ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2015
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Carpati - o cazare buna

TIPĂREȘTE

Servus, Bálványos!

Dupa atata frig si vreme urata iata ca se anunta un sfarsit de saptamana cu vreme buna si asta cam peste tot in tara si de aceea ne-am hotarat cu mic cu mare sa facem o iesire in natura. Unde sa mergem? asta era intrebarea. Nu doream nici foarte departe de casa, nu doream nici ceva scump si fiindca fiica mea mai mica nu a fost niciodata la lacul care-i poarta numele, ne-am decis sa mergem sa vedem lacul Sfanta Ana si imprejurimile. Zis si facut.

Am cautat o cazare cat mai apropiata de zona lacului si asa ne-am indreptat atentia spre statiunea sau Baile Bálványos. Initial ne-am oprit ochii la pensiunea Cetate. Am citit impresii- unele erau bune, altele nu, dar fiindca am gasit un pret bun pentru toti 3 adulti cati eram, am facut rezervare aici pentru o noapte.

Pe urma am luat legatura telefonic cu gazdele noastre care ne-au comunicat ca datorita grupului mare de tineri sositi tot in aceeasi perioada, ca sa avem parte de mai multa liniste ne vor caza alaturi la pensiunea Carpati, la acelasi pret. Singura dorinta a noastra a fost ca sa avem baie proprie la camera.

Pret cazare : pentru 3 adulti, o noapte, cazare cu mic dejun am platit nici mai mult nici mai putin de 110 Ron ceea ce mi s-a parut f. convenabil. Pentru aceasta suma ni s-a pus la dispozitie un apartament cu 2 camere, nr 6, din pensiunea Carpati, vecina cu pensiunea Cetate.

Coordonate GPS : N 46,1092762 / E 25,9582253

Daca intrati pe site-ul oficial veti vedea ca proprietarul, firma Daragus, detine mai multe cladiri dintre care cele 3 din Balvanyos formeaza complexul ,,Cetate ‘’ si anume pensiunea Carpati 3* (langa restaurant), pensiunea-restaurant Cetate 3* (aflata deasupra restaurantului) si peste drum se afla hotelul Transilvania, o cladire mai mare. Alte cladiri care ofera cazare, tot ale firmei, sunt pensiunea Doja-Dalnic, la 45 km de Brasov si pensiunea Vörös din Targu Secuiesc.

Traseul ales spre Baile Bálványos a fost cel obisnuit : Bucuresti, pe DN1 spre Sinaia, Predeal, centura Brasovului, Sfantu Gheorghe, Bixad, de unde am virat spre dreapta, spre lacul Sf. Ana (17 km) conform indicatorului aflat chiar la sosea. Proasta inspiratie. Pe o portiune de drum, cea de inceput, drumul a fost f. prost, cu gropi mari si multe, am mers incet, pe urma am intalnit o portiune betonata si a fost ceva mai bine. Porniti de la ora 6 dimineata de acasa, pana in fata pensiunii am facut exact 5 ore, cu mici opriri pe traseu. Sunt aprox 250 km de acasa pana aici. (Ulterior am aflat de la gazde ca am facut o greseala sa mergem prin Bixad catre Bálványos, deoarece s-a asfaltat de curand soseaua prin localitatea Targu Secuiesc si pe aceasta varianta drumul este incomparabil mai bun si asa a si fost, deoarece cand am plecat din Bálványos spre casa am luat-o pe aici, prin Targu Secuiesc. De aici spre Bucuresti nu am mai intrat prin Sfantu Gheorghe ci am mers direct spre Brasov, trecand prin Ozun, Chichis, apoi din Sacele am mers mai departe spre Predeal. Recomand aceasta varianta atat la dus cat si la intoarcere, pentru cei care veniti dinspre capitala.

Retineti ca si motorina la iesirea din Targu Secuiesc spre Brasov, alimentand la un Petrom, a avut cel mai mic pret fata de celelalte benzinarii de pe traseu si din capitala, si anume 5,47 ron/l), la acea data.

Asadar noi am mers pe varianta prin Bixad, apoi la un moment dat soseaua se bifurca si se merge in stanga spre lacul Sf. Ana si in dreapta spre Baile Bálványos (comuna Turia). Pana la pensiune soseaua coboara incet prin padure, care vara este inverzita si traseul este o frumusete. Dar chiar si asa verdele brazilor a compensat atat cat a putut lipsa naturii inverzite, acum la sfarsit de aprilie.

Recomand acest traseu mai ales vara, cand natura este inverzita, cand sunt coapte fragutele, afinele, ale caror tufe le-am intalnit din plin in plimbarile noastre.

