ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.02.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2015
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
3 AD. + 2 COPII -- v: 10&4 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Casa Moga

TIPĂREȘTE

Februarie 2015. Mai aveam trei zile de concediu pe anul trecut neconsumate, copiii aveau vacanta, o ruda a noastra dorea sa revina la Sinca Veche, iata ce m-a facut sa incropesc o mini-excursie in imprejurimile Brasovului, mai exact ale localitatii Sinca Veche. Am inceput clasica documentare, iar in privinta cazarii am dorit sa fim cat mai aproape de Sinca. Am pus ca la cap ce am gasit pe surse, din care nu putea lipsi AFA. Aici am gasit review-ul relativ recent al @leda ardeleanu (vezi impresii). Si cam asta a fost.

Ba nu! Mai e o mica poveste pana la a putea face rezervarea la Casa Moga din satul Bucium, comuna Sinca Veche. Sun la numarul prezentat la contacte pentru rezervare, nu raspunde. De fapt nici nu apuca sa sune telefonul ca se pierdea apelul in neant. Am cautat un al doilea numar de contact si am ajuns sa sun la... informatii. Aici figura insa acelasi singur numar la care incercasem si eu in zadar si incepusem sa cred ca numarul este gresit sau nu mi este actual. Am sunat apoi la primarie, in speranta ca intr-o comunitate mai mica la sate s-or cunoaste oamenii si oi da de un fir. Asa am ajuns la dl Moga senior. Dupa acest ocol telefonic, iaca ma suna inapoi numarul la care sunasem prima data, si se prezinta Lucian Moga.

Am stabilit detaliile: doream 2 camere pentru un total de trei adulti si doi copii, cu mic dejun, eventual si alte mese. Ni s-a inaintat un pret, apoi am insistat ca am gasit o oferta pe booking care dadea un pret ceva mai redus si in cele din urma am batut palma de la distanta pentru 530 ron pt 2 nopti 2 camere cu mic dejun inclus.

Cum se ajunge la Casa Moga din Bucium?

Satul Bucium apartine comunei Sinca Veche.

Daca vii dinspre Transilvania, accesul cel mai simplu este din soseaua Sibiu – Brasov (E68). In localitatea Sercaia se paraseste europeanul catre Sinca Veche pe DN73A (inspre dreapta daca veniti dinspre Sibiu). De aici pana la Bucium sunt 14 km de drum realmente „bombardat” intai pe DN apoi pe un DJ.

Pentru cei ce vin dinspre Muntenia, accesul cel mai facil este dinspre Zarnesti de unde DN73A (acelasi drum „bombardat”) traverseaza orasul de la poalele Pietrei Craiului, urca si apoi coboara, parcurgand Poiana Marului si lasand la tot pasul peisaje superbe. In apropierea localitatii Sinca Veche ne intalnim cu drumul care vine dinspre Sercaia, de care am pomenit mai sus. Noi continuam inainte pe DJ104A prin Sercaita si in curand ajungem in Bucium. In sat intalnim 2 indicatoare spre Manastirea Bucium si spre Casa Moga pe care le urmam pe o ulita neasflatata. In 150 metri de la indicator ajungem la destinatia noastra, Casa Moga.

Satul Bucium

Satul Bucium din comuna Sinca Veche se remarca prin linistea sa, aerul curat si farmecul rural, dar si panorama splendida asupra Muntilor Fagaras. Da! Suntem la poalele muntilor cei mai inalti din tara noastra, iar privelistea este mirifica.

Satul Bucium va poate aduce oaza de liniste dorita daca vreti sa uitati pentru cateva ore, zile, saptamani de forfota si galagia si poluarea oraselor. In apropiere exista pe o raza foarte mica o multitudine de obiective turistice de interes deosebit care sunt prezentate in mod atractiv si pe site-ul pensiunii, casamoga.ro.

