GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Dunărea(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Dunărea - Isaccea
Am avut ocazia să fim oaspeții Pensiunii Dunărea din Isaccea. Vreau să scriu câteva rânduri despre această locație de cazare cu atât mai mult cu cât Isaccea nu este un oraș prea atractiv din punct de vedere turistic. Poate doar cei aflați în tranzit, spre alte locuri de vacanță cu adevărat ofertante să dedice câteva ceasuri foarte puținelor obiective care încearcă să pună Isaccea pe harta turistică a României. Sinceră să fiu, din punctul meu de vedere, toate acestea se legau de o dorință mai veche, aceea de a bifa toate orașele românești situate pe cursul inferior al Dunării.
Amplasată cam la jumătatea drumului dintre Tulcea și Galați, pe Calea Măcin, nr. 1, Pensiunea Dunărea din Isaccea se află la doar 300 m de Dunăre. Priveliștea asupra fluviului poate fi admirată chiar din balcoanele pensiunii, iar o plimbare până în port, la malul apei, înseamnă o deplasare pietonală de numai 1 km. Nici centrul orașului nu este prea departe, șoseaua care trece prin fața pensiunii ducând chiar acolo.
Telefonic, am rezervat o noapte de cazare la Pensiunea Dunărea - Isaccea cu mai mult de o lună înainte de planificata noastră vizită în oraș nu din teama că nu vom mai găsi o cameră la pensiune, ci pentru că Isaccea neoferind prea multe oportunități de cazare, căutarea și alegerea locației au durat foarte puțin. În plus, amplasarea pensiunii în apropiere de Dunăre a fost pentru noi hotărâtoare.
Am ajuns la pensiune ajutați de GPS. Un panou decolorat de soare, plasat la stradă, informează că Pensiunea Dunărea oferă cazare "de la 35 lei/persoană/zi". Nu luați în seamă prețul afișat! Este, cu siguranță, unul mai vechi. Pensiunea Dunărea a fost renovată recent - unele camere fiind încă în stadiul de șantier. Acolo unde lucrările au luat sfârșit, locul arată chiar bine. Cazarea într-o cameră dublă costă 100 lei/noapte.
Parcarea se poate face în curte sau la stradă, în fața porții, unde mai au loc 4-5 mașini.
În stânga clădirii se află grătarul, iar în continuarea lui, o terasă cu mai multe mese.
La parter, după intrare, te afli într-o sală mare, cu mese rotunde, fiecare cu câte 10 scaune. La capătul opus intrării se află barul. Pensiunea fiind în amenajare după renovare, barul nu era funcțional atunci când am fost noi acolo. Mi-a plăcut această sală și cred că atunci când totul va fi terminat, sala de la parter ar putea fi gazda unor frumoase evenimente.
Scara care duce la etaj se află în partea stângă a intrării. La capătul ei, la primul etaj, există un spațiu de socializare - un fel de lobby - dotat cu o canapea și cu fotolii confortabile. Un balcon de lemn, suficient de mare, oferă priveliște spre stradă și - în plan mai îndepărtat - spre Dunăre. Scara care duce la mansardă este din lemn. Nu am urcat.
Am menționat deja că atunci când am fost noi acolo încă existau camere în curs de amenajare. Pe hol, rezemate de pereți, am văzut depozitate saltele și piese de mobilier dezmembrat. Desigur, imaginea nu era prea ademenitoare, dar, pentru că rămâneam acolo doar o noapte, am considerat că nu vom fi deranjați din acest punct de vedere.
Cameră
Am fost conduși la camera 3 situată la etajul 1. Conform solicitării, este o cameră cu balcon. Vederea spre răsărit ne-a asigurat o după amiază mai puțin sufocantă și o dimineață luminată de primele raze ale soarelui.
Camera este frumoasă, cu pereți proaspăt zugraviți, cu mobilier în bună stare și cu două paturi bune, cu saltele confortabile, cu lenjerie impecabilă și cu pături de care nu ne-am folosit depozitându-le în dulap, alături de pilotele care așteptau nopți mai răcoroase.
O singură noptieră, o măsuță joasă cu două taburete, un cuier cu spațiu pentru bagaj, un alt corp de mobilier pe care se află televizorul, un dulap... cam aceasta este dotarea camerei 3. De menționat că în dulap am găsit un singur umeraș. E drept, n-am avut nevoie nici de acela, dar unul singur pare totuși prea puțin pentru o cameră menită să găzduiască două persoane.
Pardoseala încăperii este din parchet pe care se află două frumoase covorașe ovale.
