EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O pensiune adevarata cu suflet
Am ales aceasta pensiune la sugestia unor prieteni care doreau sa merga la aceasta pensiune si in plus doream sa revedem Dambovicioara unde in trecut chiar am cautat o casa de vacanta sau un teren. Drumul are doua variante prin Pitesti sau prin Targoviste si dureaza in ambele variante in jur de 3 ore. Pensiunea este amplasata la intrarea in Podul Dambovitei iar drumul este asfaltat pana in curtea pensiuni.
Pensiunea este relativ mica si intima deoarece are doar 6 camere, a fost gandita ca o casa de vacanta unde ne-am simtit ca in casa de vacanta a unor prieteni buni. Ea se inchiriaza doar pentru grupuri de minim 10 persoane cati am fost si noi. Personalul pensiuni este format dintr-un administrator, o bucatareasa de exceptie si o camerista, toti sunt foarte amabili, politicosi gata sa iti indeplineasca dorintele dar totodata discreti, aproape nu le simti prezenta.
La parter se afla un living cu o masa mare pentru toti oaspeti, o canapea coltar mare si confortabila, bucataria, o terasa mare si spatioasa cu mai multe mese si scaune de unde se poate coborii in curtea din spate, un grup sanitar si o camera dubla. la etaj se afla 5 camere. Toate camerele au nume de flori care sunt pictate artistic un medalion cu floarea respectiva. Camera are mocheta in perfecta stare si mobilier din lemn masiv. Baia este cu cabina de dus moderna, instalatii sanitare in perfecta stare si cu gresie si faianta. Curatenia este impecabila. Bineinteles fiecare camera are televizor iar internet peste tot in pensiune.
Spre surprinderea noastra in prezent in Podul Dambovitei exista alimentare cu gaze iar pensiunea are centrala termica pe gaze deci apa calda este la orice ora. Am sa pun cateve poze cu interiorul si exteriorul pensiuni, asa cum se spune o fotografie face cat o suta de cuvinte.
Partea forte a pensiuni o reprezinta gastronomia care cuprinde doar produse naturale. Masa se serveste pe platouri iar ciorba in castroane mari ca in familie. Micul dejun cuprinde o gama larga de branzeturi locale, slanina afumata, sorici, unt natural, dulceata, oua, etc. Cafeau si ceaiul sunt la discretie. Meniul pentru pranz si cina se stabileste inainte cu propietarul pensiuni.
Meniu a fost stabilit de un prieten care a facut rezervarea. Pentru ca in grupul nostru erau 4 prieteni care nu consumau carne au avut meniu special pentru ei. De exemplu noi am avut ciorba de vacuta iar ei o ciorba de legume. Pentru ei au pregatit pastrav proaspat de la pastravaria Brusturet gatit in alt fel la fiecare masa, iar noi diverse tipuri de carne. Seara am avut gratar iar la plecare noi am avut carne la garnita. intotdeana se gatea mai mult, adica de exemplu pe platounu erau 4 pastravi si erau 6-7. Pe langa gratar seara au facut bult la gatar pentru toata lumea. La toate mesele erau fructe proaspete de sezon care ramaneau in living toata ziua.
Bauturile erau la discretie toata ziua adica tuica argeseana, bere Peroni, vin alb si roze, apa plata si minerala Borsec. Noi cel mai mult am apreciat desertul. Aici am mancat cei mai buni papanasi si cel mai bun tort care a fost peste cofetariile de lux din Bucuresti. La ultimul pranz inainte de plecare am fost intrebati ce dorim clatite cu dulceata de fructe de padure sau tort iar noi toti am dorit tort. Am uitat sa nominalisez cartofi copti cu un sos de smantana si usturoi, restul ca legume la gratar sau cartofi natur sunt lucruri normala. Pretul cazari include micul dejun iar pranzul si cina sunt optionale si costa fiecare 80 lei de persoana, inclusiv bauturile. Cine nu doreste poate manca ori unde dar nu se poate gati in bucataria pensiuni. Eu zic ca o masa merita mai mult de 80 lei la preturile actuale.
Pretul de 270 lei este pentru o familie doar cu mic dejun la care se adauga 3 mese adica 3 X 160 = 480 lei in total 750 lei. Noi consideram ca merita pentru ca este defapt un AI.
Cel mai important este atmosfera din pensiune unde te simti ca acasa sau ca la prieteni, important este sa poti forma un grup de 10-12 prieteni cu care te simti bine.
Am vizitat Dambovicioara care parca nu mai era ca acum 20 de ani cand ne_am indragostit de ea. Acum este foarte inghesuita plina de pensiuni si case de vacanta. Acum 20 ani existau 3 pensiuni iar acum sunt fara numar iar multe sunt deja la vanzare. Parca ne-a placut mai mult Podul Dambovitei care este mai aerisit cu strazi largi mai ales ca acum are o varianta cu un pod in arc de cerc care ocoleste satul.
Trimis de olteanul2010 in 06.08.24 22:16:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DÂMBOVICIOARA.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Franta, Belgia, Austria, Slovacia, Ungaria, Grecia, Bulgaria, Moldova, Croatia
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.40569167 N, 25.19782838 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Padina Craiului [Podul Dâmboviței], DÂMBOVICIOARA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@webmasterX: Am verificat și amplasarea pe harta este corecta
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)