GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
'Munte frumos' - o pensiune demnă de acest nume
La mijlocul lunii iunie, beneficiind de un premiu AFA pentru care vă mulţunesc, stimaţi colegi, am petrecut 2 nopţi la Pensiunea Belmonte din Sâmbăta de Sus.
"Antemergătorii" mei - destul de numeroşi, ultimii în ordine cronologică fiind @Dana2008, @Buterfly şi @tata123, alţi "premianţi" ai site-ului care s-au nimerit împreună cu un weekend şi jumătate înaintea noastră, au scris tot ce era de scris despre această pensiune, acordându-i punctaje foarte mari, aşa că ce aş mai putea adăuga eu la cele consemnate de ei? :-??
Nimic.
Doar dacă…
Doar dacă m-aş preface pur şi simplu că nu le-am citit reviewurile şi m-aş apuca şi eu să vă povestesc despre Belmonte ca şi cum nimeni n-ar fi făcut-o înaintea mea.
Hm…
Oricum n-am de ales, e musai să scriu, chiar dacă voi repeta informaţiile oferite de ceilalţi înaintea mea, şi asta fiindcă aşa-i regulamentul AFA. Şi cu regulamentul nu te pui! :D
S-o luăm uşor-uşor, adicătelea cu începutul.
Localizare
Pensiunea Belmonte, clasificată cu trei stele, este situată în Staţiunea Blaneoclimaterică Sâmbăta de Sus (o veţi găsi şi sub denumirea de Complexul Turistic Sâmbăta de Sus), care se află la circa 8 km de comuna cu acelaşi nume. Venind din Bucureşti pe ruta Braşov-Sibiu (E68), se coteşte la stânga, urmând indicatorul Sâmbăta de Jos, se străbate această localitate, apoi "sora" Sâmbăta de Sus, după care se intră în staţiune. Pe ambele părţi ale drumului veţi vedea multe pensiuni şi hoteluri. Un indicator "Pensiunea Belmonte" vă va îndruma la stânga din şosea, pe un drum neasfaltat dar practicabil, după care un alt indicator vă va conduce la dreapta către pârâul Sâmbăta, în faţa căruia va trebui să vă parcaţi maşina, căci în curtea pensiunii se poate intra numai per pedes, traversând un podeţ de lemn.
Nu-i bai, pârâul e aşa de frumos, încât e chiar plăcut să treci podul şi să te uiţi în jos spre apă (mai ales dacă nu ai venit împovărat decât de două genţi de voiaj, aşa ca noi), sau şi mai bine să te aşezi pe băncuţa de pe mal pentru a asculta susurul pârâului. :))
Pensiunea se află chiar la poalele Munţilor Făgăraş, fiind un excelent punct de plecare în drumeţii, şi la doar câteva sute de metri de mănăstirea ctitorită de Constantin Brâncoveanu. În staţiune nu am văzut niciun fel de magazine alimentare (noi ne-am aprovizionat pentru micul dejun şi cină de la supermarketul din comuna Sâmbăta de Sus), ci doar restaurantele unor hoteluri iar pe drumul către mănăstire câteva gogoşerii şi alte localuri. În imediata apropiere nu se află alte vile, deci liniştea e garantată.
Descrierea pensiunii
Belmonte este o construcţie parter plus două etaje şi dispune de opt spaţii de cazare, toate cu baie proprie: un apartament cu două dormitoare şi şapte camere duble, unele cu pat matrimonial, altele cu paturi de o persoană. Unele camere au balcon privat, altele comun cu o altă cameră. La cerere şi contra cost, în unele camere se poate monta un pătuţ pentru copii. Se acceptă animale de companie la un preţ suplimentar.
Clădirea este nouă şi bine întreţinută, cu spaţii comune foarte generoase: la parter, în afara unei încăperi folosită de gazde, se află o sală de mese de dimensiuni generoase, care serveşte şi drept loc de socializare, având pe lângă mese şi scaune, şi o canapea imensă plus un televizor LCD. Există şi un bar, o măsuţă şi scăunele pentru copii. Din sală se intră în bucătărie, la care oaspeţii au acces, care este dotată cu tot ce trebuie; noi nu am folosit-o decât pentru prepararea cafeluţei de dimineaţă, însă se poate solicita, contra cost, servirea micului dejun. Holul de la intrare este şi el spaţios iar în capăt se află toaletele de serviciu.
