GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Johann - Liniste si relaxare – doar pentru cunoscatori!
Salutare! Review se doreste scurt si la obiect ca sa nu (mai) plictisesc cititorii.
Cum am ales pensiunea : primul weekend din septembrie, cu vreme inca frumoasa, ne invita sa plecam undeva, cu atat mai mult cu cat atunci aniversam inca un an de caznicie. Din nou formatie completa pentru eveniment : mami, tati si fetita de 2 ani jumatate pusa pe nazbatii.
Tati a ales zona Moeciu caci, zicea el « e mai aproape de Bucuresti si evitam balamucul de pe Valea Prahovei”. Mami intra pe booking, cauta pensiune cu scor peste 9, ca sa nu avem surprize si asa ajungem la rezervarea la Pensiunea Johann din Moeciu de Jos pentru 2 nopti de vineri pana duminica.
Detalii generale: pensiunea are 7 camere destinate oaspetilor, o sala de mese la parter cu bar, o terasa ingusta (gen prispa) cu vreo 3 masute, o curte cu loc de joaca in fata casei cu tobogan, leagan si balansoare, o curte in spate cu foisor, cateva sezlonguri si piscina gonflabila, o parcare micuta asfaltata. Cele 5 camere de la etajul 1 au balcon, cele 2 de la mansarda au (doar) geam in tavan. Toate sunt matrimoniale, mai putin una cu 2 paturi twin. La mansarda exista pe langa cele 2 camere un loc suficient de mare ca sa acomodeze alte tone de jucarii pe langa cele de afara, masa de ping-pong, canapea, wee, fotolii, televizor.
Ce am gasit :
Dupa intrarea in Moeciu de Jos venind dinspre Bran se face o strada laterala (str. Zbarcioara), la dreapta spre Pestera. La nr 76A se afla amplasata Pensiunea Johann. Uitandu-ma pe streetview, am observat adresa aparand sub denumirea de Casa Petruse. In prezent nu mai exista nicio indicatie ca acea casa ar fi pensiune, caci pancarda veche a fost inlaturata, iar noii proprietari s-au mutat definitiv aici.
Parcarea este micuta si necesita oarecare indemanare (mai ales pentru doamne soferite), caci 6 masini sunt mai mult decat suficiente...
Proprietarii: In spatele “noi afaceri” (pensiunea a fost preluata si re-deschisa cu numele de Johann acum doar 3 luni) stau cuplul Oana si Ionut. Oana, tanara, subtirica si sociabila se ocupa de tot ce inseamna gatit de la mic dejun la cina (mai putin partea de gratare), de curatenie si de socializare in masura timpului ramas. Ionut este responsabil de bar, gatit- partea de gratar si ceaun, partea de rezervari si contactul cu clientii (mailuri, telefoane, etc). Impreuna fac “casa buna” si s-au mutat aici impreuna cu baietelul lor de 3 ani, Radu.
Camera noastra: Asa cum solicitasem, am primit camera cu balcon (de la etaj 1). Curatenia atat in camera cat si in toata pensiunea este exemplara, prosoapele (fiecare cate 2) albe si curate, mocheta parca noua. Patul matrimonial (160 cm latime) are saltea dubla confortabila. Mai exista un dulap de haine, un birou pe care este instalat un monitor pe post de tv, 2 noptiere. In baie am avut sapunel si gel de dus+ uscator de par. La cerere se poate instala un pat suplimentar (cu plasa) pentru bebelusi. Am apreciat foarte mult gestul de a primi o sticla de vin “din partea casei” la aniversarea noastra.
Iarasi am apreciat ca au dat drumul la centrala pe lemne ca apa calda « sa nu dea semne de oboseala », deci apa calda/ fiarta non-stop.
Pentru nevoile noastre, dotarile camerei au fost mai mult decat suficiente.
Recomandari (clar subiective!) :
Plasa de tantari/ ganganii ar fi utila la usa de la terasa, desi la cat de frig noapte nu am avut nevoie.
