GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost la balvanyos pe data de 30.04.2011, dupa un periplu prin Brasov.
Odata ajunsi la Balanyos am oprit la singurul hotel cu 4 stele, insa lipsa oricarei animatii ne-a facut sa coboram vreo 2 km pana la Pensiunea Cetate.
Ajunsi aici, flamanzi dupa drum, toti cinci, am intrat direct in restaurant. Restaurantul pensiunii este spatios, amenajat intr-o combinatie interesanta de stil vanatoresc, rustic si medieval, are mai multe saloane, are formatie, ring de dans, iar ambianta este placuta.
Mancarea este buna, portiile sunt consistente iar preturile ok. Recomand cu caldura ciorba de fasole secuiasca servita intr-un bol de paine la un pret de 8 lei si platoul Cetate pentru 2 persoane la 36 de lei. De altfel restaurantul imbina bucataria transilvaneana, saseasca si romaneasca. Pentru moldoveni sa fie atenti la ciorba de burta ca nu seamana la gust cu cea de pe la noi. Nu spun ca e rea dar este ceva mai grasa si difera la gust. Preparatele din carne sunt bine facute insa. La capitolul dulciuri, au inghetata pentru femei (numita si erotica) precum si inghetata pentru barbati, destul de bune amandoua. Clatitele nu sunt punctul forte al acestui restaurant, in schimb celelalte dulciuri, gen banane coapte, placinte etc sunt bune. O chestie negativa care m- a surprins este absenta din menu a bauturilor. Bauturile se comanda doar la bar, sau daca vrei ti le aduce chelnerul dupa ce verifica daca au bautura solicitata. Preturile la bauturi sunt decente (o bere 4 lei, cafea 3,50, suc 3,50, apa 3 lei, vin 23 lei, ) dar absenta din menu mi se pare ciudata si deranjanta. O alta chestie negativa, pe care am observat-o la micul dejun este lipsa de varietate a produselor. Se pune accentul pe gustari si platouri reci, au ceva omlete in diverse combinatii si un pic cam scumpe (intre 6,50 si 9 lei), lipseste laptele, untul, ceaiurile, painea prajita, mierea, au un singur fel de dulceata.
De fapt Cetate este un complex care inglobeaza 2 corpuri de cladire respectiv pensiunea Cetate care la parter are restaurantul precum si o mica piscina acoperita cu o apa foarte rece, iar la etaj are camere pentru dormit. In celalalt corp de cladire functioneaza pensiunea Transilvania cu un bar elegant la parter si camere de cazare ceva mai luxoase decat la Cetate, la etaj.
Dupa o masa copioasa si cateva beri consumate am decis ca cei 100 de km ramasi pana la Onesti sa-i facem a doua zi. Asa ca am lasat masina in parcarea din fata pensiunii si ne-am cazat la pensiunea Cetate, intrucat la pensiunea Transilvania nu functiona incalzirea datorita unei defectiuni... Pretul unei camere este de 90 de lei cu mic dejun in suma de 20 lei/camera inclus.
Camerele sunt f. mari, beneficiaza de caldura din plin, au mocheta pe jos, unele au si canapea pentru inca o persoana, patul dublu este imens, au tv, frigider, baie in camera si o cadita facuta din faianta.
Ca aspecte negative
- prosoapele miroseau urat, datorita detergentilor de slaba calitate
- prin usile de lemn vedeai lumina de pe hol
- proasta insonorizare, din camera se auzea apa trasa de la toaleta vecinului, precum si orice zgomot de pe hol sau muzica din restaurant
- saltelele de la paturi precum si lenjeria de pat erau necorespunzatoare unei pensiuni de 3 stele.
Una peste alta de dormit am dormit totusi bine, avand in vedere ca, dupa masa copioasa, ne-am plimbat prin mica statiune, apoi am revenit in restaurant unde am consumat niste vin si am dansat pe muzica ungureasca.
Intrucat eram incalzit am facut, de unul singur, si o baie in mica piscina acoperita. Apa era f. rece, intrucat de abia fusese schimbata, dar pentru mine nu a fost un incovenient, fiind calit de multi ani cu asa ceva. Langa piscina se mai afla si o sauna care la ora 11 noaptea era destul de greu de pornit, mai ales, pentru o singura persoana.
Dimineata am facut o plimbare, am urcat pana la cealalta pensiune ceva mai noua, tot de 3 stele, Istvana, prilej cu care am observat ca Pensiunea Cetate dispune si de o piscina descoperita precum si de locuri de joaca pentru copii in aer liber. Langa Complexul Cetate se construia o alta pensiune.
In general, cadrul natural este unul f. frumos asezonat cu un aer ozonat de munte. Se poate vizita in zona, Lacul Sf. Ana, Masivul Puturosu, este si o mofeta, dar se pot face si diferite trasee montane.
Probabil, ca la urmatoarea vizita prin Balvanyos voi merge si la cealalta pensiune Istvana, care si ea arata destul de bine.
Trimis de florinvalentin in 03.05.11 22:48:42
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (florinvalentin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.10922800 N, 25.95789100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
A fost o perioada cand stateam la Balvanyos cel putin de doua ori pe an. E o zona care mie mi-a placut tare mult. Natura e mai mult decat generoasa si multa liniste, cel putin asa mi se parea mie. Un loc de odihna activa, unde poti face multe drumetii si sa te “imbeti” de aerul proaspat.
Mai exista strandul acela cu apa minerala?
Aici mi-am dus copilul, cand era mititel, sa se convinga ca apa minerala vine din pamant si nu din sticla, cum era el sigur.
Felicitari pentru review si multumiri pentru reamprospatarea amintirilor.
Va recomand sa va cazati si la Pensiunea Transilvania, pentru ca este mult mai noua decat Cetate si conditiile sunt mai bune. Eu am fost cazata la Pensiunea Transilvania in vara anului trecut si am fost multumita de conditiile de acolo. Este acelasi pret ca la Cetate, tot cu mic dejun inclus in valoare de 20 lei/camera.
Hmmm... cineva mi-a luat-o inainte... dar pot sa comfirm: se mananca bine la Cetate (ciorba de fasole in pita e specifica), se doarme bine la Transilvania si asta la acelasi pret! Felicitari pt rw!
”Mai exista strandul acela cu apa minerala?
nicoletass, bazinul "Transilvania" mai există (l-am văzut chiar astăzi) dar este extrem de degradat și arată cît se poate de jalnic, din păcate. În plus în jur sunt grămezi de balastru pentru construcții și ceva moloz. Am făcut baie în el în urmă cu 14 ani (chiar și pe atunci arăta cam suspect, cu crăpături și cu teren nu prea întreținut în jur) și mă bucur că am apucat să o fac înainte de a se face complet praf !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Minivacanta de wekeend la superlativ!!! — scris în 09.09.22 de Mete din LUGANO - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Intim si placut — scris în 13.09.18 de Plesea Gheorghe din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Nu recomand — scris în 03.11.14 de nedelcudragos din CONSTANţA - nu recomandă
- Jul.2014 Neseriozitate, nu recomand. — scris în 06.07.14 de gigioc din RM VALCEA
- Jun.2013 Cea mai solicitata pensiune!!! — scris în 20.08.13 de likehell23 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Varianta de minirevelion 2012/2013 - Pensiune restaurant 'Cetate' Balvanyos — scris în 05.10.12 de ak-ar de rumÂn † din SFâNTU GHEORGHE
- Nov.2011 Motel restaurant La Cetate din Balvanyos — scris în 24.12.11 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