ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.02.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
FEB-2019
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O pensiune de top, în apropierea Castelului de Lut

TIPĂREȘTE

Capricioasă mai este vremea, oameni buni, am dreptate? Dacă anul trecut prin martie gerul şi ninsorile ne dădeau mari bătăi de cap, în acest an, luna februarie, cel puţin până acum, a fost generoasă cu noi, cu temperaturi peste media normală, vremea frumoasă îndemnând oamenii la plimbări, la călătorii...

Evident, nici noi nu puteam proceda altfel, aşa că ne-am gândit să petrecem un sfârşit de săptămână undeva prin Ardeal. Am ales să ne cazăm la pensiunea Negoiu, o locaţie nouă, în satul Porumbacu de Sus.

După parcurgerea drumului pe Valea Oltului, la ieşirea din Tălmaciu, la sensul giratoriu am virat dreapta, intrând pe E81, mergând până în comuna Porumbacu de Jos. La ieşirea din această comună am virat dreapta către Porumbacu de Sus, până la pensiune distanţa fiind de aproape 9 km. E foarte simplu de ajuns aici, în centrul satului Porumbacu de Sus treceţi pe lângă biserică, apoi faceţi stânga şi continuaţi pe Valea Porumbacului, până la Castelul de Lut, drum asfaltat, se circulă fără probleme.

Odată ajunşi la Castelul de Lut, din faţa parcării am urmat indicatorul, am virat la stânga, pe un drum neasfaltat, am parcurs încă 300 de metri şi am ajuns la pensiune. După îndeplinirea formalităţilor de cazare, am lăsat bagajele în cameră şi am coborât să descoperim locul unde am stat 2 zile. Pensiunea Negoiu a fost deschisă în 2018, este o locaţie de cazare modernă, care poate satisface cele mai exigente gusturi. Curtea pensiunii este imensă, cu alei pietruite, parcarea aflându-se în partea stângă, cred că pot intra liniştit 10-12 maşini. În dreapta este amplasat un foişor spaţios, dotat cu grătar, dar pot fi văzute şi căsuţele celor doi paznici de nădejde ai pensiunii, Moşu şi Novak, doi câini ciobăneşti (cred) uriaşi.

Recepţia şi sala de mese se află la parter, tot aici fiind şi bucătăria. În sala de mese turiştii au la dispoziţie un spaţiu de recreere, cu canapea şi şemineu, mediu propice pentru degustarea de lichide şi discuţii agreabile în serile reci. Pensiunea dispune de 8 camere, din care 2 duble twin, 2 duble matrimoniale şi 4 cu câte 4 locuri, toate fără balcon, situate la etajul 1. La mansardă, pentru cei care iubesc sportul se află o sală cu masă de ping-pong. Noi am primit camera nr. 5, cu o splendidă vedere a crestelor Munţilor Făgăraş, sau ,,Alpii Transilvaniei'', cum inspirat i-a numit geograful francez Emmanuel de Martonne, impresionat fiind de frumuseţea acestora. Camera este de mărime medie, cu tv lcd cu diagonală mare, un pat imens, pe care ne-am odihnit oscioarele aşa cum trebuie. Totul este nou, nimic nu scârţâie, nu vezi ceva spart, plesnit, ciobit sau rupt, curăţenie lună şi un miros plăcut, atrăgător, de la parfumul de cameră. Baia are o suprafaţă mare, cu cabină de duş spaţioasă şi consumabile de calitate. Semnalul wi-fi este destul de bun, iar de căldură nu mai spun, am fost nevoiţi să reglăm la minim termostatul. De asemenea, camera este dotată cu minifrigider, sau răcitor, ticsit cu diverse dulciuri sau băuturi răcoritoare.

Pensiunea are ofertă de cazare cu mic dejun, la prânz noi eram plecaţi, luând masa aici doar seara. Micul dejun este îndestulător, însă predomină produsele de market, am avut salam, şuncă presată, dulceaţă de vişine sau de afine, unt, omletă sau ouă ochiuri, cabanos prăjit, roşii, castraveţi, cremwurşti, brânză de burduf, măsline, caşcaval, suc de portocale, cafea şi diverse sortimente de ceai. La masa de seară nu sunt prea multe opţiuni, am avut de ales din 2-3 feluri, cu carne de pui sau porc, iar la desert am avut ca variante clătite cu brânză dulce sau diverse dulceţuri şi papanaşi. La capitolul băuturi cei de aici stau mai bine, oferind o gamă destul de largă de băuturi răcoritoare şi vinuri, preponderent producţie Italia (unul din coproprietarii pensiunii este italian).

