GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea 'La Mitică' [Rânca](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Vila ”La Mitică” Rânca
Cu Vila ”La Mitică” din Rânca am făcut cunoștință în urmă cu 3 ani, când am fost cazați un weekend la această pensiune. Deși unitatea de cazare nu este una cu mari pretenții, ne-am simțit bine aici, așa că am luat decizia de a ne întoarce. Întrucât în weekend-uri nu am mai găsit camere libere, acestea fiind ocupate până la începutul lunii martie, am rezervat o cameră triplă în cursul săptămânii, variantă care s-a dovedit a fi câștigătoare. Spun acest lucru deoarece în stațiune erau puțini turiști, fapt ce a dus la eliminarea cozilor de la teleschi, precum și la găsirea cu ușurință a unui loc de parcare în apropierea pârtiei principale de schi-M1.
La pensiune am ajuns ușor, deoarece atunci când am urcat noi drumul era foarte bun, asfaltul era ”la negru” până la releul de radiocomunicații de pe vârful Cerbu, iar de aici acoperit cu zăpadă până în stațiune, dar utilajele de deszăpezire și-au făcut treaba și nu a fost nevoie de montarea lanțurilor antiderapante.
Vila ”La Mitică” este de fapt partea dreaptă a unui duplex situat chiar pe Transalpina, la 500 de metri de centrul stațiunii și de pârtia principală de schi-M1, în sensul de mers spre Vârful Păpușa. Întrucât nu sunt indicatoare către și la pensiune, pentru o localizare mai ușoară vă recomand să opriți la clădirea situată înainte de Pensiunea ”Orizont”.
Pensiunea este structurată pe 3 niveluri și are 6 camere. Deoarece terenul pe care a fost construită este în pantă, privită din față, pensiunea pare a avea doar 2 nivele.
La parter este livingul, loc unde se poate servi și masa, acesta având o capacitate de 24 de locuri, precum și o bucătărie complet utilată. Deși în living mobilierul este simplu: mese, scaune, o canapea și un televizor LCD, acesta are un aspect plăcut, pereții fiind ornați cu trofee de vânătoare. Din peisaj mai face parte și o sobă care acum are doar rol decorativ, deoarece pensiunea are încălzire centralizată. Întrucât vila a fost proiectată pentru a fi încălzită cu ajutorul sobelor, acestea mai sunt întâlnite și în unele camere.
Din living este o ușă de acces spre o terasă spațioasă situată în spatele cabanei, pe care sunt amplasate un grătar, util în orice perioadă a anului, o măsuță rustică, câțiva butuci pe post de scaune și o băncuță din lemn, precum și un leagăn, care în această perioadă nu și-au dovedit utilitatea. În schimb, cred că vara este foarte plăcut să te relaxezi pe acestă terasă, mai ales că oferă o priveliște foarte frumoasă asupra zonelor învecinate.
Bucătăria este utilată cu tot ceea ce este necesar: mobilă specifică, aragaz, filtru de cafea, cuptor cu microunde, precum și veselă, tacâmuri, vase pentru prepararea hranei, etc. Lângă bucătărie, în holul care duce spre living se găsește o combină frigorifică de capacitate mare, dar atunci când pensiunea are toate camerele ocupate aceasta devine neîncăpătoare.
Această pensiune nu oferă servicii de masă, doar oferă turiștilor doar posibilitatea de a-și prepara singuri de mâncare. Cei care doresc să servească masa la restaurantele din zonă, au cea mai apropiată posibilitate la aproximativ 200 m, restaurantul Pensiunii Tara. Desigur există și alte variante, eu am indicat-o pe cea mai apropiată și nu doresc să fac reclamă în vreun fel acestei pensiuni.
La etajele 1 și 2 sunt câte 3 camere, dintre care 2 triple și una dublă. Deoarece am singurii turiști din pensiune în acele zile, am avut posibilitatea să ne alegem camera și optat pentru cea cu nr. 3, o cameră triplă, spațioasă și curată situată la etajul 1. Se intră într-un hol în capătul căruia este cuierul, în stânga este baia, iar în dreapta dormitorul, mobilat destul de simplu: un pat matrimonial și unul single, 2 noptiere, un dulap, o măsuță și 2 scăunele confecționate din lemn, o comodă și un televizor. Paturile au avut lenjerie curată, saltelele destul de bune. Fiind o zonă cu mult brad, am remarcat că balustrada pe casa scărilor, ușile camerelor, paturile, măsuțele și scăunelele sunt confecționate din lemnul acestui conifer.
Baia placată cu gresie și faianță este foarte spațioasă și strălucea de curățenie. Aceasta este amenajată cu strictul necesar: cabină de duș, chiuvetă, oglindă și toaletă. La capitolul consumabile, gazdele au asigurat hârtie igienică și săpun. Acest lucru nu ne-a deranjat întrucât știam ce oferă pensiunea și ne-am adus de acasă tot ce era necesar pentru igiena personală.
În Rânca unele pensiuni au probleme de alimentare cu apă (nu cunosc cauza), însă aceasta face parte din categoria celor fără probleme.
Pensiunea dispune de o parcare proprie cu o capacitate de 7-8 mașini, lucru care în Rânca nu e de neglijat deoarece sunt multe unități de cazare care au puține locuri de parcare în raport cu capacitatea de cazare.
Pensiunea este o afacere de familie, iar gazdele noastre au fost foarte amabile și au făcut tot posibilul să ne simțim bine.
Condițiile de cazare sunt bune în raport cu prețul plătit (anul acesta este 130 lei/noapte), în toată vila este curățenie, în camere este cald (uneori chiar prea cald). În weekend prețul camerei triple crește cu 10 lei.
Dar cum această locație nu are numai părți pozitive, la capitolul minusuri aș enumera:
- lipsa unor indicatoare către și la pensiune;
- lipsa internetului wireless;
- combina frigorifică este insuficientă pentru capacitatea de cazare a pensiunii.
În concluzie, cazarea la această pensiune oferă posibilitatea de a petrece câteva zile la munte la un raport calitate-preț foarte bun și recomand cazarea aici pentru 2-3 zile.
Concedii plăcute!
Trimis de costy69* in 25.01.16 19:29:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂNCA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.29647570 N, 23.68326100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea 'La Mitică' [Rânca], RÂNCA / NOVACI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Facem dusuri scotiene? De la Paxos in Varful Papusa? Ca tot vorbeam de teleportare, cel putin pe cea virtuala putem conta intotdeauna, nu?
@webmasterX - Poziționarea vilei e corectă.
@mogly - De ce nu? Dușurile scoțiene sunt benefice sănătății. Totuși, e iarnă și am considerat că e bine să postez ceva de sezon. Problema e că nu mai am nimic estival să mă pot întoarce la acest sezon.
Da, pe teleportarea virtuală putem conta întotdeauna. În felul acesta putem vizita și noi locuri în care nu avem (din păcate) posibilitatea să ajungem.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)