Mi-au plăcut curățenia, îmbinarea culorilor, meticulozitatea cu care a fost aranjat ceea ce a fost aranjat în interior, dar... încă mai e de lucru. În așteptarea instalatorului, caloriferele scoase de la locul lor stăteau la capătul unuia dintre paturi, iar sub țeava din perete era postat un pahar ciobit pentru a colecta eventualele scurgeri de apă pe parchet.
În cameră nu există aer condiționat și nici frigider. N-am găsit scrumieră și nici pahare, dar pe acestea, la cerere, le-am căpătat.
Poate că cel mai frustrant aspect al cazării noastre la Pensiunea Dunărea - Isaccea (aspect de care-mi voi aminti multă vreme fiind unicul de acest gen până acum) a fost acela că nu am avut cheie la cameră, broasca fiind defectă. Nu ne temeam că ni se va subtiliza ceva din bagaje atunci când vom fi plecați, lucrurile noastre fiind fără vreo valoare deosebită. Pur și simplu, ferecarea din interior în timpul somnului de noapte, în locuri străine, nouă ne dă un plus de liniște. Soluția a fost baricadarea cu noptiera plasată în fața ușii.
Baie
Baia proaspăt renovată este capitonată cu gresie și faianță bine asortate, are cabină de duș și celelalte dotări necesare în astfel de încăperi. Singura care lipsește este etajera de la oglindă, un lucru în aparență fără însemnătate, dar foarte necesar mai ales atunci când nu dispui de el. Suport pentru săpun, agățători pentru prosoape, coș pentru gunoi, perie pentru toaletă, oglindă… În materie de consumabile cosmetice - săpun lichid la chiuvetă, șampon în cabina de duș și hârtie igienică la toaletă.
Balcon
Balconul este prima cerință a soțului meu atunci când face o rezervare de cazare. Este fumător și știe că în cameră nu poate fuma. Balconul camerei 3 care ne-a fost repartizată este din lemn și nu are nici o dotare. Taburetele din cameră, foarte ușoare, pot fi oricând scoase pe balcon. Pentru că pensiunea se află la Dunăre, pentru a preîntâmpina o invazie de țânțari, ușa de la balcon a fost prevăzută cu plasă contra insectelor. Balconul oferă vedere spre o benzinărie și spre ruinele unor edificii, în opinia mea foarte frumoase cândva.
Concluzii
Nu doresc să recomand sau să nu recomand Pensiunea Dunărea - Isaccea. Voi menționa doar că amplasarea sa favorabilă (la drum, aproape de centru, de port, dar și de un restaurant cu terasă), curățenia și grija pentru orice amănunt care i-ar face călătorului șederea plăcută acolo, mai ales când toate amenajările vor fi finalizate, fac Pensiunea Dunărea - Isaccea un loc de luat în seamă.
Pentru cei interesați, menționez că la Pensiunea Dunărea - Isaccea accesul la internet wireless este posibil și funcționează bine.
Trimis de iulianic in 28.08.19 15:50:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ISACCEA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.27543440 N, 28.45502590 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Dunărea, ISACCEA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Simpatică metodă de blocare a ușii pe timpul nopții cu noptiera. ????
@webmasterX: Da, este OK!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@iulianic: Sigur nu am fi rămas acolo, soțul meu pune scaunul in ușa după ce încuie ușa, deci frica e mare
Îmi amintesc de cazarea in Belgrad, tot la Dunăre, nu am avut prosoape și a trebuit sa cobor la receptie, am luat cheia de la o alta camera, am luat prosoapele de acolo, m-am plimbat un pic prin hotelul uriaș. Noroc ca m-am priceput sa deblochez scaunul din ușă, altfel mă enervam tare
Plimbăreților
@webmaster: Mulțumesc!
@piti: Noptiera pusă în ușă nu era menită a bloca ușa. Nici n-ar fi putut, sărmana! Rolul ei ar fi fost să facă zgomot și să ne trezească în cazul în care cineva - intenționat sau din greșeală - ne-ar fi încercat ușa. N-a fost cazul. Obosiți cum eram după plimbări prin marile călduri ale acestui sfârșit de august, am dormit neîntorși până dimineața.
@krisstinna: Într-un circuit, acum vreo trei ani, două doamne din grup s-au trezit cu un tip necunoscut în camera de hotel. Rătăcit sau nu, nici nu vreau să știu cum de a nimerit acolo. În orice caz, doamnele erau tare speriate a doua zi când ne povesteau. Și cum la Pensiunea Dunărea din Isaccea încă mai era șantier, când poarta era în permanență deschisă, când intrarea în clădire era liberă, iar proprietarii greu de văzut la față, ne-am luat această minimă (și hilară chiar și pentru noi) măsură de protecție.
Să nu fi rămas acolo? Dacă nu rămâneam acolo, aveam cale lungă până la următoarea destinație din program. Iar Isaccea nu abundă de hoteluri și pensiuni.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)