Spre pensiune am trecut mai intai pe langa un hotel mai select, Grand Hotel Bálványos 4* care avea acum o aripa in constructie si care se afla undeva in varf. Pe langa el soseaua coboara destul de abrupt inca vreo 3 km si undeva intr-o vale se afla complexul Cetate.

Ajunsi aici am lasat masina intr-o parcare si am cautat receptia care se afla la parterul unei cladiri turn, exact langa pensiunea noastra. Acolo gazda amabila ne-a inmanat cheia apartamentului nostru. Era ora 11 cand ne-am cazat. Eram practic in padure acolo, liniste, aer curat, pasari cantatoare, rau care curge in apropiere, spun asta pentru cei care iubesc mai mult natura decat conditiile de lux din camera.

Cladirea pensiunii Carpati (dar si pensiunea Cetate) sunt facute complet din lemn si fiindca eram doar noi cazati in cladire am avut parte de linistea dorita. Oricum sa stiti ca sunt conditii destul de modeste, dar pentru pretul platit noi am fost multumiti, mai ales ca era vorba de o singura noapte. Pensiunea are camere cu si fara baie proprie, la parter se afla o bucatarie complet utilata iar in curtea spatioasa poti sa te relaxezi in voie.

Spre apartamentul nostru se intra pe un coridor destul de ingust, totul sub picioare scartaie, si, cred eu, cei care sufera de claustrofobie vor avea oarece probleme. Pe o scara ingusta am ajuns undeva la etajul 1 pe un coridor la fel de ingust la al carui capat era usa cu nr 6. Am pasit intai intr-o sufragerie destul de draguta iar la capete erau 2 dormitoare si in fata se intra intr-un balcon cu vedere la rau dar si la curtea din spatele cladirii. Dincolo de rau era padurea si eram foarte aproape de ea.

In fiecare camera am avut cate un pat destul de mare, incapeau cate 2 persoane, am avut dulapuri, cuier, tv din acela mic, noptiera, exact strictul necesar. Dintr-un dormitor se putea intra in baie, foarte spatioasa si prevazuta cu o cada pe colt. Tavanul baii se ingusta la margine. Apa calda am avut permanent iar seara, fiindca era zona mai rece, am avut caloriferele calde. Noaptea a fost bine, liniste si cald. Lenjeriile de pat au fost albe si curate, din material crep, mai putin ne-au placut prosoapele, dar fiindca am avut de acasa, nu au fost probleme. In apartament nu exista frigider, uscator de par si fiindca am avut cu noi o geanta frigorifica, gazdele amabile ne-au ajutat sa pastram la rece mancarea. Conditiile oferite nu sunt pentru cei pretentiosi, deoarece incaperile fiind din lemn, podeaua scartaie, la fel si scarile, iar la tv am prins doar 2 posturi si acelea cu purici. Cu aceasta ocazie sambata seara am aflat de marele cutremur din Nepal, pe cand noi eram acolo, in mijlocul naturii.

Iar in ceea ce priveste conditiile de cazare, cu siguranta ca unii mai carcotasi ar fi vazut ca pe unele locuri faianta in baie sta sa cada, capacul la toaleta se misca si el, pe balcon s-ar fi putut sterge praful mai bine, etc.

Dar chiar si asa noi am stat in camera doar seara dupa o zi plina de activitati si fiindca eram obositi, am dormit instantaneu.

A doua zi de dimineata, fiindca aveam inclus in pret si micul dejun (10 ron/persoana) am mers la restaurant. Micul dejun se poate servi intre orele 8-12. Restaurantul este foarte spatios, sunt mai multe incaperi si poti sta atat afara unde este o terasa mare, cat si inauntru. Multe decoratiuni de tot felul, lumina difuza, un ambient placut. Am fost poftiti intr-un separeu si am primit o lista de meniuri din care am ales ceva fiecare. Deci micul dejun nu este tip bufet si ti-l alegi tu din lista, iar daca nu te incadrezi la pret trebuie platit suplimentar. Preturile la bucate nu mi s-au parut nici mari dar nici mici, depinde ce alegi. Meniurile sunt multe si variate, de tot felul. Dintre toate sigur gasesti ceva la pret convenabil.

Afara langa restaurant exista un loc de joaca pentru copii, am vazut balansoar, tobogan dar si curtea e draguta si poti sa te relaxezi in voie la aer curat.