Pensiunea Casa Moga

Pensiunea Casa moga are un farnec aparte. Ea a fost deschisa ca o afacere de familie de catre familia Moga in anul 2013. Este in faza in care se bucura evident de orice client care ii calca pragul si isi doreste evident ca cei care isi iau la revedere la plecare de la gazde sa revina convinsi ca merita. Si de ce nu sa recomande mai departe Casa Moga sau sa revina cu oaspeti noi.

Pensiunea Casa Moga este clasificata cu 4 margarete si ofera cazare in 8 camere toate cu pat matrimonial si toate orientate cu ferestrele spre munte. Fiecare camera este zugravita in alta culoare.

In toata pensiunea nu poti sa nu remarci bunul gust si materialele de calitate (de top) cu care a fost ridicata constructia. Mobilierul din lemn este pictat manual cu motive florale viu colorate pe care le intalnesti la tot pasul in pensiune. Aceasta da o senzatie de caldura si familiaritate interioarelor si exterioarelor.

La parter se gaseste sala de mese si receptia, unde iarasi vom intalni motivele florale pictate de data aceasta pe cani de lut si dulapul de vase. La etaj sunt situate camerele, iar si in capatul holului de acces la acestea inca un spatiu de relaxare, un living cu canapele foarte confortabile, perne, mult spatiu, TV mare si plat, si o masa de biliard impecabila.

Toate camerele, am uitat sa precizez au baie proprie cu cabina de dus, TV plat, sifonier, oglinda, veioze, absolut toate de calitate si asezate cu multa arta.

Familia Moga

Familia Moga care administreaza aceasta afacere este compusa din Lucian Moga, un tanar de foarte mult bun simt si ospitalier, sufletul acestei afaceri si practic interfata cu clientii. El este sustinut in aceasta afacere de parintii lui, doamna Moga, fiind cheia delicioaselor bucate care pot fi servite aici.

Familia Moga a investit 140.000 eur in ridicarea corpului nou destinat pensiunii + alti peste 300.000 eur in finisaje si dotari, parte din bani provenind din fonduri europene.

Stand intr-o seara pe indelete de vorba cu Lucian, am aflat aceste amanunte si de planurile lor de viitor, pe care nu am sa le divulg ci doar ii doresc sa aiba succes sa le puna in practica. Importanta este viziunea si abordarea lui Lucian, care este dispus sa reinvesteasca profitul, sa dezvolte o afacere pe termen lung si sa adauge pas cu pas servicii si facilitati noi.

Mancarea

Micul dejun este inclus in pachetul de cazare si este in regim bufet suedez; foarte bogat (desi la data cand am fost noi, nu mai avea alti turisti!). Am putut servi sunca, salam, branzeturi variate, o zacusca delicioasa, icre, legume, cereale, lapte, ceaiuri, cafele, o masa imbelsugata si deosebit de gustoasa.

Am mai servit in afara celor doua micuri dejunuri, un pranz si de doua ori cina. Va recomand MBS-ul cu diferite branzeturi si mai ales pastravul.

Gazdele asigura bucatele din surse curate, de la sateni, astfel ca veti simti din plin diferenta de gust si consistenta a bucatelor fata de cele de supermarket.

Va veti mai delecta aici cu dulceturi gustoase, dulciuri (desert) din partea casei, vinurile casei si sigur am omis cate ceva...

O mentiune importanta: nu se accepta sa serviti mancare adusa din afara pensiunii, acesta este standardul pensiunii si daca locuiti aici veti intelege de ce cum spunea si colega de pe AFA al carui link l-am atasat.

Conditiile de cazare

Daca despre ambientul cald si prietenos am povestit, trebuie sa mai mentionez ca patul este deosebit de comod, iluminatul generos fata de multe alte locatii pe unde am poposit si am gasit o lumina chioara (deh! am si eu fix cu lumina!). Curatenia remarcabila. Un minus pentru caldura. In special in prima seara / noapte am cam suferit de frig, in special cei mai frigurosi din noi (adica toti in afara de mine). Temperatura din camere sub asteptarile noastre (undeva pe la 20 grade cand am ajuns) se datora fie faptului ca spatiile nu fusesera incalzite in zilele anterioare sosirii noastre, dar posibil si unei probleme pe instalatia de incalzire. A doua zi a fost ceva mai bine, dar nu suficient (discutam totusi de 4****).

