GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De prin toamna citesc zilnic o multime de impresii scrise de voi pe acest site. Acum, dupa ce mi-am facut cont, o sa va scriu si eu despre cateva cazari, despre care am vazut ca nu s- a scris, din tara si din alte locuri mai indepartate.
Intr-o dupa amiaza de iarna, veneam pe Valea Oltului, de la nord, catre sud si observam un indicator Voineasa la dreapta, 36 de km. Cu toate ca drumul nostru ducea in alta directie, dar aveam cateva zile libere, am hotarat sa oprim pentru o noapte sa dormim undeva la sosea. Vazand indicatorul cu statiunea Voineasa, ne-am amintit de un sejur minunat, petrecut in urma cu vreo 20 de ani acolo, la Hotel Lotrisor, dar si de inca unul cu 7 ani in urma, la Hotel Lotru. Ambele ne-au lasat amintiri de neuitat, cazarile fiind vara, in perioada cand aceasta statiune nu era in starea in care este astazi.
Drumul pana acolo, trece prin Brezoi si alte cateva localitati, cam deprimant, cred ca viata este foarte grea in aceasta zona, multa saracie la prima vedere, am si oprit la cateva puncte alimentare, ca nu le pot numi magazine, dupa tigari si recunosc ca erau foarte slab aprovizionate. Peisajul in schimb este foarte frumos, o multime de serpentine si bineinteles multa zapada.
Stiam ca numele aceastei localitati i setrage dupa numele unui haiduc, Voinea, care s-a stabilit aici, la poalele Muntelui Lotrului. Dupa o tura dus intors pana in capatul statiunii, am constat ca este foarte pustiu in perioada de iarna. Si cum nimic nu ne trezea interesul, comparand cu celelalte sejuri, foarte reusite, petrecute vara si deja se si inserase, am hotarat sa ne cazam undeva, iar a doua zi sa ne continuam drumul spre casa.
Dupa ce am oprit la 2-3 pensiuni sa cautam cazare, am realizat ca sansele sunt foarte mici, deoarece din lipsa turistilor, erau inchise. Am gasit in final o pensiune e 2 margarete, asezata chiar la sosea, pe partea dreapta cand vii din Brezoi, Pensiunea Cerbul.
Aici mai era cazata doar o singura familie din Bucuresti. Cladirea era din piatra si lemn, construta in stil traditional acestei zone. Am vazut camera si am acceptat. Pentru o noapte era ok. Important era ca era cald si curat. Si nu costa mult.
Este o pensiune micuta, are 2 corpuri de cladire, 7 camere, la parter si etaj. Camera a fost cam micuta, dar curata, cu televizor, amenajata in stil traditional, rustica, mult prea rustica pentru gustul meu. M-a cam deranjat alegerea culorilor pentru decorarea interioarului camerelor, pentru ca erau foarte stridente. In rest, am fost multumiti.
Fiecare camera are baie proprie, dotata cu prosoape curate, sapun, hartie, iar obiectele sanitare erau in perfecta stare de functionare. Noi am avut camera la etaj si am beneficiat si de living. Este permis accesul la bucatarie. Terasa avea cateva scaune si o masuta, locul ideal pentru fumatori si nu numai. Avea vederea chiar catre sosea si de acolo putem admira muntii din jur si Hotel Lotru era chiar in fata noastra. Masina am putut sa o parcam in curtea pensiunii. Nu are restaurant, cel putin eu nu am vazut. Noi am avut inspiratia de a ne cumpara ceva din Brezoi pentru cina, pentru ca ar fi trebuit sa cautam in alt loc sa luam cina si eram destul de obositi de pe drum.
Am observat ca in curte sunt 2 foisoare ,,un gratar si cateva balansoare pentru copii, care in perioada calda pot fi utile. Dupa cum era si denumirea pensiunii, ’’Cerbul’’, predominau capetele de cerbi, atat in interiorcat si afara. Gazda locuia in celalalt corp de cladire si mi s-a parut a fi o persoana foarte amabila. Cred ca vara totul este mult mai frumos, pentru ca se poate sta mai mult in curte. Dimeneata cand ne-am trezit, am mai facut pe jos, de data asta o tura pana in capatul statiunii (sau al satului), unde am observat ca este frumos si iarna, dar doar o zi doua, pentru ca nu ai prea multe variante de ales. Nu erau turisti, iar majoritatea magazinelor din centru erau inchise.
Daca vrei sa-ti amintesti cum era la bunica la tara, aceasta pensiune este chiar locul potrivit: liniste si pace, aer curat, peisaj frumos, multa amabilitate. Valea Lotrului si judetul Valcea are multe frumuseti naturale de oferit. Pentru noi cel mai important lucru este climatul tonic si vom mai reveni, chiar daca Voineasa nu mai este de mult ce a fost candva.
Trimis de curcubeu in 10.03.11 09:38:46
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (curcubeu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
va rog sa modificati data sejurului corect e ianuarie 2007, imi pare rau ca nu am verificat si s-a setat gresit,
Modificat data sejurului. Nu in ultimul rand, bine ai venit in comunitate si multumim pentru recomandari. Te mai asteptam si cu alte impresii de vacanta.
webmaster20,
multumesc pentru corectarea datei si pentru urarea de bun venit.
webmaster 0,
respect dorinta de a mi se retrage din concurs review-ul. De fapt am vrut sa stiti ca si in perioada de iarna in Voineasa va puteti caza undeva. Asta a fost scopul postarii. Si imi doream sa am si eu dreptul la vot, in semn de pretuire pentru cei care scriu, drept care am inteles ca nu-l castigi decat dupa ce scrii.
Frumoasa zona aia cu toate ca e vizitata de mai putina lume fiind pe un drum mai lateral.
Daca vrei relaxare totala aici e locul potrivit, aici vezi natura adevarata si se spune ca poluarea ar fi... zero...
Se ajunge foarte usor din Brezoi.
Cine vrea distractie trebuie sa caute alt loc.
Peisajul e de nota 10.
Cine ajunge aici trebuie sa mearga si la Vidra unde e si lacul alt loc lasat in paragina.
Statiunea Voineasa e considerata si statiune de tratament
Ce se trateaza aici--Epuizare fizica si psihica--
Citi oameni de la oras sufera de asa ceva --niciunul ?!
ai dreptate, de aceea am ales si noi sa ne abatem din drum, doar pentru o noapte, cand puteam sa dormim, undeva la sosea, pe Valea Oltului. Aici este 650 de m altitudinea, iar aerul si natura face totul. Aici se pot trata nevrozele, surmenajul si boli de plamani, din cate am retinut eu. Am fost si noi la Vidra, dar cu cativa ani in urma. Celor care sunt amatori de pescuit, au posibilitatea sa incerce la pastravi, in raurile Lotrului.
Sinistra statiune, am fost acum 2 ani, numarul de clienti este egal vara cu iarna, adica cativa, nu exista niciun mod de distractie, parca doar 2 hoteluri am vazut, unul catarat pe o stanga si altul in stanga drumului. Cumplit, nu doresc nimanui sa ajunga acolo, adolescentii veniti in gasca nu vor simti uraciunea locului, dar daca mergeti sa vizitati, n-aveti ce, sunteti in varful muntelui. Era o singura cofetarie cu cateva prajituri, localul stil Ceausescu '68, groaznic, nu mi-a placut 4/10.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)