Un scaun/ fotoliu in camera ar fi frumos in peisaj, daca tot exista biroul.
Restaurantul:
Primul aspect: nu se accepta mancare si bautura din afara pensiunii. (probabil de aceea nu veti gasi nici frigider in camera).
Micul dejul (inclus in pret) contine 4 variante din care am avut de ales: oua ochiuri sau fierte, omleta, sandwich, cremwurst, cereale cu lapte, zacusca de casa, branza, castraveti, rosii, dulceata de casa si miere, ceai, cafea, cornuri de paine integrala calde.
La cina am servit: paste cu somon si sos alb pentru fiica-mea, tocanita de pui, pastrav proaspat la cuptor cu orez si lapte, saramura. La desert clatite si tarte cu fructe. Sunt subiectiva, dar mancarea a fost DELICIOASA! (mai ales pastravul), recomand cu caldura. Am mancat de fapt ce mancau si ei, inclusiv baietelul. La bar se gasesc lucruri “clasice” bere, apa, vin, sucuri gen prigat dar si suc de mere la carafa (preferata fiica-mii).
Preturi: o mancare gatita inclusiv garnitura: 20-25 RON, o bere 5-7RON, desert: 4-8 RON.
Alte “chestii generale”:
Muzica ambientala (gen cafe del mar) in surdina cat sa nu deranjeze pe nimeni.
Pensiunea a fost plina, oamenii s-au adunat pe terasa de afara cu tot cu copii, dar din camera nu am auzit (mai) nimic.
Grupul tinta s-a schimbat (cred) odata cu introducerea regulii “fara mancare de afara” de la petrecareti veniti sa isi gateasca un gratar in curte la cupluri sau familii cu copii cu venituri medii spre mari veniti sa se relaxeze.
Peisajul nu este cel mai uluitor- zona de dealuri, dar la mai putin de 3 km se afla satul Pestera. Drumul cu masina este asfaltat pana la intrarea in localitate si merita sa faceti un drum. Castelul Bran este la app 4 km, iar Cetatea Rasnov cu Dinoparc (pentru copii) este la app 15 km.
Recomand cu incredere pensiunea familiilor cu copii si cuplurilor in cautare de liniste.
Mai putin recomandabil petrecaretilor- va veti plicitisi ingrozitor!
In concluzie, pentru trupa “mea” cu copil mic, de exceptie!
Trimis de lady_anca81 in 08.09.15 14:58:22
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.50185780 N, 25.32943210 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX:
Confirm coordonatele. multumesc
" pastrav proaspat la cuptor cu orez si lapte "
Exista asa ceva sau e un mix de... cuvinte... ingrediente... whatever???
Pastravul la cuptor a avut garnitura speciala pt fiica mea...
Mi-a plăcut reviewul, frumoasă este și destinația unde și noi am fost și probabil vom mai reveni, din cauza „migației” care ne reține să mai mergem spre Vest. Îmi place cum ai descris destinația, la obiect, fără metafore și supraevaluări. Cu alte cuvinte, ai scris scurt și la obiect și ți-a ieșit bine. Eu am votat reviewul pe măsura valori sale. Doamne, cum trec anii. Parcă ieri erați în Muntenegru (am citit acel review și am văzut fotografiile voastre).
Referitor la fraza de început
”„Primul weekend din septembrie, cu vreme frumoasă, ne invita să plecăm undeva, cu atât mai mult cu cât atunci aniversam atunci un an de căsnicie”
Noi (eu cu soția) vă urmăm mulți ani împreună și să ne ajungeți din urmă (anul acesta noi am împlinit 50 de ani împreună).
Numai bine să vă fie în continuare, să mai călătoriți și să ne povestești. Cu bine.
@Mihai18 - Mulțumesc Webmaster pentru tehnoredactarea ecoului meu.
@Mihai18 -
Multumesc mult pentru vizita si pentru urari!
Toate cele bune si voua!
mai ales felicitari pentru cei 50 ani impreuna
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)