In cele 2 zile cat am stat la Bálványos noi ne-am simtit bine, ne-am simtit respectati de catre localnici, gazdele sunt primitoare, la solicitarea noastra ne-au explicat detaliat pe unde se afla cateva obiective turistice pe care apoi, datorita lor, le-am si vizitat. De la ei am aflat si de existenta ursilor in zona, 15-16 exemplare, care sunt obisnuiti cu oamenii si chiar ajung vara si in curtea pensiunii, la rau. Sincera sa fiu acum, chiar nu doream o astfel de ,,intalnire’’, dar cu toate acestea aici la Bálványos am avut parte de emotii extreme cand, aflati in mijlocul padurii ne-am intalnit cu Mos Martin. Din fericire pentru noi (sau pentru el), nu ne-am bagat reciproc in seama, dar totusi spaima a fost una mare, mai ales pentru fiica mea, care l-a vazut trecand la pas lejer prin spatele meu. Si fiindca nu aveam curajul sa intorc capul spre el sa il ,,salut’’, am preferat sa ne indepartam cat mai repede posibil de acest localnic.

Gazdele chiar nu recomanda plimbatul prin padure decat in grupuri mai mari, tocmai din aceasta cauza. Acum dupa aceasta intamplare nu as mai avea curajul sa ma mai aventurez asa prin padure, eu si familia mea, prin locurile pe care le-am vizitat.

Curtea pensiunii este larga, spatioasa, are bancute si foisor unde poti sta, o masa pentru sah si chiar daca ar merita sa fie mai bine intretinuta, totusi gasesti loc de facut gratar, este si o fantana cu apa potabila, poti sta afara pe banca sa te relaxezi la aer curat. Pasarile cantatoare sunt oriunde in jurul tau, brazi, liniste, am intalnit acolo un aer de munte, curat, care chiar am simtit ca ne face foarte bine.

Si fiindca eram in secuime ne era dor de o paine cu adevarat de casa, asadar nu ratati ocazia de a manca ceva cu adevarat gustos, va recomand painea alba framantata cu cartofi si mai ales nu ratati sansa de a gusta din vestitul kurtos colac, vezi aici pe care l-am gasit in diverse variante, proaspat, cald, facut ca la mama lui.

Si fiindca am ajuns acolo ca sa exploram zona, dupa ce ne-am cazat, am mancat din traista ceva si am pornit la plimbare. Despre ce am vizitat am sa va povestesc in continuare.Iar cei care cauta o cazare curata, ieftina si buna, recomand cu drag pensiunea Carpati.

Vacante minunate sa aveti.


[fb]
---
Trimis de adryana in 28.04.15 13:07:36
Validat / Publicat: 28.04.15 15:32:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BALVANYOS. A mai fost în/la: toate zonele
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2268 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.04.15 15:33:24]
»

Mutat în rubrica "Pensiunea Carpați [Complex Cetate], BALVANYOS" (existentă pe sait)

-

Mulţam fain.

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

cloverina
[30.04.15 09:50:38]
»

Mi-am adus aminte de vizita familiei mele la Balvanyos și mai că mi-a dat o lacrimă de nostalgie. Eu eram copil pe atunci, iar tata încerca să ne plimbe prin cât mai multe locuri din țară. Nu planificam prea multe, ci doar plecam la drum. Nu știu cum s-au hotărât ei să urce de la Brașov spre Sfântul Gheorghe, iar de acolo spre Lacul Sf. Ana, dar cert e că am ajuns într-un loc fără smartphone (nu aveam nici semnal prea bun pe mobilul din dotare la acea vreme) și fără prea multe posibilități de cazare.

Am văzut o căsuță mică, cu multe multe flori, o splendoare de care mama s-a îndrăgostit. Ușa larg deschisă, nimeni în jur. La un moment dat vedem niște muncitori la casa vecină și îi întrebăm de proprietarul casei de lângă. Spre uimirea noastră ne-au zis "intrați intrați, e un număr de telefon pe masă. O sunați pe doamna și vorbiți. " S-a dovedit că doamna era proprietara, unguroaică cu suflet mare, care pur și simplu ne-a zis să intrăm și să ne simțim bine, ne-a indicat unde sunt farfurii, lenjerii de pat și ce ne mai trebuia. Ok, ok zice tata... dar banii?! Păi îi lăsați pe masă înainte să plecați a doua zi.

Say what?! Noi veneam din cunoscuta zonă Bran Moieciu, unde o fi lumea simpatică, dar nici chiar așa...

adryanaAUTOR REVIEW
[30.04.15 10:31:44]
»

@cloverina, la fel ne-am simtit si noi la cazare, sunt oameni primitori si foarte deschisi.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, cloverina
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Carpați [Complex Cetate]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053510904312134 sec
    ecranul dvs: 1 x 1