Curtea
Curtea este unul din punctele forte ale pensiunii. Suprafaţa mare, plină de iarbă, cu câţiva pomi şi nişte flori plantate pe lângă casă, e foarte nimerită pentru petrecerea unor clipe de relaxare în aer curat ori pentru stat la şuete cu gazdele sau camarazii din "echipă", în cazul în care veniţi în grup mai mare. Oriunde întorci capul numai verde: iarbă, pomi, munte, păşunea de lângă curte.
Există un balansoar, două mese cu bănci din lemn şi cred că deja s-a terminat construcţia foişorului, la care se lucra la momentul vizitei noastre. Copiii sunt răsfăţati cu o trambulină şi un coş de baschet, plus două pisici, aşa, din partea casei…:))
În spatele curţii se află un şopron care cred că va fi dărâmat pentru a se amenaja un grătar (aviz amatorilor de mititei - liitleşi!!!) şi o clădire din lemn cu un etaj, unde am înţeles că locuieşte in prezent mama Veronicăi, gazda noastră, şi unde cred că familia întreagă (Florin, Veronica şi cei doi copii) intenţionează să se mute într-un viitor apropiat.
Camera
Noi am stat la etajul întâi, camera 4, cu pat matrimonial foarte încăpător şi saltea bună. Mobilierul era completat de un dulap cu două uşi, o servantă pe care era aşezat televizorul, două noptiere şi un cuier în holul de la intrare. Semanul wi-fi a fost fără cusur, o altă bilă albă.
Baia era imensă - ăsta e cuvântul, cu o cabină de duş modernă (apă caldă la discreţie), toaletă, chiuvetă, stativ pentru prosoape (mari şi pufoase) şi policioară, foen, iar ca şi consumabile săpunele, gel de duş şi hârtie igienică.
Balconul, foarte potrivit ca dimensiune, nu avea decât un scaun - ar fi fost de preferat încă unul, plus o masă. Cum însă nu am apucat să mă folosesc de această facilitate decât dimineaţa, pentru ritualul cafeluţei şi primelor ţigări pe ziua respectivă, în restul timpului fiind plecată în excursii cu maşina (şi cu Adrian, bun înţeles), nu am insistat faţă de Florin, dar sunt convinsă că dacă am fi cerut, am fi primit şi masa şi scaunul suplimentar, cu atât mai mult cu cât, la mijloc de săptămână, am fost singurii oaspeţi ai pensiunii.
Gazdele
Şi dacă tot am pomenit de Florin (nume de cod, pardon de user AFA @neenee; na/ne că te-am deconspirat!), ţin să-i mulţumesc, lui şi familiei, pentru ospitalitate. Ne-am înţeles din prima la telefon şi faţă în faţă am avut cu colegul Florin discuţii foarte plăcute şi interesante despre oraşul Făgăraş, despre afacerea lui de familie şi despre turism în general. Îi rămân recunoscătoare pentru că ne-a oferit un ghid şi o hartă turistică a Tării Făgăraşului. "Noroc" că nu le-am avut dinainte, pentru că dacă ar fi să mă iau după ele, mi-ar trebui câteva săptămâni bune ca să văd tot ce e de văzut în această zonă a României!
Care zonă e nemaipomenit de frumoasă iar pensiunea Belmonte chiar îi face cinste. Nu degeaba scorul pe care l-a obţinut pe booking.com a fost de 9,4 în 2014 (după cum atestă plăcuţa de la intrarea în clădire) iar acum serviciile oferite au fost notate cu 9,5 pe acelaşi site! :))
La mai mult!
Trimis de Carmen Ion in 01.07.16 15:46:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.69124200 N, 24.80132300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Chiar dacă au scris și ceilalți, v-a ieșit și dvs. foarte bine! Felicitări pentru seria de articole din ultimele zile, înseamnă multă muncă și răbdare în fața calculatorului pe căldura asta!
@Crazy_Mouse - Mersi frumos pentru aprecieri. Sunt la tratament la Baile Herculane si am profitat de timpul liber dintre proceduri pentru a ajunge la zi cu reviewurile. Ceea ce nu am reusit (deocamdata!)
Pentru ca al vecinilor era rotund la fel ca si masa! Pentru balcoanele dreptunghiulare se potriveste la fix cate un scaun
Felicitari pentru toate review-urile!
@neenee:
Salutari! In curand mutam toata comunitatea AFA la tine, Florin. Numai ganduri bune!
@Carmen:
Felicitari si votat!
@Dan&Ema - multumesc asemenea
toata comunitatea e cam greu ca sunteti multi, varianta doamnei Carmen e mai buna
NB neenee este (sau a fost) reprezentant al unității
@neenee:
Ne cazam si in curte si la prieteni. Eu stau la cort daca ma primesti peste capacitatea maxima.