Ne-a plăcut foarte mult atmosfera din pensiune, în sala de mese se poate asculta muzică bună, ne-a plăcut atitudinea angajaţilor precum şi a celorlalţi turişti cazaţi, toţi discutau în linişte, mâncau în linişte, civilizaţi, educaţi, să tot stai la asemenea pensiuni.

Era inevitabilă o vizită la Castelul de Lut, am mers pe jos să-l vedem, la ce distanţă se află ar fi fost culmea să mergem cu maşina, şi pot afirma cu tărie că este un obiectiv care nu trebuie ratat de către cei care doresc să vină la Porumbacu de Sus, erau mulţi, foarte mulţi turişti. Foarte aproape de pensiune se află un club de ciclism, proprietate a celor care deţin şi pensiunea, din ce am observat eu, mai ales în week-end fiind foarte frecventat de diverse asociaţii/organizaţii de profil. Pentru amatorii de fotbal, la 100 de metri de pensiune se poate închiria o sală cu teren de fotbal, dotat cu gazon sintetic.

Dacă ar mai fi ceva de spus? Da, ne-a plăcut la pensiunea Negoiu, o locaţie care îndeplineşte toate atributele unui turism modern, de calitate, o recomand cu toată încrederea.

Vacanţe frumoase vă doresc!


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 21.02.19 14:43:50
Validat / Publicat: 21.02.19 20:33:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORUMBACU de SUS [SB].

VIZUALIZĂRI: 972 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Camera noastră.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66300 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[21.02.19 20:31:55]
»

@Safta Radu:

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Pensiunea Negoiu [Porumbacu de Sus, SB], AVRIG" (nou-creată pe sait)

webmaster
[21.02.19 20:47:12]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Safta RaduAUTOR REVIEW
[21.02.19 21:35:09]
»

@webmaster45: Coordonatele GPS sunt setate corect.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[22.02.19 09:53:06]
»

@Safta Radu: Alt articol marca Radu, articol pe care l-am asteptat!

Pensiunea arata foarte bine, noua fiind! Pacat ca nu s-au gandit sa valorifice zona si sa prepare si ei macar cateva bucate traditionale. Dar si ce v-au oferit arata bine si cred eu ca sunt si proaspete!

Ma bucur pentru voi, pentru clipele de relaxare! Sa va fie de bine!

Safta RaduAUTOR REVIEW
[22.02.19 13:20:41]
»

@Zoazore: Moamăăă, ,,marca Radu''! Păi cine sunt frate eu, Gucci, Nina Ricci, Versace?

Trecând la lucruri serioase, să menţionez că pensiunea intr-adevăr arată bine de tot, e în trend cum se spune, totul nou, modern. Referitor la mâncare, se găteşte doar pentru cei cazaţi la pensiune, deşi la câtă lume vine la Castelul de Lut vad comercial ar fi... Probabil nici nu se doreşte acest lucru, când ai dat-o pe restaurante, pe păpică, s-a dus cu liniştea, vin mulţi turişti, maşini, claxoane, gălăgie, ştii cum e...

Mulţumesc pentru aprecieri, drăguţă ca-ntotdeauna.

ceasornicarul
[25.12.20 19:52:09]
»

Frumoasa descriere.

As vrea sa stiu daca portiunea de drum neasfaltata este ok? ​

Safta RaduPHONEAUTOR REVIEW
[25.12.20 20:12:24]
»

@ceasornicarul:  Mulțumesc pentru apreciere. Porțiunea de drum neasfaltata e scurta, cam 300 de metri, când am fost noi pământul era înghețat, am circulat fără probleme, dar nu știu cum e când e mai cald, poate între timp au asfaltat sau au amenajat într-un fel, cu pietris, nisip sau altceva. Cu un telefon la pensiune se poate lamuri situația fără probleme.

   Sărbători fericite! ​

ceasornicarul
[25.12.20 20:21:14]
»

@Safta Radu:  Multumesc, toate cele bune.

Craciun fericit! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ceasornicarul, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Negoiu:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18959307670593 sec
    ecranul dvs: 1 x 1