Vara mai exista o trambulina mare si o terasa unde se poate savura in liniste o cafea, un suc etc.

Masinile pot fi parcate in curte (dupa ochiul meu incap vreo 5 maxim 6 masini).

Obiective turistice

Pe site-ul pensiunii, dar si langa receptie veti regasi o harta care pur si simplu va imbie la excursii sugerandu-va urmatoarele obiective:

- Manastirea Bucium

- Biserica Greco-Catolica din Sinca Veche

- Schitul Sfantul Nectarie de la Sinca Veche cu Manastirea Rupestra – un obiectiv de exceptie (vezi impresii) despre care am scris si anul trecut

- Schitul Sinca Noua

- Moara cu Noroc

- Poiana cu Narcise sau Dumbrava Vadului

- Baile Persani

- Muzeul de Panze si Povesti

- Cetatea Fagaras

- Aeroclubul Aripile Fagarasului

- Muzeul Satesc Matei Manea.

Toate aceste obiective se afla pe o raza de 5 pana la 25 km!

Mai adaug si Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si Cetatea Rasnovului sau Rezervatia de Ursi de la Zarnesti (vezi impresii).

Voi reveni asupra unora dintre aceste obiective separat.

Se ofera factura (fara sa ceri expres, ci de la sine atat pentru avansul platit cat si pentru „lichidare”). Se poate achita cash sau prin transfer bancar. Nu se poate plati cu card.

Invitatie:

Daca vreau sa critic ceva, singurul minus real a fost caldura, altfel numai de lauda, de bine (curatenie, ospitalitate, mancare, recreere, liniste), dar marele plus pe care l-am simtit este stacheta de calitate pe care a pus-o Lucian undeva sus si pe care vrea sa o respecte, acesta fiind numai inceputul.

Recomand Casa Moga si daca va fi sa revenim voi fi foarte critic si la alte detalii sa vedem cum sta stacheta dupa ce am o baza de comparatie.

Mergeti cu incredere la Casa Moga!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 08.02.15 13:46:37
Validat / Publicat: 08.02.15 14:26:35
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4326 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 receptia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37550 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster28
    [08.02.15 14:08:00]
    »

    @Dan&Ema - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    ---

    Te rog ca pe viitor să nu mai pui în cadrul reviews-urilor numerele de telefon ale proprietarilor, acestea nu sunt acceptate pe site și pot fi transmise doar prin intermediul mesajelor private. Oricum, numerele de telefon pot fi găsite cu ușurință de toți cei ce sunt interesați, pe site-ul oficial al pensiunii.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [08.02.15 14:43:53]
    »

    @webmaster28 - Pozitionarea corespunde. IMi cer scuze pentru afisare nr de telefon, nu a fost cu intentie, voi tine cont pe viitor.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [09.02.15 15:53:18]
    »

    @webmaster28 - (...) Pot proceda si singur la inserarea de link-uri? Vor mai urma. Multumesc.

    ===

    By WM - poți, dacă articolul nu e încă publicat.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [13.02.15 23:16:50]
    »

    @webmaster -

    Rog inserare link-uri in capitolul ""obiective turistice"" din articol pentru Cetatea Fagarasului, Manastirea Brancoveanu, Moara cu Noroc.

    Si inca o intrebare:

    Pot scrie un articol si despre alte obiective din zona (un scurt hint despre cateva), dar pe care nu le-am vizitat dar m-am documentat despre ele? este vorba de celelalte obiective listate in articol.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster70
    [13.02.15 23:33:11]
    »

    @Dan&Ema -

    Pot scrie un articol si despre alte obiective din zona (un scurt hint despre cateva), dar pe care nu le-am vizitat

    Siteul nostru se numeste amfostacolo, deci raspunsul la intrebarea de mai sus este... NU

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Dan&Ema
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Moga [Bucium, Şinca Veche]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045864105224609 sec
    ecranul dvs: 1 x 1