Iti urez un sezon plin si fructuos!
@Dan&Ema - multumim mult!
poate se organizeaza o intilnire Afa in zona
NB neenee este (sau a fost) reprezentant al unității
@Carmen Ion - Doamna, in primul rand felicitari pentru intrarea in categoria maxima a cititorilor si scriitorilor pe AFA, cea supergrea (la varsta). Sa stiti ca nu-i usor sa treceti toate examenele care va dau dreptul de a face parte din aceasta categorie. Cu atat mai mult cu cat putem fi comparati cu academicienii; indiferent ce facem, nu putem fi exclusi din aceasta categorie de elita, decat pe cale naturala. Va doresc ca aceasta excludere sa aiba loc peste 30 - 40 de ani, cel putin. Eu, dupa buletin, sunt arvunit pana in 2069, la tanara varsta de 120 de ani
Citit articol, votat! Vazut poze, Votat! Am citit si alte articole despre pensiune si, acum citind si vazand pozele, imi dau seama de ce este atata bataie pe premiul cu pensiunea. Uitandu-ma la cateva poze, mi-am amintit de concediul din care m-am intors acum doi ani, mai precis de pensiunea in care am locuit cinci zile. Aceasi casa din lemn in care locuiau proprietarii pensiunii, acelasi balcon pe care isi savura, dimineata, sotia cafeaua, care fara tigari era otrava curata. Dar noi, sac!! , aveam 2 scaune si masuta. In rest acelasi peisaj de munte, cu acelasi parau in apropiere, aceasi pasune in curte. Deci se poate si in Romania ca in Austria!
Numai bine si calatorii placute!
PS. Am citit ca promiteti niste articole noi. Poate nu va tineti de cuvant!
@liviu49 - Mersi frumos pentru urari. Vi le intorc inzecit!
Patrunderea in categoria suprema (de varsta) pe AFA n-a fost tocmai motiv de mare bucurie pentru mine, dar ma mangai cu gandul ca buletinul imi expira in 2071, deci mai am ceva de trait.
Cat despre alte articole, in caz ca nu le-ati citit, chiar ieri am incheiat un serial destul de consistent - probabil lung si plicticos - despre regiunea italiana Puglia si orasele vizitate acolo.
@Carmen Ion - Ce frumos ar fi fost să ne întâlnim în acel weekend și cu voi la Pensiunea Belmonte. Aș fi vrut să stau mai mult la pensiune - pe o băncuță ori pe malul râului. Și să trimitem pe „apa Sâmbetei” toate relele. Dar imboldul de a vizita cât mai multe obiective din zonă ne-a purtat pe drumuri cât e ziulica de lungă. Poate e un motiv de a reveni la Florin și a petrece câteva zile liniștite fără a alerga la zeci de kilometri distanță.
@tata123 - Ai dreptate - eu, cel putin, n-am stare... Cu exceptia casei mele de vacanta de la Provita, in rest, oriunde ma duc, ma frig talpile sa cutreier si sa vad cat mai multe. Poate ca ar fi bine ca, macar din cand in cand, sa ne luam un ragaz de odihna si meditatie.
Si mie imi pare rau ca nu ne-am nimerit in acelasi timp la Florin, numai ca noi fiind pensionari, "ne permitem" excursii si in mijlocul saptamanii. Ce sa-i faci, varsta inaintata are si ea avantajele ei, dar prea putine la numar
@Carmen Ion: La Provita de Jos ajung si eu o data pe an. Ce mica-i lumea!
@neenee: Vin si eu cu tot neamul (sot+ 2 printese), tot datorita unui mini-premiu AFA! Sper sa fie vreme frumoasa in octombrie! Imi pare rau ca nu putem veni vara... Ne auzim la telefon cand stim sigur datele si sper sa nu fiti sold out!
@Sejurica - fiecare anotimp are frumusetea sa, asadar sa nu va para rau
va asteptam
NB neenee este (sau a fost) reprezentant al unității
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Oaza de racoare in zilele calduroase — scris în 20.08.17 de cristianam din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Omul sfințește locul! — scris în 14.08.16 de ascent din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Pensiunea Belmonte din Statiunea Balneoclimaterica Sambata De Sus — scris în 14.06.16 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Pensiunea Belmonte - locul unde iti poti odihni oasele dupa o zi de aventuri in Tara Fagarasului — scris în 10.06.16 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Alături de natură – Pensiunea Belmonte — scris în 06.06.16 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Liniște și relaxare — scris în 23.05.16 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- May.2016 Un loc unde abia asteptam sa revenim! — scris în 23.05.16 de aivil66 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