în fața pensiunii este amplasat un foișor cu grătar, și un alt aspect plăcut, pârâul Turcu, ce trece prin fața pensiunii. Pentru împătimiții de tehnologie, semnalul wireless funcționează fără probleme, atât în interiorul cât și în exteriorul pensiunii. Dacă vremea nu permite efectuarea de drumeții, la pensiune aveți acces la diverse jocuri de societate, sau masă de ping-pong.

Cu privire la servitul meselor, din ce am înțeles eu, proprietarii servesc masa doar la grupuri, noi am servit prânzul la unele restaurante din Bran, iar cina consta dintr-un grătar pe cinste, la pensiune, stropit cu o bere pusă la rece în pârâul Turcu.

De proprietari chiar nu am ce să zic, au fost amabili, săritori, dispuși la efort pentru a mulțumi turiștii. În ultimele două zile, la pensiune s-a cazat un grup de turiști din județul Constanța. Când i-am văzut, mi s-a făcut rău, aveam o experiență nefericită cu un alt grup, din anul 2014, de 1 mai. M-am speriat degeaba, oamenii s-au comportat ireproșabil, nu ne-au deranjat deloc.

De ce am dat acest titlu articolului? Foarte simplu: am venit la Moieciu de Sus chiar pentru leneveală, de vizitat am vizitat cam tot ce se poate în zonă, în anii trecuți, așa că pe parcursul celor patru zile nu am făcut decât să stau la aer curat, în leagănul din fața pensiunii, am făcut plimbări (pe jos, ce credeați?) prin Moieciu de Sus, am urcat pe culmile domoale, am mirosit fânul proaspăt cosit, am ascultat susurul apei, trilul păsărelelor și cântatul greierilor, nu am părăsit satul decât pentru a servi masa, în Bran.

Despre Bran? Păi, am văzut ceea ce știam de mai mult timp, magia Branului atrage turiști cu nemiluita, indiferent de sezon, nu sunt sigur dar cred că în momentul de față este obiectivul turistic nr. 1 al României. Am vizitat de trei ori castelul, dar ceea ce am văzut acum întrece orice închipuire, la rândul format pentru a cumpăra bilete stăteau sute de turiști, majoritatea străini, sute de oameni dornici de a vizita castelul, șirul se întindea până-n stradă!

Un alt aspect: nu vă lăsați păcăliți de comercianții din zonă, de produsele lor frumos ambalate și poleite, eu am cumpărat o sticlă cu așa-zis sirop de frăguțe, și mi-am luat țeapă. De ce spun acest lucru? Profitând de prezența la Bran, m-am întâlnit cu un fost coleg de facultate, care locuiește în Zărnești, iar acesta, văzând sticla cu sirop pe care o cumpărasem, a intrat într-un magazin alimentar din Bran, de unde a cumpărat o sticlă cu sirop de frăguță produs de o cunoscută fabrică din zonă, nu-i dau numele, nu vreau să-i fac reclamă. Am gustat sirop din ambele sticle și cu amărăciune am constatat că este identic, prietenul meu spunându-mi că unii comercianți din Bran cumpără diverse siropuri de la fabrica respectivă, pe care ulterior le vând la prețuri mult mai mari, pretinzând că ei le-au produs.

Ca o concluzie, dacă vreți să leneviți, să stați la aer curat, să nu faceți nimic, merită să trageți o fugă la Moieciu de Sus, iar pensiunea Raza Soarelui este o variantă de cazare destul de atrăgătoare.

În ceea ce privește părerea mea oarecum negativă despre turismul din zonă, dacă în viitor voi mai întâlni oameni precum cei de la Raza Soarelui, ușor-ușor aceasta va căpăta nuanțe pozitive.


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 19.07.15 21:09:35
Validat / Publicat: 19.07.15 22:30:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1846 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Austria? Elveția? Nu, România!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.07.15 21:42:30]
»

@Safta Radu, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

webmaster21
[19.07.15 21:50:51]
»

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[19.07.15 22:34:20]
»

@webmaster21 - Coordonatele GPS sunt setate corect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
puiutea
[19.07.15 22:50:20]
»

Foarte frumos articolul, pozele la fel de frumoase! Am fost și noi în zonă, pe valea vecină, Valea Șimonului, am fost încântați. Iar pozele 18,19 și 20 mai ales... Cred că am să le pun pe desktop! Sejururi frumoase în continuare!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[19.07.15 22:59:46]
»

@puiutea - Mulțumesc pentru aprecieri și pentru vot. Valea Șimonului este foarte frumoasă, nu este cu nimic mai prejos decât Moieciu, și eu am fost cazat acolo de câteva ori, mi-a plăcut. Călătorii frumoase vă doresc!

Dan&Ema
[20.07.15 08:41:09]
»

La Moieciu de Sus am fost de multe multe ori si in mai multe locatii. Eu cunosc localitatea de dinaintea infloririi agroturismului in zona.

Inainte erau doar casele vechi care acum inca se vad in unele curti. Era liniste, puteai servi un lapte proaspat, un cas sau alte branzeturi proaspete de la gazde.

Apoi a venit momentul expansiunii statiunii datorita aparitiei pensiunilor precum ciupercile dupa ploaie. Chiar se potriveste expresia aceasta pentru ce s-a intamplat in cele doua ""Moiecii"". Casa si pensiunea, casa si pensiunea. S-au cumparat terenuri si au aparut si alte pensiuni, loaclitatea extinzandu-se. Si iar pensiuni. Chiar si hoteluri.

Concurenta naste progres, As spune. Proprietarii de pensiuni au tras cu ochiul la vecini si sa nu ramana mai prejos au amenajat si ei o curte cu gazon sau un loc de joaca pentru copii sau o bucatarie utilata sau gratar, leagan etc.

Au aparut si unii care au vrut sa se distinga de marea majoritate si le-a reusit.

Astazi Moieciu de Sus are mai multe locuri de cazare decat se pot ocupa si gasesti locatii pe toate gusturile si la toate preturile si la cele mai diferite conditii si standarde.

Cateva articole am postat si eu in timp, dar nu vreau sa evidentiez acum pe cineva. As spune ca o trasatura comuna pe care am intalnit-o eu este ca am avut parte de gazde ospitaliereindiferent unde am fost cazau in Moieciu ed Sus. Poate am fost baftos, sau poate ... concurenta.

Moieciu de Sus este o statiune pentru familii cu copii, dar care pierde tot mai mult la capitolul liniste datorita asfaltarii, suprapopularii si asta aduce implicit si procentul aferent de nesimtiti in Romania peste media europeana.

Zoazore
[20.07.15 09:04:48]
»

@Safta Radu - Haaa! Ce frumos! Dar blonda din targ mai era acolo?

Cat despre sirop, eu as cumpara doar fructe de padure (sau de cultura), ca alea nu pot fi contrafacute!

Aratati splendid, se vede ralaxarea!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[20.07.15 11:47:48]
»

@Zoazore - Patru zile am căutat blonda lui căpcă1, n-am găsit-o, asta e, ghinionul...

Cu ,,celebrele'' produse din Bran m-am cam lămurit cum stă treaba, multă reclamă, puțină autenticitate.

Încă arătăm splendid, nu? Vedem noi pe dracu de luni, când vom merge la ,,ocnă''.

Dar... nu se știe, odată mi se pune pata și o tai la munte, într-un week-end, că doar nu fac 8 ore...

Safta RaduAUTOR REVIEW
[20.07.15 12:01:48]
»

@Dan&Ema - Mare dreptate ai în ceea ce spui. În pofida faptului că sunt multe locuri de cazare, să știi că în Moieciu de Sus erau destui turiști, și asta în cursul săptămânii. În general, de gazde ospitaliere am avut parte și eu, dar au fost unele cazuri în care am fost tratați altfel. De exemplu, în 2010, la Șimon, am stat la o pensiune unde aveau regim de masă, dar noi nu am dorit să servim masa la ei, și datorită acestui fapt proprietarii nu ne-au mai băgat în seamă până la plecare. La altă pensiune, în Moieciu de Sus, deși nu aveau mâncare, nu am fost lăsat să fac un grătar și nici să folosesc vesela și tacâmurile din bucătărie. Și exemplele pot continua. Datorită a ceea ce mi s-a întâmplat am eu o părere ușor negativă despre zona Bran - Moieciu.

Zoazore
[20.07.15 12:41:42]
»

@Safta Radu - Curat ghinion! Da' lasa ca nici blonda ta nu-i de lepadat! Da, dragilor, aratati odihniti si relaxati! Se vede ca v-a priit! Si pozele sunt de revista!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[20.07.15 12:49:31]
»

@Zoazore - Mulțam fain, șefa!

Mihai18
[15.08.15 12:08:51]
»

Și mie mi-a plăcut reviewul și l-am votat. Am votat și P-14. Este bine că reviewul tău are și caracter informațional despre realitatea de acolo. Desigur, atenție la produsele pe care le cumpărăm. De exemplu, un litru de palinca vândută de cei din Bran, costa 3o lei. Nu am avut răbdare și i-am spus. Măi omule, palinca adevărată nu are cum să coste doar atât. I-am mai spus că eu am cumpărat din Budapesta o sticlă de palincă la prețul de 5000 HUF și avea doar 500 ml. Făcând paritatea HUF-RON rezulta cca. 140 lei litrul. Nu a avut ce să-mi răspundă și nici eu nu am cumpărat de la el. In altă ordine de idei, îți mulțumesc pentru că ai lecturat reviewurile mele cât și pentru toate voturile.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Safta RaduAUTOR REVIEW
[15.08.15 15:04:49]
»

@Mihai18 - La rândul meu, mulțumesc pentru vizită și vot.

NELU64
[24.11.20 10:16:11]
»

Buna ziua, cautand Raza Soarelui am citit impresiile dvs si vad ca ma puteti ajuta.

​Am stat de multe ori in Moeciu si pe fiecare gazda am rugat-o sa ne arate potecile care duc spre dealurile din zona (nu traseele marcate ci poteci pentru o drumetie lejera de juma de ora). Am constatat cu uimire ca majoritatea habar nu aveau si am dedus ca nu sunt localnici, sunt investitori.

​Aratati-ne si noua, va rog, niste astfel de poteci pe care putem ajunge pe varful dealurilor ce marginesc Moeciul (de sus sau de jos); din poze vad ca le-ati gasit. Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mihai18, NELU64, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Raza Soarelui:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071008920669556 sec
    ecranul dvs: 1 x 1